Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@11:00:37 GMT

افتتاح زیرساخت‌های سلامت در آخرین سال «تدبیر و امید»

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۴۵۳۲

افتتاح زیرساخت‌های سلامت در آخرین سال «تدبیر و امید»

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار سلامت ایرنا، توسعه زیرساخت‌ها در نظام سلامت یکی از اساسی‌ترین و ماندگارترین سرمایه گذاری‌ها برای جامعه محسوب می‌شود. آن هم در شرایطی که جامعه از طرفی با بیماری‌های غیرواگیر و مزمن طرف است و از طرف دیگر بیماری‌های نوپدیدی مثل کووید ۱۹ گریبان جهان را می‌گیرد. این در شرایطی است که بدانیم اگر طرح تحول سلامت در ابتدای دولت یازدهم اجرایی نمی‌شد، در شرایط همه‌گیری ویروس کرونا، زیرساخت‌های فرسوده بیمارستانی یارای مقابله و خدمت رسانی به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند انتقاداتی به بزرگ‌ترین طرح اجتماعی دولت یازدهم وارد است، اما اگر مزایای اجرای طرح و به خصوص توسعه زیرساخت‌ها را با توجه به شرایط حال حاضر در نظر بگیریم، این توسعه زیرساخت‌ها توانست به داد نظام سلامت برسد و حالا این توسعه قدم بر آخرین پله‌ها گذاشته تا بخش دیگری از پروژه‌های بهداشت و درمان را در آخرین سال دولت «تدبیر و امید» در مدار خدمت رسانی به مردم وارد کند.

کلید ۱۹۲۱ پروژه در قفل نظام سلامت می‌چرخد

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار بر این است که ۱۹۲۱ پروژه بهداشتی و درمانی از آغاز هفته دولت تا پایان دولت دوازدهم به بهره برداری برسد که از این میزان، ۱۶۴ پروژه در هفته دولت سال جاری افتتاح شد. همچنین قرار بر این بود که پس از پایان هفته دولت تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ نیز تعداد ۱۴۰۰ پروژه در کشور به بهره برداری برسد. همچنین از ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ نیز نزدیک به ۳۵۷ پروژه دیگر افتتاح خواهد شد.

سید کامل تقوی نژاد، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه گفته بود: با تلاش‌هایی که برای ارتقای نظام سلامت انجام شده، موفق شدیم در طول دولت یازدهم و دوازدهم، حدود ۳۶ هزار تخت را در قالب طرح احداث و توسعه تخت‌های بیمارستانی و طرح تحول سلامت به بهره برداری برسانیم که از این میزان ۵۸۵ بیمارستان فعال، ارتقای هتلینگ داشتند. بهره برداری از ۷۴۸۰ پروژه بهداشتی با زیربنای یک میلیون و ۱۷۰ هزار مترمربع و بازسازی ۱۷ هزار واحد بهداشتی فرسوده انجام شد.

وی بیان کرد: در طرح استفاده مطلوب مردم از خدمات بهداشتی و درمانی، این هزار و ۹۲۱ پروژه با اعتباری نزدیک به ۱۶ میلیارد تومان، ۸ هزار میلیارد تومان برای تکمیل و تجهیز این پروژه‌ها در دستور کار است. بخش عمده این اعتبارات تامین شده است تا از این پروژه‌ها در وقت مقرر و طبق برنامه بهره برداری کنیم.

بیمارستان سازی در دستور کار است

هرچند همه ابعاد توسعه در نظام سلامت فقط در ساخت بیمارستان محدود نمی‌شود، اما واقعیت این است که ساخت بیمارستان و مراکز بهداشتی و درمانی یکی از نیازهای بی‌پاسخ بود که در دولت یازدهم و دوازدهم شتاب بیشتری گرفت. همین آغاز بود که توانست مسیر داستان کرونا در ایران را تا حدی مدیریت کند و خدمت رسانی به بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها متوقف نشود.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این رابطه گفته بود: دولت در نقاط مختلف کشور، بیمارستان سازی را در دستور کار قرار داده است. گسترش این خدمات و رسیدگی به نیازهای جامعه در دستور کار قرار دارد. در مواجهه با کرونا با توجه به راهبردهای مختلفی که وجود داشت، رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک و پروتکل‌های بهداشتی را در دستور کار داشتیم، اما باید بحث آماده سازی و تجهیز بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران کرونایی و تقویت زیرساخت‌ها را هم مد نظر داشته باشیم.

