Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس آمریکایی مسائل ژئوپلیتیک معتقد است پیروزی ایالات متحده در اعمال خواسته‌های یکجانبه‌ خود علیه ایران، چین و روسیه را به اهداف بعدی این کشور تبدیل خواهد کرد.

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، بر اساس توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ که ایران با شش کشور بزرگ از جمله انگلستان، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و ایالات متحده منعقد کرد، تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد در ۱۸ اکتبر سال جاری به پایان خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از ماه‌ها قبل از موعد مقرر، ایالات متحده آمریکا با فشارهای متعدد سعی بر تمدید این تحریم‌ها علیه ایران داشت؛ هرچند، کلیه اعضای شورای امنیت به استثنای آمریکا و یک کشور دیگر، در جلسه ۱۴ آگوست رسماً اعلام کردند که این اقدام واشنگتن را به رسمیت نمی‌شناسند.

اما دولت دونالد ترامپ در راستای ادامه اقدامات یکجانبه خود ادعا کرد به وسیله مکانیسم ماشه درون برجام تمامی تحریم‌های بین‌المللی را از ۲۰ سپتامبر علیه ایران دوباره به اجرا در خواهد آورد.

این در حالی است که تمامی طرف‌های عضو برجام به شکل متفق القول این ادعا را باطل دانسته‌اند، چرا که واشنگتن دو سال قبل با خروج یکجانبه خود از توافق هسته‌ای تمامی حق و حقوق خود نسبت به آن را از دست داد.

اکنون، شورای امنیت دوباره در معرض یک آزمایش مهم قرار گرفته است؛ ایستادگی در برابر قلدری آمریکا، یا دفاع از حقوق قانونی و بین‌المللی کشورها.

برای روشن تر شدن بیشتر زوایا و اهداف پشت پرده آمریکا از این اقدامات خودسرانه، گفتگویی با «آنتونی کارتالوچی» محقق مسائل ژئوپلیتیک مستقر در بانکوک داشته است.

متن کامل این مصاحبه در ادامه آمده است:

* آیا ادعای ترامپ برای فعالسازی مکانیسم ماشه یک اقدام قانونی است؟

«قانونی بودن» حرکت دونالد ترامپ در آمریکا امری نسبی است. از نظر بین المللی، این امر کاملاً غیرقانونی است؛ عملاً هر جنبه‌ای از سیاست خارجی ایالات متحده خصوصاً در مورد ایران چنین بوده است.

ایالات متحده با این رفتار در پی تحمیل یک جنگ طولانی مدت علیه ایران با شعار تغییر حکومت است؛ درست همان چیزی که در عراق، افغانستان و لیبی شاهد بودیم. این مداخلات قبلی آمریکا نیز کاملاً غیرقانونی بوده‌اند.

* آیا اعضای دیگر شورای امنیت از تصمیم ایالات متحده پشتیبانی می کنند یا اینکه ایالات متحده بار دیگر در برجام شکست خواهد خورد؟

حمایت روسیه و چین از اقدامات ضد ایرانی آمریکا بسیار نامحتمل است. شکست مکرر واشنگتن در شورای امنیت سازمان ملل دقیقاً به همین دلیل است که این کشور اقداماتی یک جانبه‌گرایانه را برای پیشبرد سیاست خارجی خود در برابر ایران دنبال کرده است.

* چگونه آمریکا می‌تواند اعضای شورا را به حمایت از خواسته‌های نامشروع خود وادار کند؟

ایالات متحده از ابزارهای مختلفی برای تهدید و تحمیل ملت های سراسر جهان برای تسلیم در برابر خواسته های غیرقانونی خود استفاده می‌کند. جنگ تجاری کنونی این کشور با چین که به نظر می‌رسد منجر به یک جنگ واقعی شده از جمله این موارد است و یکی از اهداف آن نیز وادار کردن پکن به عقب نشینی از موضع خود نسبت به ایران در برابر آمریکا است.

من فکر می کنم که هم چین و هم روسیه می‌دانند که اگر ایالات متحده در کارزار خود علیه ایران موفق باشد، در آینده قطعاً آن دو کشور را مورد هدف بعدی خود قرار خواهد داد.

