Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید تخت روانچی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، در پاسخ به سوالی درباره هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، افزود: مجمع عمومی امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا که در جهان وجود دارد و آمریکا هم از آن مستثنی نیست، شرایط خاصی دارد.

وی ادامه داد: امسال در سازمان ملل همچون سال های گذشته، جلسات با حضور هیات‌هایی که از کشورها اعزام می‌شوند، برگزار نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول هفته نخست، جلساتی با حضور مقامات کشورها برگزار می‌شود و این سخنرانی‌ها از طریق ویدئوهای ضبط شده انجام خواهد شد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: در سال جاری، جناب دکتر روحانی رئیس جمهوری سخنرانی اصلی مجمع را در روز سه شنبه انجام خواهند داد. دکتر (محمد جواد) ظریف (وزیر امور خارجه) هم در جلسه هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل سخنرانی می‌کند.

تخت‌‎روانچی اظهار کرد: چند جلسه دیگر عالی‌رتبه هم برگزار خواهد شد که از جمهوری اسلامی ایران هم در آن شرکت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه موضوع یکجانبه گرایی، موضوع مهمی است که روز به روز توجه جامعه جهانی بیشتر به آن جلب می شود، یادآور شد: با توجه به اینکه آنچه که آمریکایی‌ها در طول چند ماه گذشته درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام انجام دادند، از دید حقوق بین‌الملل مردود و به طور کامل خلاف منشور ملل متحد و حقوق بین‎الملل است، طبیعتا مورد توجه کشورها قرار خواهد گرفت.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: موضوع کرونا و اینکه جامعه جهانی باید در این زمینه بسیار دقیق عمل کند، موضع تحریم‌ها که مانع دسترسی کشورها به دارو می شود و اینکه حتی در زمان این مشکل بهداشتی جهانی، تحریم‌ها همچنان برقرار است و از دسترسی کشورها به دارو و تجهیزات پزشکی جلوگیری می‌کند هم دیگر مواردی است که در مجمع عمومی امسال مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

تصمیمی باطل و پوچ

تخت‌ روانچی درباره ادعای دولت ترامپ مبنی بر بازگردانده شدن تحریم‌های پیشین شورای امنیت علیه ایران هم گفت: آمریکایی‌ها در طول چند ماه گذشته تلاش زیادی کردند که هم فضای بین‌المللی را نسبت به جمهوری اسلامی ایران مسموم کنند و هم در شورای امنیت تحرکاتی داشته باشند تا بتوانند از دید خودشان فضا را برای ممانعت از لغو محدودیت‌های تسلیحاتی ایران آماده کنند.

وی افزود: آنها با کشورهای مختلف عضو شورا تماس داشتند و می‌گفتند که به هیچ وجه نباید محدودیت تسلیحاتی ایران در ۲۷ مهرماه برداشته شود و خواستار آن بودند که شورا چنین اجازه ای را به ایران ندهد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: از این رو، شورا را محک زدند، ابتدا چندین ماه قبل، یک پیش نویس اولیه قطعنامه‌ای را با چند عضو شورا مطرح کردند و بازخوردی که گرفتند این بود، فضا مثبت نیست.

تخت روانچی اضافه کرد: پس از آن، با تلاش خیلی شدیدی قطعنامه طولانی را برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران مطرح کردند و تصور می کردند که اگر شورای امنیت با آن قطعنامه موافقت نکند، با قطعنامه کوتاه‌تری موافقت خواهد کرد. آن قطعنامه طولانی را مطرح کردند و دیدند اعضا شورا موافق نیستند و به این صورت، آن را به طور رسمی مطرح نکردند.

وی یادآور شد: وقتی دیدند که فضا برای تصویب چنین قطعنامه طولانی مساعد نیست، آن را به چهار پاراگراف تقلیل دادند و فکر می کردند با قطعنامه کوتاهتر، می توانند اعضای شورا را با خودشان همراه کنند اما در رای گیری مشخص شد که ۱۱ عضو شورا همراه نبودند، ۲ عضو مخالفت کردند و تنها یک کشور دیگر با آمریکا همراهی کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: این شکست بسیار بزرگی برای آمریکایی‌ها بود که حتی شرکای نزدیکشان هم با آنها همراه نیستند، از قبل هم تهدید کرده بودند که اگر قطعنامه به تصویب نرسد، به سراغ قطعنامه ۲۲۳۱ می‌رویم و چون هنوز عضو برجام هستیم! می‌توانیم از سازوکار داخل آن استفاده کنیم.

تخت‌روانچی اظهار کرد: شما دیدید که اعضای شورای امنیت در نامه‌های جداگانه و مشترک به رئیس شورای امنیت، با این ادعای آمریکا مخالفت و تصریح کردند که چون آمریکا عضو برجام نیست، نمی‌تواند از مکانیسم قطعنامه ۲۲۳۱ استفاده کند، بنابراین هر تصمیمی که آمریکا در این زمینه بگیرید، از دید اعضای شورای امنیت تصمیمی باطل و پوچ است.

