Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس گچساران_ سمیرا نصاری، استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن آب و هوای معتدل و خاک حاصلخیز یکی از بهترین نقاط کشاورزی  در کشور به شمار می‌رود.

این استان و به تبع شهرستان گچساران  با داشتن اقیلم آب و هوای معتدل و خاک مساعد قابلیت کشت انواع محصولات کشاورزی را دارد.

 در حال حاضر شهرستان گچساران دارای 35 هزار هکتار زمین قابل کشت دارد که بیش از 85 درصد این اراضی در چند سال اخیر به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده و این امر موجب افزایش تولید محصولات و رونق کشاورزی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کشاورزان گچساران در این چند سال اخیر با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم کرده‌اند و نگذاشته‌اند که این مشکلات موجب شود چرخ رونق کشاورزی در این شهرستان بایستد.

اما یکی از مهمترین  دغدغه‌های کشاورزان نه تنها در شهرستان بلکه در کل کشور که موجب نگرانی قشر کشاورز شده است افزایش به یک باره قیمت کود شیمیایی فسفاته و پتاسه است.

حال با نزدیک شدن به فصل پاییز اغلب کشاورزان اراضی خود را آماده کشت می‌کنند اما امسال کشاورزان با مشکلات تامین کود شیمیایی فسفات و پتاسه مواجه هستند.

 افزایش به یک باره قیمت کود موجب شده که کشاورزان دست از کشت پاییزه بردارند و به گفته مسوولان جهاد کشاورزی افزایش قیمت کود فسفات و پتاسه به دلیل اینکه مواد اولیه آن از خارج وارد می شود، افزایش قیمت داشته است چنانچه نماینده جهاد کشاورزی گچساران در نشست ستاد تنظیم بازار اذعان دارد که قیمت کود فسفات و پتاسته اکنون به 500 هزار تومان رسیده است و کشاورزان قادر به کشت نیستند.

وی ابراز کرد: مواد اولیه کود شیمیایی فسفات و پتاسه از خارج کشور تامین می‌شود و این امر موجب افزایش قیمت کود شده است.

 

 این مسوول ابراز دارد: هم اکنون دولت و بخش جهاد کشاورزی در تامین کود اوره  با مشکلی مواجه نیست چرا که این نوع کود در داخل تامین می‌شود.

نماینده جهاد کشاورزی ادامه داد: کشاورزان در چند سال اخیر به امید بهبود شرایط نسبت به سال گذشته اقدام به کشت می‌کردند ولی متأسفانه سال به سال وضعیت و قیمت کود شیمیایی فسفاته و پتاسه بدتر شده به طوری که امسال کود شیمیایی افزایش قیمت 5برابری داشته است. 

اما این تنها مشکل کشاورزان نیست و افزایش قیمت سموم به عنوان یکی دیگر از مؤلفه‌های مهم تولید، به یکی دیگر از دغدغه های کشاورزان گچساران تبدیل شده و آنان را نگران کرده است که این روند افزایشی همچنان ادامه داشته باشد.

در بخش کشاورزی انواع مختلفی از کودهای کشاورزی از جمله کودهای ازته، سوپر فسفات تریپل، دی آمونیوم فسفات، کلرول پتاسیم، سولفات پتاسیم استفاده می‌شود که کشور در کودهای ازته خودکفا است اما در تامین کودهای فسفاته و پتاسه وابسته به واردات است.

کود شیمیایی از مهمترین نهاده های بخش زراعی و باغی به شمار می‌رود که اگر به درستی استفاده شود به ازای استفاده یک واحد تا ۱۰ برابر در افزایش محصول نقش دارد.

اگر چه بخش اصلی تامین کود و سموم کشاورزی تا پیش از این با قیمت ارز یارانه ای برای کشاورزان تامین می شد، ولی تغییر مبنای قیمت به ارز نیمایی برای واردات این کودها و از سوی دیگر قطع یارانه کودهای شیمیایی که در سال‌های گذشته بر اساس تبصره ۱۴ قانون برنامه و بودجه پرداخت می‌شد، موجب افزایش نجومی قیمت کودهای شیمیایی شده است.

به طور قطع با افزایش قیمت کود شیمیایی فسفاته و پتاسه  شاهد افزایش قیمت انواع محصولات کشاورزی و کاهش مصرف کننده نهایی این محصولات  خواهیم شد و این امر می تواند ضربه مهلکی را بر پیکر صنعت کشاورزی  وارد کند.

کارشناسان صنعت کشاورزی معتقدند کمبود کود از یک طرف و افزایش قیمت آن از سوی دیگر امنیت غذایی کشور را با مخاطره مواجه  می کند چراکه بانک مرکزی حتی در تخصیص ارز نیمایی به آفت‌کش‌ها هم مشکل دارد، مسائلی مانند تحریم‌ها و شیوع ویروس کرونا مشکلات ناشی از سیاست‌های ارزی کشور را تشدید کرده است و موجب‌شده که سیاست‌گذار در پیشبرد سیاست ارزی خود برای تامین اقلام مورد نیاز از جمله آفت‌کش‌ها با مشکلاتی مواجه شود، از این‌رو نگرانی فعالان این است که در سال 99 ارز به اندازه کافی و به‌موقع برای تخصیص وجود نداشته باشد و آفت‌کش‌های مورد نیاز کشور تامین نشود.