* چرا ترامپ ماه‌ها قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ روی مسئله ایران تمرکز کرده است؟

خواه ترامپ در انتخابات آینده پیروز شود و خواه ببازد، فشار حداکثری علیه ایران ادامه خواهد یافت و ایران به همراه متحدانش باید با چنین اقدامات خودسرانه آمریکا مقابله کند.

ترامپ حتی پیش از ریاست جمهوری، به دنبال «پایان دادن به توافق هسته‌ای ایران» بود. هنگامی که به حلقه سیاست خارجی آمریکا می‌نگریم، متوجه می‌شویم که تمام رئیس جمهورهای این کشور در نهایت یک رویکرد را در برابر ایران اتخاذ می‌کنند. درست مانند اوایل سال ۲۰۰۹ که موسسه بروکینز سیاست «کدام راه به سرزمین پارس می‌رسد؟» را معرفی کرد، که طی آن آمریکایی‌ها سعی داشتند با ایجاد یک توافق با ایران و سپس خروج از آن خود را حین اعمال فشارهای شدید علیه جمهوری اسلامی منطقی جلوه دهند.

باراک اوباما رئیس جمهور پیشین ایالات متحده و ترامپ صرفاً نقش خود را در این بازی ایفا می‌کنند؛ «ایجاد توافق نامه» بر عهده اوباما بود و خروج از آن بر عهده ترامپ.

آمریکا حتی قبل از آنکه نمایندگان آمریکا با همتایان ایرانی خود برای امضای آن بنشینند، تصمیمی برای احترام به آن نداشت.

خواه ترامپ در انتخابات پیش رو پیروز شود و خواه شکست بخورد، فشار حداکثری بر ایران ادامه خواهد یافت و ایران به همراه متحدانش مجبورند بدون امید به کمترین حسن نیت از سوی واشنگتن، به صورت عملگرایانه با تجاوزات آمریکا مقابله کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: توافق هسته ای تحریم علیه ایران تحریم تسلیحاتی آمریکا سازمان ملل ایالات متحده شورای امنیت علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۲۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور، روابط واشنگتن با اروپا را به طور اساسی تغییر دهد.

او به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در مبارزات انتخاباتی وعده‌های بسیاری داده است.

در اینجا به سیاست خارجی آقای ترامپ که او می‌گوید در دور دوم ریاست جمهوری‌اش اجرا خواهد کرد، اشاره می‌کنیم:

ناتو، اوکراین و متحدان اروپایی

ترامپ گفته است که در زمان ریاست جمهوری او، آمریکا به طور اساسی در اهداف و ماموریت‌های ناتو تجدید نظر خواهد کرد.

او همچنین گفته است که از این کشورها خواهد خواست تا مبلغ «تقریباً ۲۰۰ میلیارد دلار» کمک نظامی به اوکراین را به آمریکا بازپرداخت کنند. ترامپ همچنین تأکید کرده است که در صورت انتخاب شدنش به ریاست جمهوری آمریکا متعهد به ارسال کمک‌های بیشتر به این کشور اروپای شرقی نخواهد بود.

ترامپ که کمک‌های مالی آمریکا به ناتو را در اواخر دوره ریاست جمهوری‌اش قطع کرد، اعتراض داشت که واشنگتن بیشتر از سهم خود پرداخت می‌کند.

او همچنین متعهد به پایان دادن جنگ اوکراین شده و ادعا کرده است که این قضیه را ۲۴ ساعته حل و فصل خواهد کرد.

اگرچه برنامه‌های ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین فاقد جزئیات هستند اما او سال گذشته در گفتگو با رویترز گفت که اوکراین ممکن است مجبور شود بخشی از خاک خود را برای دستیابی به توافق صلح واگذار کند.

ترامپ در حالی که در اوایل آوریل گفته بود آماده ارسال کمک‌های مالی بیشتر به اوکراین در قالب وام است، در جریان مذاکرات جنجالی کنگره بر سر بسته کمک مالی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف سکوت کرد.

 

چین، تجارت و تعرفه‌ها

ترامپ وعده داده است که تعرفه‌ها و محدودیت‌های تجاری جدیدی را علیه چین و برخی از متحدان اروپایی آمریکا اعمال کند.

رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین ایده اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی را مطرح کرده است که می‌تواند بازارهای بین‌المللی را مختل کند.

او بر اساس قانون پیشنهادی خود یعنی «قانون تجارت متقابل ترامپ» گفته است اگر کشورهای دیگر بر آمریکا تعرفه وضع کنند، این کشور نیز تعرفه‌ای «متقابل و یکسان» اعمال خواهد کرد.

ترامپ همچنین گفته است که مالکیت چینی‌ها بر زیرساخت‌های حیاتی آمریکا مانند انرژی، منابع طبیعی، فناوری و مخابرات را محدود می‌کند.

رئیس جمهور پیشین آمریکا به ندرت در مورد تایوان یا اقدام‌هایی که در صورت حمله نظامی چین به این جزیره انجام خواهد داد، بحث می‌کند. او در این خصوص فقط به این نکته اکتفا کرده است که اگر او رئیس جمهور آمریکا باشد، چین هرگز جرات حمله به تایوان را نخواهد داشت.

 

مکزیک و مواد مخدر

ترامپ همچنین جنگ علیه کارتل‌های مواد مخدر را از اولویت‌های دور دوم ریاست جمهوری خود عنوان کرده و گفته است که کارتل‌های مواد مخدر فعال در مکزیک را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی معرفی خواهد کرد.

او همچنین گفته است که به پنتاگون دستور خواهد داد تا با استفاده از نیروهای ویژه به مراکز رهبری این کارتل‌ها حمله کنند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که از نیروی دریایی کشورش برای اعمال تحریم‌های دریایی بر کارتل‌های مواد مخدر استفاده خواهد کرد.

ترامپ همچنین وعده داده است که با استفاده از قانون دشمنان بیگانه، قاچاقچیان مواد مخدر و اعضای باندهای خلافکار را از آمریکا اخراج می‌کند.

اسرائیل

ترامپ پس از حمله حماس به سرزمین های اشغالی در ۷ اکتبر از روش رهبران تل‌آویو انتقاد کرد اما از آن زمان به بعد همواره بر ضرورت «درهم شکسته‌شدن حماس» تأکید کرده است. او در ادعاهایی وعده داده است که مجازات‌های سختی را بر ایران به عنوان متحد حماس اعمال کند. رئیس جمهوری پیشین آمریکا همچنین گفته است که هواداران حماس را از آمریکا اخراج می‌کند.

افغانستان

ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی گفته است که از طالبان خواهد خواست تجهیزات نظامی رها شده ارتش آمریکا در جریان خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را به عنوان شرطی برای کمک‌های مالی به افغانستان مطح کند. او در سال ۲۰۲۱ گفته بود که قصد دارد تجهیزات رها شده ارتش آمریکا در افغانستان را بمباران کند، اما اخیراً این موضع را تکرار نکرده است.

اقلیم

ترامپ بارها وعده داده است که از توافق پاریس خارج خواهد شد. توافق پاریس، توافقی چندجانبه برای محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای است. او در دور اول ریاست جمهوری خود از این توافق خارج شد، اما در سال ۲۰۲۱ جو بایدن، رئیس جمهور دموکرات آمریکا بار دیگر کشورش را به عضویت این توافق درآورد.

سامانه دفاع موشکی

ترامپ همچنین قول طراحی یک سامانه دفاع موشکی قوی در اطراف آمریکا را بدون اشاره به جزئیات آن داده است.


 

دیگر خبرها

  • هشدار چین به آمریکا: بین تقابل و همکاری یکی را انتخاب کنید
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • واکنش سفیر روسیه در آمریکا به کمک‌های جدید به اوکراین
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • تحولات اوکراین| کاخ سفید: روند اوضاع به نفع کی‌یف نیست
  • پولی که آمریکا برای اوکراین اختصاص داده ممکن است به کی‌یف نرسد
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه
  • وزیر بازرگانی آمریکا: تحریم علیه هوآوی جواب داد
  • آمریکا آشکارا دارایی‌های روسیه را سرقت می‌کند