Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@04:23:29 GMT

ابداع روشی برای تشخیص سریع کووید-۱۹ در خانه یا مطب

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۵۵۶۴

ابداع روشی برای تشخیص سریع کووید-۱۹ در خانه یا مطب

پژوهشگران آمریکایی، روشی مبتنی بر فناوری کریسپر ابداع کرده‌اند که می‌تواند امکان تشخیص سریع کورید-۱۹ را در خانه یا مطب فراهم کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه کنتیکت، پژوهشگران رشته پزشکی "دانشگاه کنتیکت"(UConn) آمریکا در ماه مارس، ابداع یک پلتفرم جدید و کم‌هزینه را آغاز کردند که مبتنی بر فناوری کریسپر است و می‌تواند به شناسایی بیماری‌های عفونی از جمله ویروس HIV و کروناویروس کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روش در حال حاضر، گامی فراتر گذاشته تا به یک فناوری تشخیصی جدید برای شناسایی بیماری‌های عفونی تبدیل شود.

پژوهشگران دانشگاه کنتیکت به سرپرستی "چانگچون لیو"(Changchun Liu)، استادیار این دانشگاه، روشی ساده و سریع برای شناسایی کروناویروس ارائه داده‌اند که می‌توان از آن در خانه‌ها و کلینیک‌های کوچک استفاده کرد.

پژوهشگران، کارایی این پلتفرم جدید را با استفاده از نمونه‌های جمع‌آوری شده با سواب بینی ثابت کردند. آنها همچنین از یک گرمکن دستی استفاده کردند تا نتایج نمونه‌های بالینی را طی ۲۰ دقیقه شناسایی کنند.

لیو گفت: استفاده از گرمکن‌های دستی برای گرم کردن نمونه‌ها می‌تواند نیاز به تجهیزات الکتریکی پرهزینه را برطرف می‌کند و امکان تشخیص کووید-۱۹ را بدون این ابزارها فراهم می‌سازد.

آزمایش "RT-PCR" در حال حاضر حساس‌ترین و ویژه‌ترین روش برای شناسایی به موقع پاتوژن‌ها است اما از آنجا که به تجهیزات آزمایشگاهی خاص و نیروهای آموزش دیده نیاز دارد، نمی‌تواند یک روش تشخیصی سریع باشد. در هر حال، برای جلوگیری از شیوع فرد به فرد عوامل بیماری‌زای بسیار مسری، باید به نظارت دقیق و سریع آنها پرداخت.

لیو و گروهش، روش تشخیصی جدید خود موسوم به "AIOD-CRISPR" را با استفاده از نمونه‌های سواب ۲۸ نفر مورد ارزیابی قرار دادند که نتیجه آزمایش هشت نمونه، مثبت بود. آنها برای تضمین قابل اطمینان بودن نتایج، هر نمونه را دو بار و در دو آزمایش مستقل مورد بررسی قرار دادند. همه هشت موردی که نتیجه آنها مثبت بود، طی ۴۰ دقیقه تایید شدند. نتایج این بررسی، با نتایج آزمایش به واسطه روش RT-PCR نیز تناقض نداشتند.

لیو گفت: این پلتفرم ساده، حساس و قابل حمل می‌تواند امکان تشخیص سریع و به موقع کووید-۱۹ و بیماری‌های دیگر را در خانه و یا مطب فراهم کند.

این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 فناوری کریسپر کرونا در جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۵۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۲ مورد بیماری «کیست هیداتید» در کهگیلویه و بویراحمد

مدیر پیشگیری از بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از شناسایی ۱۲ مورد بیماری «کیست هیداتید» در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، بهمن رشیدپور، امروز_ سه‌شنبه، بیست‌وهشتم فروردین_ از شناسایی ۱۲ مورد بیمار مبتلا به کیست هیداتید در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: «کیست هیداتید» یک بیماری انگلی است که از فضولات سگ‌های ولگرد به انسان منتقل می‌شود.

وی افزود: سال گذشته یک هزار و ۷۲۴ نفر مورد گزش جانوران زهرآگین عقرب و مار قرار گرفتند که با انتقال به مراکز درمانی، تحت درمان قرار گرفتند.

مدیر پیشگیری از بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، با اشاره به شناسایی دو بیمار مشکوک به بیماری هاری طی سال گذشته، گفت: مراقبت، پیگیری و درمان یک هزار و ۹۴۹ نفر که توسط حیوانات مورد گزش قرار گرفته بودند، در مراکز پیشگیری و درمان هاری انجام گرفت.

وی از شناسایی و تحت درمان قرار گرفتن هشت بیمار مبتلا به مالاریا خبر داد و تصریح کرد: ۳۲ بیمار مبتلا به بیماری سل شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.

رشیدپور از شناسایی و کنترل ۵۰۴ مورد طغیان بیماری‌های متشکله از آب و غذا در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: ۲۱ بیمار مبتلا به «هپاتیت A» شناسایی شد، ضمن اینکه پنج هزار و ۹۶ بیمار مشکوک به بیماری «گال» که یک بیماری پوستی است، شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.

وی به شناسایی و مراقبت از ۲۴۰ بیمار مبتلا به «تب مالت» در سطح استان خبر داد و گفت: شناسایی و مراقبت از ۴۰ بیمار مبتلا به «سالک» انجام گرفت.

مدیر پیشگیری بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، افزود: ۱۲ مورد نمونه مشکوک به بیماری «تب خونریزی کریمه کنگو» به انیستو پاستور ارسال شد.

کد خبر 745139

دیگر خبرها

  • خونگیری از ۷ هزار راس دام برای تشخیص بیماری مشترک بروسلوز (تب مالت) در تربت حیدریه
  • درمان رایگان انواع سرطان‌ها در دست برنامه‌ریزی است
  • بالای ۸۰ درصد از تشخیص بیماری‌ها در ایران وابسته به آزمایشگاه‌ها است
  • ۷۰ درصد تشخیص پزشکان وابسته به آزمایشگاه است
  • تشخیص بیماری‌های استخوانی با دستگاه ایران‌ساخت
  • ناسا در پی راه سریع‌تر و ارزان‌تر برای انتقال نمونه‌های مریخ به زمین
  • شناسایی حدود۱۲ هزار بیمار مبتلا به دیابت و فشار خون درنیشابور
  • هوش مصنوعی چقدر در پزشکی قابل اعتماد است؟
  • بهره برداری از دستگاه ماموگرافی هالوژیک بیمارستان کیش
  • شناسایی ۱۲ مورد بیماری «کیست هیداتید» در کهگیلویه و بویراحمد