Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم،  3 کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه بیانیه‌ای مشترک درباره نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با دستورکار راستی آزمایی و نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران منتشر کردند.

در این بیانیه آمده است: ما سه کشور اروپایی به عنوان طرف‌های حاضر در برجام تعهد خود را بر حفظ و اجرای کامل توافق هسته‌ای با ایران تکرار می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تروئیکای اروپایی برای حفظ برجام تلاش بسیاری کرده است. ما بیش از تعهدات خود برای تسهیل تجارت مشروع با ایران - از جمله از طریق اینستکس - عمل کرده‌ایم.

با این حال، ما به شدت نگران نقض تعهدات ایران در برجام هستیم، برخی از این اقدامات عواقب جبران ناپذیری دارند. به همین دلیل سه کشور اروپایی، در تاریخ 14 ژانویه مکانیسم حل اختلافات را آغاز کرد. ما این کار را با حسن نیت و به امید یافتن راهی دیپلماتیک در جهت حفظ توافق هسته‌ای انجام دادیم.

سه کشور اروپایی با ابراز نگرانی درباره اطلاعیه ایران مبنی بر نصب سانتریفیوژهای پیشرفته جدید در کارخانه غنی سازی نطنز افزودند: این عمل ظرفیت غنی سازی ایران را افزایش می‌دهد و از محدودیت‌های اعمال شده در برجام اعم از انواع، تعداد و مکان سانتریفیوژها عبور می‌کند. ما از ایران می‌خواهیم از این اقدام خودداری کند.

در ادامه این بیانیه کشورهای اروپایی مدعی شده‌اند: ما نگران غنی سازی اورانیوم ایران بالاتر از حد مجاز 3.67 در برجام و ذخیره اورانیوم غنی شده به میزان 2105 کیلوگرم هستیم، این تقریبا 10 برابر حد مجاز در برجام است. همچنین برخلاف برجام، ایران در فردو نیز اقدام به غنی سازی می‌کند که این مرکز هیچ استفاده غیرنظامی قابل قبولی ندارد.

ایران همچنین به تحقیق و توسعه در مورد انواع مختلف سانتریفیوژهای پیشرفته که تحت برجام مجاز نیستند ادامه می‌دهد. گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که ایران در حال آماده سازی نصب سانتریفیوژهای IR5 و IR6 بیشتر در کارخانه غنی سازی سوخت آزمایش در خط 1 است که قبلا از آن استفاده نمی‌شد. ایران باید هرگونه تحقیق و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته که خلاف مفاد برجام است را متوقف کند.

این بیانیه می‌افزاید: در کمیسیون مشترک برجام که در تاریخ یک سپتامبر تشکیل شد تروئیکای اروپایی بر عدم پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای خود تاکید کردند، امری که برجام را به خطر می‌اندازد. ما برای بحث‌های بیشتر در فرآیندهای کمیسیون مشترک برجام فشار وارد خواهیم کرد. امیدواریم که این شورا (حکام آژانس) بتواند پیامی واضح به ایران ارسال کند که به عقب بازگرداندن تمامی اقدامات هسته‌ای خلاف برجام ضروری بوده و باید به پایبندی کامل به الزامات خود تحت برجام برگردد.

همانطور که قبلا اشاره شد، ما از خروج آمریکا از برجام متاسفیم. درباره نامه آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ 20 آگوست و ارجاع به رویه‌های تحت قطعنامه 2231، لازم به یادآوری است که موضع ابراز شده توسط وزرای خارجه سه کشور اروپایی در بیانیه مشترک 20 آگوست هنوز معتبر است.

ما بار دیگر از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دلیل آخرین گزارش خود درباره ایران تشکر می‌کنیم و از اجرای دقیق و بی طرفانه ماموریت این نهاد در قبال ایران استقبال می‌کنیم.

پیش از این میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در صفحه توئیتر خود نوشت: « شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بررسی گزارش راستی آزمایی در ایران در پرتو قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل آغاز کرد. لحن مثبت است»

اولیانوف در ادامه افزود: «اتحادیه اروپا حتی حمایت قوی‌تری از توافق هسته‌ای ابراز کرد. سه کشور اروپایی بر موضع منفی خود درباره اسنپ بک تاکید کردند. بحث‌ها ادامه دارد.»