از تهران غافل نشویم

یکی از نکات بسیار مهم در توسعه زیرساخت‌های نظام سلامت در بخش مراکز بهداشتی و درمانی، توجه ویژه به استان تهران است. استانی که شاید بسیاری تصور کنند شرایط بهتری نسبت به سایر نقاط کشور دارد، اما واقعیت چیز دیگری است.

تقوی نژاد درباره وضعیت مراکز درمانی حاشیه شهر تهران نیز گفته بود: برخی فکر می‌کنند از نظر خدمات درمانی در تهران برخوردارتر از نقاط دیگر کشور است. این تصور اولیه است و نیاز به تحقیق بیشتری دارد. پروژه‌های تهران مثل مهدی کلینیک با هزار تخت در اولویت قرار گرفته و امیدواریم امسال و سال آینده به بهره برداری برسد. وزیر بهداشت نیز دستور داد که به صورت هفتگی از این پروژه‌ها بازدید شود. بیمارستان‌های شهرهای اطراف تهران تا یک سال آینده وضعیت خوبی خواهند داشت.

افتتاح همزمان ۸ بیمارستان و مرکز درمانی

گام محکم دولت «تدبیر و امید» در آخرین روزهای شهریور ۹۹ و در روزگار جدال با ویروس کرونا با افتتاح همزمان ۸ بیمارستان و مرکز درمانی با ظرفیت ۱۴۰۰ تخت بیمارستانی برداشته می‌شود. بیمارستان‌هایی که در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، مازندران، تهران، گیلان، اصفهان و سیستان و بلوچستان و با حضور رییس جمهوری به صورت ویدیو کنفرانس افتتاح خواهند شد.

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه اظهار کرد: با بهره برداری از این پروژه‌ها، بالغ بر ۱۲۵ هزار مترمربع و همچنین ۱۴۰۰ تخت به فضای درمانی و بهداشتی کشور افزوده می‌شود. این پروژه‌ها با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی، سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی وزارت راه و شهرسازی و همچنین کمک خیرین حوزه سلامت ساخته شدند. کل اعتبار هزینه‌ شده در این پروژه‌ها بالغ بر ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال با اشتغال زایی بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ نفر است.

افتتاح بیمارستان آیت الله خویی

یکی از بیمارستان‌های آماده افتتاح در روز ۲۷ شهریور (امروز)، بیمارستان آیت‌ الله خویی در شهر خوی از توابع استان آذربایجان غربی است. این بیمارستان با زیربنای ۳ هزار و ۵۰۰ متر مربع و تعداد ۲۹۵ تخت با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی ۷۵۰ نفر ساخته شده و هم اکنون آماده ارائه خدمت به مردم این منطقه است.

تقوی نژاد درباره این پروژه گفت: عملیات اجرایی این پروژه در ۴ طبقه از سال ۱۳۹۱ آغاز شد. بیمارستان دارای بخش‌های جراحی با ۹ تخت، اورژانس با ۳۵ تخت، بستری با ۱۷۵ تخت‌ و بخش های ویژه با ظرفیت ۷۶ تخت است. همچنین علاوه بر بخش های جراحی و درمانی ذکر شده می توان به راه اندازی بخش های تشخیصی از جمله سی تی اسکن، رادیولوژی، پاراکلینیک و آزمایشگاه کرونا اشاره کرد.

بیمارستان شفای سقز

دومین پروژه بیمارستانی که امروز افتتاح می‌شود، بیمارستان شفای سقز در استان کردستان است. این بیمارستان با زیربنای بالغ بر ۱۶ هزار و ۷۰۰ متر مربع و تعداد ۲۳۵ تخت بیمارستانی با اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی ۳۰۰ نفر ساخته شده است.