 

 در این زمینه یکی از کشاورزان شهرستان گچساران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: یکی از برنامه های خوب دولت اجرایی شدن سیستم آبیاری نوین در اراضی کشاورزی بود و با اجرای این طرح بسیاری از اراضی گچساران از دیم به آبی تبدیل شدند.

 وی ادامه داد: شهرستان گچساران به دلیل داشتن آب و هوای مساعد و خاک حاصلخیز در سال 2 بار کشت انجام می‌شود و این امر موجب رونق یافتن صنعت کشاورزی در این شهرستان شده است.

 مرادی عنوان کرد: اما تنها کشاورزی به آب و هوا و خاک حاصلخیز ختم نمی‌شود و کشاورزان در این چند سال اخیر با مشکلات بسیاری از جمله تامین کود و سموم مورد نیاز  برای انجام کشت به موقعه مواجه هستند.

 وی ادامه داد: کشاورزان در این چند سال اخیر به امید بهبودی قیمت کود شیمیایی فسفاته و پتاسته اقدام به کشت می‌کردند اما امسال با توجه به افزایش قیمت کود شیمیایی از آماده سازی زمین‌ها برای آغاز کشت پاییزه دست نگاه داشته‌اند.

مرادی عنوان کرد: کشاورزان قادر به خرید کود شیمیایی مورد نیاز نیستند و انتظار دارند که مسوولان مربوطه فکری به حال این قشر زحمتکش که نقش بسزایی در اقتصاد دارند، کنند.

 یکی دیگر از کشاورزان با گلایه از افزایش  قیمت  انواع نهاده های کشاورزی نظیر انواع بذر، قطعات یدکی تیلر و تراکتور و کود شیمیایی گفت: کشاورزی بدون استفاده درست از کودهای شیمایی امکان پذیر نمی‌باشد و اگر بخواهیم از کود شیمایی استفاده نکنیم تولید محصول هرساله ما شاید به نصف هم نخواهد رسید.

جلالی ادامه داد: استفاده از کود شیمیایی در میزان بهره‌وری محصول بسیار مهم است  و اگر کودی نباشد یا نتوانیم بخریم و استفاده کنیم محصول به درستی تولید نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: هر روز با افزایش قیمت ها به مردم شوک وارد می شودو این بار با افزایش قیمت به یکباره کود شیمیایی به قشر کشاورزان شوک وارد شده است.

 به گزارش فارس، سالانه 159 هزار و۹۵۲ تن انواع محصولات کشاورزی در سال زراعی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شد.

به گفته مسوولان بخش کشاورزی حال با مشکلات پیش آمده در بخش صنعت کشاورزی دولت کود شیمیایی تنها محصولات استراتژیک را تامین می‌کند و مقرر شده که کود مورد نیاز کشاورزان برای انجام کشت پاییزه در بین استان‌ها توزیع شود.

 انتهای پیام/82031

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: افزایش قیمت کشاورزان کود کشاورزی شهرستان گچساران افزایش قیمت کود فسفاته و پتاسه صنعت کشاورزی جهاد کشاورزی چند سال اخیر تامین کود مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۰۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر جهاد کشاورزی از چه می ترسد؟

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه امنیت غذایی زیرساخت امنیت کشورها است و کشوری که نتواند غذای نیروهای امنیتی، نظامی و عموم مردم خود را تأمین کند، مجبور به نابودی است؛ تاکید کرد: اگر در گذشته کشورهای سلطه‌گر به اراضی کشورها حمله می‌کردند، اکنون به امنیت غذایی آنها حمله می‌کنند تا قدرت سلطه خود را حفظ کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت، مهمترین موضوع نگرانی بشر در آینده را تأمین آذوقه عنوان کرد و گفت: این مسأله نشان دهنده اهمیت بسیار زیاد تلاش محققان، پژوهشگران و مروجان عرصه کشاورزی است تا با جلوگیری از خروج کشاورزان از عرصه تولید و نابودی اراضی کشاورزی، مورد غضب آیندگان قرار نگیرند.

وی ادامه داد: اگر امروز از حاکمان قاجار برای قراردادهای ترکمن‌چای و گلستان و یا از حاکمان پهلوی بابت واگذاری بحرین که شامل بخش وسیعی از ساحل جنوبی خلیج فارس است، عصبانی هستیم؛ آیندگان نیز از ما برای عدم جلوگیری از نابودی کشاورزی نخواهند گذشت.

