Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، بازار این هفتهٔ قزوین شاهد گران شدن بسیاری کالاها از جمله تخم‌مرغ، نخود آبگوشتی، برنج و برخی دیگر از کالاهای اساسی مانند کره بود که لازم است فکری اساسی به حال بازار این روزهای قزوین کرد، چرا که هر چه زمان بیشتری می‌گذرد قدرت خرید مردم کاهش بیشتری پیدا می‌کند و سفره‌های مردم کوچک‌تر می‌شود و در هر بار گرانی نیز مردم مجبورند یکی از گروه‌های اصلی غذایی را از سبد خرید خود حذف کنند که این جای نگرانی و تأسف دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هفته‌ای که گذشت هر کیلو گوشت مرغ در بازار قزوین 17 هزار و 700 تومان بود و نسبت به هفته‌های گذشته تغییر محسوسی نداشت. این در حالی است که هر شانه تخم‌مرغ این هفته بیش از 10 هزار تومان افزایش قیمت داشت و تخم‌مرغی که هفتهٔ گذشته شانه‌ای 24 الی 25 هزار تومان بود، این هفته شانه‌ای 32 الی 36 هزار تومان به مشتریان عرضه شد که گویا صادرات این کالا، علت گرانی بیش از حد آن است. هر کیلو گوشت بوقلمون در بازار قزوین 27 هزار تومان و هر کیلو میگو نیز 75 الی 85 هزار تومان است. هم‌چنین هر کیلو گوشت گوسفندی 125 و گوشت گوساله 90 نیز هزار تومان به فروش رفت.


برنج و نخود آبگوشتی این هفته در بازار قزوین افزایش قیمت داشتند

این هفته یکی از کالاهای اساسی که افزایش قیمت داشت، برنج بود. برنج از کالاهای اساسی سفرهٔ هر خانوار ایرانی است که وجود آن در هر خانه ضروری است، اما متأسفانه این روزها با افزایش قیمت برنج، قدرت خرید این کالا در میان مردم کاهش یافته و خانواده‌هایی که پیش از این برنج را چندین کیلو و به اندازهٔ نیاز چند ماه خریداری می‌کردند، اکنون ناچارند این کالا را به مقدار کم خریداری کنند. قیمت هر کیلو از انواع مختلف برنج ایرانی در بازار قزوین به شرح زیر است: برنج صدری 27 الی 29 هزار تومان، برنج طارم 25 هزار تومان، برنج شمشیری 20 هزار تومان، برنج شیرودی 23 هزار تومان، برنج علی کاظمی 24 الی 27 هزار تومان، برنج هاشمی 27 هزار تومان، برنج عنبربو 17 الی 18 هزار تومان.

یکی دیگر از کالاهای اساسی که این هفته در بازار قزوین به طرز عجیبی افزایش قیمت داشت، نخود آبگوشتی بود. نخود آبگوشتی که تا هفته‌های گذشته قیمت هر کیلو از آن 13 الی 14 هزار تومان بود، این هفته ناگهان 18 الی 30 هزار تومان شد. این افزایش قیمت‌ها مردم را برای تأمین مایحتاج روزمرهٔ خود دچار مشکل کرده است و از گرانی‌های بیشتر در هفته‌ و ماه‌های آینده هراس دارند. قیمت انواع دیگر حبوبات در قزوین تقریباً تغییری نکرده و هر کیلو عدس 17 الی 26 هزار تومان، هر کیلو لوبیاقرمز 24 الی 26 هزار تومان، هر کیلو لوبیاچیتی 24 الی 27 هزار تومان و هر کیلو لپه نیز 19 الی 30 هزار تومان است.

مغزها هم‌چنان در گرانی به‌سر می‌برند

با توجه به این‌که فصل برداشت بادام و گردو در مناطقی نظیر الموت و طارم قزوین رسیده است، این مغزها در قزوین هم‌چنان در شیب صعودی قیمت هستند. قیمت هر کیلو از انواع مغزهای تازه در بازار قزوین را با یکدیگر مرور می‌کنیم: گردوی دو پوست 18 الی 22 هزار تومان، گردوی تازهٔ یک پوست 50 الی 60 هزار تومان، فندق یک پوست تازه 90 هزار تومان، بادام دو پوست 20 الی 28 هزار تومان، بادام تازهٔ یک پوست 40 الی 48 هزار تومان، پستهٔ دو پوست ۶۵ الی 75 هزار تومان، پستهٔ تازهٔ یک پوست 135 هزار تومان.

