Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای انجام مراحل تحقیقات و توسعه ساخت کیت‌های تشخیصی، محققان در حال راه‌اندازی اولین "حیوانخانه" استاندارد در کشور هستند، ضمن آنکه در تلاش هستند تا با پرورش نوعی خرچنگ غیر بومی، انجام تست‌های مربوط به کنترل کیفی داروها را بومی‌سازی کنند.

دکتر رامین فاضل، مدیرعامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدکننده کیت‌های تشخیصی در گفت‌وگو با ایسنا، از راه‌اندازی اولین "حیوانخانه" استاندارد در کشور خبر داد و گفت: این حیوانخانه فضایی را برای انجام تحقیقات و آزمایش‌های حیوانی مرتبط با تولید کیت‌ها ایجاد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ایجاد فضایی برای پرورش و تکثیر نوعی خرچنگ را از دیگر اقدامات این شرکت ذکر کرد و یادآور شد: از این خرچنگ ماده موثره‌ای استخراج می‌شود که برای کیت‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فاضل با بیان اینکه این کیت برای آزمون‌های ضد سموم باکتریایی به نام "اندوتوکسین" باکتریایی کاربرد دارد، خاطر نشان کرد: هر فرآورده‌ای که با بدن انسان در تماس باشد، لازم است که قبل از مصرف از نبود سم باکتریایی اندوتوکسین باکتریایی اطمینان حاصل شود که برای آن نیاز به انجام تست‌هایی با استفاده از کیت است و ما این نوع کیت را وارد می‌کنیم.  

مجری طرح با بیان اینکه این کیت برای کنترل کیفیت فرآورده‌های دارویی به کار برده می‌شود، اضافه کرد: این کیت از ماده موثره نوعی خرچنگ تولید می‌شود و ما برای تولید این کیت، زیر ساخت‌هایی را برای پرورش این خرچنگ فراهم می‌کنیم و از این طریق انجام چنین تست‌هایی را  در کشور بومی‌سازی می‌کنیم.

به گفته این محقق، پایلوت پرورش این نوع خرچنگ که بومی ایران نیست و وارداتی است، نیاز به دانش فنی خاصی دارد.

وی انجام تست بر روی بوتاکس ایرانی و واکسن ایرانی آنفلوآنزا را از دیگر خدمات این آزمایشگاه نام برد و اضافه کرد: این واکسن در حال ساخت است و کارهای مشخصه‌یابی بانک‌های سلولی آن در این شرکت انجام می‌شود.

دسترسی به نسل سوم کیت‌های PCR

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه در تولید کیت‌های PCR دائما در حال تحقیق و توسعه هستیم، گفت: ما در این مطالعات به نسل سوم این کیت‌ها دست یافتیم. البته تعیین نسل‌های این نوع کیت‌ها جهانی نسیت، بلکه مختص این شرکت است و ما در مطالعاتی که انجام دادیم، در تلاش هستیم تا حساسیت کیت‌های تولیدی را ارتقا دهیم تا خطای آنها کاهش یابد.

فاضل یادآور شد: ما الان بر روی نمونه‌ای از کیت‌ها مطالعه می‌کنیم که بر روی یک کیت، ۱۰ نمونه را مورد آزمون قرار دهیم و آن را می‌توان برای جامعه آماری با تعداد بالا کاربردی کرد. به این ترتیب که برای نهادی با هزار نفر پرسنل به جای استفاده از هزار کیت، با ۱۰۰ کیت می‌توان اقدام به غربالگری کرد.

چالش‌های دانش‌بنیانی برای ارزیابی محصولات

فاضل خاطر نشان کرد: در ابتدای این اپیدمی فراخوانی منتشر شد، طرح ما یکی از طرح‌های پذیرش شده در این زمینه بود و حمایت‌های ارائه شده ۱۵۰ میلیون تومان بود که از سوی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری ارائه شد، ضمن آنکه به ما کمک شد تا نمونه مثبت دریافت کنیم.

وی ترخیص کالا از گمرک را از دیگر مسایل مطرح برای شرکت‌های فعال در این زمینه دانست و یادآور شد: در ابتدا ما با ترخیص کالاهای سفارش داده‌شده مشکل داشتیم که اعلام شد در صورتی که اداره تجهیزات نامه‌ای به گمرک ارسال کند، گمرک در ترخیص کالاهای مرتبط با کرونا تسهیل‌گری می‌کند.

