Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@16:52:24 GMT

ایران و ونزوئلا دشمن مشترک دارند

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۸۶۰۸

ایران و ونزوئلا دشمن مشترک دارند

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل – زهرا میرظفرجویان: روابط ایران و ونزوئلا در سال‌های اخیر به میزان قابل توجهی استحکام یافته‌است. نزدیکی روزافزون روابط ایران و ونزوئلا و مراوده تجاری میان دو کشور که هدف شدیدترین تحریم‌های اقتصادی آمریکا هستند؛ موجب نگرانی دشمنان مشترک آنها شده است. اخیرا  نیز «روبن داریو مولینا» معاون وزیر خارجه ونزوئلا در امور آسیا، خاورمیانه و اقیانوسیه در گفت‌وگویی عنوان کرده بود که به رغم تهدیدهای مداوم دولت آمریکا، جمهوری بولیواری ونزوئلا و جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها به تقویت تجارت و همکاری‌های دوجانبه ادامه خواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا،  برای اطلاع هر چه بیشتر از سطح فعلی روابط ایران- ونزوئلا و همچنین آینده این روابط، خبرگزاری مهر گفتگویی با «کارلوس آنتونیو آلکالا کوردونس» سفیر جمهوری بولیواری ونزوئلا در تهران داشته است در ادامه به آن می‌پردازیم.

*سطح فعلی همکاری‌های سیاسی و اقتصادی بین ایران و ونزوئلا را چگونه ارزیابی می کنید؟ به نظر شما این سطح همکاری کافی و رضایت بخش است؟

ماه گذشته، جمهوری بولیواری ونزوئلا و جمهوری اسلامی ایران، هفتادمین سالگرد روابط دیپلماتیک خود را جشن گرفتند. از این ۷۰ سال، ایران ۴۱ سال از انقلاب اسلامی و ونزوئلا ۲۱ سال از انقلاب بولیواری را سپری کرده اند. می‌توان گفت که در طول سال‌های انقلابی دو کشور بوده است که روابط دو جانبه به یک سطح استراتژیک رسیده است. اقدامات فرمانده ابدی ونزوئلا «هوگو چاوز» در ذهن من ماندگار است واینکه ایشان تلاش بسیار ویژه‌ای برای تقویت روابط بین المللی بکار گرفت چراکه عمیقا به ساخت جهانی چند قطبی اعتقاد داشت و رئیس جمهور فعلی ما «نیکلاس مادورو» نیز بر همین باور است.

رهبران ایران «آیت الله خمینی» و «آیت الله خامنه ای» نیز با همین چشم انداز، به اتفاق روسای جمهور خود، رابطه برادری، همبستگی و اعتماد مطلق با جمهوری بولیواری ونزوئلا را ایجاد کردند. آنها نیز این دیدگاه خود را با تصمیمات و اقداماتی که چالشی واقعی برای امپراطوری آمریکای شمالی محسوب می شود نشان دادند و روابط سیاسی-تجاری فی‌مابین را تقویت کردند.

هر دو کشور در برابر تهدیدات امپراطوری آمریکای شمالی شجاعت زیادی نشان دادند و اثبات این امر این بوده است که علیرغم محاصره اقتصادی و تحریم های یک جانبه فرامرزی، هر دو کشور به تجارت با یکدیگر نه تنها در حوزه انرژی بلکه در حوزه های مواد غذایی و بهداشتی نیز پرداخته اند.

روسای جمهور دو کشور، آقایان روحانی و مادورو نشان دادند که ونزوئلا و ایران به قوانین بین المللی و آنچه در منشور سازمان ملل متحد آمده است پایبندند به طوریکه اقدامات آنها نه تنها در دفاع از چند جانبه گرایی است بلکه دیدگان دیگر ملتهای جهان را نیز گشوده است که می توانند تحت پرچم مبارزات ضد امپریالیستی با یکدیگر متحد شوند.

 من معتقدم که رابطه بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا بیشتر از آنکه رضایت بخش باشد یک رابطه برادرانه استراتژیک و رو به رشد است. رابطه دو کشور در حوزه های مختلف مانند انرژی، امنیت، فناوری، دفاع و بهداشت رو به رشد و در حال پیشرفت است.

*در چه زمینه هایی دو کشور می توانند از نظر سیاسی و اقتصادی با هم همکاری داشته باشند؟ آیا به عنوان سفیر ونزوئلا شما برنامه ای برای تقویت و توسعه روابط بین دو کشور دارید؟

تاکنون جلسات مهم دوجانبه ای در زمینه های مختلف بین دو کشور برگزار شده است که در چارچوب مقدمات برگزاری نهمین کمیسیون مشترک ایران و ونزوئلا بوده است. هر دو کشور در راستای اهداف خود بصورت جداگانه ای در حال برگزاری جلساتی در بالاترین سطح هم در تهران و هم در کاراکاس هستند. جلسات مختلفی برای همکاری های دو کشور در حوزه انرژی، بهداشت و مواد غذایی و دارویی در حال برگزاری است که ما امیدواریم در پایان سال با حضور روسای جمهور دو کشور، توافقاتی که طی این جلسات به انجام رسیده نهایی و عملیاتی شوند.  

دو کشور ایران و ونزوئلا هر دو با دو دشمن به نام های آمریکا و رژیم اسرائیل در مقابله هستند. آنها با قدرت و اختیاراتی که دارند همواره در حال تلاش برای اقداماتی هستند که با فعالیت های ما مقابله کرده و در برابر اقدامات ما مشکلاتی را ایجاد کنند. بنابراین با توجه به این مسائل و برای جلوگیری از اقدامات این کشورها، بسیاری از جلسات بین ایران و ونزوئلا محرمانه هستند.

در حال حاضر دو کشور در حوزه فناوری و علمی که شامل ارتباطات مخابراتی می شود و حوزه مواد غذایی با یکدیگر فعالیت دارند. اخیرا اولین هایپر مارکت به نام «مگاسیس» توسط ایران در ونزوئلا افتتاح شده است و این پروژه پس از مذاکرات و توافقات بین هر دو کشور گسترش خواهد یافت. البته دو کشور در حوزه بهداشت و تبادل انرژی و بخش امنیتی و دفاعی نیز طبق توافقات انجام شده با یکدیگر همکاری خواهند داشت. ما به دنبال توسعه همکاری های گردشگری با ایران نیز هستیم که این امر به خصوص با افتتاح پرواز مستقیم Conviasa به ایران دنبال خواهد شد. به نظر من علاوه بر فعالیتهای جاری، دو کشور می توانند در زمینه ها و موضوعات مختلف دیگری نیز با یکدیگر همکاری داشته باشند. روابط متقابل با ایران به ویژه در سطح پارلمانی از برنامه های دائمی ونزوئلا است.

*در حالی که هر دو کشور ایران و ونزوئلا تحت تحریم های آمریکا هستند به نظر شما اهمیت همکاریهای اقتصادی این دو کشور چیست؟

همانطور که گفتید هر دو کشور تحت تحریم های شدید آمریکا هستند و آمریکا با اعمال تحریم ها شرایط را برای هر دو کشور سخت کرده است. اما با این شرایط و علیرغم همه این فشارها، هر دو کشور به همکاری های اقتصادی خود با یکدیگر ادامه می دهند. همکاری های اقتصادی بین دو کشور در این شرایط به یک استراتژی برای مبارزه با تحریم های یکجانبه و غیرقانونی امپراطوری آمریکای شمالی تبدیل شده است. این همکاری ها موجب خنثی سازی تلاش های بی ثبات کننده آمریکا که مدعی اعمال فشار بر دو کشور مستقل مانند ایران و ونزوئلا شده است خواهد شد و نشانه ای برای کشورهایی است که تحت همان یوغ امپریالیستی قرار دارند.

