Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@17:11:17 GMT

قصرشیرین شهر نخل‌های سوخته اما ایستاده

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۳۹۹۵۹

قصرشیرین شهر نخل‌های سوخته اما ایستاده

قصرشیرین در زمان جنگ تحمیلی آماج وحشیانه ترین حملات دشمن بعثی قرار گرفت و امروز باگذشت ۴۰ سال از آن خاطرات تلخ هنوز هم آثار جنگ بر پیکر و چهره این شهر و دیگر مناطق مرزی و غربی کرمانشاه وجود دارد، هنوز هم نخل های بی سر و سوخته قصرشیرین در نخلستان های باصفای این منطقه وجود دارند که راوی زنده آن روزها و گویای مظلومیت مردمان این خطه اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز هم بیمارستان تخریب شده این شهر که هم اکنون به ساختمان حفظ آثار و محل بازدید راهیان نور تبدیل شده و یادمان های شهید بهشتی و مناطق خالی از سکنه سومار و نفت شهر و روستاهایی که با گذشت ۴۰ سال از جنگ بازسازی نشده نشان از عمق جنایات رژیم بعثی در این منطقه دارد.

مین های نهان شده در خاک با وجود پاکسازی اراضی آلوده به مین به صورت سطحی و عمقی هنوز هم در قصرشیرین قربانی می گیرد و این اوج بی رحمی دشمنان وحشی صفت این آب و خاک را که دشمن انسانیت هستند، می رساند.

قصرشیرین اگرچه اکنون به قطب اقتصادی کشور تبدیل شده و نقشی ملی و فرا ملی دارد و مرزهایش شکوفایی خاصی دارد و زمین های کشاورزیش آباد شده و آب های خروشانش نان را بر سفره مردمانش آورده اما هنوز هم قلب این منطقه درد می کشد، دردی که هیچ‌گاه فراموش نمی شود چرا که خانواده های بسیاری به جای عزیزانشان که در جنگ از دست دادند قاب عکس آن ها را در دورهمی های خود جای می دهند.

هنوز هم بسیاری از ساکنان این منطقه به قصرشیرین بازنگشته اند و دلشان و یادشان برای این شهر می تپد اما دست تقدیر جنگ آن ها را از سرزمین آبا و اجدادیشان جدا کرد و اکنون تنها با نام قصرشیرین کامشان شیرین ولی چشم هایشان بارانی است.                                                                                       

                           

قصرشیرین و حملات رژیم متخاصم بعثی 

شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه قبل از شروع رسمی جنگ تحمیلی از نیمه دوم تیرماه سال ۵۹ هدف خمپاره های دشمن بعثی قرار گرفت و این حملات از مردادماه به طور وسیعی آغاز شد به گونه ای که پایگاه های گروهان خان لیلی و چاه های نفت، نفت شهر، تنگ هوان و پایگاه های تیله کوه و باویسی و گرده نو از توابع این شهرستان مورد تهاجم سنگین توپخانه این رژیم قرار گرفت.

۱۱شهریور ماه سال ۵۹، درست ۲۰ روز قبل از آغاز جنگی نابرابر، دشمن حملات وسیعی را به مناطق مسکونی شهرستان قصرشیرین و پاسگاه های مرزی این منطقه انجام داد و نتیجه آن تسلط بر مناطقی از آق داغ و انهدام ده ها واحد مسکونی شامل خانه های سازمانی ۴۰ دستگاه و پایگاه های مرزی از ازگله تا نفت شهر و سومار و وارد شدن خسارات فراوان به زیرساخت های شهری و آب و برق بود.                                                                                         

قصرشیرین نقطه شروع رسمی جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریورماه سال ۵۹                                              

۳۱ شهریورماه سال ۵۹ بود که ارتش بعثی با گلوله باران قصرشیرین شماری از مردم مظلوم این منطقه را شهید و بسیاری را مجروح کرد و مناطق مختلف این منطقه از باباهادی و قلعه سفید تا آق داغ و دربندجوق و خان لیلی مورد پیشروی و حمله دشمن بعثی قرار گرفت که با وجود مقاومت مدافعان مرزی و انهدام چندین دستگاه تانک و خودروی دشمن، مرزنشینان همیشه باصلابت قصرشیرین مجبور به ترک خانه های خود شدند و شهر با خاک یکسان شد.                                                                                     