مرور قیمت میوه‌جات و صیفی‌جات در قزوین

از تازه‌های این هفتهٔ بازار قزوین می‌توان به زالزالک و به اشاره کرد که در روزهای اخیر وارد بازار شده‌اند و رنگ و بوی خوبی به بازار بخشیده‌اند. قیمت برخی میوه‌جات در بازار قزوین به شرح زیر است: موز 18 الی 20 هزار تومان، نارنگی 4 الی 8 هزار تومان، شلیل 6 الی 15 هزار تومان، سیب 4 الی 12 هزار تومان، خیار 3 هزار و 500 الی 6 هزار تومان، انار 6 الی 10 هزار تومان، زغال‌اخته 15 الی 30 هزار تومان، انگور 7 الی 10 هزار تومان، زالزالک 20 هزار تومان، هلو 4 الی 12 هزار تومان، هلو انجیری 6 الی 12 هزار تومان، گریپ‌فروت 8 الی 12 هزار تومان، لیموشیرین 8 الی 15 هزار تومان، خربزه 1 هزار و 500 الی 5 هزار و 500 تومان، هندوانه 1 هزار و 300 الی 2 هزار تومان، آلو 4 الی 12 هزار تومان، گلابی 12 الی 16 هزار تومان، انجیر 10 الی 13 هزار تومان، طالبی 3 هزار و 500 الی 6 هزار تومان، به 10 الی 12 هزار تومان.پ

 

قیمت صیفی‌جات نیز در بازار قزوین به این شرح است: گوجه‌فرنگی 2 الی 3 هزار و 500 تومان، فلفل تند 6 هزار تومان، فلفل شیرین 12 هزار تومان، فلفل دلمه 5 الی 8 هزار تومان، بادمجان 5 الی 6 هزار تومان، سیب‌زمینی 2 الی 4 هزار و 500 تومان، انواع پیاز 1 هزار و 800 الی 5 هزار و 500 تومان، هویج 3 الی 4 هزار تومان، برگ‌کلم 5 الی 6 هزار تومان، گل‌کلم 6 الی 8 هزار و 500 تومان، کاهو 6 هزار تومان، بلال 5 هزار تومان، لیموترش 15 الی 20 هزار تومان، سیر 20 الی 30 هزار تومان، لوبیاسبز 8 الی 10 هزار تومان، کرفس 3 هزار و 500 الی 5 هزار تومان، بامیه 8 الی 12 هزار تومان، کدو 8 الی 8 هزار و 500 تومان.

 

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، این روزها بازار قزوین باز هم در شیبی قرار گرفته است که هر روز قیمت یکی از کالاهای اساسی در سیر صعودی قرار می‌گیرد و این باعث نگرانی مردم می‌شود. لازم است مسؤولین به وعده‌های خود عمل کنند و بیش از گذشته به فکر معیشت مردم باشند تا سفرهٔ خانواده‌های ضعیف هر روز تنگ‌تر و کوچک‌تر از قبل نشود.

گزارش از معصومه امینی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: برنج افزایش قیمت نخود بازار بازار قزوین بازار قزوین کالاهای اساسی الی 12 هزار تومان الی 30 هزار تومان الی 6 هزار تومان هزار و 500 تومان هزار و 500 الی افزایش قیمت الی 8 هزار تخم مرغ یک پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۰۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت برنج ایرانی از ۱۵۰ هزار تومان به ۸۰ هزار تومان

مسیح کشاورز دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران اظهار داشت: عدم حمایت دولت از بخش خصوصی برای تداوم اجرای طرح خرید و توزیع برنج ایرانی توسط بخش خصوصی، دستاوردهای ارزشمند این طرح را که به مدیریت بهینه بازار برنج منتهی شده بود، از بین می‌برد.

وی افزود: سال گذشته بخش خصوصی با حمایت دولت وارد بازار برنج ایرانی شد و حجم بالایی از محصول را که به‌دلیل نبود تقاضا در انبار شالیکاران و تولیدکنندگان انباشته شده بود، خریداری و با قیمت مناسب در بازار عرضه کرد.

کشاورز با بیان اینکه سال ۱۴۰۱، قیمت برنج ایرانی با رشد ۳۰۰درصدی از مرز ۱۵۰ هزار تومان گذر کرد، ادامه داد: جهش قیمت موجب کاهش تقاضا و انباشت محصول شد و بیم آن می‌رفت که حجم قابل‌توجهی برنج از بین برود و کشاورز و تولیدکننده خسارت سنگینی متحمل شوند.

