Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-23@09:44:56 GMT

انتظارات منطقی از اجلاس دوحه

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۲۰۷۱

انتظارات منطقی از اجلاس دوحه

 امروز تمام طرف‌های درگیر به این جمع‌بندی رسیده‌اند که حل مشکلات افغانستان راه‌حل نظامی ندارد و باید از طریق گفتمان بین افغانی، میان نیروهای مختلف ازجمله مجاهدین اعم از سنی و شیعه، پشتون‌ها، طالبان و دولت به یک‌راه حل مرضی‌الطرفین رسید. برای اینکه مذاکرات به‌طور واقعی بین الافغانی باشد باید همه گروه هائی که سال‌ها با اشغال افغانستان توسط شوروی، حضور نیروهای خارجی در افغانستان و تروریسم مبارزه کرده‌اند، در دور بعدی مذاکرات حضورداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 تغییر رویکرد طالبان و آمادگی برای مذاکره با دولت افغانستان اقدامی مثبت و مطلوب است. البته طالبان باید شرایطی همچون پذیرش حاکمیت ملی افغانستان و نقش گروه‌های مجاهد در حفظ و تعالی افغانستان را قبول نماید. شواهد نشان می‌دهد که امروز حداقل بخشی از رهبران طالبان به دنبال یافتن راه‌حل‌های سیاسی برای حل اختلاف خود با دولت و تعامل با دیگر اقوام و گروه‌های افغانی هستند. باید از این رویکرد طالبان استقبال کرد. مشارکت طالبان در طرح آشتی ملی راهی به‌سوی استقرار صلح و امنیت در افغانستان است.
 انتظار است در اجلاس دوحه اعلام مخالفت مذاکره‌کنندگان با حضور نظامی آمریکا در افغانستان اعلام و بر خروج نیروهای خارجی از افغانستان تأکید شود. طالبان مخالف حضور طولانی نیروهای فرا منطقه‌ای بخصوص آمریکا در افغانستان است و بعید است از این خواسته خود عدول کند. وجود نیروهای خارجی، مخصوصاً نیروهای ناتو در افغانستان مانع اصلی عدم وجود امنیت و آرامش در افغانستان است.

آمریکا در سال ۲۰۰۱ بعد از حادثه ساختگی ۱۱ سپتامبر به بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان حمله کرد؛ اما با حضور آمریکا و ناتو نه‌تنها تروریسم در این کشور ریشه‌کن نشده، بلکه با انتقال داعش از سوریه و عراق به افغانستان، باعث افزایش ناامنی شده است. تجاوز آمریکا به افغانستان که موجب جنایت، ویرانی و بی‌ثباتی این کشور شد برای مبارزه با تروریسم نبود. یکی از اهداف آمریکا، استحاله فرهنگی افغانستان بود و در این مسیر سعی کرد اسلامیت را از مردم افغانستان بگیرد. دستگاه‌های فرهنگی آمریکا در افغانستان فعال شدند و سکولاریسم و لیبرالیسم و دیدگاه‌های غربی خود را به اسم دموکراسی به مردم افغانستان تحمیل کردند. سیاست‌های آن‌ها مردم افغانستان را دچار دوگانگی کرد و کنار هویت اسلامی و افغانی خود با هویت جدیدی که آمریکا به آن‌ها تحمیل می‌کند مواجه شده‌اند.

هدف دیگر آمریکا این بود که افغانستان را به یک محیط ناامن تبدیل کند تا کمپانی‌های نظامی بتوانند سلاح‌های خود را در این محیط بفروشند. امروز هم اکثر کسانی که در کابینه ترامپ حضور دارند از نومحافظه کاران و از سهامداران کمپانی‌های بزرگ اسلحه‌سازی هستند. آن‌ها سلاح‌های مدرن خود را به این بهانه که جهان باید در مقابل تروریسم تجهیز شود، فروختند. در حال حاضر هم نیروهای آمریکایی در افغانستان علیرغم ادعای خروج از افغانستان، پایگاه‌های نظامی خود ازجمله در بگرام را حفظ کرده‌اند. ممکن است آمریکا پایگاه جدیدی در افغانستان نسازد ولی همین پایگاه‌های فعلی که پایگاه‌های عظیمی هم هستند، اهداف فرا افغانستانی را دنبال می‌کنند. آمریکا پایگاه‌های نظامی را با پول مردم افغانستان، پولی که برای بازسازی این کشور در نظر گرفته‌شده بود، ساخت و حال خیزمی خواهد این پایگاه‌ها را حفظ کند. این امر یکی از موانع اصلی برقراری آرامش در افغانستان است.

مذاکرات دوحه بسیار مهم است و نتیجه آن می‌تواند مردم افغانستان را به آینده امیدوار نماید. کشورهای منطقه بخصوص مردم ایران که سال‌هاست پذیرای خواهران و برادران افغانستانی هستند نیز به امید استقرار صلح و امنیت در کشور همسایه خود هستند. امیداست که مذاکرات دوحه، گام بلندی برای تحقق آرزوهای مردم افغانستان و دوستان آن‌ها در منطقه باشد.

کد خبر 1434046

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محسن پاک آیین افغانستان طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۲۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین سفیر جدید طالبان در تاشکند

منابع خبری اعلام کردند عبدالغفار بحر به‌جای مغفورالله شهاب به عنوان سفیر طالبان در تاشکند تعیین شده است.

این منابع با اعلام این موضوع افزودند سفیر جدید اهل قندهار است و اخیراً نیز به عنوان مدیر تحقیقات و مطالعات در دادگاه عالی طالبان خدمت کرده است.

مختار سعیدوف وزیر خارجه ازبکستان اواخر اسفندماه سال گذشته در دیدار با عبدالغنی برادر معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان از آمادگی تاشکند برای پذیرفتن سفیر رسمی افغانستان در آینده نزدیک خبر داده بود.

اواسط بهمن ماه «مغفورالله شهاب» فرزند «شهاب‌الدین دلاور» وزیر معادن طالبان مسئولیت سفارت افغانستان در ازبکستان را به‌عهده گرفته بود.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط «ارگ» در کابل، سعیدوف اظهار داشت تاشکند در راستای تلاش برای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با افغانستان تصمیم به این اقدام گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • هشدار درباره خطر حملات پهپادی برای امنیت ملی آمریکا
  • تکذیب بیانیه منسوب به حزب‌الله عراق درمورد ازسرگیری حملات علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا
  • تعیین سفیر جدید طالبان در تاشکند
  • چاد هم نظامیان آمریکایی را اخراج می کند
  • ادامه پرواز پهپادهای ناشناس بر فراز آسمان افغانستان
  • آمریکا و رژیم صهیونیستی عامل حمله به پایگاه حشد شعبی هستند
  • حمله کابل| داعش: شیعیان و طالبان را هدف قرار دادیم
  • حملات تلافی‌جویانه الحشدالشعبی در راه است/ اسرائیل رفتنی است
  • عطوان: حملات تلافی‌جویانه حشدالشعبی در راه است