معاون وزیر بهداشت درباره این پروژه بیان کرد: عملیات اجرایی بیمارستان در ۴ طبقه از سال ۱۳۸۷ آغاز شد که دارای بخش‌های جراحی با ۵ تخت،  اورژانس با ۲۰ تخت، بخش بستری با ۱۷۶ تخت و بخش‌های ویژه با ظرفیت ۳۴ تخت است. همچنین در این بیمارستان علاوه بر بخش‌های جراحی و درمانی ذکر شده می‌توان به بخش‌های تشخیصی از جمله سی تی اسکن، رادیولوژی، آزمایشگاه، سونوگرافی و ماموگرافی اشاره کرد.

بیمارستان خاتم الانبیا (ص) بهشهر

سومین پروژه آماده بهره برداری، بیماستان خاتم الانبیاء (ص) بهشهر در استان مازندران با زیربنای بالغ بر ۱۸ هزار متر مربع و ۲۲۴ تخت بیمارستانی است.

تقوی نژاد در مورد این پروژه گفت: این بیمارستان با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی ۷۷۳ نفر ساخته شده  است. پروژه بیمارستان بهشهر که عملیات اجرایی آن در ۵ طبقه و از سال ۱۳۸۷ عملیات اجرایی آن آغاز شد، دارای بخش‌های جراحی با ۶ تخت، اورژانس با ۲۰ تخت، بخش بستری با ۱۴۷ تخت و بخش‌های ویژه با ظرفیت ۵۱ تخت است.

بیمارستان پوست رازی تهران

بیمارستان پوست رازی تهران نیز با زیربنای ۲۱ هزار و ۵۰۰ متر مربع و ظرفیت ۱۷۶ تخت با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی ۵۵۰ نفر ساخته شده است.

معاون توسعه وزارت بهداشت در رابطه با این پروژه اظهار کرد: عملیات اجرایی این پروژه در ۸ طبقه از سال ۱۳۸۸ اغاز شد که دارای ۸ اتاق عمل سرپایی و ۴ اتاق عمل جراحی، بخش اورژانس با ۱۸ تخت، بخش بستری با ۱۴۱ تخت، بخش‌های ویژه با ظرفیت ۱۳ تخت و بخش شیمی درمانی با ظرفیت ۴ تخت است. همچنین در این بیمارستان علاوه بر بخش‌های جراحی و درمانی ذکر شده می‌توان به بخش های تشخیصی از جمله رادیولوژی، فوتوتراپی، آزمایشگاه و بخش‌های شیمی درمانی اشاره کرد.

مجتمع جامع پیوند حضرت مهدی (عج) بیمارستان مسیح دانشوری

ششمین پروژه آماده افتتاح در روز پنج شنبه با حضور رییس جمهوری، مجتمع جامع پیوند حضرت مهدی (عج) بیمارستان مسیح دانشوری با زیربنای ۵ هزار و ۶۰۰ متر مربع و تعداد ۱۰۰ تخت با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی ۴۰۰ نفر است. عملیات اجرایی پروژه مرکز پیوند مسیح دانشوری از سال ۱۳۸۶ آغاز شد. این مجتمع دارای ۶ تخت جراحی، بخش بستری با ۴۱ تخت و بخش های ویژه با ظرفیت ۵۳ تخت است.

مرکز بیماری‌های تنفسی زابل

همچنین مرکز بیماری‌های تنفسی زابل با زیربنای بالغ بر ۵ هزار و ۷۰۰ متر مربع و تعداد ۶۴ تخت با اعتباری بالغ بر ۲۷۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی ۲۲۰ نفر ساخته شده است.

تقوی نژاد درباره این پروژه بیان کرد: عملیات اجرایی این پروژه در ۲ طبقه، از سال ۱۳۹۳ آغاز شد که دارای بخش های جراحی با ۴ تخت، اورژانس با ۱۵ تخت، بخش بستری با ۲۶ تخت، بخش های ویژه با ظرفیت ۹ تخت و بخش سل و آنکولوژی با ظرفیت ۱۰ تخت است.

بیمارستان تالش

هشتمین پروژه آماده افتتاح نیز بیمارستان تالش در استان گیلان است. این بیمارستان با زیربنای بالغ بر ۱۵ هزار و ۹۰۰ متر مربع و تعداد ۲۳۱ تخت با اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد ریال و اشتغال زایی ۴۵۰ نفر ساخته شده است.

