Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین، برخی کشورهای عربی منطقه اگر در سال‌های اخیر روابط غیررسمی خود با رژیم اشغالگر قدس را برقرار ساخته بودند، اما علنی شدن این روابط و نیز رفت و آمدها و توافقات رسمی میان آنها تبدیل به رخدادی مهم در قطب بندی های منطقه شده است.  سردار حسین علایی فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه پاسداران و رئیس پیشین ستاد مشترک سپاه که هم اکنون استاد دانشگاه است در این زمینه توضیحاتی به جماران داده است که در زیر می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقای علایی! اولین سوالی که در خصوص توافق های اخیر رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی وجود دارد این است که نفع اصلی این توافقات برای کیست؟ اعراب؟ رژیم اشغالگر قدس؟ یا ترامپ؟

ترامپ دو هدف را از توافقات صلح اسرائیل با کشورهای عربی دنبال می کند؛ اول این که در بحران ناشی از ناکارآمدی دولت وی در کنترل بیماری کرونا به مردم آن کشور نشان دهد که برای افزایش امنیت اسرائیل کار مهمی انجام داده است و توانسته دشمنان اسرائیل را به دوستان حکومت صهیونیستی تبدیل کند.  با این اقدام، ترامپ امیدوار است تا رأی او در انتخابات ریاست جمهوری افزایش یابد.  دوم این که ترامپ می خواهد در مقابله با جمهوری اسلامی ایران گام های بلندی بردارد و تا می تواند کشورهای عربی همسایه ایران را از توافق با جمهوری اسلامی دور کند و شرایطی را فراهم کند تا بتواند دشمنی بین کشورهای عربی و ایران را افزایش دهد. پس نفع اصلی این توافقات برای آمریکا و اسرائیل است و کشورهای عربی را در باتلاق دوری از مردم کشورهای خود فرو می برد. 

این توافق آیا فاصله جغرافیایی رژیم صهیونیستی با ایران را کمتر و تهدیدات را بیشتر می کند؟

طبیعتاً اسرائیل با انجام این توافقات با دُم خود گردو می شکند و از تمام فضای جغرافیایی این کشورها برای جاسوسی و تهدید علیه ایران استفاده خواهد کرد. 

آیا در نهایت اسراییل با فروش امکانات نظامی پیشرفته ای چون اف٣۵ به امارات موافقت خواهد کرد؟

بله، چون‌ فروش این جنگنده ها به نفع آمریکاست و یک بازار دائمی را برای تسلیحات آمریکا در امارات به وجود می آورد. از طرفی چون مستشارهای آمریکایی کنترل این جنگنده ها را بر عهده دارند، بنابراین خیال اسرائیل برای همیشه راحت است. در واقع این جنگنده ها علیه ایران در امارات مستقر می شوند و با هماهنگی با اسرائیل در اختیار امارات قرار می گیرند.

سیاست جمهوری اسلامی در مقابل این تحول چه خواهد بود؟ توصیه شما چیست؟

طبیعتاً جمهوری اسلامی ایران هر نوع توافق کشورهای عربی با اسرائیل را به زیان مردم فلسطین می داند و آن را محکوم می کند. ولی به نظر می رسد که جمهوری اسلامی می تواند رابطه با این کشورها را ادامه دهد و تا می تواند دولت های کشورهای عربی را نسبت به عواقب شوم این نوع توافقات آگاه کند. همکاری بیشتر با کشورهای عربی می تواند طرح آمریکا و اسرائیل را برای تعمیق شکاف بین کشورهای عربی و ایران و توسعه ناامنی در منطقه ناکام بگذارد. 

