Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کتابخانه ملی ایران در دیدار با عزیز الله حبیبی رییس دانشگاه خوارزمی بر گسترش ارتباطات، تبادلات فکری، علمی و همچنین مبادله منابع بین کتابخانه ملی ایران با دانشگاه خوارزمی تاکید کرد و گفت با برنامه ریزی دقیق می توان در مسیر دانش افزایی گام برداشت.

به گزارش  خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «اشرف بروجردی»، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تعامل این سازمان با مراکز علمی را ازجمله اهداف سازمان برشمرد و گفت: با برقراری ارتباط و همکاری مستمر باید به دنبال جدال علمی بود تا بتوان در حوزه دانش این سرزمین مراوده و مباحثه ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با راه اندازی سامانه های «حافظه ملی ایرانیان» و «سنا» شاهد همکاری قابل توجه بسیاری از دانشگاه ها از سراسر کشور با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بوده ایم و اگر برنامه ریزی تعریف شده ای صورت گیرد می توان در مسیر گسترش ارتباطات، تبادلات فکری، علمی و همچنین مبادله منابع گام برداشت. و به این ترتیب دانش افزایی موثرتری روی خواهد داد.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهارداشت: در سامانه «سنا» نشریات از زمان قاجار تا امروز بارگذاری شده و در حال به روز رسانی است و اگر این امکان فراهم شود نشریات دانشجویی، علمی و پژوهشی نیز به این مجموعه اضافه شود؛ موثرتر خواهد بود. همچنین تعداد 200 هزار پایان نامه دانشجویی و 40هزار نسخه خطی دیجیتال سازی شده و در سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز بارگذاری شده است.

بروجردی با استقبال از برگزاری تورهای مجازی و حضوری دانشجویان در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گفت: در شرایط فعلی از برپایی تورهای مجازی استقبال می کنیم و امید است با پایان بحران کرونا تورهای حضوری برای بازدید دانشجویان از اسناد و مخازن سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برپا شود. امید است در آینده شاهد راه اندازی شبکه دانشگاهی و مراکز علمی و فرهنگی باشیم. البته شبکه کتابخانه های کشور راه اندازی شده و فرصت خوبی برای همکاری و بهره مندی از منابع فراهم کرده است.

«عزیز الله حبیبی»، رییس دانشگاه خوارزمی با تایید صحبت های رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مبنی بر فراهم کردن شرایط همکاری دو نهاد گفت: در حال حاضر 12هزار دانشجو در دانشگاه خوارزمی با 15 دانشکده و12 مرکز و پژوهشکده در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در بیش از 266 رشته مشغول به تحصیل هستند.

رییس دانشگاه خوارزمی تاکید کرد که افزایش تعامل با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با هم افزایی همراه است.

در ادامه فریبرز خسروی معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دارای 30 عضو هیات علمی تابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و امکان همکاری و تعامل با دانشگاه خوارزمی در زمینه ها مختلف وجود دارد.

معاون کتابخانه ملی ایران بیان کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران آمادگی لازم برای نگهداری از نسخ خطی و منابع چاپی دانشگاه خوارزمی در شرایط استاندارد را دارد و می توان نسخ خطی این دانشگاه را به صورت واسپاری امانی نگهداری کرد.

خسروی افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید دو نسخه از کتاب هایی که به چاپ جدید می رسند برای نگهداری و میراث داری به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ارائه شود  و از همین رو درخواست داریم نسخی از کتاب ها و نشریات انتشارات دانشگاه خوارزمی و نیز پایان نامه ها دانشجویان برای نگهداری به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ارائه شود.

در ادامه جمشید شنبه زاده معاون دانشگاه خوارزمی تاکید کرد که با توجه به بحران کرونا و کمبود بودجه لازم است بهتر است  راهکارهایی برای به اشتراک گذاری منابع بین مراکز علمی و فرهنگی و کتابخانه ها ایجاد کرد.

مجید افشاری راد رییس کتابخانه دانشگاه خوارزمی با بیان این مطلب که دانشگاه خوارزمی منابع قابل توجهی از نسخ خطی، نسخ چاپ سنگی و پایانامه ها دارد؛ گفت: با توجه به داشته های ارزشمند هر دو نهاد می توان زمینه های همکاری موثر را در عرصه فرهنگی، آموزشی و پژوهشی فی مابین ایجاد کرد.

