Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، نام ایران و ایران زمین پیوسته با شعر، ادب و فرهنگ همراه و همزاد بوده است؛ در طول تاریخ و ادوار کهن ایران، مردم این مرز و بوم همواره با شعر و ادب همدم بوده‌اند؛ مرد و زن، کوچک و بزرگ، بُرنا و پیر، عالم و عامی، دانا و جاهل، جان و دل خود را با شعر و ادب پارسی، صفا و جلا می‌بخشیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ فضای جدیدی را برای هنرمندان و شاعران باز کرد فضایی که با آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران موجب شد این افراد به خلق آثار ادبی و هنری بدیع روی آورند؛ شاعرانی که با نوای رزمندگان در سنگر دفاع از مرز و بوم کشور افق تازه‌ای را در ادبیات معاصر به نام ادبیات دفاع مقدس گشودند.

استان ایلام با سابقه درخشان خود در حوزه شعر دفاع مقدس، نظر سایر ملل را به خود جلب کرده است؛ این در حالی است استان ایلام در سال‌های اخیر شاهد رشد چشم گیری به لحاظ چاپ و عرضه دفاتر شعر بوده است.

۸ سال جنگ تحمیلی و دفاع مقدس تاثیر شگرفی در عالم ادبیات و به ویژه ادبیات دفاع مقدس پدید آورد و ذوق، قریحه و اندیشه نسل بیدار جامعه را به خلق ادبیاتی نو و امید آفرین سوق داد.

ترویج گفتمان دفاع مقدس در بطن جامعه

محمدعلی قاسمی شاعر و نویسنده دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام، گفت: برای شاعران، هنرمندان یا سخنوران حوزه ادب، مهمترین رسالت تولید اثری است که منجر به ترویج گفتمان دفاع مقدس در بطن جامعه شود؛ وظیفه شاعر دفاع مقدس این است که فرهنگی که نیازمند باز تولید در بستر فضایی نوین باشد را زنده نگه دارد.

وی افزود: ترویج و گسترش آموزه‌ها و مولفه‌ها در قالب اثر، باعث زنده نگه داشتن فرهنگ ادبیات فاخر بوده که ریشه در آموزه‌های دینی و ارزش‌های انسانی دارد؛ اگر هنرمند یا شاعر دفاع مقدس در صدد این باشد که این فرهنگ را زنده نگه دارد، باز تولید و خلاقیت در بستر فضایی نوین و جدید خواهد بود؛ شعر دفاع مقدس نقش کلیدی در احیای ارزش‌های دفاع مقدس و رسالت شهدا و رزمندگان دارد.

این شاعر و نویسنده دفاع مقدس، تصریح کرد: از دهه 60 چون گفتمان غالب بر جامعه گفتمان ارزش داری دینی- انقلابی و فرهنگ دفاع مقدس بود، شاعرانی را که در آن دوره آثار تولید کردند و در معرض جامعه و رزمندگان قرار دادند با استقبال گسترده روبرو بودند؛ اما هر چه از این بستر به زمانه فاصله می‌گیریم این آثار به نوعی به بوته فراموشی سپرده شده است.

فراموشی شعر دفاع مقدس

وی ادامه داد: شاید این فراموشی‌ها حاصل تغییرات تکنولوژی و فرآورده‌های جدیدی است که در عرصه رسانه داریم؛ با برنامه ریزی صحیح و اصولی توسط سیاست گذران فرهنگی خواهیم توانست نگاه جدیدی به حوزه شعر دفاع مقدس در ایلام داشته باشیم؛ در عصر حاضر، کتاب شاعران دفاع مقدس در ایلام در قامت یک اثر فاخر به جامعه معرفی نشده است.

قاسمی بیان کرد: در سطح استان شاعران و سرایندگانی داریم که به عنوان قطب جریان شعر غرب  خصوصا شعر دفاع مقدس با خلق آثار ارزشمند در دهه 60 و اواخر دهه 70 به خوبی آن را به مخاطبان معرفی کرده‌اند اما از دهه 80 به بعد تحلیل جریان شناسی ادبیات دچار نوعی رکود و تسلسل در حوزه خلق آثار شد.

توجه به ذائقه و نیاز مخاطب

یونس قیطانی معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با فارس، گفت: هنرمندان و شاعران در آفرینش آثار، مخاطب را در نظر دارند و بی‌توجه به ذائقه و نیاز مخاطب دست به آفرینش اثر نمی‌زنند؛ در حوزه دفاع مقدس وظیفه ما بر ایجاد بستر برای تبیین مولفه‌ها، شاخص‌ها، دستاوردهای دفاع مقدس و حمایت از فعالان این حوزه است. 

