Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-23@19:16:35 GMT

سودای پیشرفت و امنیت اماراتی‌ها در سازش با اسرائیل

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۴۷۳۲

سودای پیشرفت و امنیت اماراتی‌ها در سازش با اسرائیل

امارات بواسطه رقابت با عربستان و داشتن بلندپروازی هایی در سازش با اسرائیل پیشگام شد و قصد داشت به سرعت تبدیل به بازیگر اول منطقه در جغرافیایی کوچک شود لذا بدون بینش سیاسی وارد این عرصه شد تا قدرت منطقه‌ای قلمداد شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ موضوع ارتباط‌گیری جهان عرب با صهیونیسم بین‌الملل بحث مهم اخیر رسانه‌ای است و مسئله علنی‌سازی برخی اعراب با اسرائیلی‌ها جای بررسی و تأمل ویژه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدای بحث لازم به ذکر است که میان عادی‌سازی و علنی‌سازی تفاوت قائل شویم چراکه عادی‌سازی یعنی دو کشور پس از جنگ و صلح مذاکره کنند، اما اتفاق رخ داده میان برخی اعراب منطقه و اسرائیل نوعی علنی‌سازی روابط است و سالیان متمادی از زمان دفاع مقدس، در جنگ 33 روزه و در خلق داعش و تروریسم این رابطه شوم را قوت بخشیدند.

با این شواهد قطعا در این حوزه ارتباطات از گذشته وجود داشته و امروز علنی‌سازی با دشمن صورت گرفته که البته دور از ذهن نیست.

ما در دو سال گذشته شاهد معادلات پیچیده همراه با رقابت امارات و عربستان برای رسیدن به علنی‌سازی رابطه با اسرائیل و آمریکا بودیم. برخی اعراب منطقه امارات، بحرین و عربستان بعد از جنگ 33 رقابت فشرده‌ای برای بهبود مناسبات به اصطلاح دیپلماتیک با آمریکا و اسرائیل در برنامه خودشان قرار دادند.

امارات بواسطه رقابت با عربستان و داشتن بلندپروازی هایی پیشگام در این قضیه بود و قصد داشت با برنامه و سریع تبدیل به بازیگر اول منطقه در جغرافیایی کوچک شود لذا وارد این عرصه شد و تلاش زیادی دارد تا قدرت منطقه‌ای قلمداد شود.

از طرفی رقابت امارات با عربستان و ترکیه باعث شد موضوع نزدیک شدن به آمریکا و اسرائیل بیش از پیش تقویت شود، مقامات ابوظبی معتقدند نسبت به عربستان با اقتصادی نفت محور، پتانسیل مالی بیشتری برای پیشرفت در بازارهای بین الملل دارند و می تواند پیشرفته تر باشند و موقعیت جغرافیایی را نیز در این ماجرا مؤثر می دانند لذا در ارتباط با آمریکا و اسرائیل پیشگام شدند.

هر چند این بحث علنی سازی ارتباطات با اسرائیل با جنبه رقابتی از امارات آغاز شد اما این رقابت در ماجرای حوزه یمن نیز مشهود است؛ در پرونده یمن نیز اماراتی‌ها سیاست خارجه عربستان را خشن قلمداد کرده و در این زمینه همکاری صریح نمی‌کنند و واکنش نشان نمی‌دهند.

اماراتی ها بر اساس نظر کاخ سفید پول کافی را برای تأمین امنیت ریاض از مقامات این کشور دریافت می‌کنند و اگر امارات نیز بخواهد باید هزینه بیشتری بپردازد. البته این نکته قابل اهمیت است که در کشورهای عربی دیگر اگر این اتفاق ارتباط گیری با اسرائیل رخ می داد شورش‌هایی اتفاق می‌افتاد اما امارات باتوجه به اینکه دارای جمعیت 70 درصد غیربومی است و اکثرا حضورشان به دلایل موقعیت شغلی است، کنشگری و حساسیت کمتری دارند.

امارات نسبت به سایر کشورها پرداخت هزینه‌های کمتری در این رخداد علنی‌سازی ارتباط با اسرائیل در پی دارد و امارات معتقد است امضای قرارداد سازش با رژیم صهیونیستی می‌تواند از مخاطرات اطراف این کشور بکاهد.

انتخابات زودهنگام اسرائیل از یک سو و وضعیت انتخابات در آمریکا از طرفی دیگر موجب شده که امارات تبدیل به گزینه خوبی برای ارتباط‌گیری و علنی‌سازی روابط با اسرائیل با اهداف سیاسی و انتخاباتی شود.

باتوجه به پروژه ایران‌هراسی دشمن عمده چنین کشورهای عربی که به سوی اسرائیل رفته و یا ارتباط خود را علنی ساختند دستخوش ترس از قدرت ایران و سوء استفاده دشمن از این هراس بوده است لذا مقامات عربی بدون بینش سیاسی از وضعیت منطقه دست دوستی به دشمن داده و یا علنی سازی برای اسرائیل را دامن زده‌اند.

علنی‌سازی این ارتباط با اسرائیل از سوی برخی اعراب منطقه می‌تواند به این دلیل باشد که دشمن درجه یک این کشورها محور مقاومت است و قدرت گرفتن و تأثیرگذاری این جریان بر آینده منطقه برایشان مسجل شده است.

