Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@03:31:27 GMT

اندیشکده روسی|تاثیر ویروس کرونا بر صنایع نظامی جهان

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۸۹۳۳

اندیشکده روسی|تاثیر ویروس کرونا بر صنایع نظامی جهان

ویروس کرونا صنایع نظامی جهان را با بزرگترین بحران خود از زمان جنگ جهانی دوم روبرو کرد و خروج از این بحران به وضعیت موج دوم کرونا بستگی دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اندیشکده "روسیه در سیاست جهانی" مقاله‌ای به قلم آندری فرولوف، کارشناس مسائل بین‌الملل منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرولوف در این مقاله تاثیر ویروس کرونا بر کمیت و کیفیت فعالیتِ شرکت‌های تولیدکننده صنایع نظامی و دفاعی را مورد بررسی قرار داده است.

وی در مقدمه می‌نویسد: همه‌گیری ویروس کرونا نیروهای مسلح و صنایع دفاعی کشورها را مانند سایر بخش‌ها تحت تاثیر قرار داد. جالب اینکه ارتش اولین بخشی بود که به چالش جدید پاسخ داد و لغو تمرینات نظامیِ بین‌المللی بیانگر این مسئله است. در برخی موارد حتی نیروهای سازمان ملل در کشورهای آفریقایی، فرایند خود را متوقف کردند.

کارشناس روس ادامه می‌دهد: به طور کلی اطلاعات زیادی در این خصوص وجود ندارد، اما اطلاعات فعلی نشان‌دهنده کاهش قابل توجه در قراردادهای جدید معاملات دفاعی و برخی تجهیزات مرتبط با آن است. اما در تابستان امسال مجدداً این معاملات تا حدودی افزایش پیدا کرد. برای فهم بهتر فراز و فرود صنایع دفاعی در جهان می‌توان به نمونه سایت تولید در گرشیزی فرانسه، از تولید کننده‌های خودروهای زرهی این کشور و زیرمجموعه شرکت آرکوئِس  (آرماایکوئِس) اشاره کرد. در 17 مارس سال 2020، تنها 20 کارمند از این شرکت باقی مانده بودند که غالباً مسئول تدارکات بودند، در حالی که در یک روز عادی (در شرایط قبل از همه گیری کرونا) نیروی کار این شرکت 450 نفر است که شامل کارگران موقت و قراردادی با مدت معین می‌شدند. اوضاع فقط در اواسط ماه مه شروع به تغییر کرد، زمانی که تعداد پرسنل مجدداً به 230 نفر افزایش یافت. اما بر اساس محاسبات به منظور رسیدن به وضعیت عادی لازم بود از آن زمان هفته 30 تا 40 نفر استخدام شوند.

فرولوف اضافه می‌کند: در آمریکا نیز شرکت لاکهید مارتین از کاهش تولید جنگنده‌های اف-35 در سال جاری خبر داد و نگرانی خود را درباره این موضوع اعلام کرد. در شرکت‌های هواپیمایی آمریکا، شرکت بوئینگ نیز علاوه بر سانحه سقوط دو هواپیمای MAX-737، همه گیری ویروس کرونا تقاضاها برای خرید هواپیماهای این شرکت را کاهش داده است. بنابراین این شرکت مجبور به بستن تعدادی از سایت‌های تولیدی خود شد و در پایان ماه مه نیز بیش از 12 هزار نفر از نیروی کار اخراج شدند. همه این موضوعات بر برنامه تولید هواپیماهای بوئینگ پی-8 پوسایدن، به عنوان هواپیماهای نظامی با کاربری گشت‌زنی، شناسایی و جنگ الکترونیکی، تاثیر منفی گذاشته است.

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به چین، بیان می‌کند: در چین نیز ظاهراً در اثر شیوع ویروس کرونا، ساخت زیردریایی غیرهسته‌ای پروژه اس-20 برای پاکستان به طور موقت در کارخانه کشتی سازی ووچانگ متوقف شده بود. روسیه نیز از روند جهانی جدا نماند. حساس‌ترین دوره در روسیه برای صنایع دفاعی اوایل ماه آوریل بود که پس از صدور حکم ولادیمیر پوتین، مشخص نبود که محدودیت‌های قرنطینه برای شرکت‌های صنایع دفاعی چگونه قرار است اعمال شود.