برخی منتقدان، سیاست منطقه ای ایران را عامل سوق یافتن کشورهای عربی به سمت اسراییل قلمداد می کنند. نظر شما در این مورد چیست؟

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، اردن و اسرائیل با هم صلح کرده بودند و مصر و اسرائیل نیز مقدمات صلح با یکدیگر را فراهم آورده بودند. سیاست منطقه ای جمهوری اسلامی ایران همواره بر همکاری با کشورهای عربی همسایه استوار بوده است. البته کشورهایی مانند عربستان، امارات و بحرین بیشترین کمک مالی را به صدام حسین در جنگ عراق علیه ایران کردند و حاصل آن کمک ها این شد که صدام پس از پایان جنگ با ایران به کویت و عربستان حمله کرد و قصد داشت تا ساحل کشورهای عربی تا تنگه هرمز را نیز به تصرف درآورد. هیچ گاه کشورهایی مانند عربستان و امارات ضد اسرائیل نبوده اند و از فلسطینی ها حمایت نکرده اند. آنها یاسر عرفات را تحت فشار قرار دادند تا در حالی که کرانه باختری در اشغال صهیونیست ها بود با اسرائیل سازش کند. بنابراین آنها همیشه در راستای سیاست آمریکا و علیه فلسطینی ها اقدام کرده اند.

آیا در مقابل شکل گیری این توافق اتحاد ایران-ترکیه-قطر را شاهد خواهیم بود؟

ترکیه از سال های دور با اسرائیل روابط رسمی داشته است و سفارت اسرائیل در ترکیه همچنان فعال است. سازمان جاسوسی موساد اسرائیل نیز به شدت در ترکیه و قطر  فعال است. دولت قطر هم روابط غیر رسمی با اسرائیل دارد و در عین حال با فلسطینی ها نیز رابطه خوبی دارد. البته ترکیه از فلسطینی ها نیز حمایت می کند و به دنبال کمک سیاسی به فلسطینی هاست. هرچه مواضع و همگرایی ایران، ترکیه و قطر در حمایت از فلسطینی ها به هم نزدیک تر شود به نفع مظلومین فلسطینی است.

آیا با امضای این توافق و ورود احتمالی اسرائیل به منطقه، قدرت مانور در تنگه هرمز از دست ایران خارج می شود؟

بعید است که اسرائیل کشتی های جنگی به خلیج فارس اعزام کند. ولی باید مراقب خرابکاری های واحدهای ویژه اسرائیل علیه کشتی ها و بر هم زدن امنیت خطوط کشتیرانی در آبهای بین المللی بود. با این وجود قدرت مانور ایران در تنگه هرمز همچنان برقرار خواهد بود، زیرا هم اکنون کشتی های جنگی آمریکا که بزرگ‌ترین حامی اسرائیل هستند با کمک کشورهای امارات و بحرین سالهاست که در خلیج فارس حضور دارند ولی قدرت دریایی ایران نیز افزایش یافته است. 

بعد از این توافق شاهد دیدار هنیه و نصرالله بعد از ۲۷ سال بودیم. آرایش و عملکرد جبهه مقاومت به کدام سمت خواهد رفت؟

طبیعی است که نیروهای جبهه مقاومت از جمله حزب الله لبنان و گروه های مختلف فلسطینی نیاز به همکاری بیشتری با هم دارند تا بتوانند از توسعه طلبی اسرائیل جلوگیری کنند.

آیا این گروهها تغییری در تاکتیک خود خواهند داد و احتمال دارد که پس از انتخابات آمریکا به سمت حرکت های تهاجمی بروند؟

گروه های مقاومت برای مقابله با تهاجم نظامی اسرائیل سازمان یافته اند. حزب الله توانست به اشغال بخش زیادی از خاک لبنان پس از سال‌های طولانی پایان دهد. لازم به ذکر است که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، سرزمین های جنوب لبنان به اشغال ارتش اسرائیل درآمده بود که حزب الله با پیروی از اندیشه امام خمینی و با تکیه بر سلحشوری جوانان شیعه لبنانی آنها را آزاد کرد و کمک مهمی به فلسطینی ها کرد. هم اکنون نیز سرزمین های شبعا در لبنان در اشغال اسرائیل است که طبیعتاً دولت لبنان باید زودتر به دنبال آزادی آن برود زیرا ممکن است همانطور که ترامپ سرزمین های جولان سوریه را به خاک اسرائیل ملحق کرد، اراضی شبعا را نیز در اختیار اسرائیل بگذارد. از طرفی گروه هایی مانند حماس و جهاد اسلامی توانستند با بهره گیری از مکتب دفاعی اسلام، سرزمین غزه را از اشغال ارتش اسرائیل آزاد کنند. حالا هم فلسطینی ها به فکر آن هستند تا زودتر کرانه باختری را نیز آزاد کنند، زیرا اگر ترامپ برای دور دوم رئیس جمهور آمریکا شود به احتمال زیاد تمام سرزمین های فلسطینی را در اختیار اسرائیل قرار خواهد داد و اسمی از فلسطین باقی نخواهد گذاشت. بنابراین راهبرد گروه های مقاومت، دفاعی است و آنها به دنبال جلوگیری از پیشرفت صهیونیست ها در کشورهای اسلامی هستند.

کد خبر 550505 برچسب‌ها توافق اسرائیل - امارات ایران و اسرائیل خلیج فارس ایران و آمریکا توافق اسرائیل - بحرین

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: توافق اسرائیل امارات ایران و اسرائیل خلیج فارس ایران و آمریکا توافق اسرائیل بحرین جمهوری اسلامی کشورهای عربی فلسطینی ها علیه ایران جنگنده ها خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۷۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسین علایی: ۱۲۰ جنگنده پیشرفته برای مقابله با ایران به پرواز درآمدند اما .../در زمان حمله سپاه، فرمانده سنتکام در اتاق عملیات اسرائیل حضور داشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسین علایی، فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه پاسداران، در گفتگویی به بیان نکاتی درباره حمله موشکی_پهپادی سپاه به اسرائیل، واکنش اسرائیلی‌ها، تاثیران پاسخ نظامی ایران بر روی کشورهای منطقه و .... پرداخته است که در ادامه آن را به نقل از جماران می‌خوانید؛

آیا پاسخ نظامی ایران به حمله رژیم اسرائیل به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق از قدرت کافی برای احیای قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی برخوردار بود؟

نفس حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران به چند پایگاه نظامی اسرائیل به صورت آشکار و با اعلان رسمی از قبل و بدون غافلگیری، موجب احیاء قدرت بازدارندگی ایران شده است. زیرا اسرائیل چند سالی بود که عادت کرده بود تا دست به ترور فرماندهان ایرانی چه در داخل خاک ایران و چه در سایر کشورها بزند. جمهوری اسلامی ایران هم در برابر آن اقدامات خویشتنداری می کرد تا شاید اسرائیل رفتار خود را تغییر دهد. ولی اسرائیل عدم پاسخ آشکار ایران را به عملیات های مختلف موساد، به عنوان ضعف قدرت نظامی و عملیاتی ایران تلقی می کرد. از طرفی علیرغم کشتارهایی که اسرائیل در نوار غزه و در فلسطین اشغالی و نیز در حمله به منافع ایران، انجام داده و می دهد، هیچگاه از سوی آمریکا و اروپا به عنوان مخل امنیت خاورمیانه معرفی نشده است.

بنابراین جمهوری اسلامی ایران به منظور دفاع از جان ایرانیان و نیز بازداشتن اسرائیل از تداوم جنایاتش علیه ایرانیان و منافع ملی ایران ناچار به واکنش مناسب بود.

متأسفانه علیرغم آنکه ایران ابتدا به شورای امنیت سازمان ملل متوسل شد تا از طریق قانونی مانع رفتارهای نظامی اسرائیل علیه اماکن دیپلماتیک شود، ولی متأسفانه و با حیرت، دولت های آمریکا، انگلیس و فرانسه حتی از محکوم کردن اسرائیل در حمله به ساختمان سفارت ایران در دمشق خودداری کردند و مسیر دیپلماتیک برای خاتمه دادن به بحرانی را که اسرائیل پدیده آورده بود، مسدود کردند.

به ناچار ایران بایستی به اسرائیل نشان می داد که جنایاتش بدون پاسخ نخواهد ماند و حمایت نظامی آمریکا و بعضی از کشورهای اروپایی مانع واکنش متقابل نظامی ایران که طبق اصل ۵۱ منشور ملل متحد به عنوان دفاع مشروع خوانده می شود، مانع از عملیات بازدارنده ایران نخواهد شد.

