Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آرس تکنیکا، مراسم «ایگ نوبل» (Ig Noble) امسال برگزارشد و مانند هر سال جوایزی به تحقیقاتی عجیب تعلق گرفت.

سی امین مراسم ایگ نوبل به دلیل شیوع ویروس کرونا به جای برگزاری در دانشگاه هاروارد به طور مجازی پخش شد. با این وجود برخی سنت های این مراسم از جمله  اعطای جوایز توسط برندگان واقعی جایزه نوبل به طور واقعی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جوایز در سال ۱۹۹۱ میلادی تاسیس شده و در حقیقت هجوی از مراسم نوبل واقعی است و به دستاوردهایی تعلق می گیرد که در درجه اول مضحک هستند و در درجه ثانویه افراد را وادار به تفکر می کند.

برندگان ایگ نوبل ۱۰ هزار میلیارد دلار زیمباوه جایزه می گیرند که معادل ۴۰ سنت آمریکا است. در سال جاری نیز این جوایز در رشته های مختلف برگزار شد که برخی از آنها را در زیر می خوانید:

تحقیق روی صدای تمساح 

استفان ربر، تاکشی نیشیمورا، جودیت جانیش، مارک رابرتسون و تکومش برای انجام تحقیق روی یک تمساح و قراردادن حیوان در لوله ای پلاستیکی با هوای مملو از هلیوم برنده این جایزه شدند.

کروکدیل، تمساح و خزندگان مشابه سروصدای زیادی به خصوص در فصل جفت گیری دارند. این محققان درباره دلیل ایجاد اصوات توسط تمساح و این امر که حیوان از سروصدا به عنوان ابزاری برای نشان دادن اندازه بدن خود استفاده می کند، تحقیقاتی انجام دادند. 

برای این منظور آنها از یک تمساح ماده چینی کمک گرفتند و او را در یک لوله پلاستیکی قرنطینه کردند که مملو از گاز هلیوم بود، این تمساح  در پاسخ به ۴۰ تمساح دیگر سروصداهای زیادی ایجاد کرد. 

ابروها نشانگر افراد خودشیفته

میراندا گیاکومین و نیکلاس رول برای ابداع روش شناسایی افراد خودشیفته به وسیله بررسی ابروهایشان برنده ایگ نوبل پزشکی شدند.

تحقیقات قبلی نشان داده است صورت افراد یکی از نخستین نشانگرهای خودشیفتگی فرد را در خود دارد. بنابراین گیاکومین و رول ۳۹ داوطلب را استخدام و از صورت آنها در حالت عادی عکاسی کردند. در مرحله بعد پرسشنامه ای مربوط به افراد خودشیفته را در اختیار آنها قرار دادند.

سپس این محققان از عکس های داوطلبان در مجموعه ای از مطالعات استفاده کردند که طی آنها از داوطلبان خواسته شد صورت افراد را با توجه به اینکه چقدر خودشیفته به نظر می رسند، رده بندی کنند. پژوهش نشان داد ابروها یکی از مهمترین ویژگی های صورت در نشان دادن خودشیفتگی فرد هستند و افراد با توجه به ابروها، افراد خودشیفته را میان عکس ها انتخاب کردند.

کرم های خاکی مرتعش می شوند

ایگور ماکسیموف و آندری پوتوتسکی برای  نشان دادن شکل کرم های خاکی زنده در زمانیکه یکی از آنها با فرکانس بالا مرتعش می شود برنده ایگ نوبل این بخش در ۲۰۲۰ شدند.

به طور کلی، هنگامیکه در یک استخر آب ارتعاش ایجاد می شود، از فرکانس معینی به بعد امواج ایستاده روی سطح آن شکل می گیرند که به امواج فارادی مشهور هستند. ماکسیموف و پوتوتسکی نشان دادند از آنجا که بسیای از ارگانیسم های زنده تقریبا از مایعات ساخته شده اند، احتمالا در شرایط خاصی حالت امواج ایستاده را تجربه می کنند و کرم های خاکی نیز همین امواج را تجربه می کنند!

تعیین استانداردهای تشخیص اختلال میسوفونیا 

نینکو وولینک، دامیان دنیس و آرنولد ون لون برای تشخیص یک اختلال ناشناخته پزشکی به نام میسوفونیا  برنده این جایزه شدند. میسوفونیا اختلالی است که در آن فرد از صدای جویدن دیگران، زنگ موبایل و غیره رنج می برد.

محققان طی پژوهشی جدید فهرستی از حوزه تشخیصی استاندارد برای میسوفونیا ارائه کرده اند که به نظر می رسد یک اختلال پزشکی جدید است.

جایزه آموزش پزشکی برای رهبران کشورها

ژائیر بولسونارو از برزیل، بوریس جانسون از انگلیس، نارندا مودی از هند، آندرس مانوئل لوپز اوبرادور از مکزیک، آلکساندر لوکاشنکو از بلاروس، دونالد ترامپ از آمریکا، رجب طیب اردوغان از ترکیه، ولادیمیر پوتین از روسیه و قربانقلی بردی محمداف از ترکمنستان برای استفاده از همه گیری کووید ۱۹ برای نشان دادن آنکه سیاستمداران در مقایسه با محققان و پزشکان تاثیر سریع تری در مرگ و زندگی انسان ها دارند، برنده این جایزه شده اند!

مارک آبراهام  ادیتور نشریه سالانه Improbable Research  در باره این جایزه می گوید: این تحقیق به روایتی گسترده و البته ساده تعلق دارد. بخشی از آنچه ما انجام می دهیم آن است که افراد را به تفکر واداریم تا درباره موضوعات واقعی بحث و گفتگو کنند.

