Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@16:54:13 GMT

دانشگاه‌ها امروز در خط مقدم جهاد علمی هستند

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۹۹۶۳

دانشگاه‌ها امروز در خط مقدم جهاد علمی هستند

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دانشگاه‌ها امروز در خط مقدم جهاد علمی و رفع نیازهای جامعه دینی ما هستند، لذا همه دانشگاه‌ها باید نقش خود را در این خصوص به خوبی ایفا کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس هیئت امنای جامعه الامام صادق (ع)، در مراسم بازگشایی و آغاز سال تحصیلی دانشگاه امام صادق (ع) طی سخنانی که به صورت مجازی در جمع اساتید و اعضای هیئت امنای این دانشگاه صورت گرفت، ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی به دانشجویان اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه امام صادق و تشکر از مدیریت دانشگاه در ایام شیوع کرونا و استمرار جریان علم و دانش در این دانشگاه اظهار داشت: در جریان اقدامات و تلاش‌ها برای استمرار درس و علم در دانشگاه امام صادق (ع) بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعضای هیئت امنا و اعضای هیئت علمی در تلاش بودند تا درس و علم در این دانشگاه متوقف نشود و  تمهیداتی را در این زمینه انجام دادند و به کار بستند.

وی افزود: فعالیت و کار دانشگاه، امروز یک کار جهادی است و ما در ابتدای امر و در آغاز سال تحصیلی باید بداینم که این سال تحصیلی و طلب دانش را با چه هدف و انگیزه‌ای آغاز می‌کنیم.

رئیس هیئت امنای جامعه الامام صادق (ع) با اشاره به آیه ۵۶ سوره ذاریات یادآور شد: همه امور و تلاش ما در دنیا باید در راستای تجلی و دست یابی عبودیت الهی باشد. اگر تلاش‌ها، اقدامات ما و اهداف مان در مسیر عبودیت حق بود یعنی این میزان را رعایت کردیم و اگر نبود باید  این مسیر را اصلاح کنیم.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه عبودیت جلوه‌های مختلفی دارد، گفت: یکی از این مظاهر معرفت الله است. هرکسی به محبت و عبودیت الهی انس گرفت به زرق و برق دنیا توجه نمی‌کند. ما باید در مسیر انجام وظایف و اقدامات خود تلاش کنیم عبودیت حق تعالی را کسب کنیم. یکی از مهم ترین وظایف ما در نظام دینی برآورده کردن نیاز‌های جامعه و تلاش برای رفع این نیازهاست که اگر این تلاش همراه بااخلاص باشد از مظاهر عبودیت الهی خواهد بود.

لاریجانی افزود: امروز نیاز‌های جامعه ما نیاز‌های متنوعی است و جامعه علمی، دانشگاهی و حوزوی ما در رفع این نیاز‌ها نقش زیادی دارند. اقتدار امروز در دنیا به علم است.

وی تصریح کرد: دانشگاه‌ها  امروز در خط مقدم جهاد علمی و رفع نیاز‌های جامعه دینی ما هستند، لذا همه دانشگاه‌ها باید نقش تاریخی و دینی خود را در این خصوص به خوبی ایفا کنند.

رئیس هیئت امنای جامعه الامام صادق با اشاره به اینکه دانشگاه امام صادق (ع) در این زمینه نقش مهمی را برعهده دارد، گفت: دانشگاه امام صادق (ع) به دلیل ظرفیت‌ها و ویژگی‌های خاص خود می‌تواند در نقش‌آفرینی و رفع برخی از نیاز‌های جامعه که شاید دانشگاه‌های دیگر نتوانند در این زمینه به خوبی نقش آفرینی کنند، نقش جدی‌تری خواهند داشت و می‌تواند نقش موثرتری را ایفا کند.

لاریجانی ادامه داد: از زمانی که دانشگاه امام صادق (ع) تاسیس شد تلاش‌های آیت‌الله مهدوی کنی (رضوان الله علیه) در این مسیر قرار گرفت. تلاش ایشان این بود که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه چیزی فراتر از فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها داشته باشند.

وی  با بیان اینکه تا حد زیادی این هدف محقق شده است، افزود: یعنی اطلاعات خوبی در زمینه‌های دینی علاوه بر تحقق اهداف و فعالیت‌های کاری و تخصصی خود داشته باشند. چه آن‌هایی که در علم اقتصاد و چه افرادی که در حوزه علم حقوق در دانشگاه فعالیت می‌کنند. ویژگی‌هایی خاصی دارند.