مهاجر با اشاره به اینکه در کشور ما هنوز قانون ارث و خرد شدن اراضی کشاورزی عامل اصلی نابودی کشاورزی است، افزود: ترس من برای روزی است که حتی نتوانیم یک هکتار از اراضی را برای کار تحقیقاتی در اختیار داشته باشیم.

وی افزود: امروز رسم است که محقق ما نتیجه ۸ سال تلاش خود را در قالب مقاله‌ای به کشورهای دیگر می‌فرستد و آنها با مطالعه دقیق برای خود بهره‌برداری می‌کنند و بعد می‌گویند خوب است یا نه!

معاون امور زراعت خاطرنشان کرد: مقاله‌های ما باید عرصه‌محور باشد تا مشکلات کشاورزان را برطرف کند. همچنین باید مروجان محصول‌محور تربیت کنیم که صفر تا ۱۰۰ هر محصول را بدانند آنگاه به سمت مزرعه بروند.

وی افزود: ترویج کشاورزی ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دارد و اگر ما به همه جوانب تحقیقات و ترویج آن فکر نکنیم، تحقیقات خنثی خواهیم داشت.

مهاجر گفت: بعضی از کشاورزان از مروجان ما بسیار جلوتر هستند. کشاورزی که ۶۰ تا ۷۰ تن گوجه‌فرنگی در اراضی کاملاً سنگی بوشهر آن هم با آب شور برداشت می‌کند، خارج از پذیرش محققان و بخش علمی است. این کار خاص کشاورزی است که با فکر و تجربه خود می‌تواند در خارج از فصل‌، میلیون‌ها دلار درآمد نصیب کشور کند.

به گفته وی، وظیفه ما مروجان و محققان این است که با تلفیق علم و تجربه شرایط را برای افزایش تولید و آگاهی کشاورزان و مسؤولان برای تصمیم‌گیری درست برای کشاورزی ملی فراهم کنیم.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با کوچک شدن اراضی کشاورزی نمی‌توان بهره‌وری را افزایش و هزینه‌های آبیاری، سم، کود و بذر را کاهش داد؛ در زمین یک هکتاری نمی‌توان آبیاری با کوددهی و بذر مناسب انجام داد و این تناقضات در تصمیم‌گیری و اجرا از عمده‌ترین مشکلات است.

وی افزود: کاهش سطح اراضی کشاورزی به ۲.۳ هکتار سرانه زمین در کشور فاجعه است، ما برای جلوگیری از خرد شدن اراضی باید کمک کنیم تا بدون دخالت در کار کشاورزان، آنها برای کار خود به درستی تصمیم بگیرند.

مهاجر ادامه داد: همچنان که ما نمی‌توانیم یک کارخانه صنعتی را تکه تکه کنیم و توقع افزایش تولید داشته باشیم، در کشاورزی نیز افزایش تولید با تکه تکه شدن اراضی ممکن نیست.

این مقام مسؤول تصریح کرد: در سطح تصمیم‌گیری کلان کشور اراضی کشاورزی ملی باید در یک مجموعه دیده شوند، زیرا نمی‌توانیم همه اراضی را به طور اختصاصی زیر کشت گندم ببریم، اما مجبور باشیم برای تأمین خوراک دام، وارد کننده جو باشیم.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه اولین موضوع ترویج، دانستن اصل فلسفه ترویج است، بر سرمایه‌گذاری در بخش تحقیقات کشاورزی کشور تاکید کرد و افزود: اگر سرمایه‌گذاری پایین باشد، امکان کارهای بزرگی نظیر تجمیع اراضی و افزایش تولید و برطرف کردن نیازهای ضروری کشور را نداریم.

وی تاکید کرد: همچنین پرداختن به روبناها سبب نابودی زیرساخت‌ها می‌شود، امروز در دنیا ترویج به جایی رسیده که مشکل‌محور شده است. کشاورزان مشکل را به مروجان می‌گویند و آنها درصدد رفع مشکل مالکان اراضی برمی‌آیند، نه اینکه بخواهیم به صورت بخشنامه‌ای به موفقیت در عرصه برسیم.

به گفته مهاجر، کشاورزان خرده‌پا از نتایج تحقیقات کشاورزی ما کمتر استفاده می‌برند اما کشاورزان بزرگ با توجه به شرایط زمین بهتر می‌توانند از تحقیقات استفاده کنند و افزایش سرمایه داشته باشند.

کد خبر 6086895

دیگر خبرها

  • پیکر جانباز شهید «پاسبان» در تربت جام آرام گرفت
  • افزایش بهره‌وری با استفاده کشاورزان از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان
  • ضربه به تولید با تصمیم‌گیری برای خاموشی چاه موتورهای کشاورزی
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • جانباز شیمیایی اهل تربت جام به جمع شهدا پیوست
  • تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد/سدها پر شد
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • معاون وزیر جهاد کشاورزی از چه می ترسد؟
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران