Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-24@21:54:46 GMT

انتخابات آمریکا، بایدن یا ترامپ

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۰۰۲۳

انتخابات آمریکا، بایدن یا ترامپ

برای پیش بینی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نگاهی به روند کلی این انتخابات ضروری بنظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را شاید بتوان مهندسی شده ترین انتخابات و البته با اهرم‌های دمکراتیک خواند، این انتخابات در حقیقت تفاهمی بین مراکز قدرت و ثروت با عموم مردم بر سر فردی است که از دیدگاه نخبگان، بهترین برای حفظ و تداوم قدرت امپراطوری در ظرف زمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه کلیات مکانیزم این انتخابات مانند یک شوی تکراری هر چهارسال اجرا می‌شود اما جزئیات با کمک رسانه ها آنقدر جذاب است که حداقل لازم (وگاهی بیش از آن) را برای مشروعیت یافتن رئیس جمهور  فراهم نماید وهمچنین قدرت مانور و انتخاب را برای هسته قدرت تا آخرین روزها حفظ نماید. 

این مکانیزم آنچنان در حیطه قدرت و ثروت در هم تنیده شده که علیرغم امکان قانونی اما هیچگاه کاندید مستقلی توان رسیدن به مراحل نهایی را ندارد، اما البته نظام انتخاباتی این پویایی را دارد که تا لحظه آخر منافع آمریکا را مدنظر قرار داده و با توجه به شرایط بین المللی و داخلی و در صورت لزوم حتی در آخرین روزها با کمک رسانه ها امکان تغییر بین دو گزینه را فراهم سازد، اگرچه عموما در سال آخر و با انتخاب کاندیدهای هریک از دوحزب صحنه تاحدود زیادی روشن می‌شود. نحوه بالا آمدن کاندید هر دوحزب ارتباط تنگاتنگ با محافل قدرت و اهرم‌های رسانه ای ایشان دارد و تداوم حضور وانتخاب نهایی نیز بدور از این تاثیر نیست که البته با پروپاگاندای رسانه ها و اهرمهایی چون مناظرات اعمال می‌شود. با این فرض اگر به دوره جاری بپردازیم، بنظر می‌رسد انتخاب بایدن با شخصیت ضعیف از طرف دمکرات‌ها خود می‌تواند نشانه ای از تمایل نخبگان به پیروزی ترامپ تلقی شود.

باید توجه داشته باشیم که ترامپ در منتهی الیه راست حزب جمهوریخواه قرار داشته و با مواضع رادیکال و بعضا شبهه اپوزیسیونی خود، در دور اول توانست رای بسیاری از ناراضیان از سیستم را (البته با فریب) بسوی خود جذب نماید و در این دور نیز سعی دارد ضمن حفظ نسبی این جایگاه، آرای خود نزد سفیدپوستان و نژاد پرستان را نیز تقویت نماید (نگاه کنید به مواضع وی در مورد شورش‌های نژادی اخیر وحمایت عریانش از رفتار خشن پلیس)، والبته ترامپ می‌داند که راست میانه جمهوری خواه نیز چاره ای جز حمایت از وی نخواهد داشت. از سوی دیگر بنظر می‌رسد اگر دمکرات‌ها قصد پیروزی داشتند باید به همین شیوه به منتهی الیه چپ خود (یعنی ساندرز) نظر می‌کردند، تا ضمن جذب آرای ناراضیان (حتی از جناح راست)، حمایت لامحاله چپ میانه (با تعریف آمریکایی) و دمکرات‌های میانه رو امکان پیروزی را افزایش دهند، خصوصا آنکه شخصیت ساندرز و سخنوری وی نیز بمراتب بالاتر از بایدن بود. اما اکنون دمکرات‌ها بارویکرد به جناح میانه دمکرات با توجه به نارضایتی نسبی افکار عمومی از عملکرد گذشته ایشان خصوصا در صحنه اقتصادی، این احتمال را افزایش داده اند که علاوه بر جمهوریخواهان، ترامپ بتواند آرای گروهی از ناراضیان سیستمی چپ را نیز بدست آورد که امیدوارند با تقویت رادیکالیسم راست، امکان جذب افکار عمومی را در نهایت و برای سال‌های آینده بیش از گذشته فراهم نمایند، خصوصا آنکه بنظر می‌رسد این گروه از روند برخورد با ساندرز و ایده‌های وی در درون حزب دمکرات راضی نباشند (اگرچه خود ساندرز برای مقابله با ترامپ کاملا از بایدن حمایت کند).