وی گفت: در چنین شرایطی اعضای انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران به پیشنهاد دولت پاسخ مثبت داده با حذف حلقه‌های واسطه‌گری، محصول برنج را مستقیم از تولیدکننده خریداری و به بازار عرضه کرد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران تصریح کرد: در حالی که پیش‌بینی می‌شد در سال ۱۴۰۲ قیمت برنج ایرانی با تبعیت از نرخ تورم از ۲۰۰ هزار تومان گذر کند، ورود بخش خصوصی مانع ادامه این مسیر شد و قیمت برنج مرغوب ایرانی تا کیلویی ۸۰ هزار تومان کاهش یافت.

وی با تأکید بر اینکه بخش خصوصی با قبول ریسک بالای اجرای طرحی که هیچ پیشینه‌ای نداشت و آینده آن نیز مبهم بود، سرمایه خود را به خطر انداخت، اظهار داشت: اعضای انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با نگاه ملی و حمایت از تولید داخلی خطر کردند و این طرح را اجرا کردند که خوشبختانه با موفقیت اجرا شد.

کشاورز با تأکید بر اینکه در پایان سال گذشته و پیش از شروع فصل جدید کشت برنج، از ادامه این طرح جلوگیری شد و ناخواسته بازار به‌نفع دلالان شد، افزود: اگر این اتفاق فقط برای اندک محصول باقی‌مانده سال گذشته بود، مشکل‌ساز نمی‌شد، اما افزایش قیمتی که گریبانگیر بازار برنج ایرانی شده است، معیار قیمت محصول سال جدید می‌شود و بیم آن می‌رود قیمت برنج ایرانی دوباره افزایش یابد.

وی ادامه داد: در صورت افزایش بی‌منطق قیمت برنج در بازار، قطعاً شاهد بازگشت رکود به بازار این محصول می‌شویم و تقاضا برای خرید برنج کمتر می‌شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران متذکر شد: سال گذشته با حمایت از طرح خرید برنج ایرانی با صدور مجوز واردات، بازار برنج متعادل شد و نتیجه آن مدیریت بهینه بازار بود، امسال دولت از یک سو حمایت از طرح خرید برنج ایرانی را متوقف کرده و از طرفی واردات برنج را متوقف کرده است.

وی تصریح کرد: نتیجه تصمیمات اشتباه، در بازار نمود پیدا می‌کند و باید متوجه این مهم باشند که با افزایش قیمت و بازگشت رکود، ازسرگیری طرح خرید برنج توسط بخش خصوصی شاید با موفقیت همراه نشود و دولت نباید انتظار داشته باشد با این نوع تعامل، بخش خصوصی بار دیگر از اجرای این طرح استقبال کند.

کشاورز با تأکید بر این مهم که برای حفظ تعادل در بازار برنج باید تا پیش از شروع دوره ممنوعیت فصلی ۸۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شود، گفت: در شرایطی که حجم قابل‌توجهی برنج تولید داخلی باقی نمانده است و باید منتظر تولید سال جدید باشیم، کمبود توأمان محصول داخلی و خارجی موجب برهم خوردن توازن عرضه و تقاضا می‌شود و دولت برای جبران این مشکل، عجولانه عرضه ذخیره احتیاطی برنج کشور به بازار را انتخاب می‌کند که این اتفاق خود خطای دیگری است که مشکلات بازار برنج را تشدید می‌کند.

وی همچنین درباره تأمین ارز واردات برنج گفت: واردکنندگان برنج با سرمایه شخصی اقدام به واردات برنج می‌کنند و پس از عرضه محصول به بازار، برای دریافت ارز پس از تأیید وزارت کشاورزی از سوی بانک مرکزی در صف تخصیص ارز قرار می‌گیرند، اما از ۷ ماه پیش تا کنون واردکنندگان ارزی دریافت نکرده‌اند و به‌دلیل محدودیت سرمایه، امکان فعالیت و واردات مجدد را ندارند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • نظارت مستمر بر تامین کالاهای اساسی انجام می‌شود
  • کاهش قیمت برنج ایرانی از ۱۵۰ هزار تومان به ۸۰ هزار تومان
  • قیمت کالاهای اساسی افزایش نیافته است
  • برخورد با هرگونه افزایش قیمت غیرقانونی
  • واکنش وزارت جهاد کشاورزی به احتکار کالاهای اساسی | قیمت هیچ کالایی تغییر نکرده است
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی تخلف است
  • بازار رمزارز‌ها / قیمت بیت‌کوین بعد از هاوینگ صعودی است؟
  • تشکیل ۹۰۰ پرونده تخلفاتی در حوزه بازار کالاهای اساسی لرستان
  • مشکلی در فراوانی کالاهای اساسی نداریم/توزیع ۲۰۰۰ تن برنج و ۱۰۰۰ تن مرغ در اصفهان