وی می‌افزاید: موارد بسیاری از کارکنان مبتلا به کرونا در صنایع دفاعی روسیه وجود داشت که برای نمونه در پایان ماه آوریل 111 مورد در روس کاسموس (شرکت فضایی روسیه) مبتلا به ویروس کرونا اعلام شد. بنابراین در این شرکت‌ها و مراکز تولید صنایع دفاعی، نیاز به ضدعفونی و تنظیم پروتکل‌های بهداشتی بود که تا حد زیادی عملکرد عادی آنها را کاهش داد. با این حال اختلال جدی‌ای در شرایط تحویل تسلیحات مطابق با قرارداد در روسیه وجود نداشته است و بر همین اساس سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در تاریخ 5 آگوست اعلام کرد که 1100 نمونه تسلیحات ویژه به نیروها تحویل داده شده است.

فرولوف در پایان تاکید می‌کند: می‌توان گفت که در سال 2020، صنعت دفاعی جهان با بزرگترین بحران خود از زمان پایان جنگ جهانی دوم مواجه شده است. سرعت خروج از این بحران بستگی به اتخاذ تدابیر در مواجه با موج دوم ویروس کرونا دارد. وضعیت اقتصادی جهان و رکود بزرگ امسال، می‌تواند هزینه‌های دفاعی حداقل تا دو یا سه سال آینده به طور قابل توجهی کاهش دهد. ظاهراً در اوایل پاییز باید انتظار شفافیت بیشتری در این زمینه داشت.

اندیشکده روسی|بحران هویت آمریکایی در چالش اسطوره‌های سنگیِ نماد برده‌داریاندیشکده روسی|روابط روسیه-آمریکا در نگاه ترامپ-بایدن؛ آیا شرایط سازش رو به نابودی است؟اندیشکده روسی|بریتانیا؛ پیرو راهبردهای واشنگتن یا دنبال‌کننده سیاست‌های خود؟اندیشکده روسی|تغییر سیستم قدرت در نظام بین‌الملل؛ تحریم آمریکا علیه چین یا بالعکس؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اندیشکده روسی ویروس کرونا صنایع دفاعی بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۸۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟

راز بقا: نقشه راه پیشگیری از بیماری همه گیر، که در ۲۶ مارس در مجله “Nature Communications” منتشر شد، توصیه می‌کند از مکان‌هایی که حیوانات در آن غذا می‌خورند و استراحت می‌کنند، محافظت یا احیا شود و برخورد انسان با حیات وحش در مناطق توسعه‌یافته‌تر به حداقل برسد.

به گزارش راز بقا، شیوع بیماری‌های عفونی ناشناخته قبلی، مانند کووید-۱۹ یا اچ‌آی‌وی، زمانی ایجاد می‌شود که ویروس از حیوانی به انسان منتقل شود. به این انتقال «سرریز مشترک بین انسان و دام» می‌گویند. حیوانات وحشی که به دلیل کمبود غذا یا از دست دادن زیستگاه تحت فشار قرار می‌گیرند، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌های ویروسی می‌شوند و حتی ممکن است ویروس‌های بیشتری را دفع کنند.

حفاظت از جنگل‌ها، رودخانه‌ها و دیگر فضا‌های طبیعی قبلاً به‌عنوان روشی مقرون‌به‌صرفه برای جلوگیری از بیماری‌های همه‌گیر مطرح شده است.

توصیه‌های جدید برای کاهش سرریز‌ها (که توسط یک تیم بین‌المللی متشکل از زیست‌شناسان، بوم‌شناسان و کارشناسان سیاست گردآوری شده) بر اساس مطالعات موردیِ سرریز بیماری مشترک انسان و دام از خفاش‌هاست.

محققان در سال ۲۰۲۲ پس از مطالعه ویروس “Hendra” در نیمه گرمسیری شرق استرالیا، (که چهار نفر از هفت انسان آلوده را کشته است) گزارش دادند که وقتی کمبود غذا در زمستان باعث شد تا خفاش‌های میوه‌خوار به دنبال گیاهان گلدار در باغ‌های شهری یا مناطق کشاورزی باشند، سرریز‌ها روی دادند. در نتیجه این امر ویروس به اسب‌هایی که در مناطقی که خفاش‌های آلوده ادرار یا مدفوع دفع می‌کردند، منتقل شد و سپس اسب‌های بیمار برخی از انسان‌ها را آلوده کردند.

راینا پلورایت (Raina Plowright)، بوم‌شناس بیماری در دانشگاه کرنل که هم پژوهش سال ۲۰۲۲ و هم مقاله جدید را نوشته، می‌گوید: «وقتی متوجه شدید که چگونه سرریز اتفاق می‌افتد، راه‌حل‌ها آشکار می‌شوند. به عنوان مثال، برای جلوگیری از شیوع بیماری هندرا، یک استراتژی که اکنون در جنوب شرقی کوئینزلند آزمایش می‌شود، کاشت مجدد پنج گونه از درختان گلدار است. گاهی‌اوقات تغییرات بسیار کوچک در یک اکوسیستم می‌تواند اثرات واقعاً عمیقی داشته باشد.»