وی افزود: گاهی اوقات اندکی ابهام به ایجاد یک گفتگوی ثمربخش منجر می شود. خب اکنون وجه مشترک تمام کشورهایی که ذکر شدند، چیست؟ این وجه مشترک در حقیقت رهبران سیاسی است که کارشناسی علمی را نادیده گرفتند و و سیاست هایی فاجعه آمیز را برای مقابله با کووید ۱۹ اتخاذ کردند.

کد خبر 5026674 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: جایزه نوبل تحقیقات علمی علم فیزیک ویروس کرونا ویروس کرونا تحقیقات علمی شبکه ملی اطلاعات واکسن کرونا فناوری فضایی نوآوری شرکت دانش بنیان امنیت اطلاعات فیس بوک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا ماهواره موبایل گوگل افراد خودشیفته نشان دادن ایگ نوبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۳۶۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گران‌ترین پاداش صرفه جویی در مصرف برق مشخص شد | ۴۷ میلیون جایزه برای مشترکان خانگی

به گزارش همشهری آنلاین، مصطفی رجبی مشهدی گفت: علاوه بر پاداش صرفه جویی که بر قبوض اعمال می‌شد ۴۷ میلیون جایزه نظیر خودرو و لوازم خانگی برای مشترکان خانگی خوش مصرف در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: ۸ هزار و ۳۰۰ مگاوات برق از ابتدای دولت تا کنون به ظرفیت شبکه برق افزوده شد.

وی ادامه داد: صنایع انرژی بر مکلف به ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه بودند که کمک شایانی به شبکه برق می‌کند. همچنین در خصوص ماده ۴ صنایعی که اقدامی نکرده اند برنامه‌های تنظیم شده‌ای وجود دارد که در حال هماهنگی با وزارت صمت هستیم همچنین صنایعی که اقدام به ساخت نیروگاه کرده اند معاف از برنامه مدیریت مصرف می‌شوند.

مدیر عامل شرکت توانیر در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه چه تدبیری برای پرداخت بدهی ۱۰۰ همتی وزارت نیرو به نیروگاه‌ها در نظر دارد، خاطر نشان کرد: اواخر سال گذشته ۳۰ همت بین شرکت‌های تولید برق پرداخت شده است و اکنون بدهی وزارت نیرو به تولید کنندگان برق ۱۰۰ همت است که ۴۰ درصد مربوط به بانک‌ها و ما بقیه مربوط به تولید کنندگان است که طبق برنامه این بدهی باید طی ۳ سال تسویه شود. همچنین پیش بینی می‌شود که ۴۰ همت از طریق بورس انرژی در اختیار تولید کنندگان قرار دهیم و ما بقیه آن را از راه‌های دیگر تأمین کنیم.

رجبی مشهدی در رابطه با برنامه‌های تشویقی مدیریت برق در زمان اوج بار خاطر نشان کرد: پاداش صرفه جویی مطابق قبل است و مشترکان می‌توانند با کاهش مصرف پاداش بگیرند.

وی ادامه داد: علاوه بر پاداش صرفه جویی که بر قبوض اعمال می‌شد ۴۷ میلیون جایزه نظیر خودرو و لوازم خانگی برای مشترکان خانگی خوش مصرف در نظر گرفته شده است.

مدیر عامل توانیر خاطر نشان کرد: بر اساس مصوبه هیئت وزیران چاه‌های کشاورزی که ۵ ساعت مشارکت در مدیریت مصرف داشته باشند، ۱۹ ساعت باقی مانده برق آنها رایگان است. در صورتی که مشارکت بیشتر از ۵ ساعت باشد، پاداش نقدی شامل آنها خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون تعداد قابل توجهی مرکز استخراج رمز ارز وجود دارد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۸ هزار مرکز غیرمجاز رمزارز شناسایی شد و ۸۰۰ مگاوات معادل مصرف این ماینر ها بوده که برای تأمین آن باید ۱۱۰۰ مگاوات نیروگاه را ایجاد شود.

رجبی مشهدی ادامه داد: بر اساس قانون جدید این دستگاه‌ها امحا می‌شود و معادل ۱۰۰ برابر تعرفه‌های برق جریمه می‌شوند. موارد مجاز نیز بر اساس ضوابط ۱۲ شب تا ۷ صبح از ماینر ها استفاده کنند و اگر از تابلو برق سبز خرید کنند محدودیتی ندارند.

کد خبر 846709 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم برق قیمت - برق

دیگر خبرها

  • ۱۰۰درصد بازار شیرینی و شکلات کشور در دست صنایع آذربایجان شرقی است
  • در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو جایزه ببرید
  • مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود
  • گران‌ترین پاداش صرفه جویی در مصرف برق مشخص شد | ۴۷ میلیون جایزه برای مشترکان خانگی
  • دستاورد‌های مهم موسسه تحقیقات خاک و آب در سه محور اساسی در تولید گندم
  • تصویر عجیب از مردی که زمانی همه زنان دنیا عاشقش بودند!
  • عضو هیئت‌علمی واحد علوم و تحقیقات، نشان ملی قانون را دریافت کرد
  • جهادگر اردبیلی عنوان برگزیده آیین جایزه نوبل ایرانی را کسب کرد
  • جهادگر اردبیلی «جایزه البرز» در سال ۱۴۰۳ را کسب کرد
  • خبر قدرت پهپادی ایران دنیا را برد، سلبریتی‌ها را خواب/ لسانی: ساختمان برند سلبریتی‌ها از هنجارشکنی شکل می‌گیرد