Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-19@22:24:42 GMT

آیا پمپئو وزیر خارجه خواهد ماند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۳۸۸۷۴

آیا پمپئو وزیر خارجه خواهد ماند؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، پمپئو که به "بله قربان گو" ترین وزیر خارجه آمریکا شهرت پیدا کرده است، از نظر بسیاری از ناظران در آمریکا کارنامه ای پر از ناکامی در وزارت خارجه بر جای گذاشته و جز دامن زدن به اختلاف و سردی روابط واشنگتن و متحدان اروپایی و آسیایی آن، دستاورد راهبردی قابل توجهی بر جای نگذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو گفته می شود که اگر ترامپ به دوره دوم ریاست جمهوری برسد، احتمال بسیار زیاد پمپئو را از وزارت خارجه بیرون خواهد کرد.

به گفته ناظران، اگر ترامپ به طور جدی به دنبال توافق با ایران است، باید مجاری دیپلماتیک آن را هموار کرده و پیرامون خود را از چهره‌های جنگ‌طلب و قلدرمآب پاکسازی کند.

در این خصوص، "گری سیک"، عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا با انتقاد از عملکرد دستگاه به اصطلاح دیپلماسی ترامپ درباره ایران و سیاست فشار حداکثری آن به ایرنا گفت: "این سیاست‌ها البته زندگی را برای مردم ایران سخت کرده است و خیلی از متحدان نزدیک آمریکا را رنجانده است. اما خروجی آن برای وادار کردن ایران به یک توافق تازه، صفر بوده است."

سیگ افزود: "بنابراین ترامپ ممکن است به ارزیابی و تجدید نظر در این سیاست دست بزند. این احتمال هست که وی به چهار سال گذشته نگریسته و در صدد بازنگری و تغییر در سیاست خود برآید. این سیاست‌ها راه به جایی نبرده است و این امکان وجود دارد که وی به فکر تغییر بیفتد".

"جان لیمبرت" مسول سابق پرونده ایران در وزارت خارجه آمریکا نیز بر همین باور است و می گوید که دلیل استعفای "برایان هوک" مسئول پرونده ایران از وزارت خارجه آمریکا چشم‌انداز منفی و بن‌بست سیاست‌های دولت ترامپ علیه ایران است.

لیمبرت به ایرنا گفت: "من نه هوک و نه رئیسش (مایک پمپئو وزیر خارجه) را دیپلمات نمی‌دانم. من نزدیک ۴۰ سال دیپلمات بودم و می‌فهمم چه کسی دیپلمات هست یا نیست".

به گفته آنچه در محافل سیاسی و رسانه‌ها منتشر می‌شود، بزرگترین دلیل دوام آوردن پمپئو در وزارتخارجه آمریکا این است که وی در واقع وزیر خارجه ترامپ بوده و دربست خود و وزارتخانه تحت نظرش را وقف تحقق برنامه‌های انتخاباتی ترامپ کرده است.

آخرین نمونه این تلاش‌های وی نیز نمایش گردآوردن سران رژیم بحرین و امارات با "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم اشغالگر در واشنگتن بود تا آخرین حلقه نمایش تبلیغاتی سیاست خارجی ترامپ را برای انتخابات ۲۰۲۰ روی پرده ببرند، هرچند در این باره هم نام جرد کوشنر داماد و مشاور ترامپ بیش از پمپئو برجسته می‌شود.

"لری ویلکرسون" رئیس دفتر وزیر خارجه اسبق آمریکا درباره پمپئو به ایرنا گفت: مایک پمپئو راه خام کردن ترامپ را یاد گرفته و با همین بله قربان گویی است که توانسته در وزارت خارجه بماند.

این مقام سابق وزارتخارجه آمریکا افزود اگر پمپئو این روش را بلد نبود، احتمالا به سرنوشت "جان بولتون" دچار می شد که ترامپ او را به شکل تحقیرآمیزی از سمت مشاور امنیت ملی کاخ سفید برکنار کرد.

با این حال برخی منابع شناخته شده دیپلماتیک آمریکایی در نیویورک می‌گویند که تاریخ مصرف پمپئو تمام شده و اگر ترامپ در کاخ سفید ماندگار شود، به احتمال زیاد او را برکنار خواهد کرد.

