Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@23:22:49 GMT

رویکردهای متفاوت افغان ها به صلح طالبان و دولت شان

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۹۷۶۵

رویکردهای متفاوت افغان ها به صلح طالبان و دولت شان

به نوشته تارنمای "ان اچ کی" ژاپن، جنگ داخلی افغانستان که در پی حملات تروریستی به ساختمان های تجارت جهانی آمریکا در روز یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ به وقوع پیوست، همچنان ادامه دارد، اما پس از چند بار مذاکرات صلح در این کشور که همگی به دلیل عدم حضور هر دو طرف دعوالت در آنها عقیم بوده اند، سرانجام این بار دور دیگری از این مذاکرات که نخستین جلسه آن شنبه گذشته در دوحه قطر آغاز شد و میان هر دو طرف دعوا یعنی دولت افغانستان و گروه طالبان و نیز نماینده دولت آمریکا ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نمایندگان طالبان و دولت افغانستان روز ۱۲ سپتامبر جاری در دوحه قطر گرد آمدند و نخستین جلسه مذاکره برای دستیابی به صلح افغانستان را آغاز کردند. این مذاکره پس از توافق صلح میان آمریکا و طالبان تحقق یافته است و «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در مراسمی که پیش از شروع مذاکرات رسمی برگزار شد، حضور یافت.  
وزیر امور خارجه آمریکا در سخنرانی پیش از آغاز این مراسم گفت: «همه برای رسیدن چنین روزی تلاش و فداکاری زیادی کردند؛ مسیر آسانی پیش روی ما نیست اما اگر از این فرصت ها استفاده کنیم به زودی شاهد فرا رسیدن صلح خواهیم بود.»
شرایطی که دو طرف برای صلح تعیین کرده اند شامل خروج کامل نیروهای آمریکا از افغانستان -که از سال ۲۰۰۱ در این کشور حضور دارند- تبدیل نشدن افغانستان به مکانی برای انجام عملیات تروریستی در سراسر جهان است و همچنین به نظر می رسد بحث هایی درباره نظام سیاسی جدید افغانستان هم صورت گرفته و هم اکنون درباره اینکه آیا دو طرف می توانند درباره آتش بس و دیگر مسائل باهم سازش کنند گفت و گو می شود.
در چنین شرایطی بعضی از شهروندان افغان از آغاز مذاکره صلح میان دولت افغانستان و طالبان ابراز نگرانی کرده و برخی دیگر از شهروندان از آن استقبال کردند.  
یکی از بانوان افغان که ۳۰ سال دارد در باره مذاکره صلح میان طالبان و دولت افغانستان می گوید: «زنان در مذاکره صلح شرکت ندارند و به همین علت من نگران نتایج حاصل از این مذاکره هستم؛ طالبان در گذشته نیز حق آموزش و اشتغال زنان را محدود کردند بنابراین من نگرانم که در آینده قدرت در افغانستان را در دست بگیرند و بار دیگر ناقض حقوق زنان شوند.»
از سوی دیگر مردی ۳۰ ساله و شاغل در باره مذاکره صلح میان دولت افغانستان و طالبان نظری متفاوت دارد و می گوید: «ما از گفت وگوی صلح استقبال می کنیم؛ در این مدت با وجود جنگ مداوم، بسیاری از مردم به ویژه جوانان شغل خود را از دست دادند و به دیگر کشورها مهاجرت کردند. امیدوارم که این گفت وگوها به خوبی پیش برود و ما هر چه سریع تر شاهد تغییرات در افغانستان باشیم.» 
همچنین مردی ۲۰ ساله و کارمند دولت در همین زمینه اظهار داشت: «برای مدت طولانی است که ما درگیر جنگ و خشونت شدیم و کشور آسیب زیادی دیده است؛ هم اکنون زمان آن فرا رسیده است که دولت و طالبان با هم متحد شوند و من خواهان تحقق صلح در کشورم هستم.»