آیرورو تانشی (Iroro Tanshi)، بوم‌شناس دانشگاه واشنگتن در سیاتل، می‌گوید راه دیگری که برای جلوگیری از سرریز وجود دارد، محافظت از مکان‌های وحشی و «واقعاً قطع تماس» با جمعیت حیوانات وحشی است.

نیجریه جایی است که تانشی به مطالعه خفاش‌ها می‌پردازد. او جوامع محلی را در جلوگیری از آتش‌سوزی‌های جنگلی ناشی از انسان و ارائه منابع جایگزین پروتئین به مردم برای کاهش نیاز به شکار خفاش‌ها در غار‌ها مشارکت می‌دهد.

به گفته سازمان بهداشت جهانی، گونه‌های خفاش میزبان چهار بیماری از نُه بیماری هستند که بیشترین خطر بالقوه را برای سلامت عمومی دارند.

وینیفرد فریک (Winifred Frick)، دانشمند ارشد در سازمان غیرانتفاعیِ “Bat Conservation International” مستقر در آستین، تگزاس، می‌گوید: این تاکتیک‌های می‌توانند «برای حیوانات دیگری که می‌توانند مخازن ویروسی باشند» مانند جوندگان، نخستی‌سانان یا پرندگان هم اعمال شود.

احتمال جهش ویروس‌ها از انسان به حیوان دو برابر بیشتر از بالعکس است. بر اساس مطالعه جداگانه‌ای که در ۲۵ مارس منتشر شد، پس از تجزیه و تحلیل نزدیک به ۵۹۰۰۰ توالی ژن ویروسی مرتبط با انواع میزبان‌های مهره داران، محققان دریافتند که تقریباً دو سوم از انسان‌ها ویروس‌ها را به حیوانات منتقل می‌کنند در حالی که تنها حدود یک سوم از ویورس‌ها از حیوان به انسان می‌رسد.

سدریک تان، ژنومیست میکروبی در مؤسسه ژنتیک دانشگاه کالج لندن که مطالعه توالی ویروسی را رهبری می‌کرد، می‌گوید: «جریان پرش ویروس‌ها بین گونه‌های مختلف جانوری فرآیندی بی‌پایان است.»

محققان امیدوارند که در کنار سرمایه‌گذاری در فناوری زیست پزشکی و اپیدمیولوژیک برای جلوگیری از همه‌گیری‌های آینده، تصمیم گیرندگان همزمان روی حفظ اکوسیستم‌ها سرمایه گذاری کنند تا در وهله اول از سرریز جلوگیری کنند.

آن‌ها همچنین می‌گویند که باید تعداد جاده‌ها را به مکان‌های وحشی کاهش داد. جاده‌ها راه را برای توسعه زیرساخت‌ها هموار می‌کنند که زیستگاه حیات وحش را از بین می‌برد. آن‌ها همچنین به مردم اجازه می‌دهند تا خیلی سریع به حیوانات و یکدیگر دسترسی داشته باشند.

به گزارش راز بقا، محققان دیگر نشان داده‌اند که تراکم بیشتر جاده‌ها خطر ابتلا به ابولا را افزایش می‌دهد و ویروس ابولا در جاده‌های اصلی پخش می‌شود؛ بنابراین سیاست گذاران و مقامات بهداشت عمومی باید مطالعه سرریز‌های مشترک بین انسان و دام را قبل از تبدیل شدن یک ویروس به یک بیماری همه گیر یا همه گیر، به جای اینکه به عنوان «یک فکر بعدی» در نظر بگیرند، در اولویت قرار دهند.

 

منبع: ساینس نیوز

tags # کرونا ، ویروس ، محیط زیست سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • ببینید | موشک‌ ها و پهپادهای ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی امنیت و دفاع در عراق
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • کارت‌های بانکی اعتباری روسی به زودی به ایران می‌آیند
  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)
  • رسانه‌های آمریکایی: نمایش نسخه جدید باور-373 از توسعه صنایع دفاعی ایران حکایت دارد
  • ادعای عجیب اسنایپر برتر آمریکایی: سلاح‌های زمان شوروی بهتر هستند!
  • بهره مندی سازمان سپند از تخفیف های صنایع نظامی
  • سپند از امتیاز صنایع دفاعی و شرکت‌های دانش‌بنیان برخوردار می‌شود
  • این شروع یک بازی جدید است | مقام سابق اسرائیلی: اصابت ۵ موشک از ۷موشک ایران یعنی نابودی قوی‌ترین سامانه دفاعی دنیا