Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، یک دیپلمات ارشد شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های ایران بی فایده است و هیچ تحریمی علیه تهران فعال نخواهد شد.

بر این اساس، این دیپلمات که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری رویترز اعلام کرد: شاهد گسترش تلاش‌های آمریکا برای فعال کردن ساز و کار فعال سازی تحریم‌های شورای امنیت علیه تهران بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حقیقت این است که تحریم‌های پیشین ایران همچنان به حالت تعلیق خواهند ماند و توافق برجام ادامه خواهد یافت. اقدام آمریکا در فعال کردن مکانیسم ماشه مانند چکاندن ماشه اسلحه است درحالی که گلوله‌ای از آن خارج نمی‌شود.

ساعاتی قبل خبرگزاری رویترز اعلام کرد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، قصد دارد یک فرمان اجرایی جدید درباره تحریم‌های تسلیحاتی ایران امضا کند.

سه منبع مطلع گفته‌اند او قصد دارد با این فرمان، تحریم‌هایی را علیه طرف‌هایی که ممنوعیت‌های مربوط به تحریم تسلیحات ایران را نقض می‌کنند، اعمال کند.

این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، همچنین افزودند تا چند روز آینده دستورالعمل اجرایی این فرمان صادر می‌شود و رئیس جمهور اجازه خواهد داشت تا متخلفان را از راه تحریم‌های ثانویه تحریم کرده و از دسترسی به بازار آمریکا محروم کند.

تاکنون واکنشی در این باره از سوی کاخ سفید و فرستاده ویژه ایران در سازمان ملل صورت نگرفته است.

این خبرگزاری علت چنین تصمیمی را منقضی شدن قریب‌الوقوع تحریم‌های تسلیحاتی آمریکا علیه ایران عنوان کرده است. همچنین ترامپ قصد دارد به عوامل خارجی نیز هشدار دهد که در صورت خرید و فروش اسلحه به ایران تحریم‌های سختی را متحمل خواهند شد.

این مسئله در حالی مطرح می‌شود که آمریکا در تلاش است تا سایر کشورها را هم در تحریم ایران متحد کند. به طور مثال، به تازگی « مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: «انتظار داریم شرکای اروپایی ما تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کنند».

این در حالیست که وزیران خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان هفته گذشته بر سر رد تلاش آمریکا برای پیشبرد سازوکار موسوم به مکانیسم ماشه علیه ایران توافق کردند.

این تصمیمِ تروئیکای اروپایی در حالی گرفته شده که پیش از این رئیس جمهور آمریکا از بازگشت تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران با استفاده از مکانیسم ماشه خبر داده بود.

آمریکا پس از ناتوانی در تصویب قطعنامه تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، مدعی استفاده از مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تمامی تحریم‌ها علیه تهران است. اتحادیه اروپا پیش از این نیز اعلام کرده بود که آمریکا نمی‌تواند با توسل به مکانیسم ماشه، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را فعال کند.

همچنین آمریکا طی سال‌های اخیر در راستای پیشبرد فشار اقتصادی، تحریم‌های بسیاری را علیه تهران به تصویب رسانده است به همین دلیل امروز نیز وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران به بهانه آنچه تروریسم و اتهامات سایبری دانست، اعمال کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شورای امنیت سازمان ملل تحریم ایران مکانیسم ماشه شورای امنیت علیه ایران سازمان ملل علیه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۳۲۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران

بلومبرگ در گزارشی نوشت در حالی که قانونگذاران آمریکایی در واکنش به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، در تلاش برای اقدامات جدیدی هستند، بازار انتظار ندارد هرگونه تحریم جدید، تاثیری روی صادرات نفت ایران داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در حالی که مجلس نمایندگان آمریکا در تلاش برای تشدید محدودیت‌ها علیه صادرات نفت ایران است اما تحلیلگران بازار نفت می‌گویند جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، تمایلی به انجام اقدامی ندارد که قیمت نفت خام یا بنزین را برای شهروندان آمریکایی افزایش دهد. به گفته کارشناسان سیاست تحریم، رئیس جمهور آمریکا احتمالا از اختیارات خود در خصوص تحریم‌ها استفاده کرده و از اجرای سخت‌گیرانه آنها خودداری می‌کند.

این وضعیت، تا حدودی مشابه برخورد دولت بایدن در قبال روسیه و جنگ اوکراین است. اگرچه کاخ سفید، تحریم‌هایی را علیه روسیه وضع کرده، اما تلاش کرده است درآمدهای این کشور را محدود کند و در عین حال، اجازه دهد صادرات نفت روسیه ادامه پیدا کند تا از محدودتر شدن عرضه در بازار جهانی و برانگیختن تورم در سالی که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود، اجتناب شود. دولت آمریکا همچنین با وجود تجدید تحریم‌های که نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا را هدف گرفته اند، هفته گذشته اجازه داد صادرات نفت ونزوئلا ادامه پیدا کند.

جیم لوسیر، مدیرکل شرکت تحقیقاتی «کپیتال آلفا پارتنرز» به بلومبرگ گفت:‌ معامله‌گران نفت، بی‌تفاوت هستند، زیرا می‌دانند که بایدن هر گونه معافیت‌هایی را لازم باشد، امضا خواهد کرد تا جریان نفت ایران به بازار ادامه پیدا کند، درست همان‌طور که اجازه داد بشکه‌های نفت روسیه همچنان در بازار عرضه شوند.

بازار نفت در حال حاضر حساسیت به خصوصی نسبت به محدودیت‌های بیشتر دارد. نفت برنت اوایل آوریل، در بحبوحه تقاضای جهانی قوی و ادامه محدودیت عرضه اوپک پلاس، از مرز ۹۲ دلار در هر بشکه عبور کرد که بالاترین حد در حدود ۶ ماه گذشته بود.

طبق گزارش شرکت «کلیر ویو انرژی پارتنرز» که در واشنگتن مستقر است، تحریم‌های جدید اگر اجرا و اعمال شوند ممکن است حداکثر ۸.۴۰ دلار به قیمت جهانی نفت اضافه کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، چنین اتفاقی، خبر بدی برای بایدن خواهد بود که پس از افزایش قیمت سوخت در سال ۲۰۲۲، حجم عظیمی نفت را از ذخایر استراتژیک برداشت کرد. هر چند قیمت بنزین از سطوح مشاهده شده در آن زمان، پایین‌تر است اما امسال افزایش داشته، در حالی که هنوز فصل اوج رانندگی تابستانی در آمریکا آغاز نشده است.

دیگر خبرها

  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • عقب نشینی آمریکا از تحریم گردان «نتزاه یهودا »پس از فشار تل آویو
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • خط و نشان مقام ارشد ارتش برای اسرائیل و آمریکا
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند