Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@10:08:58 GMT

عبور ۲ سیارک از کنار زمین طی دو هفته آینده

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۲۶۳۰

عبور ۲ سیارک از کنار زمین طی دو هفته آینده

قرار است طی دو هفته آتی، دو سیارک از کنار زمین عبور کند.

به گزارش ایسنا به نقل از نیوزویک، به گفته محققان حوزه نجوم، این دو سیارک بزرگ اندازه‌های متفاوتی دارند.

یکی از آن‌ها ۴۲۶ فوت قطر دارد و دیگری به ۶۵۶ فوت می‌رسد. به این ترتیب می‌توان اندازه آن را با هرم بزرگ جیزه مصر مقایسه کرد که ۴۵۵ فوت طول دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به اعلام "مرکز مطالعات اجرام نزدیک به زمین" ناسا، سیارک اول که کوچکتر است، در تاریخ ۲۵ سپتامبر(جمعه چهارم مهر) از فاصله ۳.۶ میلیون مایلی کنار زمین عبور خواهد کرد.

سیارک دوم که بزرگتر است، در تاریخ ۲۹ سپتامبر(سه‌شنبه ۸ مهر)  در فاصله‌ نزدیک‌تری، یعنی ۱.۷۸ میلیون مایلی زمین عبور خواهد کرد.

برای درک بهتر جالب است که بدانید که ماه ۲۳۸ هزار و ۹۰۰ مایل از زمین فاصله دارد.

این دو سیارک به نام‌های "۲۰۲۰ RO" و "۲۰۲۰ PM۷" بزرگترین سیارک‌هایی هستند که طی دو هفته آتی از کنار زمین عبور می‌کنند.

بنا به اعلام ناسا، از زمان آغاز برنامه "اجرام نزدیک به زمین"(NEO) در سال ۱۹۹۸ میلادی در این سازمان، تقریبا یک میلیون سیارک شناسایی شده است و ناسا متوجه شده که بیش از ۹۰ درصد از سیارک‌ها بزرگتر از ۳ هزار و ۲۰۰ فوت عرض دارند.

روزانه زمین تحت تاثیر حدود ۱۰۰ تن گرد و غبار و ذرات قرار می‌گیرد و هر دو هزار سال یک بار سنگی به اندازه یک زمین فوتبال با زمین اصابت می‌کند.

بنا به اعلام محققان دانشگاه "ام‌آی‌تی"(MIT) احتمال وقوع یک برخورد بزرگ بسیار کم است. تخمین زده شده که یک سیارک با اندازه ۳ هزار و دویست فوت، هر ۶۰۰ هزار سال یک بار با زمین برخورد می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ناسا سیارک سیاره زمین کنار زمین زمین عبور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۲۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاره مشتری چه زمانی شروع به حرکت در منظومه شمسی کرده است؟

دانشمندان سیاره‌شناسی از ترکیب مداری و شیمیایی خانواده سیارک‌های آتور برای محاسبه زمانی که مشتری و دیگر غول‌های گازی شروع به حرکت به سمت مدار‌های فعلی خود نمودند، استفاده کرده‌اند.

بر اساس ارزیابی‌های جدید اخترشناسان، این مهاجرت ها ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون سال پس از شکل گیری منظومه شمسی آغاز شد، دانشمندان نتایج مطالعات خود را در مجله‌ای علمی منتشر کردند.

این مطالعه بیان کرد که تجزیه و تحلیل مدار‌ها و تاریخچه شکل گیری سیارک‌ها از خانواده Athor نشان داد که منبع آن ها (جسمی آسمانی که پس از تجزیه خود تولید شده است) ۵۹ میلیون سال پس از تشکیل منظومه شمسی نابود شده است. همچنین با در نظر گرفتن نتایج نظارت بر سیارک‌های تروجان در مجاورت مشتری، همه این ها نشان می‌دهد که مدار سیارات غول پیکر حدود ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون سال پس از تشکیل منظومه شمسی ناپایدار شده است.

گروهی از سیاره‌شناسان اروپایی، آمریکایی و بریتانیایی به رهبری الساندرو موربیدلی، استاد رصدخانه کوت دازور در نیس به این نتیجه رسیدند.

دانشمندان چندین دهه است که در حال بررسی چگونگی شکل گیری منظومه شمسی در مراحل اولیه توسعه آن بوده اند و تجزیه و تحلیل می‌کنند که چگونه این فرآیند‌ها می‌توانند بر ظاهر فعلی و ترکیب شیمیایی زمین و سایر سیارات تأثیر بگذارند.

محاسبات قبلی این تیم از دانشمندان، که در اوایل دهه ۲۰۰۰ منتشر شد، اولین محاسباتی بود که نشان داد مشتری و سایر سیارات غول پیکر گازی در دوران اولیه منظومه شمسی تحت یک سری مهاجرت ها قرار گرفته اند. این کشف منجر به علاقه زیادی برای مطالعه این موضوع شد که دقیقاً از چه زمانی این حرکت‌های سیاره‌ای آغاز شد و چه آثار فیزیکی از مهاجرت‌ها در منظومه شمسی امکان حفظ شدن داشته است.

دانشمندان با مطالعه شهاب‌سنگ‌ها و سیارک‌های خانواده «اتور» که «نخستین منبع» آن در نزدیکی مریخ در ۲ تا ۳ میلیون سال اول زندگی منظومه شمسی پدید آمده و در اثر برخورد با یک جسم پیش سیاره‌ای دیگر در زمان شروع سیارات غول پیکر به مهاجرت توانستند این اطلاعات را به دست آورند. 

دانشمندان از این ویژگی سیارک‌های خانواده آتور برای تعیین زمان شروع این «مهاجرت‌ها» استفاده کردند.

منبع: تاس

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • اختصاص زمین برای احداث ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در تهران
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • کشف شگفت‌انگیز دانشمندان: این سیارک تکه‌ای از ماه است!
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • ارتباط فضاپیمای وویجر ۱ ناسا پس از ماه‌ها با زمین برقرار شد
  • سیاره مشتری چه زمانی شروع به حرکت در منظومه شمسی کرده است؟
  • کشف سیارکی که بچه ماه است!
  • با عبور از ژوزه مورینیو؛ سیمونه اینزاگی به دومین سرمربی پرافتخار تاریخ اینتر تبدیل شد