وی افزود: حمایت از جشنواره‌هایی همچون جشنواره ملی تئاتر خیابانی شرهانی، حمایت و خرید ویژه از تولید آثار مکتوب دفاع مقدس، جلسات نقد و رونمایی برای آثار مکتوب دفاع مقدس، شب شعر و خاطره دفاع مقدس، تکریم ایثارگران، جانبازان و خانواده‌های شهدا و... همه در راستای حفظ پویایی و به منظور ترغیب هنرمندان و شاعران به منظور توجه ویژه به دفاع مقدس است. 

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر علاوه بر شعر که جریان همیشه سیال و پیش رونده ادبیات پایداری در استان بوده، داستان و رمان به عنوان ژانر فاخر ادبیات نیز با محتوای دفاع مقدس جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده که شاهد آفرینش آثار ارزشمندی در این زمینه هستیم.

گزارش :کبری هواسی

انتهای پیام/ 970813

منبع: فارس

کلیدواژه: دفاع مقدس شعر ایلام رکود شعر دفاع مقدس دفاع مقدس دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۴۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، سردار عبدالرضا آزادی ظهر امروز در آئین افتتاحیه ستاد برگزاری دومین کنگره سرداران، امیران، فرماندهان و ۲۵۰۰ شهید چهارمحال و بختیاری با اشاره به سخنرانی‌های مقام معظم رهبری اظهار کرد: بیشترین بیانات مقام معظم رهبری بر موضوع توصیف، الگو پردازی و سرگذشت پژوهی از شهدا است.

وی با اشاره به اینکه کنگره شهدا باید حتماً شهید محور باشد تصریح کرد: محور کنگره شهید است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در ۲۹ شهریور خاطرنشان کرد: حضرت آقا فرمودند: دفاع مقدس و شهدا را بشناسیم و بشناسانیم؛ برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم.

در حوزه سرگذشت پژوهی عقب ماندگی داریم

وی با اشاره به آثار شهدا در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: آثار شهدا تا حدودی جمع آوری شده، در حوزه سرگذشت پژوهی عقب ماندگی داریم.

سردار آزادی درباره محصول سرگذشت پژوهی بیان داشت: محصول سرگذشت پژوهی، سوژه است که بیانگر انتقال پیام شهید است.

وی با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری که فرمودند: دفاع مقدس گنج است؛ گفت: بسیاری از بخش‌های آثار شهدا واکاوی نشده است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج درباره کنگره شهدا با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری یادآور شد: کنگره شهدا دو رویکرد اصلی دارد؛ که رویکرد اول زنده نگه داشتن یاد شهید است.

وی درباره رویکرد دوم کنگره شهدا گفت: انتقال پیام شهید است که پیام شهید را جز با زبان هنر نمی‌توان انتقال داد، رهبر معظم انقلاب سال گذشته ۵ بار بر موضوع هنر تاکید داشتند؛ باید پیام شهید را به جوان‌ها، نوجوان‌ها انتقال دهید.

سردار آزادی یادآور شد: مقصود از بزرگ داشت‌ها، جریان سازی است؛ رسالت کنگره باید جریان سازی فکری و عملی باشد.

وی خاطر نشان کرد: کنگره شهدا باید امید آفرین باشد و تولید امید کند؛ معنا را به جامعه منتقل کند که آن ایمان و امید است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به کنگره ملی تصریح کرد: عنوان کنگره، کنگره ملی شهدا استان است و همه شهدا را در برمی‌گیرد؛ سطحش فراتر از استان باشد و بتواند حماسه رزمندگان دلاور را به کشور و حتی جهان معرفی کند.

وی افزود: برای کنگره به یک کار هنری و جریان ساز، فکر کنید تا ذهن تمام جوانان و نوجوانان را درگیر شهدا بکند.

کنگره شهدا حداقل باید ۵۰ جلد کتاب فاخر داشته باشد

سردار آزادی یادآور شد: این کنگره حداقل باید ۵۰ جلد کتاب فاخر داشته باشد باید حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ مستند خوب تولید شود.

وی با اشاره به سخن رهبر انقلاب بیان داشت: کارهای شما شناسنامه انقلابی و دفاعی، دوران مقدس است که باید هنرمندانه به دیگران معرفی کنید؛ خاصیت هنر، آشنایی با شهدا است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به جنگ نرم دشمن خاطرنشان کرد: تلاش دشمن تزریق بی هویتی است و کنگره باید امید آفرین باشد.

وی اظهار کرد: روایت جذاب خلق کنید فیلم نامه و سوژه خوب مهم است و از دل سرگذشت پژوهی بیرون می‌آید؛ بهترین کار را برای شهدا رقم بزنید.

کد خبر 6087232

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات
  • لزوم توسعه تعاونی‌ها و ترویج فرهنگ کار در ایلام
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • فرهنگ کتابخوانی را بین پیشکسوتان جهاد و مقاومت ترویج دهیم
  • پیروی جوانان از سیره شهدا، رمز اعتلای کشور است
  • ضرورت تسریع در پروژه احداث موزه دفاع مقدس در خراسان‌رضوی
  • آیت‌الله علم‌الهدی: پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است
  • پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است