Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

رویداد۲۴ در روزهای گذشته مهدی نصیری مدیر مسئول سابق روزنامه کیهان در برنامه زاویه شبکه چهار صدا و سیما، به قانون حجاب اجباری انتقاد کرد. او در این برنامه معتقد بود بعد از سال‌ها اجرای این قانون، مشخص شده که وضعیت حجاب در ایران بهبود نیافته و حتی در مقایسه با کشور‌هایی مثل ترکیه، ایران در مسئله حجاب عقب رفت داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این صحبت‌ها البته سال‌ها در رسانه‌های منتقد مطرح شده بود، اما این بار از طرف فردی مطرح می‌شد که سال‌ها در رسانه‌اش، تندترین مواضع اصولگرایان را تبیین می‌کرد اما حالا او به شدت از مسئله قانون حجاب اجباری در ایران انتقاد می‌کند.

انتظار این بود که بعد از صحبت‌های نصیری، اصولگرایان تندرو به او حمله کنند؛ چنانچه در ابتدای فعالیت شورای شهر تهران، ناهید خداکرمی عضو شورای شهر پیشنهاد داده بود در مناطقی مثل فرودگاه‌های بین المللی قانون حجاب اجباری شود که با واکنش تند و توهین‌آمیز هزاران کاربر توییتری مواجه شده بود که حتی تهدید کرده بودند که وی را برهنه در چنین محیطی رها کنند. ناهید خداکرمی بعداً به خاطر همین اظهارات به نهاد‌های قضایی هم احضار شد.

اما در چرخشی عجیب، اصولگرایان در مقابل نصیری سکوت کردند و حتی بعضی از چهره‌های شاخص نیز به حمایت از او پرداختند. از جمله وحید اشتری فعال سیاسی اصولگرا که بیشتر به خاطر جریان عدالتخواه شناخته می‌شود یا علیزاده فعال سیاسی که از مواضع سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی به شدت دفاع می‌کند، از قانون حجاب اجباری انتقاد کردند؛ مثلا علیزاده با مقایسه نتایج عملکرد ایران و حزب الله لبنان از سید حسن نصرالله تقدیر کرد که اصراری به حجاب اجباری ندارد. چند کاربر دیگر اصولگرا نیز مطالب مشابهی در این زمینه به اشتراک گذاشتند.

رسانه‌های اصولگرا البته از موضعی همدلانه با نصیری تاختند و حملاتی که علیه اصلاح طلبان می‌شد، علیه او انجام نشد. مثلا خبرگزاری فارس در مطلبی کاملا دوستانه که با جمله «نقدی به اظهارات آقا مهدی نصیری» شروع می‌شد، نوشت: «ما حجاب اجباری نداریم. الزام قانونی داریم. اگر از فردا هر کس بگوید فلان قانون رامردم مخالفند چه کنیم؟ با کدام منطق باید بپذیریم شاخص اکثریت نزد شماست؟»

بیشتر بخوانید: آزادی‌های یواشکی در مجموعه هتل‌های پارس/ سبک مشتری مداری ناجا در هتل‌های تحت مالکیت خود چگونه است؟

به گزارش رویداد۲۴ مسئله حجاب اجباری، سال‌هاست تبدیل به موضوعی مناقشه برانگیز بین حامیان و مخالفان جمهوری اسلامی شده است و برخی از چهره‌های اپوزیسیون در آن سوی آب‌ها مبارزه با حجاب اجباری را به عنوان برند خود قرار داده‌اند. بعضی فعالان سیاسی معتقدند بخشی از اصولگرایان قصد دارند با طرح این مسائل در داخلی کشور، قدرت مانور را از مسیح علینژاد بگیرند. اما برخی تحلیلگران، نگاهی بلندمدت‌تر به این مسئله دارند. آن‌ها معتقدند طرح مسئله آزادی حجاب ممکن است در انتخابات ۱۴۰۰ از طرف یکی از نامزد‌های انتخاباتی وابسته به جریان اصولگرا مطرح شود تا از یک طرف مردم بیشتری را پای صندوق رای بیاورد و از طرف دیگر اجازه ندهد اصلاح طلبان، از این شعار استفاده کنند.

نکته مهم این است که طرح این شعار از طرف اصولگرایان، این نشانه را نیز به همراه خواهد داشت که احتمالاً چراغ‌های سبزی از برخی نهاد‌های پرقدرت داخل برای طرح این شعار‌ها گرفته باشند. مثل شورای نگهبان که تصویب هر لایحه‌ای نیاز به تایید آن دارد.

مسئله بدحجابی و بی حجابی سال‌های سال است که هزینه‌های زیادی را به ایران تحمیل می‌کند. در این سال‌ها نهاد‌هایی مانند گشت ارشاد و پلیس امنیت اخلاقی و ستاد امر به معروف و نهی از منکر و... برای مبارزه با بی حجابی تشکیل شده که حالا خود اصولگرایان به شکست آن‌ها اعتراف می‌کنند. با این وضعیت به نظر می‌رسد حساسیت‌ها روی صحبت‌های نصیری بسیار کمتر است تا شاید نبض جامعه را بسنجند.

ایران در سال‌های گذشته شاهد اعتراضات زیادی نسبت به مسائل اقتصادی و معیشتی بوده است که دو نمونه آن اعتراضات دی ماه ۹۶ و آبان ۹۸ بود. حالا با افزایش قیمت دلار بیم آن می‌رود که بار دیگر برخی افراد اعتراض کنند و شاید اعطای آزادی‌های اجتماعی بتوانند از موج اعتراضات و نارضایتی عمومی بکاهد.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 حجاب اجباری حجاب اختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۳۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس با بررسی «طرح نظام قانون‌گذاری» طبق اصل ۸۵ مخالفت کرد

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز (دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه) و در جریان بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس درباره رسیدگی به طرح نظام قانونگذاری، تعیین حدود اختیارت و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، با این تقاضا مخالفت کردند.

در اصل ۸۵ قانون اساسی آمده است: سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی‌تواند اختیار قانون گذاری را به شخص یا هیأتی واگذار کند، ولی در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌نماید به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود. همچنین مجلس شورای اسلامی می‌تواند تصویب دائمی اساسنامه سازمان‌ها، شرکت‌ها، مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های ذیربط واگذار کند و یا اجازه تصویب آنها به دولت بدهد.

در این صورت مصوبات دولت نباید با اصول و احکام مذهب رسمی کشور و یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد. تشخیص این امر به ترتیب مذکور در اصل نود و ششم با شورای نگهبان است. علاوه بر این مصوبات دولت نباید مخالف قوانین و مقررات عمومی کشور باشد و به منظور بررسی و اعلام عدم مغایرت آنها با قوانین مزبور باید ضمن ابلاغ برای اجرا به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی برسد.

کد خبر 6085049 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • بررسی وضعیت عفاف و حجاب در برنامه «آرمان»
  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • مجلس با ارجاع گزارش کمبود دارو به قوه قضاییه مخالفت کرد
  • ویدیوی جنجالی درباره لوندی با حجاب
  • مخالفت با بررسی طرح نظام قانونگذاری بر اساس اصل ۸۵
  • مخالفت مجلس با بررسی طرح نظام قانون‌گذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی
  • مخالفت مجلس با بررسی طرح نظام قانونگذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی
  • مخالفت مجلس با بررسی طرح نظام قانونگذاری طبق اصل ۸۵
  • مجلس با بررسی «طرح نظام قانون‌گذاری» طبق اصل ۸۵ مخالفت کرد