در چند ساعت اخیر، طرف اسرائیلی بر پاسخ دادن به این حمله تاکید کرده و از هیاهوی های دیپلماتیک هم می توان نتیجه گرفت که این امر محتمل تر شده است. سوالی که در افکار عمومی مطرح شده این است که آیا ایران پیش بینی حمله مجدد اسرائیل را کرده بود و اگر بله چگونه می تواند در صورت تحقق این حمله از گسترش دامنه جنگ جلوگیری کند؟

ایران اعلام کرده است که عملیات علیه پایگاه هایی که از آنها جنگنده های اسرائیلی برای حمله به ساختمان سفارت ایران در سوریه استفاده کرده اند، پاسخ به حمله نظامی اسرائیل علیه اماکن دیپلماتیک ایران و ترورهای صورت گرفته است. بنابراین، عملیات ایران خاتمه یافته و ادامه نخواهد یافت.

لذا چنانچه اسرائیل اقدام به حمله جدید نظامی علیه ایران کند و یا دست به ترورهای جدید بزند، در واقع به مفهوم طرح ریزی و اجرای یک عملیات دیگری است و اقدام جدیدی تلقی می شود و ارتباطی به پاسخ قبلی ایران ندارد. بنابراین چنین حمله ای و یا حملاتی، جدید محسوب می شوند که نیازمند به اقدام ایران برای پاسخ جدید است.

اسرائیل باید بفهمد که هر حمله ای چه از سوی ارتش رژیم صهیونیستی و چه از سوی موساد با پاسخ متناسب ایران مواجه خواهد شد. نتانیاهو باید درک کند که راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» در برابر تهاجمات اسرائیل به «واکنش متقابل» تغییر یافته است.

بنابراین، چنانچه آمریکا و اروپا مایل به افزایش تنش و تشنج در منطقه نیستند، باید جلوی شرارت ها و حملات اسرائیل را بگیرند و اجازه ندهند که اسرائیل علاوه بر جنگ و کشتار در نوار غزه، جنگ جدیدی را در خاورمیانه به راه بیندازد، زیرا عوارض آن، منافع آنها و کشورهای عربی را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

به هر حال ایران با انجام عملیات نظامی ۲۶ فروردین ماه به دنبال مهار بحرانی بود که اسرائیل در حمله به ساختمان سفارت ایران و نیز مستشاران و دیپلماتهای نظامی ایران بوجود آورد.

جمهوری اسلامی ایران با چنین پاسخی به جنایات اسرائیل، در واقع می خواهد تا از افزایش تنش توسط اسرائیل و گسترش جنگ به خاورمیانه جلوگیری کند و اسرائیل را وادار به تجدید نظر در حمله به منافع ایران و ترور ناجوانمردانه مستمر ایرانیان کند.

تا پیش از این حمله، اسرائیل به دلیل جنایت های رخ داده در غزه و اصرار بر ادامه جنگ در شرایط سخت و بی سابقه بین المللی قرار گرفته بود. در چند روز اخیر پس از حمله شاهد نوعی همدردی با اسرائیل از سوی کشورهای مختلف هستیم. فکر می کنید طبق آنچه که در برخی تحلیل ها گفته می شود هرچند ایران حق مشروع برای دفاع از خود داشت اما با روشی که انتخاب کرد به برداشته شدن فشار از روی اسرائیل در این شرایط کمک کرده است؟

تا کنون هیچگاه اسرائیل به خاطر انجام جنایت نسل کشی و گرسنگی دادن به میلیونها انسان در نوار غزه، تحت فشار واقعی بین المللی قرار نگرفته است. اگر آمریکا با پیشنهادهای آتش بسی که در شورای امنیت سازمان ملل مطرح شده مخالفت نمی کرد و یا حتی فقط کمک های نظامی و پولی و حمایت سیاسی از کودک کشی اسرائیل نمی کرد، تا کنون آتش بس در جنگ غزه برقرار شده بود و خونریزی های روزانه توسط اسرائیل خاتمه می یافت. کافی است که دولت آمریکا در جنگ غزه اعلام بیطرفی کند، آنگاه ظرف چند ساعت نتانیاهو سقوط می کند و کشتار در فلسطین اشغالی خاتمه می یابد.

البته اسرائیل همیشه به دنبال درگیر کردن آمریکا با ایران بوده است و شاید حمله اخیر به بخش کنسولی سفارت ایران نیز در این راستا برنامه ریزی شده باشد، ولی به هر حال ایران نمی تواند برای همیشه دست روی دست بگذارد و شاهد تهاجم مرتب اسرائیل به منافع ملی ایران و ترور شهروندانش باشد و کاری انجام ندهد. خود آمریکا و اروپایی ها هم می دانند که پاسخ ایران، طبق عرف جهانی و بر اساس حق دفاع از خود و مطابق با حقوق بین المللی بوده است، ولی معمولاً آنها به دنبال پیدا کردن بهانه برای افزایش فشارها بر ایران و گسترش تحریم ها هستند تا شاهد یک قدرت مستقل نوظهور در خاورمیانه نباشند.

در مقابله با پهپادها و موشک های ایرانی که به سمت پایگاه های نظامی اسرائیل هدف گیری شده بود، علاوه بر تمامی قدرت دفاعی و هوایی و سپرهای موشکی اسرائیل، حدود ۱۲۰ جنگنده پیشرفته از انواع مختلف به ویژه هواپیماهای F۳۵ آمریکایی از کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، اسرائیل و اردن به پرواز درآمدند و سدّ دفاعی در مقابل قدرت نظامی ایران ایجاد کردند، ولی علی رغم حضور فرمانده سنتکام در اتاق عملیات اسرائیل، باز هم تعدادی از موشک های بالستیک به اهداف خود اصابت کردند.

این اتفاق به مفهوم کارآمدی توان نظامی ایران در برابر قدرتمندترین ارتش های جهانی است. بنابراین سر و صداها و تلاش های آمریکا و سه کشور اروپایی همراه با اسرائیل در جنایات آدم کشی نتانیاهو، نمی تواند فشار افکار عمومی جهانی را از روی اسرائیل بردارد.

ایالات متحده در چند روز اخیر ظاهرا اسرائیل را برای عدم پاسخگویی به ایران تحت فشار قرار داده اما همزمان تاکید کرده که این کشور و متحدانش در غرب به دنبال راهی برای اعمال فشار یکپارچه دیپلماتیک بر تهران هستند. برخی از تحریم موشکی ایران و برخی از تحریم های بیشتر اقتصادی سخن می گویند. تبعات چنین روندی را برای کشور که هم اکنون هم زیر بار تحریم اقتصادی قرار دارد چه می دانید؟ فکر می کنید در چنین شرایطی امریکا و متحدانش تا کجا پیش بروند؟

اگر آمریکا بخواهد، می تواند جلوی برنامه ترور ایرانیان و نیز حمله به تاسیسات هسته ای ایران را که سالیان دراز است توسط اسرائیل انجام می شود بگیرد. باید توجه داشت که استراتژی آمریکا و اسرائیل علیه ایران تقریباً یکی است، ولی گاهی تاکتیک های آنها متفاوت است. برای مثال هم آمریکا و هم اسرائیل با برنامه هسته ای ایران مخالفند. هر دو با توسعه توان موشکی و پهپادی ایران دشمنند. هر دو با قدرت یافتن ایران در منطقه سر ناسازگاری دارند.

ولی آمریکا علاوه بر روش های خشن نظامی مثل ترور سردار قاسم سلیمانی، از روش های دیپلماتیک نیز برای کنترل و مهار ایران غافل نیست. برای مثال آمریکا معتقد بود که با توافق برجام می توان برنامه هسته ای ایران را مدیریت کرد، اما اسرائیل معتقد به انهدام برنامه هسته ای ایران از طریق حملات نظامی و دوری از توافق سیاسی است.

