Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-03-29@11:52:09 GMT

مواد غذایی مضر و مفید برای کبد

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۶۸۷۲

مواد غذایی مضر و مفید برای کبد

کبد یک عضو حیاتی در بدن است و در صورتیکه کارکرد صحیحی نداشته باشد باعث ابتلای انسان به بسیاری از بیماری‌ها خواهد شد. بنابراین داشتن سبک زندگی سالم و رژیم غذایی متناسب با سلامت کبد و سایر اعضای بدن می‌تواند در حفظ سلامت این عضو حیاتی موثر باشد.

مواد غذایی مضر برای کبد

غذا‌های سرشار از قند و شکر
چربی‌های اشباع
موادغذایی شور
نوشیدنی‌های الکلی
غذا‌های صنعتی و آماده

توصیه‌های تغذیه‌ای برای حفظ سلامت کبد

مصرف چربی‌های مفید مانند روغن زیتون
مصرف متعادل و کم گوشت قرمز
مصرف منظم ماهی
مصرف‌انواع غلات کامل و سبوس‌دار
مصرف روزانه و فراوان سبزیجات و میوه

به گفته محققان افرادی که از هپاتیت سی رنج می‌برند باید حفظ سلامت  کبدشان باید مصرف نمک را کاهش داده و بدنشان به میزان کم آهن دریافت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین کسانی که به هموکروماتوز (ازدیاد آهن) مبتلا هستند باید از مصرف غذا‌های سرشار از آهن مانند جگر، گوشت، میوه‌های خشک و... پرهیز کرده و غذا‌های سرشار از ویتامین سی با غذا‌های گیاهی حاوی آهن خودداری کنند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سلامت کبد رژیم غذایی سبک زندگی پارسی خبر هپاتیت سی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۶۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد غذایی سرطان‌زا را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

بیماری سرطان در نتیجه رشد ناهماهنگ سلول‌های بدن در قسمتی خاص ایجاد می‌شود. تومور‌های بدخیم یا خوش خیم در نتیجه همین مشکل ایجاد می‌شوند.

غذا‌هایی که باعث ابتلا به سرطان می‌شوند و یا رشد سلول‌های سرطانی را در بدن افزایش می‌دهند، عبارتند از:

گوشت‌های فرآوری شده

گوشت‌های فرآوری شده با دمای بسیار بالا و چربی زیاد تهیه می‌شوند. از سوی تولیدکنندگان برای اینکه بتوانند گوشت‌های فرآوری شده را طعم‌دار و مدت دوامشان را زیاد کنند، به آن‌ها افزودنی و موادی را اضافه می‌کنند که سرطان زا هستند.

سوسیس، کالباس، بیکن، فلفلونی، سالامی، کوکتل و …. در لیست غذا‌های سرطان زا قرار می‌گیرند. این غذا‌ها را باید محدود کنید. موادغذایی ضد سرطان را به غذا‌های فست فود ترجیح دهید تا از سرطان دور بمانید.

 نوشابه‌های رژیمی و گازدار

اگر به نوشابه‌های رژیمی یا گازدار علاقه زیادی دارید و فکر می‌کنید، مشکلی را ایجاد نمی‌کند، سخت اشتباه می‌کنید. این نوشیدنی‌ها حاوی قند‌های مصنوعی هستند که باعث رشد سلول‌های سرطانی می‌شوند. مصرف دراز مدت نوشابه‌های گازدار و رژیمی احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. سرطان پستان، روده بزرگ، رحم، کلیه و لوزالمعده در نتیجه مصرف نوشابه ایجاد می‌شوند.

