Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت عتف بر ضرورت پیوستن دانشگاه ها به تحقیقات بین المللی در شرایط کرونا تاکید کرد و گفت: تبادل دانشجویان دکتری و تبادل اعضای هیئت علمی از موارد مهمی است که بین دو کشور ایران و مجارستان باید پرداخته شود.

به گزارش ایسنا، در نشست مشورتی پتانسیل همکاری های علمی ایران – مجارستان  سه پنل با عنوان  وضعیت آموزش عالی در شرایط کرونا، فرصت هایی برای همکاری های علمی، تحقیقاتی، نوآوری، توسعه ای و انتقال فناوری و مبادله دانشجو بین ایران و مجارستان و بورسیه های تحصیلی برنامه ریزی شده بود که در هر موضوع سخنرانان به ایراد سخنرانی خود پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر بالازس وینس نگی رییس کمیته بین المللی کنفرانس روسای دانشگاه های مجارستان و نیز دکتر پترا پرنی دبیر اروپایی و بین المللی کنفرانس روسای دانشگاه های مجارستان مدیریت جلسه را بر عهده داشتند. 

به گزارش اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)،  در پنل اول که با عنوان وضعیت آموزش عالی در شرایط کرونا بود، پروفسور عطاء ا... کوهیان معاون امور بین الملل وزارت عتف جمهوری اسلامی ایران، دکتر لورا سینوروس – ژابو، رییس بخش وزارت نوآوری و فناوری، بخش استراتژی و توسعه سازمانی در آموزش عالی و دکتر آلان آلپار معاون دانشگاه سملویس به ایراد سخنرانی پرداختند.

دکتر کوهیان معاون مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت عتف گفت: پیوستن به تحقیقات و بین المللی کردن دانشگاه ها، تبادل دانشجویان دکتری و تبادل اعضای هیئت علمی از موارد مهمی می باشد که بین دو کشور باید پرداخته شود. 

دکتر لورا سینوروس – ژابو در خصوص تجارب دانشگاه ها در شرایط کرونا برای حرکت به سمت آموزش برخط صحبت کردند. از مواردی که ایشان بدان پرداخت بررسی مشکلات پیش روی آموزش عالی برای آموزش مجازی، تجارت کاربردی، استراتژی بخش آموزش عالی در خصوص دوران کرونا و حمایت از ارتقای سیاست های آموزشی در این شرایط پرداخت. 

دکتر آلان آلپار نیز با توجه به شرایط پاندمی کرونا در مورد آموزش و آزمون برخط تمرین محور به ایراد سخنرانی پرداختند. 

در پنل دوم، چهار سخنرانی وجود داشت. در سخنرانی اول محمدعلی فرحناکیان معاون بین الملل وزارت انرژی درخصوص جایگاه صنعت برق ایران در سطح جهانی به ایراد سخنرانی پرداختند و همکاری های بین ایران و مجارستان در این خصوص را تبیین کردند.

سپس پروفسور یانوش لواندوفسکی معاون علوم و نوآوری و رییس افتخاری کنفرانس و روسای دانشگاه های مجارستان و رییس دانشگاه فناوری و اقتصاد بوداپست سخنرانی خود را با عنوان ارائه یک مدل نوآورانه: پارک علم و فناوری و دانشگاه فناوری و اقتصاد بوداپست" ارائه دادند. 

سخنران بعدی دکتر مهدی لطفی رییس پارک علم و فناوری یزد بود که در سخنرانی خود به تبیین چارچوب و زیرساخت های لازم برای برقراری همکاری های علمی و فناورانه در سطح بین المللی پرداختند.

سخنران آخر در این پنل دکتر محمدرضا فلاحتی قدیمی فومنی بود که ابتدا تاریخچه تاسیس مرکز منطقه ای را معرفی کرد و سپس اهم وظایف این سازمان را بیان کردند و اعلام داشتند مرکز منطقه ای یک مرکز حاوی انواع مختلفی از منابع و پایگاه های اطلاعاتی است که زیر نظر فرهنگستان علوم جهان وظیفه توزیع اطلاعات علمی در سطح ایران و کشورهای منطقه را برعهده داردو

دکتر فلاحتی خاطرنشان کرد: از جمله مهمترین فعالیت های این مرکز، خرید و توزیع و یا تهیه و تولید انواع پایگاه های اطلاعات علمی است که از آن جمله می توان به پایگاه جامع مقالات تمام متن فارسی، پایگاه های مقالات انگلیسی و عربی، پایگاه مقالات کنفرانس های علمی، پایگاه کتاب های الکترونیکی و غیره اشاره کرد.