به هر حال سالیان درازی است که آمریکا و متحدانش افزایش تحریم ها را به منظور تداوم فشار اقتصادی بر ایران در دستور کار خود قرار داده اند. اما آمریکا توجه دارد که توسعه فناوری هسته ای و صنایع موشکی و بهره گیری از هواپیماهای بدون سرنشین، همگی در شرایط تحریم های سخت رخ داده و ایران همچنان توانسته است بر توانایی علمی و صنعتی خود در این حوزه ها بیفزاید. ولی اسرائیل بر این باور است که افزایش فشارهای اقتصادی می تواند معیشت مردم را در تنگنا قرار دهد و فشار اجتماعی را علیه دولت ایران افزایش دهد.

بنابراین، با انزوای سیاسی و تداوم فشارهای اقتصادی، می توان اولویت های حکومت ایران را از توسعه توان نظامی و توجه به تهدید اسرائیل، به حوزه های دیگری متوجه کرد. در هر حال ایران باید با بهره گیری از ابزار دیپلماسی، نگذارد تا فشار تحریم ها بر مردم تداوم یابد تا جمهوری اسلامی ایران بتواند به سمت توسعه اقتصادی همه جانبه و تولید محور حرکت کند.

فکر می کنید این اقدام ایران که به هر حال نمایش قدرت نظامی کشور بود چه تاثیری در رویکرد کشورهای منطقه از عربستان سعودی تا امارات و اردن داشته باشد؟ برخی تحلیلگران معتقدند که این اقدام ایران منجر به تعمیق روابط نظامی و اطلاعاتی و دفاعی این کشورها با ایالات متحده از بیم قدرت روزافزون نظامی ایران خواهد شد. ما می دانیم که برخی از این کشورها پیش از این هم قدرت نظامی بخصوص موشکی ایران را تهدیدی برای خود می دانستند؟

به نظر می رسد که این کشورها به این نتیجه برسند که بهتر است تا روابط مناسب تری با جمهوری اسلامی ایران برقرار کنند. زیرا در حمله ۲۶ فروردین ماه دیدند که حمایت های کامل نظامی آمریکا، انگلیس، فرانسه و برخی از کشورهای عربی از اسرائیل نتوانست جلوی اصابت تعدادی از موشک های ایرانی را به پایگاه های هوایی شدیداً محافظت شده اسرائیل بگیرد.

بنابراین، آنها باید شرایطی فراهم کنند تا با ایران درگیر نشوند و زمینه را نیز برای درگیری با ایران فراهم نکنند. البته طبیعی است که آمریکا و اسرائیل به طور مرتب تلاش کنند تا فاصله بین کشورهای عربی با ایران را افزایش دهند. زیرا می دانند که روابط دوستانه این کشورها با ایران، باعث می شود که خاورمیانه به سمت صلح و آرامش حرکت کند و اسرائیل نتواند به کشتار فلسطینیان ادامه دهد و مجبور شود تا به دولت فلسطینی در سراسر سرزمین های اشغالی تن دهد.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896047

دیگر خبرها

  • تاکید ایران و امارات بر توقف جنایت اسرائیل در غزه
  • خط و نشان ایران برای کشور‌های عربی منطقه | پایگاه خود را در اختیار اسرائیل قرار دهید، پاسخی سخت خواهید گرفت
  • رهبر انصارالله: عملیات ایران، معادلۀ جدیدی برای پاسخ به حملات اسرائیل ایجاد کرد/ برخی کشورهای عربی به بهانه جلوگیری از تشدید تنش، به دنبال ممانعت از واکنش ایران بودند/ عربستان و امارات خود را رهبر کشور‌های عربی معرفی می‌کنند، اما حمایتی از فلسطین نکردند
  • کنایه رهبر انصارالله یمن به کشورهای اسلامی در حمایت از فلسطین
  • نقشه استعمار، ایجاد اسرائیل بزرگ
  • (تصاویر) جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • محدودیت پروازی به برخی از فرودگاه های کشورهای حوزه خلیج فارس
  • محدودیت پروازی به برخی از فرودگاه‌های کشورهای حوزه خلیج فارس
  • محدودیت پروازی به فرودگاههای دبی و شارجه
  • حسین علایی: ۱۲۰ جنگنده پیشرفته برای مقابله با ایران به پرواز درآمدند اما .../در زمان حمله سپاه، فرمانده سنتکام در اتاق عملیات اسرائیل حضور داشت