تصرف قصرشیرین توسط دشمن بعثی در سوم مهر سال ۵۹
پس از گذشت چهار روز از آغاز جنگ تحمیلی در سوم مهر سال ۵۹ بود که شهرستان مرزی قصرشیرین از چهار محور خسروی، نفت شهر، دشت ذهاب و قوره تو هدف حملات گسترده صدها تانک دشمن قرار گرفته و اینگونه این نقطه از ایران اسلامی به تصرف دشمن درآمد.

قصرشیرین در جریان جنگ تحمیلی به تلی از خاک تبدیل شد و کسانی که با این منطقه آشنا هستند و گذرشان به این شهرستان افتاده خوب می دانند که حملات وحشیانه دشمن انقدر وسیع بود که تنها ساختمان مسجد مهدیه از این حملات وحشیانه در امان ماند.

مسجد مهدیه تنها یادگار روزهای قبل از جنگ تحمیلی نیز به پایگاه و مقر نیروهای بعثی تبدیل شد و اینگونه بود که قصرشیرین که روزگاری موقعیت تجاری و بازار چینی فروشانش شهره عام و خاص و مرکز خرید بود و نخل ها و آب خروشان الوندش محل تفریح هر رهگذر و مسافری بود، تنها چند روز پس از جنگی نابرابر به تلی از خاک تبدیل شد.

صلابت مرزنشینان همیشه راسخ قصرشیرین در دفاع از کیان اسلامی برای همیشه در اذهان ملت بزرگ ایران باقی است و مردمان همیشه مرزدار این منطقه برای دفاع از این آب و خاک بیش از ۸۶۰ شهید سرافراز را تقدیم انقلاب کردند و از این رو کارنامه درخشانی را در جنگ از خود به یادگار گذاشتند.                                                                                    

رویدادهای مهم جنگ تحمیلی در قصرشیرین 

اشغال شهر توسط نیروهای مهاجم بعثی در ابتدای جنگ، عملیات بازی دراز در شرق قصرشیرین، عملیات مطلع الفجر در حد فاصل شمال گیلانغرب و جنوب سرپل ذهاب، عملیات مسلم بن عقیل در غرب سومار، عملیات عاشورا در جنوب سومار، عملیات کربلا در نفت شهر و اشغال مجدد شهر توسط ارتش متجاوز عراق در اواخر سال ۶۷ و عملیات آزادسازی مجدد قصرشیرین بعد از پذیرش قطعنامه از مهمترین رویدادهای جنگ تحمیلی در شهرستان قصرشیرین است.                                                                                     

قصرشیرین مظهر صلابت و ایثار 

فرماندار قصرشیرین گفت: شهرستان مرزی قصرشیرین مظهر صلابت و ایثار و جای جای این منطقه مطهر به خون شهیدانی است که برای پایداری نظام اسلامی جانانه جنگیدند و دفاع کردند.

مرادعلی تاتار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و بزرگداشت یاد شهدا، افزود: آوازه پایمردی مردمان قصرشیرین برای تمام ملت ایران شناخته شده است.

وی اظهار داشت: اولین تیری که از سمت دشمن به کشورمان از قصرشیرین وارد شد، نخستین شهید از قصرشیرین و اولین رزمنده ای که  در برابر دشمن اسلحه به دست گرفت از این شهرستان مرزی بود.

وی گفت: قصرشیرین در جریان جنگ تحمیلی از سوی رژیم بعثی به سرکردگی ایادی استکبار در آمریکا و اروپا  به طور کامل تخریب شد که مردمان غیور و باصلابت و مدافع و مرزدار این منطقه بعد از تحمل سال ها رنج آوارگی بعد از جنگ به دیار خود بازگشتند و شهر را بازسازی کردند.

نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: قصرشیرینی ها مرزدارانی هستند که برای پیشرفت ایران اسلامی در این منطقه زندگی می کنند.

تاتار گفت: موقعیت راهبردی قصرشیرین با داشتن مرزهای خسروی و پرویزخان با کارکردهای اقتصادی بالا و از فعال ترین گذرگاه های مرزی کشورمان برای انجام مبادلات مرزی و ظرفیت های آب و هوایی و وجود رودخانه الوند و خاک حاصلخیز و باغات و نخیلات قصرشیرین را یک شهرستانی متمایز قرار داده است.

او اضافه کرد: قصرشیرین نگین درخشان غرب کشور و نظام جمهوری اسلامی و محل ایثار و فداکاری رزمندگانی است که نام و آوازه پایمردیشان زبانزد خاص و عام است.

فرماندار قصرشیرین گفت: قصرشیرین فرماندهان دلاوری داشته و نیاز است که نویسندگان دست بعه قلم قصرشیرین و جبهه های غرب در این شهرستان مهم را بیش از پیش برجسته کنند.

 او گفت: اسکان در روستاهای نوار مرزی دغدغه دولت است و با تلاش دولتمردان و همکاری مردم و نیروها خوشبختانه مجوز ساخت روستاهای بازسازی نشده برای درجا سازی و بازگشت مردم ابلاغ شده و مردم می توانند بار دیگر در این مناطق ساکن شوند.                                                                                             

قصرشیرین ۲ مرحله هدف آماج حملات دشمن قرار گرفت 

فرمانده ناحیه سپاه قصرشیرین گفت: این شهرستان مرزی در هشت سال دفاع مقدس ۲ بار هدف حملات دشمن قرار گرفت یک بار شروع رسمی جنگ در سال ۹۵ از این نقطه بود که به تصرف دشمن درآمد که در نهایت با تلاش و صبوری مردم و مدافعان و رزمندگان اسلام در سال ۶۱ آزادسازی شد.

سرهنگ پاسدار مرادعلی حسینی افزود: همچنین در مرحله دوم آغاز و پایان جنگ منافقان با پشتیبانی صدام و رژیم بعثی بار دیگر از سمت قصرشیرین حمله کردند و پنجم مرداد سال ۶۷ از مرز خسروی وارد کشور شدند که با ایستادگی مردم در تنگه مرصاد منافقان زمین گیر شدند.

وی اظهار داشت: نیروهای مسلح کشورمان از ایمان برخوردار بودند و توانستند با ایستادگی در برابر تهاجم استکبار به سرکردگی آمریکای جنایتکار بایستند.

فرمانده ناحیه سپاه قصرشیرین گفت: امروز وظیفه ما است با اقتصاد مقاومتی و توانی که در جوان ایرانی هست برای پیشرفت اقتصاد کشورمان تلاش کنیم.

سرهنگ پاسدار حسنی ادامه داد: امروز باید با تاسی از ایثارگران و جانبازان و آزادگان دفاع مقدس و با همان اقتدار در عرصه علم فناوری و اقتصادی دفاع کنیم.

 او گفت: با ایستادگی و تلاش رزمندگان و نیروهای مسلح امروز کشورمان از امنیت خوبی برخوردار است.

وی از برگزاری برنامه های گرامیداشت هفته دفاع مقدس با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در این شهرستان خبر داد و گفت: قدردانی از رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس،  محرومیت زدایی، اعزام پزشکان متخصص و گروهای جهادی و جامعه پزشکی به مناطق محروم و ارایه خدمات به مرزنشینان، برنامه های دامپزشکی سیار مهندسان کشاورزی از مهم ترین خدمات در هفته دفاع مقدس است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت و ۱۸۶کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد این مرزها ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان فعال است.

