Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@10:51:56 GMT

خورشید فردا در نقطه اعتدال پاییزی قرار می گیرد

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۵۵۷۲۶

خورشید فردا در نقطه اعتدال پاییزی قرار می گیرد

خسرو جعفری زاده در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اعتدال پاییزی گفت: روز ۳۱ شهریور ۱۳۹۹، خورشید در ساعت ۱۴ و ۷ دقیقه به وقت مرکزی ایران در نقطه اعتدال پاییزی قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه وقتی خورشید در نقطه اعتدال پاییزی قرار می گیرد طول شب و روز دقیقا برابر می شود، گفت: از دید ناظران زمینی خورشید در آسمان هر روز طلوع و غروب می کند؛ اما خورشید دارای حرکت دیگری در آسمان است که در بین ستاره ها دیده می شود و همه افراد متوجه آن نخواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کارشناس نجوم با اشاره به حرکت خورشید در آسمان گفت: حرکت خورشید در آسمان حاصل حرکت زمین به دور خورشید است که این مسیر از غرب به شرق بوده و آن را دایره البروج می نامند.

وی با بیان اینکه محور زمین با صفحه منظومه خورشیدی ۲۳.۵ درجه اختلاف دارد گفت: این اختلاف باعث بوجود آمدن فصل‌ها و ضمناً حرکت سینوسی خورشید در بین ستاره ها می شود.

جعفری زاده ادامه داد: شروع این حرکت(خورشید) در روز اول فروردین هر سال در نظر گرفته می شود. در این روز خورشید دقیقاً در نقطه ای از آسمان قرار می گیرد که دایره البروج و نقطه صفر میل مداری آسمان و بعد صفر ساعت آسمان به همدیگر می رسند.

وی با بیان اینکه روز اول، حرکت خورشید رو به بالا است  که فصل بهار در این شروع حرکت  پدید می آید، گفت: در ادامه خورشید به بالاترین میل مداری که همان ۲۳.۵ درجه است می رسد تا به انقلاب تابستانی برسد و خورشید در بعد ۶ ساعت و میل ۲۳.۵+ قرار می گیرد که همان روز اول تیرماه و طولانی ترین روز سال می شود.

کارشناس نجوم اضافه کرد: سپس گردش زمین به دور خورشید ادامه می یابد و خورشید از دید ما ناظران زمینی شروع به پایین آمدن در میل مداری آسمان می کند، تا به روز ۱ مهرماه برسیم؛ در این روز خورشید دوباره به مدار صفر درجه میل آسمان می رسد ولی بُعد آن برابر با ۱۲ ساعت است.

وی افزود: در اول مهرماه که اعتدال پاییزی رخ داده نیمی از مسیر خورشید از ابتدای سال در آسمان طی شده است.

جعفری زاده با بیان اینکه حرکتهای خورشید در دو تاریخ اول تابستان و اول مهر  باعث پدیده های جالبی بر روی زمین می شود گفت:حرکت بالا_پایینی خورشید در افق روی مسیر دایره البروج است که تحت تاثیر اخلاف زاویه مداری زمین با صفحه منظومه خورشیدی قرار می گیرد.

وی ادامه داد: در روز ۱ مهرماه خورشید دقیقا از سمت ۹۰ درجه در افق ناظر زمینی در تمامی نقاط زمین طلوع می کند که این وضعیت همانند یکم فروردین ماه است.

وی گفت: خورشید در  اول مهرماه ۲۳.۵ درجه پایینتر از نقطه شرقی سمت طلوع می کند. طول روز شب در اول مهر به دلیل طلوع خورشید از سمت ۹۰ درجه و غروب آن در سمت ۲۷۰ درجه برابر است.

کد خبر 5027678 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: نجوم فصل پاییز خورشید ویروس کرونا تحقیقات علمی واکسن کرونا شبکه ملی اطلاعات فناوری فضایی ایالات متحده امریکا شبکه اجتماعی تیک تاک امنیت اطلاعات ماهواره نوآوری گوگل موبایل شرکت هواوی نجوم اعتدال پاییزی قرار می گیرد حرکت خورشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۵۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دمای هوای تهران از فردا کاهشی می‌شود

 به گزارش تابناک، ایسنا نوشت: براساس بررسی نقشه‌های پیش‌یابی و تحلیل الگو‌های همدیدی، طی امروز تا چهارشنبه (۳ تا ۵ اردیبهشت) با نفوذ سامانه بارشی، آسمان استان قسمتی ابری تا نیمه ابری و در بعضی ساعات همراه با افزایش ابر و بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید، در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

فردا (۴ اردیبهشت) کاهش محسوس دما و از پنج شنبه (۶ اردیبهشت) روند تدریجی افزایش دما مورد انتظار است. روز‌های پنجشنبه و جمعه (۶ و ۷ اردیبهشت) آسمان صاف تا کمی ابری، همراه با وزش باد خواهد بود.

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، فرودگاه امام خمینی (ره) با بیشینه دمای ۳۰ درجه سانتیگراد گرم‌ترین ایستگاه هواشناسی استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.

 

آسمان تهران فردا (۴ اردیبهشت‌ماه) نیمه‌ابری و وزش باد، در بعضی ساعت‌ها افزایش ابر، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۲ و حداکثر دمای ۱۹ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه (۵ اردیبهشت‌ماه) کمی ابری تا نیمه ابری و وزش باد، گاهی افزایش ابر با احتمال رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۲ و حداکثر دمای ۱۹ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • اردیبهشت گیلان بهاری و آفتابی
  • تصاویری زیبا و خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان + تصاویر
  • آسمان چهارمحال و بختیاری کمی تا قسمتی ابری
  • آسمان گیلان تا هفته‌ی آینده صاف و آفتابی
  • بارش‌های رگباری و وزش باد در اصفهان شدت می‌گیرد/ دمای هوا تا ۵ درجه خنک‌تر می‌شود
  • بارش باران در تهران تا کی ادامه دارد؟ | بارش ۳۶ میلیمتر باران در این نقطه از شهر در ۲۴ ساعت گذشته
  • شهرکرد خنک‌ترین مرکز استان کشور
  • در خورشیدگرفتگی ۲۰ فروردین چه چیزهای عجیبی مشاهده شد؟
  • پربارش‌ترین استان‌ها در هفته جاری
  • دمای هوای تهران از فردا کاهشی می‌شود