Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@05:06:20 GMT

درمان آسیب‌های نخاعی با کمک یک سیستم دارورسانی هوشمند

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۵۱۷۱

درمان آسیب‌های نخاعی با کمک یک سیستم دارورسانی هوشمند

پژوهشگران آمریکایی، یک سیستم دارورسانی هوشمند ابداع کرده‌اند که می‌تواند مشکلات بسیاری مانند آسیب‌های نخاعی و اختلالات عصبی را برطرف کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی دانشگاه راتگرز، گروهی ااز پژوهشگران موفق شده‌اند یک سیستم هوشمند برای دارو رسانی ابداع کنند که التهاب را در بافت‌های عصبی آسیب‌دیده کاهش می‌دهد و شاید بتواند به ترمیم آسیب‌های نخاعی و اختلالات عصبی نیز کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سیستم که در "دانشگاه راتگرز" (Rutgers University) آمریکا ابداع شده است، مواد زیستی بسیار کوچکی را در بدن قرار می‌دهد و از رشته‌های عصبی موسوم به "آکسون" (Axon) که به سلول‌های عصبی بافت آسیب‌دیده متصل هستند نیز محافظت می‌کند.

برخی از روش‌های دارویی، قابلیت زیادی را در درمان آسیب‌های نخاعی، ضربه مغزی، آلزایمر، پارکینسون، سکته و دیگر اختلالات عصبی نشان داده‌اند اما سرکوب سیستم ایمنی بدن طی دوره درمان می‌تواند به عوارض جانبی منجر شود و خطر عفونت را افزایش دهد.             

"کیبوم لی" (KiBum Lee)، استاد بخش شیمی دانشگاه راتگرز و از پژوهشگران این پروژه گفت: یکی از اهداف اصلی این پژوهش، سرکوب التهاب عصبی و بازیابی یک محیط سالم در قسمت‌هایی از بدن است که به اختلالات عصبی دچار شده‌اند. ما چهار سال برای ابداع این سیستم زمان گذاشتیم و اکنون قابلیت آن را برای دارورسانی هوشمند به منظور درمان بهتر اختلالات عصبی نشان داده ایم.

این سیستم دارورسانی منحصر به فرد، نانومواد بسیار کوچک، پلیمرهای قندی و پروتئین‌های عصبی را در بر دارد و یک مولکول ضد التهابی را در بدن پخش می‌کند که می‌تواند ریزمحیط مطلوبی را برای بهبود ترمیم بافت و بازیابی آن پس از آسیب به وجود بیاورد.

این گروه پژوهشی در نظر دارند تا با توسعه سیستم‌های دارورسانی قابل اطمینان و چندمنظوره که از نانومواد زیستی استفاده می‌کنند، راه را نه تنها برای درمان آسیب‌های سیستم عصبی مرکزی، بلکه بیماری‌های دیگر نیز فراهم کنند زیرا التهاب معمولا با مشکلات گوناگونی از جمله بیماری‌های قلبی- عروقی، آرتروز، دیابت و سرطان در ارتباط است.

این پژوهش، در مجله "Advanced Materials" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آسیب نخاعی دارو آلزايمر پارکینسون آسیب های نخاعی اختلالات عصبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۵۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار

به گزارش خبرنگار مهر، طی ماه‌های گذشته انصراف پزشکان خانواده از فعالیت در این حوزه در مناطق مختلف مازندران حاشیه ساز شد واین مساله ابتدا در شهرستان چالوس در غرب مازندران مشکلاتی را برای حوزه بهداشت و درمان ایجاد کرد.

پدیده انصراف پزشکان خانواده از فعالیت در این حوزه به دلیل مشکلات فراروی نظیر افزایش هزینه‌های فراروی و تأخیر در پرداخت مطالبات در مناطق مختلف از جمله مازندران به یک معضل تبدیل شده است.

در شهرستان جویبار نیز هفت نیز در سیستم پزشک خانواده فعالیت داشتند و پنج نفر امسال از فعالیت در این حوزه انصراف خود را اعلام کردند.

سیده الهام عقیلی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جویبار در گفت وگو با خبرنگار مهر از انصراف پنج پزشک خانواده شهری از فعالیت در این شهرستان خبر داد و گفت: در سیستم دولتی هفت بزشک مشغول به فعالیت بودند و در سال گذشته دو پزشک از سیستم خصوصی در شهرستان جویبار از ادامه فعالیت خود منصرف شدند.

وی با اعلام اینکه ۵ پزشک انصرافی از اول خرداد ماه از سیستم خارج می‌شوند، افزود: متأسفانه در حال حاضر تنها یک پزشک خانواده شهری دارای قرارداد با ما باقی مانده و مشکل اصلی این پزشکان بحث مطالبات آنان بوده است.

وی خاطر نشان کرد: این مشکل تنها مربوط به این شهرستان نبوده و در جلسه‌ای که با حضور معاونت دانشگاه علوم پزشکی و نماینده پزشکان خانواده شهری استان برگزار شد شرایط بحرانی شهرستان به سمع و نظر آنان رسیده است.

عقیلی با اشاره به اینکه ۲ پزشک انصرافی در سال‌جاری به دلایل مشکلات شخصی از ادامه فعالیت انصراف داده اند، گفت: سرانه پزشک خانواده شهری در سال‌جاری ۴۰ درصد افزایش داشته است اما به گفته این پزشکان با توجه به دیگر هزینه‌ها از جمله هزینه مطب و پرسنل این افزایش در آمدی برای آنان به صرفه نخواهد بود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جویبار بیان کرد: بعد از انصراف دو پزشک در سال گذشته نتوانستیم جایگزینی برای ِ آنان داشته باشیم چرا که متقاضی در این بخش وجود نداشته است و افزایش متقاضی برای دیگر پزشکان شرایط رسیدگی درمانی را سخت خواهد کرد.

کد خبر 6088272

دیگر خبرها

  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • هوش مصنوعی آریتمی قلب را از ۳۰ دقیقه قبل پیش‌بینی می‌کند
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
  • ضریب اشغال تخت در بیمارستان تامین اجتماعی دزفول افزایش یافت