برچسب‌ها جنگ تحمیلی جنگ قصرشیرین مقاومت جنگ تحمیلی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران پروندهٔ خبری چهلمین سال دفاع مقدس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگ تحمیلی جنگ قصرشیرین مقاومت جنگ تحمیلی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران جنگ تحمیلی جنگ قصرشیرین مقاومت جنگ تحمیلی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اخبار کنکور جنگ تحمیلی قصرشیرین گفت شهرستان مرزی دفاع مقدس قرار گرفت دشمن بعثی تبدیل شد نفت شهر هنوز هم سال ۵۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۳۹۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان/ چرا پوتین و اردوغان مخالفند؟

مهسا مژدهی: الهام علی‌اف می‌گوید آذربایجان و ارمنستان ممکن است بتوانند تا ماه نوامبر به توافق صلح با یکدیگر دست پیدا کنند. او البته توضیح داده که جزئیات چنین توافقی هنوز مورد بحث قرار نگرفته است. سه‌شنبه هفته گذشته ارمنستان و اذربایجان بر سر واگذاری چهار روستا به توافق رسیدند. در واقع ارمنستان تصمیم گرفته تا چهار روستای مرزی که در زمان اتحاد جماهیر شوروی بخشی از آذربایجان بودند را بار دیگر به این کشور بدهد. آنها برای اینکار به نقشه‌های دوران شوروی سرک کشیده‌اند و تکلیف چهار روستا یا به‌عبارت دیگر شهرک متروکه را روشن کرده‌اند. حالا آنها آماده هستند تا حدود مرزی جدید خود را تعیین کنند. خود تعیین مرز هم البته با خط و نشان‌های دو طرفه همراه است و ارمنستان را کمی نگران کرده. بر اساس اعلام باکو گروه‌های کارشناسی با روشن کردن مختصات جغرافیایی بر اساس مطالعات مرزی در حال انجام کار هستند. ارمنستان تاکید کرده که انتقال هر بخشی از خاک این کشور به باکو از اساس مردود است. در داخل ارمنستان تظاهرات‌هایی علیه تعیین مرز از سوی آذربایجان شکل گرفته. چهار شهرک متروکه که قرار است به آذربایجان بازگردانده شوند شامل اسکی‌بارای پایین، باغانیس ایروم، خئیرملی و گزلیجلی می‌شود که در دهه ۱۹۹۰ توسط نیروهای ارمنی تصرف شد. ساکنان قدیمی که اهالی آذربایجان بودند در آن تاریخ، خانه‌هایشان را در شهرک‌ها رها کرده و از منطقه گریختند.

طبق بیانیه‌ای که وزارت‌خارجه ارمنستان منتشر کرده، این واگذاری در عمل شامل دو و نیم روستا می‌شود، زیرا جمهوری آذربایجان پیش‌تر تا حدودی روستاهای دیگر را تحت کنترل درآورده بود و عملا ارمنستان بر آنها حاکمیت خاصی نداشته است. این روستاها از آن نظر اهمیت دارند که به بزرگراه اصلی ارمنستان متصل می‌شدند که به سمت مرز با گرجستان می‌رود. این مسیر برای ارمنستان اهمیت تجاری دارد. جمهوری آذربایجان بازگشت روستاها را به‌عنوان پیش‌شرط توافق صلح مطرح کرده بود.

در خبرآنلاین با محسن پاک‌آیین سفیر پیشین ایران در آذربایجان در خصوص توافق میان آذربایجان و ارمنستان به گفتگو نشسته‌ایم:

ارمنستان حاضر شده تا چهار روستای خود را بر اساس اسناد دوران شوروی به آذربایجان واگذار کند. سابقه درگیری‌های بین دو کشور بیش از ۳۰ سال است. آیا تصمیمی که از سوی ارمنستان و آذربایجان گرفته شده؛ می‌تواند به استقرار صلح بین دو کشور منجر شود؟

