Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-24@05:49:42 GMT

خواص بی نظیر قهوه ترک که نمی‌دانستید

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۰۳۹۴

خواص بی نظیر قهوه ترک که نمی‌دانستید

با مصرف به اندازه قهوه ترک از خواص این نوشیدنی در کنار طعم دل نشین آن لذت ببرید.

به گزارش شریان نیوز، قهوه ترک به دلیل طعم و روش خاص تهیه و سرو آن بسیار محبوب است و در سراسر خاورمیانه مرسوم است.

 

فعالیت ورزشی را بهبود می‌بخشد:

قهوه یک محرک طبیعی است که عملکرد ورزشی و ذهنی را افزایش می‌دهد.

نسبت به سایر قهوه‌ها میزان متداولی از کافئین را فراهم می‌کند؛ که برای ورزشکاران بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



می‌تواند باعث کاهش درد شود:

مصرف دو تا سه فنجان قهوه ترک در روز می‌تواند میزان احساس درد ناشی از فعالیت ورزشی را کاهش دهد.

دارای ترکیبات مفید می‌باشد:

دانه‌های قهوه حاوی ترکیبات مفیدی مثل اسید کلروژنیک هستند؛ که نوعی آنتی اکسیدان پلی فنول است که برای سلامتی بدن بسیار مفید می‌باشد.

این اسید برای بهبود التهاب، قند خون، سطح کلسترول و فشارخون بالا موثر است.

در روش تهیه قهوه ترک، چون پودر قهوه مستقیم در آب دم می‌کشد خواص مفید قهوه را به همراه دارد.

افزودن هل به قهوه مفید است:

هل دارای آنتی اکسیدان قوی است که باعث کاهش التهاب می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش میدهد قهوه ترک، اغلب با هل آماده می‌شود.

می‌تواند در برابر برخی از بیماری‌ها اثرات محافظتی داشته باشد:

قهوه ترک ممکن است که خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید

آموزش حرفه ای دم کردن قهوه

عوارض مصرف قهوه:

ایجاد مشکلات معده و گوارش:

افرادی که دارای مشکلاتی از قبیل سندرم روده‌ی تحریک پذیر، کولیت زخمی، ورم معده، زخم معده پپتیک، و بیماری کرون هستند. باید در مصرف قهوه احتیاط کنند که دچار بروز مشکلات گوارشی و تجدید آن نشوند.

افزایش تولید اسید با مصرف زیاد:

قهوه تولید اسید را افزایش می‌دهد؛ به ویژه اسید هیدروکلریک و اسید معده که برای تجزیه مواد غذایی در معده هستند. افزایش این اسید‌ها در معده باعث بروز مشکلات می‌شود.

افزایش فشار خون با مصرف بیش از حد قهوه ترک:

کافئین فشار خون را افزایش می‌دهد. مصرف بیش اندازه قهوه باعث بروز افزایش فشار خون به ویژه در افرادی که دارای مشکل فشارخون بالا می‌باشند می‌شود.

منبع: شریان

کلیدواژه: قهوه ترک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۰۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قند خون با مصرف یک سبزی معطر

آفتاب‌‌نیوز :

جعفری از سبزی‌های بسیار مفید است و خواص زیادی برای بدن دارد. در این مطلب به خواص سبزی جعفری اشاره می‌کنیم.

گیاه جعفری بی‌نهایت مفید بوده و حاوی ترکیباتی است که می‌توانند از شما در برابر سرطان دفاع کرده و سیستم ایمنی‌تان را تقویت کنند. جعفری دارای ویتامین‌های C، K و A بوده و مواد معدنی زیادی مانند آهن، کلسیم و پتاسیم دارد. این گیاه بیشتر از آنچه اکثر مردم فکر می‌کنند مغذی است. در ادامه به برخی خواص جعفری اشاره می‌کنیم

۱. جعفری و کاهش التهاب

جعفری برای افرادی که آرتروز دارند بسیار مفید است، چون روغنی دارد که ضدالتهاب بوده و می‌تواند به میزان قابل توجهی از التهاب کاسته و درد مفاصل را تسکین بدهد.

۲. جعفری منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها

جعفری منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با آسیب‌های سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند. آنتی‌اکسیدان‌های جعفری شامل لوتئین است که با استرس اکسیداتیو oxidative stress در بدن مبارزه می‌کند. جعفری منبع خوبی از ویتامین‌های A و C است که این دو نیز خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند.

لوتئین Lutein: یک آنتی‌اکسیدان در برخی مواد غذایی مثل سبزیجات برگ‌دار و تیره رنگ مانند کلم برگ و کاهو با برگ‌های سبز تیره یافت می‌شود.

استرس اکسیداتیو oxidative stress: همان پیروزی رادیکال‌های آزاد بر دفاع آنتی اکسیدانی بدن است و به نوعی به حمله‌های بیولوژیک به ارگانیسم بدن تعبیر می‌شود. به بیان دیگر، استرس اکسیداتیو عدم تعادل میان تولید رادیکال‌های آزاد و دفاع‌های آنتی اکسیدانی تعریف می‌شود.