مصرف بیش از حد روغن نباتی

یکی دیگر از غذا‌های سرطان زا روغن مارگارین یا همان کره نباتی است. اکنون برای پخت هر غذایی از این روغن استفاده می‌شود. اما توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد روغن‌ها تا حد زیادی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. اگر روغن بیش از حد داغ شود، باعث از بین بردن آنتی اکسیدان موادغذایی می‌شود. از سوی دیگر واکنش‌های شیمیایی را در غذا ایجاد می‌کند که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

ذرت بو داده در مایکروویو

یکی دیگر از موادغذایی که در لیست غذا‌های سرطان زا قرار می‌گیرد، ذرت بو داده است. اگر این ماده خوراکی را به صورت کبابی یا آب پز میل کنید، فواید زیادی را برای بدن به همراه دارد. اما وقتی ذرت را در مایکروویو بو داده می‌کنید، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. اگر موادغذایی را داخل کیسه نگهدارنده بریزید (از جمله ذرات) و سپس در ماکروویو بگذارید، به اسید پرفلوروکتانوییک تبدیل می‌شود. این ماده بشدت سرطان‌زاست؛ بنابراین سعی کنید ذرات را در قابلمه و یا روش‌های سالمتری بو دهید.

 موادغذایی کنسرو شده

در لیست غذا‌های سرطان زا نباید از غذا‌های کنسرو شده غافل شوید. حتی موادغذایی مثل رب هم که مصرف زیادی دارد، خطر سرطان را افزایش می‌دهد. گوجه فرنگی حاوی مقدار زیادی لیکوپین است. این ماده مغذی با رادیکال‌های آزاد و سلول‌های سرطانی مقابله می‌کند.

اما وقتی همین گوجه فرنگی به رب کنسرو شده تبدیل می‌شود، لیکوپین آن از بین می‌رود. سپس ماده‌ای به نام BPI در رب افزایش می‌یابد. این ماده اسیدی است و باعث از بین بردن مواد مغذی رب می‌شود. سرطان زا بودن رب‌های کنسرو شده تنها یکی از مشکلات این ماده غذایی است.

 ماهی‌های پرورشی

ماهی سالمون همانند گوجه فرنگی یک نوع گوشت بسیاری مغذی است. اما وقتی که ماهی به طور طبیعی رشد کرده باشد. ماهی سالمونی که با موادغذایی هورمونی و بیوتیک رشد می‌کنند، به جای مفید بودن، به سم تبدیل می‌شوند. مصرف طولانی مدت ماهی سالمون باعث رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.

به همین دلیل ماهی‌های پرورشی هم در لیست غذا‌های سرطان زا قرار می‌گیرند. عناصر شیمیایی باعث جذب اسید چرب امگا سه شده و رادیکال آزاد را در بدن ایجاد می‌کند.

چیپس سیب زمینی

به طور کلی غذا‌های سرخ شده باعث افزایش سلول‌های سرطانی در بدن می‌شوند. چیپس سیب‌زمینی از جمله غذا‌هایی است که خطر ابتلا به سرطان را چند برابر می‌کند. این غذا حاوی رنگ‌های مصنوعی، طعم دهنده، روغن هیدروژنه و مواد نگهدارنده است. همچنین عناصر شیمیایی سرطانزایی به نام آکریمالید در چیپس سیب زمینی وجود دارد؛ بنابراین اگر می‌خواهید از سرطان در امان بمانید بهتر است مصرف این غذا را متوقف کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • این ٨ ماده غذایی را بخوریم تا پیر نشویم
  • این ٨ مواد غذایی را بخوریم تا پیر نشویم
  • خوردن این ویتامین‌ها برای سلامت مردان ضروری است
  • این ٨ مواد غذایی را بخوریم تا پیری نشویم
  • مصرف کدام ویتامین‌ها برای مردان ضروری است؟
  • انجام بیش از دو هزار بازرسی بهداشتی در طرح بسیج سلامت نوروزی شوشتر
  • تغذیه صحیح به هنگام سحر و افطار
  • چربی‌سوزی مؤثر با این ۵ ماده غذایی
  • مواد غذایی سرطان‌زا را بشناسید
  • مواد غذایی مفید برای آسم و تنگی نفس