فاضل با اشاره به چالش‌ تولید کیت‌های تشخیصی در این شرکت دانش‌بنیان، گفت: در اوایل اپیدمی جهانی این ویروس، ارسال مواد سفارش شده از خارج به ایران کنسل شد که در این زمینه چالش‌های زیادی برای ما ایجاد شد ولی با راهکارهایی که اتحاذ کردیم، موفق شدیم به این مواد دسترسی پیدا کنیم.

وی خاطر نشان کرد: در آن شرایط ما برای تامین ماده اولیه مجبور شدیم از کاپیتان‌های یکی از ایرلاین‌ها کمک بگیریم.

فاضل، مشکل تولید کیت‌های تشخیص کووید-۱۹ را زمان‌بر بودن ارزیابی‌ها در نهادها و سازمان‌های نظارتی دانست و در این باره توضیح داد: سازمان‌های نظارتی برای کنترل کیفیت کیت‌های تولیدی و انجام تست‌های ارزیابی از ما پکیجی از کیت‌های ساخته‌شده را دریافت می‌کنند و از آنجایی که هیچ گاه متوجه نمی‌شوند چه مشقاتی برای تولید این محصول داشتیم، بعد از  دریافت نمونه‌ها، کنترل محصول با تاخیر انجام می‌گیرد.

مجری طرح با تاکید بر اینکه ما هر چه در این زمینه جلوتر می‌رویم، کارها دشوارتر می‌شود، یادآور شد: این در حالی است که در ابتدای تولید کیت‌های PCR روند ارزیابی این محصولات ساده‌تر بود.

فاضل با بیان اینکه ما مشکلی برای انجام فرآیندهای نامه‌نگاری و ارائه مدارک به اداره تجهیزات و ارسال آن از سوی این اداره به نهاد ارزیابی کننده نداریم و روند منطقی است، اظهار کرد: بر اساس آخرین اطلاع رسانی‌هایی انجام شده به ما اعلام شد که ما باید هزینه‌های ارزیابی را پرداخت کنیم و بابت هر نمونه ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت شود و این هزینه برای شرکت‌های متوسط و کوچک زیاد است، ضمن آنکه در ابتدای حرکت کشور به سمت تولید این محصول هزینه‌ای دریافت نمی‌شد.

مجری طرح خاطر نشان کرد: برای ارزیابی کیت‌های تولیدی بین ۵۰ تا ۱۰۰ تست انجام می‌شود و برای انجام هر تست مبلغ ۲۵۰ هزار تومان دریافت می‌شود و این اقدام در شرایطی انجام می‌شود که کشور در اپیدمی کرونا هست و شرکت‌ها با مشکلات فعلی اقدام به ساخت کیت PCR کردند.

 وی گفت: علاوه بر همه اینها هیچ پیش خریدی از این محصولات نیست و کسی به ما اعلام نکرده است که اگر کیت را تولید کنیم، از ما خریداری خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان خرچنگ خاطر نشان تولید کیت تولید کیت ها برای انجام انجام تست یادآور شد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۲۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت

به گزارش «تابناک» به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی در مراسم رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی در پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف، با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه عنوان کرد: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اند.

وی افزود: یک شرکت دانش‌بنیان توانمند متشکل از چند متخصص و عضو هیات علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سراسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند. بالغ بر ۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی، با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق چهار ساله در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتورهای ۶ سیلندر گام برداشته و موفق شدند نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.

دهقانی مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و امکان توسعه و بهینه‌سازی آن‌ها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴ هزار سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید. این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه‌ افتاده، باید با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی‌ترین و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته که به مراتب از خود محصول یادشده ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.

دهقانی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

بر اساس این خبر، پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور ۶ سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرد.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰ هزار خودرو ‌است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودروهای تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این پروژه، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی بررسی و مطالعه و در نهایت موتور مبنای ۴ هزار سی‌سی ۶ سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این پروژه موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد. از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناور پروژه موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت
  • لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌ها
  • بزودی، راه اندازی شرکت تولید خودرو نیسان در خرمشهر
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • ۲ هزار واحد مسکن مهر مهستان تا پایان اردیبهشت تحویل می‌شود
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • ساخت ۳۰ دستگاه برج و قطعات فنی توربین بادی در ماشین‌سازی اراک
  • راه‌اندازی واحد احیا فولاد بافت با نانوکاتالیست‌‌های ایرانی
  • شروع فرآیند انتخاب واحد تولیدی نمونه در خوزستان
  • راه‌اندازی واحد احیاء فولاد بافت کرمان با نانوکاتالیست‌های پیشرفته ایرانی