 

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: دانش افزایی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ارتباط دانشگاه خوارزمی گسترش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دانشگاه خوارزمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۶۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در سفر به استان زنجان با اساتید دانشگاه های این استان دیدار کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه در دیدار با دانشگاهیان استان زنجان با تبریک اقتدار علمی و تمدنانه «وعده صادق» که به دست رزمندگان اسلام تحقق پیدا کرد، اظهار کرد: معمولا بعد نظامی این عملیات مورد توجه قرار می‌گیرد، در حالی که بعد علمی این عملیات نیز باید مورد توجه باشد چراکه این عملیات ناشی از اقدامات علمی دانشمندان و محققان در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها بوده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر کارکردها و موفقیت‌های این شورا ادامه داد: بنده تا قبل از اینکه دبیر شورای عالی شوم هیچ‌گاه عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نبودم بنابراین اگر از عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی دفاع می‌کنم، نمی‌توان اینگونه تفسیر کرد که به خاطر حضورم در شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است، شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوعات مختلف اقدامات مؤثری داشته است.

درصد بالایی از زیرساخت‌های آموزش عالی کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده

وی با اشاره به سالروز تأسیس ستاد انقلاب فرهنگی، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدامات متعددی در حوزه علم و فناوری در کشور انجام داده است و بررسی‌ها نشان می‌دهد که درصد بالایی از زیرساخت‌های آموزش عالی کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده است، تأسیس دانشگاه تربیت مدرس، تدوین آیین‌نامه مدیریت دانشگاه‌ها، ایجاد دانشگاه علامه طباطبایی به‌عنوان مرکز علوم انسانی در کشور، تنظیم جذب ساز و کار جذب هیات علمی، تشکیل مرکز هیات عالی جذب، آیین‌نامه فعالیت تشکل‌های اساتید و دانشجویان، هیات امنای دانشگاه‌ها تنها بخشی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علمی و دانشگاهی است.

فعالیت ۱۰۰ هزار عضو هیات علمی در دانشگاه های کشور

خسروپناه تأکید کرد: هم اکنون ۱۰۰ هزار عضو هیات علمی در کشور داریم در حالی که اوایل انقلاب ۵ تا ۶ هزار عضو هیات علمی داشتیم، توسعه آموزش عالی و توسعه منابع انسانی باعث شده که در شاخص‌های علمی جز سرآمدان باشیم و این دستاوردها مرهون شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

تاثیر سند هوا فضا در تحول و رشد اقدامات موشکی و ماهواره‌ای

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: سند هوافضا در تحول و رشد اقدامات موشکی و ماهواره‌ای کشور بسیار مؤثر بوده است، سند فناوری نانو، سند زیست فناوری، سند علوم شناختی، سند توسعه فناوری نرم، سند گیاهان دارویی، سند سلول های بنیادین، صندوق توسعه علم و فناوری، جایزه علمی مصطفی(ع) جزء مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است، این اسناد شورا را نخبگان کشور نوشتند و شورا حکمرانی اسناد را برعهده داشته است.

نقشه جامع علمی کشور به روز رسانی می شود

وی عنوان کرد: در حال حاضر سند صنایع دستی در حال تدوین است و ۱۴۰۰ ذی‌نفع در نوشتن آن نقش دارند، سند موسیقی که بعد ۴۰ سال با مشارکت اساتید و شخصیت‌های موسیقی تدوین و ابلاغ شد. در حال به روزرسانی نقشه جامع علمی هستیم و فرهنگستان های علوم و علوم پزشکی در حال انجام آن هستند.

خسروپناه افزود: یکی از مهمترین موضوعات در حوزه علم و فناوری بحث تقویت دانش‌بنیان‌هاست، آیین‌نامه ارتقاء ناظر به توسعه علمی، دیپلماسی علمی تا تولید علم بین‌المللی را در دستور کار داریم. باید ارتباطات علمی بین المللی داشته باشیم و آنها را توسعه دهیم.

تدوین سند هوش مصنوعی تمام شد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: تدوین سند هوش مصنوعی تمام شده در آینده نزدیک مصوب می‌کنیم، موضوع کوانتوم یکی از اولویت‌های ماست چراکه یک پارادایم علمی جدید است، دانشگاه آزاد درباره کامپیوتر کوانتومی و دانشگاه شهید بهشتی در زمینه سلول اتمی کوانتومی کار می‌کنند. در یکسال بیش از ۲۰۰ دانش‌بنیان را از نزدیک دیدیم و در جریان مشکلاتشان قرار گرفتین و برایشان میز تشکیل دادیم.

