Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@03:34:11 GMT

آمریکا بار دیگر دست خالی از شورای امنیت باز خواهد گشت

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۵۲۱۹۴

آمریکا بار دیگر دست خالی از شورای امنیت باز خواهد گشت

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل – پیمان یزدانی: دولت ترامپ پس از شسکت بی‌سابقه خود در جلسه ماه آگوست شورای امنیت برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، ادعا کرد که بدون توجه به موضع دیگر کشورها، تمامی تحریم‌های بین‌المللی سازمان ملل را به وسیله مکانیسم ماشه درون برجام از ۲۰ سپتامبر علیه ایران به اجرا در خواهد آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این تلاش‌ها حمایت هیچیک از متحدان غربی واشنگتن را به همراه نداشته است، به طوری که بسیاری از اکثریت اعضای شورای امنیت و سایر طرف‌های برجام درخواست آمریکا در این زمینه را نادیده گرفته‌اند.

در حالی‌که آمریکا ادعای عضویت در برجام و حق استفاده از بندهای این قرارداد را دارد، کشورهای عضو شورای امنیت پیش از این، چنین ادعایی را باطل دانسته و واشنگتن را فاقد هرگونه صلاحیت استفاده از مکانیسم درون برجام دانسته‌اند.

در این راستا، شورای امنیت سازمان ملل قرار است بامداد یکشنبه به وقت تهران جلسه‌ای را برای رایزنی در خصوص قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران برگزار کند.

حال وقت آن رسیده که جامعه بین المللی بار دیگر توانایی خود در برابر یکجانبه گرایی و زورگویی ایالات متحده را در بوته آزمایش قرار دهد.

خبرنگار مهر در این خصوص گفتگویی با پروفسور «نادر انتصار» انجام داده که از نظر می‌گذرد. انتصار رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی آمریکا و از کارشناسان مطرح مطالعات خاورمیانه و حقوق بین الملل به شمار می‌رود.

«ایالات متحده توانسته است کشورهای دیگر را مجبور کند که نقض خود را در برجام نه از طریق قانونی بلکه با تهدید و ارعاب دنبال کند. این رفتار تاکنون جواب داده است و من معتقدم بسیاری از کشورها دوباره تحت فشار تسلیم خواهند شد.» انتصار در رابطه با قلدری آمریکا در شورای امنیت بر این باور است که «ایالات متحده توانسته است کشورهای دیگر را مجبور کند که نقض خود را در برجام نه از طریق قانونی بلکه با تهدید و ارعاب دنبال کند. این رفتار تاکنون جواب داده است و من معتقدم بسیاری از کشورها دوباره تحت فشار تسلیم خواهند شد.»

وی افزود: «تا زمانی که سایر کشورهای جهان تصمیم نگیرند در برابر زورگویی های واشنگتن بایستند، رفتارهای غیرقانونی این کشور و نادیده گرفتن هنجارها و نهادهای بین المللی ادامه خواهد یافت.»

در همین رابطه، دکتر «عثمان فاروق لوغ اوغلو»، معاون حزب جمهوری خلق ترکیه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت همانطور که شکست مفتضحانه آمریکا در جلسه پیشین شورای امنیت درباره تحریم تسلیحاتی علیه ایران قابل پیش بینی بود، «اینبار نیز، آمریکا دست خالی این جلسه را ترک خواهد کرد.»

روزنامه واشنگتن پست، به نقل از یک دیپلمات غربی که خواست نامش فاش نشود، نوشت: «ایالات متحده می تواند تحریم های یک جانبه را اعمال کرده و بگوید اینها بخشی از مکانیسم ماشه است. اما کار بیشتری از دستش بر نمی‌آید. خود شورای امنیت نیز آن را نادیده خواهد گرفت.»

«اقدام آمریکا غیرقانونی است زیرا آنها قوانین بین المللی و همچنین ماده ۲۴ منشور سازمان ملل را نقض کرده‌اند». «لوان جاگاریان» سفیر روسیه در ایران نیز در گفتگو با مهر با اشاره به مکانیسم ادعایی ماشه توسط آمریکا گفت: «همانطور که می‌دانید این یک اقدام غیرقانونی است زیرا آنها قوانین بین المللی و همچنین ماده ۲۴ منشور سازمان ملل را نقض کرده‌اند. اکنون آنها در حال برگزاری دومین سالگرد خروجشان از برجام هستند، بنابراین حق ندارند چیزی بگویند. این یک توافق بوده و این تلاش آنها بسیار خنده دار به نظر می‌رسد. به عنوان یک عضو برجام، شما نمی‌توانید به طور نیم بند عضو این توافق باشید.»

وی افزود: «بنابراین ما هیچ زمینه قانونی برای ایالات متحده نمی‌بینیم که به عنوان عضو برجام چیزی بگوید. بهتر است که آنها سکوت کنند. آنها نه تنها برجام را ترک کردند بلکه تلاش کردند تا کشورهای دیگر را نیز از ادامه همکاری با ایران منع کنند.»

به هر حال، این نکته نباید فراموش شود که بسیاری بر این باورند که رئیس جمهور آمریکا در جلسه بامداد امروز در شورای امنیت تمرکز خود را بر روی برجام خواهد گذاشت؛ این در حالی است که درخواست غیر قانونی وی که اهدافی از جمله پیشبرد سیاست‌های داخلی با چاشنی انتخاباتی دارند به احتمال فراوان نادیده گرفته خواهد شد.

کد خبر 5027833

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده امریکا شورای امنیت سازمان ملل ایران ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی عراق فلسطین عادی سازی روابط با اسرائیل بحرین دونالد ترامپ امارات متحده عربی لبنان ایران عربستان سعودی ویروس کرونا روسیه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 ایالات متحده شورای امنیت بین المللی سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۲۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!

به گزارش جام جم آنلاین، افزون بر آمریکا که در روزهای اخیر افراد و تهادهای جدیدی را در فهرست تحریم گنجلنره، اتحادیه اروپا هم مشغول بررسی طرح‌های جدید تحریمی است.

رویترز گزارش داده است که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به دنبال توافق در خصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند. 

این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا در صدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.

اما آنچه صاحبنظران در آمریکا و اروپا به‌خوبی آن را دریافته‌اند، اینست که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایحاد نمی‌کند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده می‌کنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمی‌دهند.

دلیل این بی‌توجهی‌ها اینست که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد این در چهار دهه گذشته به تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راه‌های دور زدن آن را فراگرفته است.

رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سالهای اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریم‌های حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.

صاحبنظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریم‌ها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریم‌های بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.

نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره شمالی نشان می‌دهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سالهاست به تحریمهای غرب عادت کرده و سیاستهای خود را متناسب با این تحریم‌ها تنظیم کرده‌اند.

به این ترتیب به‌خوبی می‌شود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرت‌نمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها می‌دانند که به‌جز تبلیغات رسانه‌ای، تیری در تفنگ‌های خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.

دیگر خبرها

  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • 5 پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • چرا رای‌گیری شورای امنیت درباره فلسطین امیدوارکننده است؟
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • گفت و شنود/ بعدش چی؟!