وی ادامه داد: مرکز منطقه ای همچنین بیش از ۱۰۰ نشریه معتبر کشور را منتشر می کند و با داشتن شورای انتشارات با دانشگاه ها در چاپ و نشر کتاب های علمی اعضای هیئت علمی همکاری می کند.

وی همچنین گفت: این مرکز همچنین از برگزاری کنفرانس ها و همایش های ملی حمایت مادی و معنوی به عمل می آورد و اخیرا مسئولیت ارزیابی نشریات علمی کشور نیز به این مرکز واگذار شده است.

وی در مورد گستره فعالیت این مرکز گفت: در حال حاضر حدود ۴۰ شاخه در داخل و خارج از کشور داریم که در دانشگاه های معتبر تاسیس شده اند و خدمات و منابع علمی مرکز را در اختیار محققان، اساتید و دانشجویان قرار می دهند.

وی به تاسیس جدیدترین شاخه مرکز منطقه ای در دانشگاه بوخوم کشور آلمان اشاره کرد و گفت: دانشگاه های زیادی به استفاده از منابع فارسی مرکز منطقه ای علاقه نشان داده اند و مرکز منطقه ای پیرو انعقاد قرارداد منابع تمام متن فارسی خود را در اختیار دانشگاه های دارای کرسی زبان و ادب فارسی، مراکز ایران شناسی و شرق شناسی قرار می دهد. ضمنا مرکز منطقه ای برای برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت از طریق دعوت یا مبادله اساتید مرکز با دانشگاه های مجارستان اعلام آمادگی می کند.  

دکتر فلاحتی سپس به معرفی تاریخچه تاسیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) پرداخت و گفت: ISC در سال ۲۰۰۸ و در جریان نشست وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی در باکوی آذربایجان تایید شد. این پایگاه یک پایگاه استنادی است که مانند ISI  و Scopus عمل می کند.

وی ضمن بیان مهمترین وظایف پایگاه گفت: در این پایگاه فرآورده های متعددی وجود دارد که با توجه به شرایط کرونا، نماگر کوید – ۱۹ یکی از آن موارد است. در این فرآورده اطلاعات آماری و مصور در وضعیت مبتلایان به کوید – ۱۹ در کشورهای جهان، نرخ بهبود یافتگان و غیره و همچنین مجموعه حاوی بیش از ۱۸۰۰۰ مقاله تمام متن مرتبط با این بیماری وجود دارد.

وی افزود: سامانه نشریات جهان اسلام حاوی ۳۴۰۰ نشریه علمی کشورهای اسلامی است که توانسته اند معیارهای کیفی ISC را کسب و در این پایگاه نمایه شوند. این نشریات در سه دسته نشریات لیست اولیه، لیست انتظار و نشریات هسته دسته بندی شده اند و نشریات هسته معتبرترین نشریات ISC محسوب می شوند.

رتبه بندی دانشگاه های ایران، کشورهای اسلامی و جهان و فرآورده بعدی ISC است که بسیار مورد استقبال جامعه بین المللی قرار گرفته است. هدف آن است تا معیارهایی در این رتبه بندی لحاظ شود که بتواند سبب تولید صنعتی، ملی، اقتصادی و ... شود.

وی همچنین به سامانه جامع ثبت و اطلاع رسانی همایش های معتبر ملی، فهرست مندرجات نشریات فارسی و سامانه نشریات علمی پرداخت و گفت: ISC بر اساس معیارهایی همایش ها را بررسی و در صورت کسب امتیازات لازم، آنها را در پایگاه مرتبط خود ثبت کرده و برای آنها شناسه تعریف می کند. همچنین دسترسی به اطلاعات کتابشناختی نشریات و نیز مقایسه عملکرد دانشگاه ها، نویسندگان، ناشران و ... بر اساس مقالات منتشره از طریق وبگاه ISC در دسترس است.