با توجه به موارد ذکر شده بنظر می‌رسد کانون‌های قدرت و ثروت در امریکا با توجه به شرایط داخلی و اقتصاد ضعیف آمریکا و نیز چالش‌های بزرگ خارجی در قبال چین، روسیه و منطقه خاورمیانه تمایل به تداوم ریاست جمهوری ترامپ داشته و در حقیقت در مقابل روند فروپاشی اقتصادی وسیاسی آمریکا که از سال‌ها پیش آغاز شده است چاره ای جز اتکا به تداوم عملکرد ترامپ نمی‌بینند. دولت ترامپی این امکان را برای آمریکا فراهم می‌سازد که همچنان به تعهداتش بی اعتنا باشد، متحدانش را تنها آنجا که لازم می‌داند حمایت کند و هزینه های اقداماتش را بر دیگران بار کند. همچنین شخصیت ترامپ به آمریکا امکان می‌دهد قدرت مانور وانعطاف لازم را برای تغییر نظر و رفتار 180 درجه ای را داشته باشد و نتایج آن و نیز هر خطای احتمالی دیگر (که در شرایط حاد کنونی اجتناب ناپذیر است) را به شخص وی احاله داده و از بار آن بر نظام سیاسی آمریکا بکاهد. امکاناتی که دولت ترامپ در زمینه دروغ و فریبکاری سامان داده است و الگویی که از یک تاجر ابن الوقت ارائه داده به آمریکا امکان می‌دهد در جهان نامتوازن کنونی عملکرد متهورانه در عین حفظ امکان عقب نشینی با کمترین هزینه را داشته باشند.

از سوی دیگر ظاهرا صاحبان قدرت در امریکا به این نتیجه رسیده اند که دیگر ایجاد امید کارایی لازم را برای جلب عموم ندارد و بر همین منوال تبلیغات ترامپ بیش از آنکه به دست آوردهای دولت خود و یا اهداف آینده بپردازد، بر ترس از ضعف و ناتوانی و آشوب متمرکز شده است. 

منبع: الف

کلیدواژه: بنظر می رسد دمکرات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۰۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد

به گزارش خبرآنلاین، رسانه آمریکایی گزارش داد دیدار «دونالد ترامپ» نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا با «خاویر میلی» رئیس‌جمهور آرژانتین، خشم کاخ سفید و «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده را به همراه داشته است.

میلی و ترامپ در حاشیه «کنفرانس کنش سیاسی محافظه‌کاران» در ماه فوریه با یکدیگر دیدار کردند و مسئولان تبلیغاتی ترامپ تصاویر این دیدار را در فضای مجازی منتشر کردند.

به گزارش ایسنا؛ خبرگزاری آکسیوس به نقل از دو مقام آگاه گزارش داد ملاقات میلی و ترامپ از قبل برنامه‌ریزی نشده بود؛ بلکه پس از ورود رئیس‌جمهور آرژانتین به واشنگتن، مسئولان این کنفرانس به او اعلام کردند ترامپ قصد دارد قبل سخنرانی‌اش، با وی دیدار کند.

بر اساس این گزارش، مسئولان وزارت خارجه آمریکا از این دیدار که در سال انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برگزار شد، متعجب شدند. همچنین آکسیوس گزارش داد سفیر آمریکا در آرژانتین بعدها درباره این دیدار در یک نشست خصوصی به وزیر خارجه آرژانتین گلایه و اظهار کرده است که کشورهای خارجی نباید در انتخابات آمریکا مداخله کنند.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا امسال در پنجم نوامبر (۱۵ آبان) برگزار خواهد شد و از حزب جمهوری‌خواه دونالد ترامپ و از حزب دموکرات جو بایدن رقبای اصلی این انتخابات محسوب می‌شوند.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898431

دیگر خبرها

  • ترامپ: پلیس باید دانشجویان مخالف اسرائیل را به شدت سرکوب کند
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد
  • پیشتازی اندک ترامپ نسبت به بایدن در جدیدترین نظرسنجی
  • نشریه هیل: انتخابات ۲۰۲۴ برای مردم آمریکا بازی باخت-باخت است