به باور آنها رفتن پمپئو می‌تواند تا حدی مسیر دیپلماسی آمریکا را در دور دوم احتمالی ترامپ هموار کند، به ویژه به این دلیل که روسای جمهوری در آمریکا معمولا در دور دوم از فشار لابی‌ها و جریان‌های جنگ‌طلب آزادترند و نگرانی برای انتخاب دوباره را  ندارند. شاید از این منظر، تکرار توافق سریع با ایران از زبان رئیس جمهوری آمریکا قابل توجه باشد.

هرچند همانگونه که جان لیمبرت دیپلمات پیشین آمریکایی گفت "کار میان ایران و آمریکا پیچیده خواهد بود. حتی با اینکه اوباما خیلی مصمم به ایجاد رابطه با ایران و حل مسائل بود، پنج سال زمان برد که کاری را پیش ببرد".

علاوه بر آن، جمهوری اسلامی ایران هم هرگز به آمریکای بعد از خروج برجام اعتماد نخواهد کرد و پاسخگو کردن واشنگتن برای خسارات مالی و جانی وارد شده به مردم ایران از ناحیه تروریسم اقتصادی و دیگر اقدامات تروریستی کاخ سفید، مطالبه جدی آن خواهد بود.

پربیننده ترین آمریکا ۴۶ فرد و ۴ نهاد را تحریم کرد بزرگترین دشمنان ایالات متحده کدامند؟/ ایران در جایگاه سوم ارزان‌ترین شهرهای دنیا را بشناسید فرصت پیش روی طلا با تصمیمات جدید فدرال رزرو/ پیش‌بینی‌ رشد اقتصادی و نرخ تورم آمریکا تا سال‌۲۰۲۳ برترین تصاویر خبری ۲۴ ساعت گذشته

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آمریکا شورای امنیت ملی آمریکا بنیامین نتانیاهو مایک پمپئو مایک پامپئو شورای امنیت ملی آمریکا ایالت متحده آمریکا قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت خارجه آمریکا وزارت خارجه وزیر خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۳۸۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: بعد و قبل از عملیات «وعده صادق» به آمریکایی‌ها پیام دادیم

به گزارش جماران؛ «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه از زمانی که در جمهوری اسلامی ایران تصمیم برای هشدار و تنبیه لازم رژیم اسرائیل گرفته شد، آمریکا را مطلع کردیم، گفت: پس از عملیات وعده صادق، ساعت تقریبا دو و نیم بامداد یکشنبه هفته جاری پیام دیگری را به ایالات متحده آمریکا ارسال کردیم که بگوییم به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم.

ایرنا در بدو ورود «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به نیویورک، در گفتگویی از او سوال کرد: پس از اینکه ایران در عملیات تنبیهی وعده صادق پاسخ اسرائیل را داد، آیا پیام خاصی از سوی آمریکا داشتید و در مدتی که ایران می خواست پاسخ اسرائیل را بدهد، چند پیام و از چه کانال هایی پیامها میان ایران و آمریکا رد و بدل شد؟ آیا کانال ارتباطی همیشگی یعنی سوئیس میان تهران – واشنگتن فعال بود یا کانال های کشورهای منطقه فعال بودند؟

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال گفت: «به دلیل اینکه رژیم اسرائیل در یک اقدام تروریستی، سفارت جمهوری اسلامی ایران را در دمشق بصورت مستقیم هدف قرار داد، و مستشاران رسمی نظامی ما در سوریه در این اقدام تروریستی اسرائیل به شهادت رسیدند، و ما مدتها با درک شرایط منطقه خویشتنداری کرده بودیم و مرتب به دبیرکل سازمان ملل اعلام می کردیم که شورای امنیت باید به وظیفه خودش برای مقابله با این اقدامات رژیم اسرائیل عمل کند؛ از زمانی که در جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفته شد، که در چارچوب حقوق بین الملل و دفاع مشروع، پاسخ لازم روی رژیم اسرائیل داده شود و هشدار و تنبیه لازم صورت بگیرد، ما آمریکا را مطلع کردیم.»

امیرعبداللهیان تاکید کرد: «به آمریکایی ها به صراحت و روشنی گفتیم که تصمیم در جمهوری اسلامی ایران در شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور کشورم برای پاسخ دادن به رژیم (اسرائیل) قطعی است و پیام هایی هم قبل از عملیات تبادل شد و هم بعد از اینکه اقدام (عملیات وعده صادق) انجام شد، ساعت تقریبا 2 و نیم بامداد یکشنبه هفته جاری، پیام دیگری را به ایالات متحده آمریکا از مجاری دیپلماتیک ارسال کردیم و به صراحت و روشنی به آمریکا در این پیامها سعی کردیم بگوییم ما به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم. آن چیزی که توسعه تنش در منطقه را می تواند افزایش دهد، رفتارهای رژیم صهیونیستی است.»