پربیننده ترین پامپئو: کشورها از ۲۰سپتامبر ملزم به اجرای تحریم‌ها علیه ایران هستند چرا آمریکا از سرمایه گذاری بانک‌ها در بورس جلوگیری کرد؟ ترامپ وعده توافق فوق العاده با ایران را داد! واکسن کرونا تا زمستان آماده می‌شود تورم و کسری بودجه، بزرگ‌ترین نگرانی رییس سابق فدرال رزرو

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: انرژی هسته ای انرژی اتمی تحریم آمریکا علیه ایران برجام بدون آمریکا مکانیسم ماشه قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت آژانس بین المللی انرژی اتمی سه کشور اروپایی حکام آژانس غنی سازی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۰۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای با تکرار ادعاهای خود علیه برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران گفت: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با خبرگزاری آلمانی "دویچه وله" مدعی شد که ایران هفته‌ها و نه ما‌ه‌ها با داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای تولید بمب هسته‌ای فاصله دارد، اما این بدان معنا نیست که ایران در این مدت زمان سلاح هسته‌ای دارد یا خواهد داشت.

وی در این مصاحبه گفت که اگرچه غنی‌سازی اورانیوم در سطوح نزدیک به درجه تسلیحات باعث نگرانی است، اما نمی‌توان به این نتیجه مستقیم رسید که ایران اکنون سلاح هسته‌ای دارد.

گروسی ادامه داد: یک کلاهک هسته‌ای کاربردی به چیزهای دیگر مستقل از تولید مواد شکافت پذیر نیاز دارد.

وی همچنین با بیان اینکه که اهداف ایران نامشخص است گفت: خط مشی عمومی ایران این است که این ماده شکافت پذیر برای مقاصد پزشکی یا غیرنظامی مورد نیاز است.

این ادعاهای گروسی در حالی مطرح می شود که مقامات ایران بارها تاکید کرده‌اند که دکترین هسته‌ای ایران همیشه صلح آمیز بوده و هیچگاه به دنبال سلاح هسته‌ای نیست.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود در این خصوص تاکید کرد: دکترین هسته‌ای ایران کاملا واضح و روشن است و اقدامات صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را حق مسلم خود می‌دانیم. اساسا سلاح هسته‌ای در دکترین هسته‌ای ایران هیچ جایگاهی ندارد و بارها مواضع ایران در این‌باره اعلام شده است.

مدیرکل آژانس همچنین با تکرار ادعاهای خود درباره بازرسی‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن سطح دسترسی را که نیاز است، دریافت نمی‌کند. این موضوع بر گمانه زنی‌ها در مورد برنامه هسته‌ای تهران افزوده است.

مسئله بازرسی‌ها در حالی مطرح می‌شود که آژانس 10 برابر بیشتر از دیگر کشورهای عضو "ان‌پی‌تی" بر تاسیسات ایران نظارت دارد.

پیشتر محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی حجم تاسیسات هسته‌ای ایران را حدود 2 درصد تاسیسات هسته‌ای سراسر جهان دانست و گفت: منطقی نیست بیش از 10 برابر دیگر کشورها، ایران تحت بازرسی قرار بگیرد.

وی در حاشیه شصت و هفتمین کنفرانس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین گفت: ایران همکاری خوبی با آژانس بین المللی انرژی اتمی دارد. حدود 120 بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم اکنون مورد پذیرش و اعتماد ایران هستند و فعالیت جدی دارند.

گروسی همچنین در این مصاحبه در واکنش به تنش‌ها بین رژیم صهیوینستی و ایران اظهار داشته که هرگونه تصور حمله به تاسیسات هسته‌ای محکوم است.

وی درباره تهدید حملات هسته‌ای گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت از تسلیحات اتمی، استفاده از این تسلیحات و دستیابی به تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

مدیرکل آژانس همچنین با بیان اینکه که آژانس همواره از گفتگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند، در خصوص مذاکرات ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما و ایران است، زیرا چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد دارم به زودی به ایران سفر کنم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

اسلامی: روابط با آژانس در حوزه پادمان برقرار استاسلامی: دامنه فعالیت انرژی هسته‌ای ایران گسترش یافت

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: اهداف برنامه هسته‌ای ایران ابهام دارد
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • نشست بین المللی شورای حکام مدیریت جامع حوزه‌های آبخیزداری