*به نظر شما ادامه همکاریهای  اقتصادی دو کشور با وجود تحریم های آمریکا چه پیامی برای دنیا دارد؟

پیام واضح و مشخص است. هژمونی امپراطوری به پایان رسیده است. علاوه براین، همکاری های دو کشور حاوی این پیام است که ما می توانیم علیرغم تمام فشارها و تحریم ها به فعالیت های اقتصادی خود ادامه دهیم. از طریق دیپلماسی صلح و دیالوگ می توانیم به اهدافی که مد نظر هست برسیم. کشورهای ایران و ونزوئلا به دنبال جنگ و خشونت نیستند و فقط در راستای مقابله با اقدامات یکجانبه آمریکا عمل می کنند و به کشورهای دیگر نیز این پیام را القا می کنند که آنها نیز می توانند با یکجانبه گرایی مقابله کنند.

همانگونه که مطلع هستید اخیرا ایران ۵ کشتی مواد نفتی را به  ونزوئلا و در شرایطی ارسال کرد که به آنها شدیدا نیازمند بودیم. بعد از آن ایران اقدام به افتتاح فروشگاه «مگاسیس» کرد.

ایران و ونزوئلا دو کشوری بودند که نشان داند که می توان در مقابل امپریالیسم و هژمونی آمریکا مقابله کرد و آنها را شکست داد.

تا زمانی که کشورهای شجاعی مانند ایران و ونزوئلا وجود دارند که برای تعیین سرنوشت خود می جنگند؛ هیچ کشوری قادر نخواهد بود آنها را مقهور کند. اقداماتی که دولتها و ملتهای دو کشور در این شرایط انجام می دهند به خوبی نشان دهنده این موضوع است که توسعه هر دو کشور با وجود تحریم ها متوقف نشده است. این درسی است که آمریکا و متحدانش که در تلاش برای بی ثبات سازی کشورهای مستقل هستند باید بیاموزند. همکاری ایران و ونزوئلا علیرغم تحریم های غیرقانونی ادامه خواهد داشت زیرا ما به حقوق بین الملل پایبندیم و به وجدان ملتهای خود اعتماد داریم.

*برخی معتقدند که کشورهای تحت تحریم ایالات متحده در سراسر جهان باید «باشگاه تحریمی ها» را تشکیل دهند. نظر شما در مورد این دیدگاه ها چیست؟ آیا فکر می کنید تشکیل چنین باشگاهی می تواند به این کشورها کمک کند تا با یکجانبه گرایی آمریکا مقابله کنند؟

ابتدا بهتر است به جای واژه «باشگاه» از واژه «سنگر» استفاده کنیم. واژه سنگر با روحیه مبارزه که بخشی از کشورهای ما است مطابقت دارد. این بدان معناست که این کشورهای تحریم شده سنگری برای اتحاد در برابر یکجانبه گرایی آمریکا و دیگر کشورها تشکیل می دهند و دیگر از مواجهه با امپراطوری نمی ترسند زیرا آنها درک کرده اند که قدرت در اتحاد است.

البته بسیاری از کشورها و سازمانها نیز در جهان هستند که در راستای  چندجانبه گرایی، احترام به حقوق بشر و ایجاد یک هارمونی بین المللی تلاش می کنند. نمونه بارز آن شکست اخیر آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل بود. شما دیدید که چگونه آمریکا حتی با مخالفت متحدان اروپایی خود در برابر اقداماتی که می خواست علیه ایران انجام دهد روبرو شد. همه این تلاش ها در راستای چندجانبه گرایی است.

در این راستا اگر به ایجاد گروهی از کشورها برای مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا نیاز باشد، ما از نخستین کشورهای آن گروه خواهیم بود و در خط مقدم مبارزه خواهیم ایستاد.