آیت الله لاریجانی افزود: توصیه اکید من سال‌ها این بود این ظرفیت مغفول واقع نشود. دانشگاه امام صادق در کنار دانشگاه‌های دیگر و حوزه‌های علمیه در رفع نیاز‌های جامعه بخصوص نیاز‌های عاجل تلاش کنند تا تاثیر بیشتری در کشور دیده شود.

رئیس هیئت امنای جامعه الامام صادق (ع) همچنین گفت: توصیه اکید در زمینه بنیان‌های علوم انسانی که جای خودش است، توقع بنده از دانشگاه امام صادق (ع) ایجاد تحول در بنیان‌های علوم انسانی و نگاه‌های جدید است که نیاز به تحقیق‌ها و پژوهش‌های زیادی دارد که در زمینه علوم انسانی و علوم اسلامی باید رخ دهد. باید در این زمینه هدف و مسیر را به درستی تشخیص دهیم. باید ظرفیت‌های موجود در دانشگاه را در این خصوص بالفعل کنیم و گروه‌هایی را برای پیشبرد این هدف تشکیل داد. تعامل ما حوزه‌های علمیه در اکتشافات منطق جدید براساس کارکرد علوم انسانی نیز باید اتفاق بیافتد.

لاریجانی با اشاره به اینکه نیازمند ابزار و تحقیقات جدید در این زمینه  هستیم، عنوان کرد: در خصوص علوم غربی هم که باید در حد اعلا تلاش کنیم  از یک طرف مرز‌های علم را ببینم و از طرف دیگر در حوزه علوم حوزوی نیز در حد وسع تلاش کنیم و ابزار لازم و مورد نیاز را کسب کنیم.

وی افزود: قطعا تلقی ما از علم، سکولار نیست و نمی‌توانیم در همه مقولات علم را بی طرف بدانیم. تا تلقی درست و مناسبی از انسان و عالم از منظر دینی نداشته باشیم علمی که خلق می‌کنیم چیز دیگری می‌شود.

رئیس هیئت امنای جامعه الامام صادق در بخش پایانی سخنان خود با تاکید مجدد براینکه همه تلاش‌ها و اقدامات ما باید رنگ و بوی عبودیت داشته باشد، افزود: همه ما باید در این مسیر حرکت کنیم. غرض و هدف اصلی خود را در انجام وظایف اخلاص قرار دهیم تا در این مسیر به عبودیت دست یابیم، زیرا همه ما در مسیر امتحان الهی هستیم که اگر از آن غفلت کنیم، مظاهر دنیوی ما را غرق می‌کند.

لاریجانی در پایان سخنان خود از اساتید و دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) درخواست کرد برای حل مشکلات و مسائل مبتلا به جامعه بخصوص در بعد معیشت و اقتصاد راهکار‌های عملیاتی ارائه دهند./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: صادق آملی لاریجانی آیت الله صادق آملی لاریجانی آیت الله آملی لاریجانی دانشگاه امام صادق نیاز های جامعه علوم انسانی دانشگاه ها اعضای هیئت سال تحصیلی آیت الله نیاز ها تلاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۹۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸ هزار عضو هیئت علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست مشاوران زنان و خانواده دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی منطقه یک، با حضور فخرالسادات نصیری، مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، به صورت مجازی و حضوری برگزار شد.

نصیری مشاور امور زنان و خانواده وزیر عتف در این نشست ضمن قدردانی از فعالیت‌های حوزه زنان و خانواده در دانشگاه پیام نور، اظهار کرد: بیش از ۸ هزار عضو علمی خانم در کشور داریم که سامانه‌ای برای شبکه سازی در این حوزه در حال انجام است.

همچنین فرهادی، مشاور زنان و خانواده دانشگاه پیام نور نیز در این نشست گزارشی از فعالیت‌های امور زنان و خانواده این دانشگاه را ارائه داد.

گفتنی است در این نشست مسائل و دغدغه‌های حوزه‌ی زنان و خانواده مطرح شد. در پایان نشست نیز از مهدکودک سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور بازدید کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی علل مهاجرت در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در سیستان و بلوچستان
  • همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران برگزار شد
  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی
  • نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه
  • بیش از ۸ هزار عضو هیئت علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • وزیر علوم: استخدام هیئت علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای معنا ندارد
  • نشست علمی « وعده صادق و جامعه ایرانی » برگزار می شود
  • تجمع در دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از غزه
  • برگزاری یادواره شهدا نیاز امروز جامعه ما است