برچسب‌ها افغانستان طالبان مذاکرات صلح

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان مذاکرات صلح افغانستان طالبان مذاکرات صلح اخبار کنکور دولت افغانستان مذاکره صلح صلح میان دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۹۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش نگرانی‌ از نیازهای ۲۵۰ هزار کودک اخراجی از پاکستان

سازمان بین‌المللی «نجات کودکان» با ابراز نگرانی اعلام کرد ۲۵۰ هزار کودک افغان پس از اخراج از پاکستان با کمبود سرپناه، غذا و دسترسی به اموزش مواجه هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، سازمان بین‌المللی نجات کودکان اعلام کرد حدود 250 هزار کودک افغان پس از بازگشت اجباری از پاکستان با کمبود سرپناه، غذا و دسترسی به آموزش مواجه‌ هستند.

نظرسنجی این سازمان نشان می‌دهد که 99 درصد خانواده‌های اخراج شده از پاکستان، غذای کافی برای خوردن ندارند.

این سازمان در گزارشی اظهار داشت از اردیبهشت سال گذشته که دولت اسلام‌آباد روند اخراج اجباری افغان‌ها را آغاز کرد تاکنون 520 هزار شهروند افغانستان به کشورشان اخراج شده‌اند.

این سازمان مدافع حقوق کودکان تاکید کرد تقریبا نیمی از بازگشت‌کنندگان، کودکان هستند که از گرسنگی رنج می‌برند.

بر اساس این گزارش، حدود سه چهارم بازگشت‌کنندگان و خانواده‌های جوامع میزبان، برای اینکه کودکان خردسال بتوانند حداقل در دو روز هفته گذشته غذا بخورند، حجم وعده‌های غذایی بزرگسالان را کاهش داده‌اند.

کودکان افغان در صدر جدول کودکان آسیب پذیر جهانفعالان حقوق بشر: پلیس پاکستان زنان و کودکان افغان را بازداشت می‌کندسازمان نجات کودکان: کودکان افغان جایی برای زندگی و پول تهیه غذا ندارند

حدود چهل درصد از بازگشت‌کنندگان و خانواده‌های جوامع میزبان، مجبور بوده‌اند حداقل در سه روز از هفته غذا قرض بگیرند یا به دوستان و اقوام خود تکیه کنند.

طبق این نظرسنجی، نزدیک به یک ششم از خانواده‌های اخراج شده در خیمه زندگی می‌کنند و لوازم خانگی بسیار محدودی برای تأمین معیشت خود دارند یا اصلاً وسایلی ندارند.

نظر سنجی نشان می‌دهد که تنها یک سوم از پناهجویان اخراج شده توانسته‌اند دارایی‌های خود را از پاکستان به افغانستان بیاورند.

در همین حال، تقریبا نیمی از بازگشت‌کنندگان می‌گویند که در افغانستان شغلی وجود ندارد و 81 درصد نیز هیچ مهارتی برای اشتغال ندارند.

سازمان نجات کودکان می‌گوید که تقریباً دو سوم (65 درصد) از کودکانی که به افغانستان بازگشته‌اند، در مدارس ثبت‌نام نشده‌اند.

«ارشاد ملک» رئیس سازمان نجات کودکان در افغانستان گفت: «خانواده‌ها تقریبا بدون هیچ چیز به افغانستان بازمی‌گردند. اکثر آن‌ها برای حمایت از خود به اقوام یا دوستان متکی هستند و این جوامع از قبل منابع کمی برای حمایت از خود دارند».

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • درخواست طالبان برای بازگشت مهاجرین به کشور
  • اجازه پایمال شدن حقوق زنان را نمی دهیم
  • افزایش نگرانی‌ از نیازهای ۲۵۰ هزار کودک اخراجی از پاکستان
  • بحران یعنی باقی‌ماندن نتانیاهو در قدرت | تهران باید مستقیم با واشنگتن مذاکره کند
  • زیباکلام: تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • انتقاد دیپلمات طالبان در کراچی از عدم همکاری دولت پاکستان
  • پاکستان اخراج پناهجویان افغانستانی را متوقف کند
  • مشکلات اقتصادی فراروی اشتغال زنان در افغانستان
  • زیباکلام : با توجه به اختلاف نظر بایدن و نتانیاهو در باره جنگ ایران و اسرائیل، باید تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • اخراج ۲۷۷ نفر با آغاز مرحله دوم اخراج پناهجویان از پاکستان