معاون وزیر بهداشت در مورد بیمارستان تالش نیز گفت: عملیات اجرایی این پروژه نیز از سال ۱۳۸۷ آغاز شد که دارای بخش های جراحی با ۶ تخت، اورژانس با ۲۳ تخت، بخش بستری با ۱۵۹ تخت و بخش های ویژه با ظرفیت ۳۰ تخت است. همچنین در این بیمارستان علاوه بر بخش های جراحی و درمانی ذکر شده می‌توان به بخش‌های تشخیصی از جمله سی تی اسکن و ام آر آی و همچنین به امکانات توانبخشی همچون فیزیوتراپی اشاره کرد.

نکته مهم این‌که با افتتاح این ۸ پروژه، در مجموع برای ۳ هزار و ۷۱۳ نفر اشتغال زایی می‌شود. امیر پروسنان

گزارش از امیر پروسنان

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا طرح تحول نظام سلامت سید کامل تقوی نژاد دولت یازدهم دولت تدبیر و امید تدبیر و امید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دولت دوازدهم پروندهٔ خبری نقش توسعه زیرساخت‌های نظام سلامت در درمان بیماران کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا طرح تحول نظام سلامت دولت یازدهم دولت تدبیر و امید تدبیر و امید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دولت دوازدهم کرونا ویروس کرونا طرح تحول نظام سلامت دولت یازدهم دولت تدبیر و امید تدبیر و امید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دولت دوازدهم اخبار کنکور میلیارد ریال و اشتغال زایی اعتباری بالغ بر یک هزار عملیات اجرایی این پروژه درمان و آموزش پزشکی زیربنای بالغ نفر ساخته شده بهداشتی و درمانی توسعه زیرساخت ها متر مربع و تعداد بهره برداری بیمارستان ها وزارت بهداشت بخش بستری دستور کار پروژه ها تدبیر و امید تقوی نژاد معاون توسعه دولت یازدهم نظام سلامت هزار و ۷۰۰ آغاز شد ۵ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۴۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌ بهره‌برداری از ۳۶ پروژه عمرانی سلامت‌محور در فارس

سید ابوالفضل هاشمی اصل ضمن گرامیداشت هفته سلامت با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه «جهاد تبیین»، این ایام را فرصتی مناسب در راستای معرفی دستاورد‌های حوزه سلامت دانست.

او با اعلام آمادگی افتتاح ۳۶ پروژه بهداشتی، درمانی، به متراژ ۱۱ هزار و ۱۳۰ متر مربع با اعتبار بالغ بر ۲۸۰ میلیارد تومان در هفته سلامت امسال گفت: رفع چالش‌های پروژه‌های عمرانی سلامت‌محور، از مهم‌ترین دغدغه‌های مسئولان دانشگاه است که با هدف توسعه زمینه‌های دسترسی عمومی به خدمات این حوزه به صورت ویژه در حال پیگیری است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به نقش تاثیرگذار توسعه، ارتقا و نوسازی زیرساخت‌های حوزه بهداشت و درمان در ارائه هر چه بهتر خدمات بهداشتی درمانی به مراجعان گفت: امید است با بهره‌برداری از این پروژه‌ها در هفته سلامت، بتوانیم گام‌های موثری در پیشبرد اهداف حوزه سلامت فارس برداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • افتتاح ۲ خانه بهداشت روستایی در تالش
  • بیش از ۷۰ پروژه سلامت در خراسان شمالی آماده راه اندازی است‌
  • افتتاح همزمان چند پروژه بهداشتی در شهرستان فیروزکوه
  • ‌ بهره‌برداری از ۳۶ پروژه عمرانی سلامت‌محور در فارس
  • عملیات اجرای پانسیون پزشکان دالکی شهرستان دشتستان آغاز شد
  • ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی به سرانه درمانی البرز افزوده می شود
  • پروژه های درمانی و بهداشتی فیروزکوه افتتاح شد
  • کمک یک میلیارد ریالی خیّر سلامت به بیمارستان شهید بهشتی سبزوار
  • ۳۶ پروژه عمرانی سلامت‌محور همزمان با هفته سلامت افتتاح می‌شود
  • افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت روستایی ابارش سبزوار