وزیر امور خارجه ایران همچنین تصریح کرد: «قبل ازعملیات (وعده صادق) به طرف آمریکایی به روشنی گفتیم که ما پایگاهها و منافع آمریکا را در منطقه هدف قرار نخواهیم داد، الا در شرایطی که در پاسخی که به رژیم اسرائیل می دهیم، اقدامی را آمریکا بخواهد در حمایت جنگی از رژیم صهیونیستی انجام دهد.»

امیرعبداللهیان اضافه کرد: «تبادل پیامها به ویژه از کانال سوئیس بعنوان حافظ منافع آمریکا و مجاری رسمی دیپلماتیک با هدف اینکه درک درستی از اقدام ایران به وجود آید و با هدف کنترل جلوگیری از توسعه تنش و بحران در منطقه، بین ما و آمریکا شکل گرفته و انجام شده است.»

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما درباره هدف سفر خود به نیویورک نیز گفت: نشست شورای امنیت سازمان ملل با بررسی تحولات غرب آسیا (خاورمیانه) و تمرکز بر موضوع فلسطین روز پنجشنبه برگزار می شود.

امیرعبداللهیان گفت: این نشست در سطح وزرای خارجه برگزار می شود؛ با توجه به تحولات منطقه و اینکه وضعیت در غزه واقعا به نقطه جوش رسیده است و سر ریز این وضعیت در منطقه و تحولات منطقه، نمودار می شود؛ فرصتی است برای اینکه که دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران را در راستای ضرورت تثبیت صلح و امنیت پایدار در منطقه تبیین کنیم و در عین حال، با استفاده از فرصت حضور در سازمان ملل در دیدار با دبیرکل سازمان ملل و دیگر وزرای امور خارجه و همتایان و برخی از مدیران ارشد سازمان های بین المللی برای برون رفت از این مشکل، توقف فوری جنگ ، ارسال کمک های گسترده انساندوستانه و سایر مسایل مرتبط با موضوع فلسطین و امنیت منطقه رایزنی داشته باشیم.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، چهار روز پس از عملیات نظامی تنبیهی «وعده صادق» در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق سوریه، برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین وارد نیویورک شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران عصر چهارشنبه به وقت محلی با استقبال امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد؛ این نخستین سفر وزیر خارجه ایران در سال جدید شمسی به نیویورک، مقر اصلی سازمان ملل متحد و سومین سفر پس از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی در غزه است.

وزیر خارجه ایران قرار است روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست عالیرتبه شورای امنیت سازمان ملل در مورد فلسطین ذیل دستور کار «وضعیت خاورمیانه از جمله مساله فلسطین» شرکت و سخنرانی کند.

ملاقات با دبیر کل سازمان ملل متحد و سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در محل سازمان ملل از دیگر برنامه‌های رئیس دستگاه سیاست خارجی کشورمان در این سفر خواهد بود.

همچنین انجام چندین ملاقات دوجانبه و مصاحبه مطبوعاتی هم از برنامه‌های دیگر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این سفر است.

امیرعبداللهیان قبل از عزیمت به نیویورک، توقفی در استانبول ترکیه داشت و از سرکنسولگری ایران در این شهر بازدید کرد.

دیگر خبرها

  • بلینکن: در هیچ اقدام تهاجمی علیه ایران شرکت نکردیم
  • درصورت خطای اسرائیل، پاسخ پشیمان کننده خواهیم داد
  • درصورت خطای اسرائیل، پاسخ فوری و پشیمان کننده حداکثری خواهیم داد
  • امیرعبداللهیان: به آمریکا پیام داده‌ایم
  • وضعیت در غزه واقعا به نقطه جوش رسیده است
  • امیرعبداللهیان: بعد و قبل از عملیات «وعده صادق» به آمریکایی‌ها پیام دادیم
  • ببینید| لحظه ورود وزیر خارجه ایران به آمریکا پس از حمله به اسرائیل
  • امیرعبداللهیان: قبل و بعد از عملیات به آمریکایی‌ها پیام دادیم
  • وزیر خارجه قطر سیاست‌های رژیم اشغالگر را محکوم کرد
  • دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران‌ در ترکیه با وزیر امور خارجه