بعد از اینکه طرفین یعنی آذربایجان و ارمنستان تمامیت ارضی یکدیگر را پذیرفتند و ارمنستان از حفظ قره‌باغ صرفه‌نظر کرد و قره‌باغ به جمهوری‌آذربایجان بازگشت و همچنین جمهوری‌آذربایجان هم از ادعای تاریخی خود را مبنی بر استان سیونیک صرفه‌نظر کرد و تمامیت ارضی ارمنستان را به رسمیت شمرد، این دو کشور به دنبال آن هستند تا مشکلات مرزی را حل کنند. یک کمیسیون مشترک مرزی نیز ایجاد شده است. در دوره حدود بیش از ۲۵ سالی که دو طرف با یکدیگر درگیر بودند و بخشی از اراضی جمهوری آذربایجان در اشغال ارمنستان بود، به‌طور طبیعی برخی از ارمنی‌ها به روستاهای مجاور مهاجرت کرده بودند. الان که مساله تمامیت ارضی مطرح شده، جمهوری آذربایجان این ادعا را مطرح کرد که این چهار روستا در نزدیکی مرز گرجستان و شمال آذربایجان واقع شده، در تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان، بر اساس اسناد بین‌المللی و منطقه‌ای قرار گرفته‌اند. ارمنستان موضوع را پذیرفت و چهار روستا به آذربایجان برگشت و این نوع تعاملات به استقرار صلح و پایداری صلح بین آذربایجان و ارمنستان کمک می‌کند. باید از این قبیل اقدامات که با حسن‌نیت طرفیت انجام می‌شود استقبال کرد.

باکو: ارمنستان تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کرد

واکنش ایران به توافق باکو و ایروان

ما استقبال ایران را در خصوص توافق بین باکو و ایروان شاهد هستیم. اما به‌نظر می‌رسد برخی از کشورهای دیگر منطقه، رویکرد متفاوتی به ماجرا داشته باشند. روسیه و ترکیه به‌عنوان دو بازیگر در این منطقه چه مواضعی دارند؟ آیا آنها منافع خود را در ایجاد توافق و آرامش بین آذربایجان و ارمنستان می‌بینند؟

برخی از کشورها اصولا از اینکه صلح بین آذربایجان و ارمنستان ایجاد و تثبیت شود ناراضی هستند. ترکیه قصد داشت از مسیر استان سیونیک ارمنستان که به زنگزور موسوم شده به باکو برساند. این مسیر ترانزیتی است و به جمهوری آذربایجان فشار می‌آورد و از باکو می‌خواست تا سعی کند دالان زنگزور از طریق نظامی باز شود. حالا که طرفین یعنی آذربایجان و ارمنستان تمامیت ارضی متقابل را پذیرفته‌اند، عملا اشغال زنگزور از دستور کار آذربایجان خارج شده و ترکیه از این مساله راضی نیست و از استقرار صلح بین دو کشور استقبال نمی‌کند. حتی اگر استقبالی به‌طور اعلامی داشته باشد، به طور اعمالی اگر امکان پیدا کند، در مسیر استقرار صلح اخلال ایجاد می‌کند.

روسیه مدت‌ها بود که در قفقاز حضور نظامی نداشت. اما به دلیل جنگ دومی که بین ارمنستان و آذربایجان رخ داد و به توافق مسکو منتهی شد، در منطقه قفقاز حضور نظامی پیدا کرد. با توجه به استقرار صلح دیگر نیازی به حضور نیروهای روسی نیست و آذربایجان هم از نیروهای روس خواسته تا از قره‌باغ خارج شوند. از این بابت روس‌ها هم نمی‌توانند از صلح راضی باشند.

از طرف دیگر کشورهای فرا منطقه‌ای مثل آمریکا و فرانسه هم جزو ناراضی‌ها هستند. این دو کشور به دنبال انزوای روسیه هستند و تمایل دارند تا به‌نحوی با ارمنستان ارتباط نزدیک داشته باشند. به‌خصوص فرانسه قصد سلاح به ارمنستان را دارد که به‌معنی آن است که این کشور برای یک جنگ دیگر آماده شود. البته ارمنی‌ها خیلی استقبال نمی‌کنند. اقدامات تحریک آمیز فرانسه ادامه دارد و برخورد آذربایجان را هم باعث شده. کشورهای غربی قصد دارند تا برای انزوا و کاهش تاثیر روسیه در قفقاز از مسیر ارمنستان وارد منطقه شوند. ارمنی‌ها هم این موضوع را متوجه شده‌اند و می‌شود اگر صلح بین ارمنستان و آذربایجان ایجاد نمی‌شد موقعیت بهتری برای حضور غربی‌ها ایجاد می‌شد که فعلا این امر میسر نشده است.