وی افزود: روسای شورای امنیت در ماه اوت و سپتامبر هم تاکید کردند که آمریکا چنین حقی ندارد، اگر مراجعه کنید، خواهید دید که آمریکایی‌ها در این مدت شکست‌های متعددی را متحمل شدند.

ضرب الاجلی جعلی و مردود

عضو تیم مذاکراتی ایران در توافق هسته‌ای ادامه داد: حدود یکماه پیش به زعم خودشان به رئیس شورای امنیت نامه نوشتند تا فرایند بازگرداندن تحریم‌ها را آغاز کند و اعلام کردند پس از یک ماه این اتفاق، اجرایی خواهد شد. یک ضرب الاجل جعلی، غیرقانونی و غیر حقوقی که از دید اعضای شورای امنیت مردود است را اعلام کردند.

تخت‌روانچی اضافه کرد: امشب این ضرب الاجل جعلی آمد و گذشت؛ و هیچ اتفاقی نیفتاد، از قبل هم اعلام کرده بودیم که هیچ اتفاقی نمی افتد. آمریکایی‌ها اکنون کشورهای دیگر را تهدید می‌کنند که اگر با ایران در این حوزه‌ها همکاری کنند مورد تحریم یکجانبه آمریکا قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: این تحریم‌های خلاف مقررات بین‌المللی و حقوقی، سالیان طولانی در جریان است. بنابراین به بهانه اینکه قطعنامه شورای امنیت را اجرا می‌کنند در واقع همان تحریم‌های یکجانبه خود را اجرا می‌کنند.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد یادآور شد: آمریکایی‌ها وقتی که احساس می‌کنند حرفشان خریدار ندارد، به تحریم‌های یکجانبه خودشان متوسل می‌شوند، چیزی که سال‌ها علیه ایران و کشورهای دیگر استفاده کرده‌اند.

تخت روانچی تاکید کرد: ما اعلام کرده‌ایم که این تحریم‌ها غیر قانونی است و اکنون این مساله در فضای سازمان ملل متحد هم نسبت به گذشته بیشتر مطرح می‌شود که این روش آمریکا غیر قانونی است و ره به جایی نخواهد برد.

   

برچسب‌ها برجام شورای امنیت سازمان ملل مجمع عمومی سازمان ملل متحد ناكامي آمريكا اختصاصی ایرنا مجید تخت روانچی قطعنامه 2231 پروندهٔ خبری شکست قطعنامه ضدایرانی آمریکا تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام شورای امنیت سازمان ملل مجمع عمومی سازمان ملل متحد ناكامي آمريكا اختصاصی ایرنا مجید تخت روانچی قطعنامه 2231 برجام شورای امنیت سازمان ملل مجمع عمومی سازمان ملل متحد ناكامي آمريكا اختصاصی ایرنا مجید تخت روانچی قطعنامه 2231 اخبار کنکور ایران در سازمان ملل متحد تسلیحاتی ایران آمریکایی ها شورای امنیت اعضای شورا مجمع عمومی تخت روانچی خواهد شد تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۲۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه می‌رود/ علت چیست؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی، بنا بر دعوت نیکولای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه، در رأس یک هیات بلندپایه‌ امنیتی، برای شرکت در دوازدهمین "نشست بین‌المللی مقامات عالی رتبه مسئول در امور امنیتی" و "نشست دبیران شوراهای امنیت ملی کشورهای عضو بریکس" عازم شهر سن‌پترزبورگ خواهد شد.

بنابر گزارش ایلنا، این سفر در چارچوب سیاست چند جانبه‌گرایی و در تداوم دیپلماسی فعال و پویای سیاسی، امنیتی جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه در دولت سیزدهم و به منظور ارتقا و توسعه‌ روابط دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی انجام می‌شود.

هم‌چنین احمدیان در این سفر با همتایان خود از کشورهای روسیه، برزیل، آفریقای جنوبی، چین، هند و عراق جداگانه‌ دیدار می‌کند.

اجلاس امنیتی سن پترزبورگ، با سابقه‌ای بیش از یک دهه، از معدود رویدادهای امنیتی بزرگ سالانه در سطح بین‌المللی است که به ابتکار کشور روسیه تشکیل و به‌طور مستمر برگزار شده است. از جمله ویژگی‌های مهم این اجلاس مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب، به ویژه امریکا در عرصه‌ امنیت بین‌الملل و نهادینه کردن روایت‌گری و روایت‌سازی مستقل در این ساحت است.

در نشست سال گذشته‌ این اجلاس، مقامات ارشد امنیتی از بیش از یکصد کشور جهان در آن شرکت داشتند که حکایت از اهمیت و اقبال بین‌المللی به این رویداد امنیتی دارد.

نشست دوازدهم دبیران شوراهای امنیت ملی کشورهای عضو بریکس از روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت آغاز به کار می‌کند.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898317

دیگر خبرها

  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • 5 پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختار‌های جدید/ ۵ پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت جهانی اطلاعات
  • سرپیچی رژیم صهیونیستی از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل
  • مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختارهای جدید
  • هشدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی داده‌اند
  • دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه می‌رود/ علت چیست؟