*به نظر شما نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می تواند بر سیاست واشنگتن در قبال ونزوئلا تأثیر بگذارد؟ و آیا اساسا تفاوتی بین دموکرات ها و جمهوری خواهان وجود دارد؟

به نظر من نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هیچ تاثیری بر روی سیاست خارجی این کشور در قبال کشورهای دیگر ندارد. جمهوری خواهان و دموکرات ها سیاست واحدی دارند که با تغییر دولت در کاخ سفید تغییر چندانی در سیاست خارجی آنها ایجاد نمی شود. رئیس جمهور بعدی آمریکا چه از جمهوری خواهان باشد یا دموکرات ها، ما شاهد تغییر در سیاست این کشور نخواهیم بود. بطوریکه شاهد هستیم در هر دو دولت دموکرات و جمهوری خواه، جنگهای زیادی به وجود آمده است. سیاست آمریکایی ها بر اساس منافعشان و دستیابی به اهدافشان در یک کشور و یا یک منطقه شکل می گیرد. بنابراین، به نظر من هیچ تفاوتی بین دموکرات ها و جمهوری خواهان وجود ندارد.

در انتخابات ماه نوامبر، صرفا بازیگران سیاست کلی آمریکا عوض میشوند و هیچ تفاوت خاصی بین ترامپ و بایدن وجود ندارد. سیاست اصلی آنها تحمیل اراده و سلطه بر کشورهای دیگر جهان است. آنها همیشه تصورشان این بوده است که آمریکای جنوبی حیاط خلوت ایالات متحده هست. بر اساس دکترین مونرو، آنها عقیده داشتند که کل منطقه آمریکا از آمریکای مرکزی، آمریکای لاتین و منطقه کارائیب باید در اختیار ایالات متحده آمریکا باشد.

در حالی که این قاعده درست نیست. در منطقه آمریکای لاتین، آمریکای مرکزی و منطقه کارائیب، کشورهایی با منابع و سرمایه های مختلف وجود دارد که در واقع ایالات متحده خواهان دستیابی و کنترل منابعی است که این کشورها در اختیار دارند. بنابراین می بینیم که سیاست آنها غیر قابل تغییر است. آنها همواره به همین روش عمل کرده اند و به همین صورت ادامه خواهند داد.

* با وجود همه این فشارها، آینده روابط ایران و ونزوئلا را چگونه می بینید؟

در حال حاضر روابط بین  ایران و ونزوئلا در سطح خوبی است. در آینده، روابط دو کشور به سطح بالاتر و بهتری نیز ادامه پیدا خواهد کرد. این دو کشور انتخاب کرده اند که در راستای تعیین سرنوشت خود و ارتقای توسعه و اقتصاد خود عمل کنند. در طول ۷۰ سال رابطه دو کشور شاهد هستیم که هیچ کشور و دولتی قادر به جلوگیری از روابط ایران و ونزوئلا نبوده است. آمریکا، متحدانش و رژیم صهیونیستی نیز قادر نیستند مانع ادامه روابط ایران و ونزوئلا شوند.

من آینده مثبتی را برای روابط ایران و ونزوئلا می بینم. جمهوری بولیواری ونزوئلا و جمهوری اسلامی ایران از منابع بزرگی برخوردارند که امکان پیشرفت هر دو کشور را فراهم می کند. مطمئنا روابط دو کشور رو به پیشرفت خواهد بود زیرا دیگر هیچ کدام از این کشورها به فشارها و تحریم ها اعتقادی ندارند و برای ساختن مدل جدیدی از توسعه روابط تحت شعار برد-برد تلاش می کنند تا نقشه های هژمونیک را نابود کنند.