رصدخانه علم جهانی ISC نیز با استفاده از اطلاعات معتبر جهانی تولید علم کشورها را تحلیل و در قالب جداول و نمودارهای مقایسه ای برای هر کشور و در هر منطقه فراهم می آورد. 

دکتر فلاحتی در پایان و با توجه به توضیحات اائه شده برای همکاری با دانشگاه های مجارستان در حوزه های زیر اعلام آمادگی کرد:

۱- عقد تفاهم نامه همکاری های علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری بین مرکز منطقه ای و ISC و دانشگاه های مجارستان

۲- بررسی و نمایه سازی نشریات دانشگاه های مجارستان در ISC

۳- ارائه دسترسی به نماگر کوید – ۱۹ به دانشگاه های مجارستان

۴- انجام طرح های پژوهشی مشترک در حوزه پایگاه های اطلاعاتی و نیز مطالعات علم سنجی

۵- برگزاری سمینار، همایش، وبینار و کارگاه های آموزشی مشترک

۶- تاسیس شاخه مرکز منطقه ای اطلاع رسانی در دانشگاه های مجارستان برای تامین منابع اطلاعات علمی مورد نیاز اساتید و دانشجویان دانشگاه های مجارستان

۷- برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت از طریق دعوت از اساتید دو طرف برای سفر به کشور دیگر

در پنل سوم مبادله دانشجویان بین دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و سرانجام در جلسه اختتامیه، دکتر کوهیان و دکتر جانوس جوزسا به جمع بندی جلسه پرداخته و ابراز امیدواری کردند موارد مطرح شده در این جلسه ثبت و برای عملیاتی سازی آن کارگروهی تشکیل شود. 

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه های مجارستان ایراد سخنرانی همکاری های علمی شرایط کرونا مرکز منطقه ای آموزش عالی بین المللی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۵۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراینی‌ها از آمریکا ناامید شده‌اند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، نشریه وال استریت ژورنال به نقل از مدیر مرکز مطالعات بین المللی در دانشگاه ملی اودسا نوشت که عدم تعهد آمریکا به وعده هایش برای دفاع از اوکراین، موجب ناامیدی فزاینده ای در میان اوکراینی ها نسبت به آمریکا شده است.

«ولادیمیر دوبوویک» مدیر مرکز مطالعات بین المللی در دانشگاه ملی اودسا در مقاله ای برای وال استریت ژورنال نوشت که اقدام سریع آمریکا و متحدانش در ناتو برای کمک به رژیم صهیونیستی در برابر حمله موشکی و پهپادی گسترده ایران، کاملاً در تضاد با بی میلی آشکار آنها برای تقویت دفاع هوایی اوکراین در بحبوحه درگیری با روسیه است.

مدیر مرکز مطالعات بین المللی در دانشگاه ملی اودسا نوشت که واشنگتن نقش کلیدی در دو سال اول جنگ داشت، اما اکنون کندی قابل توجهی در کنگره آمریکا برای تصویب کمک به اوکراین مشاهده می شود.

دوبوویک گفت که غرب به جای کمک به اوکراین برای ایجاد شبکه‌های دفاع هوایی، مجموعه‌ای از تجهیزات را در اختیار این کشور قرار داده است که با تشدید بمباران هوایی مسکو، ذخایر آن هم به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

کد خبر 6080212

دیگر خبرها

  • دانشگاه علوم و تحقیقات دارای ظرفیت توسعه ملی دانش رباتیک است
  • ضرورت تمرکز بر روی کیفیت‌بخشی فضای علمی دانشگاه‌ها
  • کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه تیرماه 1403 در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار می‌شود
  • جزئیات سومین کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه در دانشگاه آزاد اصفهان
  • تایید انتخاب 10 رئیس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • تایید انتخاب ۱۰ رییس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • تایید انتخاب ۱۰ رئیس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • اوکراینی‌ها از آمریکا ناامید شده‌اند
  • سخنرانی علمی «فناوری اطلاعات و امر دینی» برگزار می‌شود
  • پایگاه اورژانس بانوان در همدان راه‌اندازی می‌شود