از طرف دیگر رژیم صهیونیستی است که یکی از فروشنده‌های اصلی سلاح به آذربایجان است هم جزو ناراضیان اصلی این قاعده است چرا که در صورت صلح فروش سلاح به آذربایجان کاهش پیدا می‌کند. علی‌رغم نارضایتی‌هایی که وجود دارد؛ شواهد نشان می‌دهد که ارمنستان و آذربایجان مصمم هستند تا مسیر صلح را دنبال کنند و این یک مسیر عاقلانه است. چرا که دو کشور در مسیر توسعه اقتصادی هستند و صلح به آنها کمک خواهد کرد که این اتفاق بیفتد. ایران هم خواهان صلح در منطقه به ویژه قفقاز است و سعی دارد تا دو کشور مسیر همکاری را طی کند. نشستی که در تهران با عنوان ۳+۳ برگزار شد هم بر این موضوع تاکید داشت. قرار بود این نشست در ترکیه هم برگزار شود و امیدواریم ترکیه هم به کشورهایی که همکاری و صلح را به جنگ ترجیح می‌دهند بپیوندد.

با وجود اینکه چهار روستا قرار است به اذربایجان سپرده شوند، اختلاف مرزی بر سر روستاهای دیگر هنوز وجود دارد. آیا این به معنای آن است که صلح فراگیری رخ نخواهد داد و باید منتظر تنش‌ها و اختلاف‌های مرزی میان اذربایجان و ارمنستان باشیم؟

بین دو کشور که سالیان دراز با هم در جنگ بوده‌اند به طور طبیعی اختلاف مرزی وجود دارد و سالیان درازی طول می‌کشد تا حل شود. باید مذاکره رخ دهد و صحبت شود و بر اساس اسناد و منافع طرفین در نهایت می‌تواند گفتگوها به نتیجه برسد. اینکه انتظار داشته باشیم در مدت کوتاهی حل شود، من بعید می‌دانم. ممکن است در مدتی که دو کشور درحال مذاکره بر سر مرزها هستند، درگیری‌های مرزی هم رخ بدهد. اما اینها به معنی ایجاد یک جنگ فراگیر میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان نخواهد بود. چنانچه درگیری مرزی دیگری اتفاق بیفتد یا اختلافات تشدید شود، کمیسیون‌های مرزی دو کشور فعال می‌شود و سعی خواهند کرد مشکل را حل کنند. من پیشبینی جنگ جدید فراگیری بین آذربایجان و ارمنستان را ندارم و مسیر را مسیر صلح می‌دانم. معتقدم کشورهای منطقه و حتی کشورهای ناراضی باید تلاش کنند تا صلح اتفاق افتاده و تقویت شود. اگر چنین اتفاقی بیفتد؛ تاثیر کشورهای فرامنطقه‌ای در قفقاز کمتر شده و به نفع همه کشورهای منطقه به‌ویژه کشورهای عضو ۳+۳ خواهد بود.

311312

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899326

دیگر خبرها

  • ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن
  • پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان/ چرا پوتین و اردوغان مخالفند؟
  • جبران فرصت‌های سوخته در رفسنجان
  • دولت سیزدهم مصمم به تکمیل زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی است
  • واریز ۷۰۰۰ میلیارد ریال به خزانه از محل فروش مرزی فرآورده‌های سوختی در خراسان جنوبی
  • امروز در جایگاه به کرسی نشاندن شروط مقاومت ایستاده‌ایم
  • ابوعبیده: پس از گذشت ۲۰۰ روز، مقاومت فلسطین همچنان استوار ایستاده است
  • به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم
  • کنعانی: به توافقات انجام شده بین آذربایجان و ارمنستان احترام می‌گذاریم
  • کلافگی حسینی از موقعیت‌های سوخته