کد خبر 5027523

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران ونزوئلا ایالات متحده امریکا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی عراق فلسطین عادی سازی روابط با اسرائیل بحرین دونالد ترامپ امارات متحده عربی لبنان ایران عربستان سعودی روسیه ویروس کرونا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 جمهوری بولیواری ونزوئلا روابط ایران و ونزوئلا جمهوری اسلامی ایران دو کشور در حوزه یکجانبه گرایی جمهوری خواهان ایالات متحده دموکرات ها نظر شما دو کشور همکاری ها زمینه ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۸۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور امن از تهران تا اسلام‌آباد

  سفررئیس‌جمهور کشورمان به پاکستان که به دعوت رسمی مقامات این کشور صورت گرفت نیز از این دست اقدامات است. آیت‌ا... رئیسی در نخستین سفر خارجی خود در سال جاری که با استقبال زیادی از سوی مردم پاکستان مواجه شد، گفت‌و‌گوهایی را به منظور توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری، تعاملات دو‌جانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای را با مقامات ارشد اسلام‌آباد به بحث و گفت‌و‌گو گذاشت. دو کشور ایران و پاکستان بابیش از۳۰۰‌میلیون جمعیت از موقعیت ژئوپلیتیک ویژه‌ای که خاورمیانه و خلیج‌فارس را به جنوب آسیا، اقیانوس هند و همچنین اوراسیای مرکزی متصل می‌کند، برخوردار هستند و این مؤلفه به تنهایی کفایت می‌کند تا تراز اقتصادی این دو کشور اثر‌گذار در منطقه افزایش یافته وبه رشد و توسعه این کشورها کمک کند اما ظرفیت‌های ویژه ارتباطی و ترابری در این بخش پاسخگو نیست؛ در حالی که توسعه‌ اقتصادی دو کشور می‌تواند زمینه افزایش امنیت باشد، زیرا تروریست‌ها از فقر مردم منطقه سوءاستفاده کرده و اعمال تروریستی را با بومیان منطقه انجام می‌دهند. علاوه بر منفعت اقتصادی، زمینه‌های مشترک متعدد مرزی، تمدنی وفرهنگی که می‌تواند نقطه اتصال دوملت باشد، وجود دارد تا پیوندهای ایران و پاکستان را مستحکم‌تر کند که به بوته فراموشی سپرده شده است.
   
روابط حسنه دو کشور
استفاده از ظرفیت سازمان‌های منطقه‌ای برای روابط دو‌جانبه، امتیازی است که می‌تواند به روابط تهران و اسلام‌آباد عمق بخشیده و منجر به همگرایی بیشتر دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله شرایط امنیتی باشد تا در این رهگذر، نقش بازیگران ثالث که به مشکلات دامن زده و روابط حسنه دو کشور ایران و پاکستان را به چالش می‌کشند، شناسایی و راهکارهایی برای کنترل آنها و برون‌رفت از این بحران به کار گرفته شود. مقابله یکپارچه و مؤثر علیه تروریسم از‌جمله موضوعات مورد توجه در این دیدارها بود تا اصل نخست در توسعه اقتصادی فراهم شده و طرفین با رایزنی‌های مختلف، متعهد به حفاظت از مرزهای مشترک شوند و از هر اقدامی در داخل سرزمین‌شان علیه دولت‌ دیگر جلوگیری و مطابق پروتکل‌های مرزی و امنیتی بین‌المللی رفتار کنند و به تمامیت ارضی یکدیگر احترام گذاشته و مانع آسیب رسیدن به نیروهای مرزبانی شوند.
   
عملیات «وعده صادق»
عملیات «وعده صادق» صراحتا نشان داد که جمهوری اسلامی ایران هیچ مماشاتی در حفاظت از منافع ملی‌اش ندارد و از امکانات لازم برای تحقق امنیت ملی و منطقه‌ای برخوردار است اما تعاملات دیپلماتیک و گفت‌و‌گو را بر هر شیوه دیگری ترجیح می‌دهد و به نظر می‌رسد ایجاد و افزایش گشت‌های مرزی مشترک، افزایش کنترل دولت پاکستان بر مبادلات مالی و بانکی این کشور به منظور قطع حمایت‌های مالی برخی کشورهای همسایه از گروه‌های تروریستی و افزایش همکاری‌های امنیتی و اطلاعاتی با ایران برای شناسایی پایگاه‌های تروریستی و عملیات نظامی مشترک و هماهنگ برای نابودی گروه‌های تروریستی از‌جمله مطالبات تهران از طرف پاکستانی است تا به این ترتیب از بروز اتفاقات دلخراش تروریستی که منجر به شهادت مرزبانان کشور و نقص تمامیت ارضی کشورمان بود، جلوگیری شود.
   