اما در این بین ایران همیشه به دید کشورهای همسایه به چنین کشورهایی نگریسته و قصد همکاری داشته تا بدون دخالت بیگانگان مشکلات و دغدغه‌های منطقه‌ای حل و فصل شود و در همین راستا باید گفت امضای توافق سازش با اسرائیل از سوی کشورهای عربی حلقه متصل و ادامه‌دار بوده و با پیوستن بحرین خودش را نشان داد چراکه بحرین وابسته رژیم سعودی است.

 عربستان به عنوان ایستگاه اصلی علنی‌سازی روابط محسوب شده و پیش‌برد استراتژی علنی‌سازی با رژیم صهیونیستی به شرایط بعد از توافق با عربستان بازخواهد گشت و لذا افکار عمومی جهان اسلام باید نسبت به آن که یکی از مهم‌ترین واهمه‌های اصلی عربستان است، واکنش نشان دهد.

حسین محمدی اصل

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برخی اعراب علنی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۴۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه‌ها در ارتباط با مردم و فرهنگ‌سازی نقش مهمی دارند

معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، گفت: در راستای تحقق شعار سال و برقراری ارتباط با مردم به فرهنگ‌سازی نیاز است که رسانه‌ها در این زمینه نقش موثری دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، سید احسان عسکری، شامگاه _دوشنبه، سوم اردیبهشت_ در نشست با مدیرکل صدا و سیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نام‌گذاری‌های اقتصادی سال‌های اخیر توسط مقام معظم رهبری، اظهار کرد: طی چند سال اخیر شعارهای سال در حوزه اقتصادی بوده که نشان از جریان‌سازی بر اساس شرایط کشور دارد که با فرهنگ‌سازی مشکلات کشور حل و فصل شود.

وی با اشاره به شعار جهش تولید با مشارکت مردم، افزود: برای ارتباط با مردم نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم که این نقش بر عهده رسانه‌ها و صدا و سیمای مرکز استان است که در همین خصوص جلسات مشترک با برنامه سازان صدا و سیما در دستور کار قرار گیرد.

معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اقدامات بزرگ و بنیادی در این دولت در حال انجام است، گفت: نیازمند انتقال این اقدامات به جامعه و همگرایی با مردم هستیم که صدا و سیما می‌تواند کمک بزرگی برای اطلاع رسانی این اقدامات انجام دهد.

وی تصریح کرد: برای جهش تولید و زیبایی وجه اقتصادی، باید مشارکت مردم بسیار عمیق باشد تا برنامه‌ریزان اقتصادی مبتنی با این مشارکت عمل کنند و این مهم بیشتر نیازمند تسهیل‌گری امور، تأمین زیرساخت‌ها، بهبود شرایط تسهیلات بوده که در این خصوص اقدامات لازم تدبیر شده‌است.

عسکری با تاکید بر اینکه رویکرد مقام معظم رهبری به اقتصاد رویکرد مردم مبنا است، خاطرنشان کرد: در همین خصوص برگزاری جلسات با رسانه‌ها و صدا و سیما در جهت برنامه‌ریزی برای چگونگی استفاده از ظرفیت مردم در حوزه جهش در بخش تولید طراحی شده‌است.

در ادامه امیر رئوف، مدیرکل صدا و سیمای مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه نگاه به رسانه بیشتر اطلاع‌رسانی است، گفت: رسانه‌ها باید به رسالت خود عمل کنند و به دنبال جریان سازی، نقد منصفانه و ارائه راهکارها در راستای بهبود شرایط باشند.

وی افزود: برای پیشرفت استان نیازمند سرمایه‌گذاری در حوزه اقتصادی هستیم چرا که از ظرفیت بالایی برخوردار بوده، لذا مهیا کردن زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف در کنار ترویج فرهنگ کار و کارآفرینی نیاز مبرم است.

رئوف با اشاره به استفاده از ظرفیت هلدینگ‌ها برای پیشرفت اقتصادی در استان، تصریح کرد: اهمیت نقش رسانه در مباحث تولید محتوا در پرداختن به ظرفیت‌ها و داشته‌های استان می‌تواند به این هدف مهم تسریع ببخشد.

وی با اشاره به اینکه هدف مقام معظم رهبری از مشارکت نوعی فرهنگ‌سازی و کار فرهنگی است، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی تعاونی‌های مختلف و استفاده از سرمایه‌های مردمی می‌تواند در جهش تولید مؤثر باشد.

کد خبر 747070

دیگر خبرها

  • بورل: اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت درباره غزه پایبند نبوده است
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • عربستان : توافق ما با اروپا باید به فشار به اسرائیل برای توقف درگیری در غزه منجر شود
  • رسانه‌ها در ارتباط با مردم و فرهنگ‌سازی نقش مهمی دارند
  • دیدار نخست وزیر قطر با مشاور امنیت ملی امارات در دوحه
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • تلاش ۲۰ کشور برای ممانعت از پاسخ ایران به اسرائیل | به اقدام متجاوزانه دیگر پاسخ قوی‌تر می‌دهیم | واکنش به حادثه امنیتی در سفارت ایران در فرانسه
  • الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل
  • درس های مواجهه ایران و رژیم اسرائیل