۳. جعفری به پاکسازی طبیعی بدن کمک می‌کند

جعفری می‌تواند به عملکرد کبد کمک کرده و دفع طبیعی سموم از بدن را بهبود بدهد. جعفری حاوی دو ترکیب به نام‌های آپی ژنین Apigenin و میریستیسین myristicin (نوعی روغن فرار در جعرفی) است که تولید آنزیم‌های کبد را افزایش می‌دهند.

آپی ژنین Apigenin: آنتی اکسیدانی که در بسیاری از گیاهان و سبزیجات یافت می‌شود.

۴. جعفری و خاصیت آنتی باکتریال

جعفری، منبع عالی یک آنتی باکتریال به نام کلروفیل* Chlorophyll است که با باکتری‌های بدن مبارزه کرده و می‌تواند عفونت را متوقف کند. جعفری برای نابود کردن باکتری‌های داخل دهان که باعث بد بود شدن آن می‌شوند نیز مفید است، بنابراین جویدن جعفری بعد از غذا می‌تواند کمک کند تنفس‌تان بد بو نشود.

کلروفیل Chlorophyll: یا سبزینه رنگدانه‌ای سبز رنگ است که در اکثر گیاهان یا خزه‌ها یافت می‌شود.

۵. جعفری و کنترل دیابت

در طب سنتی ترکیه از جعفری برای درمان دیابت استفاده می‌شود، چون توانایی این گیاه در کنترل قند خون توسط آزمایشات علمی‌ثابت شده است. محققان، جعفری را روی موش‌هایی که دیابت داشتند تست کردند و دریافتند مصرف جعفری طی یک دوره‌ی یک ماهه توانسته بود قند خون را کاهش بدهد.

۶. جعفری و کاهش ریسک سرطان

مصرف منظم جعفری می‌تواند ریسک سرطان را هم کاهش بدهد. جعفری دارای مقادیر زیادی فلاوونوئید (رنگدانه گیاهی) به نام آپی ژنین است که گفته می‌شود به پیشگیری از سرطان‌هایی مانند سرطان پوست، سرطان سینه و سرطان پروستات کمک می‌کند. آپی ژنین هم نوعی آنتی‌اکسیدان است که خاصیت ضدالتهابی دارد.

۷. جعفری محافظ قلب و رگ‌های خونی

جعفری برای نابود کردن باکتری‌های داخل دهان که باعث بد بود شدن آن می‌شوند نیز مفید است، بنابراین جویدن جعفری بعد از غذا می‌تواند کمک کند تنفس‌تان بد بو نشود.

اسیدآمینه‌ای به نام هوموسیستئین Homocysteine وجود دارد که می‌تواند به قلب و رگ‌های خونی آسیب بزند و جعفری می‌تواند با آن مبارزه کند. جعفری حاوی مقدار مناسبی از اسید فولیک است که از مقدار هوموسیستئین‌های مضر در خون کم می‌کند. این اتفاق می‌تواند در کمک به پیشگیری از سکته‌ی مغزی و حمله‌ی قلبی مفید باشد.

۸. جعفری و تقویت استخوان‌ها

تنها دو قاشق چای‌خوری جعفری بیشتر از ۱۵ درصد از نیاز روزانه‌ی شما به ویتامین K را تأمین می‌کند. بدن از ویتامین K برای تولید پروتئینی به نام اوستئوکلسین استفاده می‌کند. اوستئوکلسین در پروسه‌ی استخوان سازی و تقویت آن‌ها کاربرد دارد. ویتامین K مانع تجمع کلسیم در بافت‌های بدن می‌شود. اگر تجمع کلسیم در بافت‌های بدن زیاد شود می‌تواند بیماری‌های قلبی و عروقی ایجاد کند.

استئوکلسین Osteocalcin: مهمترین پروتئین غیر کلاژنی در ماتریکس استخوان است که دارای قابلیت اتصال به کلسیم است.

۹. جعفری و تقویت سیستم ایمنی

جعفری دارای عناصری است که سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند. کلروفیل موجود در جعفری با عفونت‌های باکتریایی و قارچی مبارزه می‌کند. ویتامین A، تأثیرگذاری سلول‌های سفید خون را بهبود بخشیده و خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن نیز به مبارزه با سرطان و حتی علائم پیری کمک می‌کند.

۱۰. جعفری و پیشگیری از سنگ کلیه

جعفری ادرارآور است، یعنی پروسه جریان مایعات را در بدن بهتر می‌کند. این تأثیر کمک می‌کند از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری شود و مایعات زیادی در بدن جمع نشود. بهبود جریان مایعات در بدن به مبارزه با سنگ صفرا و عفونت‌های ادراری نیز کمک کرده و از نفخ زیاد هم پیشگیری می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • خواص درمانی رازیانه
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • خواص آب هویج بستنی
  • رابطه مصرف استامینوفن و حفظ سلامت کبد
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • (تصاویر) خواص قارچ برای سلامتی؛ فقط این قارچ‌ها خوراکی هستند!
  • خواص آب هویج که از آن بی‌خبرید
  • کاهش قند خون با مصرف یک سبزی معطر