مرز ۲ کشور یک فرصت است
سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان در نشست خبری مشترک محمد شهباز شریف، نخست‌وزیر جمهوری اسلامی پاکستان از نخست‌وزیر و دولت محترم پاکستان برای میزبانی از هیأت جمهوری اسلامی ایران تشکر و قدردانی کرد و گفت: از این‌که امروز در شهر زیبای اسلام‌آباد هستیم ابراز خرسندی می‌کنم از این سخن‌گاه به مردم خوب و دین‌مدار پاکستان عرض سلام و ادب و احترام دارم و به همه خانواده‌های محترم پاکستانی در جای‌جای این کشور از طرف رهبر معظم و فرزانه انقلاب و مردم ایران ابلاغ سلام دارم.وی خاطر نشان کرد: به مردم پاکستان که همواره از اسلام و ارزش‌های اسلامی دفاع کردند و همواره از مظلومان فلسطین و غزه دفاع کرده‌اند در شهرهای مختلف پاکستان، آزادی قدس شریف را فریاد زده‌اند و همواره از حق و عدالت دفاع کرده‌اند، عرض سلام و قدردانی دارم. رئیسی با اشاره به این‌که سازمان‌های بین‌المللی کارآمدی خود را از دست داده‌اند، خاطر نشان کرد: آنچه تمام مردم دنیا را امروز غصه‌دار کرده این است که سازمان‌های بین‌المللی و به ظاهر مدافع حقوق‌بشر کارآمدی خود را از دست داده است، شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد و مردم مسلمان و آزاداندیش دنیا به ستوه آمده‌اند.
   
روابط تاریخی تمدنی و اعتقادی
رئیس‌جمهور روابط ایران و پاکستان را پیوندی ناگسستنی تعریف کرد و گفت: ما با کشور دوست و برادر و همسایه‌مان پاکستان فقط به‌عنوان دو کشور همسایه مطرح نیستیم. روابط دو کشور روابط تاریخی تمدنی و عمیق اعتقادی و دینی است. امری که ملت بزرگ ایران را با مردم بزرگ پاکستان پیوند می‌دهد اعتقادات است و این پیوند ناگسستنی است.وی با اشاره به این‌که دو کشور باید در همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشند، خاطر نشان کرد: ظرفیت‌های بسیاری بین ایران و پاکستان است که تبادل این ظرفیت‌ها در جهت منافع دو کشور و ملت می‌تواند به کار گرفته شود؛ در نشست‌های‌مان با نخست‌وزیر و دولت تصمیم گرفتیم در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، تجاری و فرهنگی و همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشیم.رئیسی مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم را یکسان دانست و تصریح کرد: هر دو در مبارزه با ناامنی‌ها جرائم سازمان یافته مواد مخدر و انواع ناامنی‌ها مصمم هستیم و این نگاه مشترک هر دو کشور است. در یک کلمه دفاع از حقوق‌بشر محور همکاری‌های دو کشور است؛ چه همکاری‌های دوجانبه، چه منطقه‌ای و چه بین‌المللی.رئیس‌جمهور با اشاره به تداوم همکاری بین دو‌ دولت ایران و پاکستان بیان کرد: ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند، مهم نیست؛ مهم آن است که تداوم همکاری‌های دولت‌های دو کشور به نمایندگی از مردم آنها ادامه یابد و تصمیم داریم این همکاری‌ها را در سطوح بالا ارتقا ببخشیم.رئیسی سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور را قابل قبول ندانست و گفت: تصمیم گرفتیم این روابط در گام اول ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.
   