مصوبات شورا مصوبات روی کاغذ نیست

وی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی یک قرارگاه علم و فناوری است، گفت: در حوزه فرهنگ نیز کارهای زیادی انجام شده البته تا قبل از این ۷۰ درصد مصوبات علم و فناوری بوده و ۲۰ درصد فرهنگی و ۱۰ درصد مشترک بوده است، الان ۵۰ درصد علمی و ۵۰ درصد فرهنگی است. مصوبات شورا هم مصوباتی روی کاغذ نیست وزرا درباره مصوبات گزارش می‌دهند.

خسروپناه با بیان اینکه اتاق وضعیت علم و فرهنگ تشکیل داده ایم، ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان با مشکلات زیادروبه‌رو بود اما هم اکنون رونق پیدا کرده و وزارت آموزش و پرورش برای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که تعطیل بود، نقشه راه نوشته که به زودی مصوب می شود. قانون جهش دانش بنیان یکی از اولویت‌هاست، معتقدیم حلقه میانی دانشگاه و صنعت، دانش‌بنیان‌هاست. همچنین باید در هم تنیدگی علوم مورد توجه باشد، امروز دیگر رشته پزشکی فقط علوم پایه و بیمارستان نیست بلکه پیوند وثیقی با رشته‌های دیگر پیدا کرده است.

باید نسبت به مسئله تربیت دانشجویان دغدغه داشته باشیم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید نسبت به مسئله تربیت دانشجویان دغدغه داشته باشیم، بسیاری کارهای فرهنگی اراده می خواهد نه بودجه، مخالف بودجه نیستم اما الزاما با بودجه مشکل حل نمی شود. موضوع دیگر آمایش رشته ها یعنی حذف و جذب رشته مطرح است، باید رشته ها تغییر کنند برخی هم باید حذف شوند و برخی اضافه شود، ریاضیاتی که با کوانتوم ارتباط دارد کاربرد دارد.

در حجاب و عفاف به سیاستی جدیدی نیاز نداریم

وی با اشاره به موضوع عفاف و حجاب بیان کرد: در حجاب و عفاف به سیاستی جدیدی نیاز نداریم، صدا و سیما کارهای خوب انجام داده است، دستگاه ها در حال تدوین برنامه هستند اما نباید این نکته را از نظر دور داشت که جریان پست مدرن و نهلیسیتی از قرن ۱۹ شروع شده است. زیست جهان پست مدرن، مانند سیل و سونامی دنیا را گرفته است، کتاب‌های زیادی نوشته است، اخیرا کتابی از نویسنده آلمانی به نام «چگونه غرب خدا را واقعا از دست داد؟» ترجمه شده است که نویسنده می گوید که غرب اول خانواده را از دست داد و بعدا خدا را از دست داد، کتابهایی که غربی‌ها درباره خانواده نوشته از ما بیشتر است، آنها هم دغدغه دارند، نباید فکر کنیم نیروی انتظامی میتواند موضوع حجاب را حل کند البته آنها مسئولیتی دارند اما مسئله اصلی در جایگاه تبیینی و شناختی است. حجاب در ایران قدمت دیرینه دارد.

در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را بر داریم

وی گفت: در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را بر داریم، این قانون در حال اصلاح است چراکه علم نباید امنیتی شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای اینکه در شورا حکمرانی علم و فناوری درست باشد هیات اندیشه‌ورز استان‌ها را به راه انداختیم در تدوین آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی، اصول حاکم بر آن و به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور از نظر اساتید استفاده می کنیم، بنابراین اساتید در هیات های اندیشه ورز نظرات خود درباره مسائل ارائه دهند. وزارت علوم بهداشت فرهنگستان علوم به جد درگیر موضوعات شورا شده اند، دانشگاه‌ها ارتباط خوبی با شورا دارد و این دقیقا حکمرانی است.

کد خبر 6085543

دیگر خبرها

  • مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند
  • تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه زابل و فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان منعقد شد
  • ضرورت حمایت از هم‌افزایی مراکز نوآوری برای ایجاد «مراکز هم‌آفرینی»
  • صدور اولین سند اعیانی توسط سازمان ثبت
  • رئیسی: تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان در حل مشکلات منطقه موثر است/قدردانی شریف از رئیسی
  • ضرورت انسجام جهان اسلام برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف به کشور‌های اسلامی
  • در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم
  • با هم افزایی بسیج اساتید و نهاد نمایندگی اهداف نظام بیش از پیش محقق می‌شود
  • سرپرست جدید پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار منصوب شد
  • تأکید بر ارتباط ستاد نماز جمعه و جامعه علمی و نخبگانی