مرز ایران و پاکستان یک فرصت است
رئیس‌جمهور مرز ایران و پاکستان را یک فرصت برشمرد و بیان کرد: مرز دو کشور که طولانی است را یک فرصت می‌دانیم و معتقدیم در جهت رفاه دو ملت به‌ویژه مرزبانان به کار گرفته شود. سفر کوتاه من و نخست‌وزیر به مرزها، برای بازدید و توسعه بازارچه‌های مرزی بود؛ این کار می‌تواند افزایش یابد. گام‌های برداشته شده، کافی نیست و باید این گام‌ها در جهت امنیت مرز و رفاه مردم دو کشور ادامه یابد.رئیس‌جمهور افزود: ممکن است برخی تعمیق همکاری‌ها و روابط دو کشور را نپسندند اما آنچه برای ما اهمیت دارد تداوم همکاری‌های دو کشور در جهت تأمین منافع دو ملت است.رئیسی با بیان این‌که ملت بزرگ ایران تحریم‌های ظالمانه را به فرصتی برای پیشرفت کشور تبدیل کرده‌اند نسبت به انتقال تجربیات و تبادل ظرفیت‌ها دراین زمینه با ملت پاکستان به‌ویژه در بخش‌های مختلف علم و فناوری، تکنولوژی، حمل‌و‌نقل و ترانزیت اعلام آمادگی کرد.رئیس‌جمهور در پایان همچنین ابراز امیدواری کرد که این سفر نقطه‌عطفی در روابط ایران و پاکستان درهمه زمینه‌ها باشد.

امضای ۸ سند همکاری
در جریان برنامه‌های سفررسمی سید‌ابراهیم رئیسی و یات عالی‌رتبه سیاسی و اقتصادی همراه به پاکستان مقامات جمهوری اسلامی ایران و پاکستان پس از برگزاری نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه در حضور رئیسی و شهباز شریف؛ هشت سند همکاری در بخش‌های مختلف تجارت، علم و فناوری، کشاورزی، بهداشت، فرهنگ و مسائل حقوقی و قضایی به امضا رساندند. «ایجاد مناطق آزاد تجاری در گذرگاه‌های مرزی مشترک»، «همکاری در بخش سینما و رسانه»، «همکاری در بخش بهداشت دامی»، «همکاری‌های امنیتی»، «همکاری دربخش تعاون و رفاه اجتماعی»، «همکاری در بخش استاندارد» و «همکاری در بخش حقوقی و معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری» از مهم‌ترین اسناد همکاری میان دو کشور بود که از سوی وزرای راه و شهرسازی، دادگستری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد کشاورزی و روسای سازمان‌های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و استاندارد با همتایان پاکستانی به امضا رسید.

«ایران» نام یکی از خیابان‌های اسلام‌آباد شد
رئیس‌جمهور اسلامی ایران و نخست‌وزیر پاکستان پس از دیدار دوجانبه، برگزاری نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه، حضور در مراسم امضای اسناد و تشریح دستاوردها و نتایج رایزنی‌های سران ومقامات دو کشور و... از یادمان نام‌گذاری یکی از بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین خیابان‌های شهر اسلام‌آباد به نام «ایران» رونمایی کردند.

دیگر خبرها

  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد
  • توطئه‌های دشمن علیه جمهوری اسلامی شکست خورد/ آمریکا به زودی از منطقه خارج می‌شود
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل مرز «صلح و دوستی» به مرز «رفاه مشترک»
  • امضای سند همکاری مشترک بین ایران و پاکستان زمینه‌ساز ارتقاء روابط خواهد بود
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد
  • تأکید قاطع «مادورو» بر مخالفت با قیمومیت آمریکا و تحریم‌های جدید
  • کریدور امن از تهران تا اسلام‌آباد
  • روایت امیرعبداللهیان از روز اول سفر رئیسی به پاکستان 
  • نگاه ایران و پاکستان در شناخت و بهره‌گیری از منافع متقابل مشترک است
  • ناراحتی‌ها از تقویت مناسبات ایران و پاکستان اهمیتی ندارد