Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت علوم، محسن شریفی در این خصوص اظهار داشت:  اولین ارزیابی نشریات علمی برای سال ۱۳۹۸ بر اساس آیین‌نامه جدید نشریات علمی توسط کمیسیون علمی نشریات و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام انجام شد و نتیجه آن در شهریور ماه سال جاری بر روی سامانه نشریات علمی به آدرس Journals.msrt.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ir به اطلاع عموم رسید.

وی افزود: در این ارزیابی توسط گروه های کارشناسی و نیز داوران تخصصی برای هر نشریه انجام شد و امتیازهای کسب شده و رتبه هر نشریه تعیین شد. در ارزیابی سال ۹۸ امتیاز کل ۱۰۰۰ امتیاز بوده و رتبه نشریات بر اساس امتیاز کسب شده و مطابق جدول زیر تعیین شد.

به گفته وی، نشریات علمی در صورت داشتن اعتراض، از زمان اعلام نتایج تا یک‌ماه فرصت دارند از طریق سامانه فوق درخواست بررسی مجدد نمایند. پس از بررسی درخواست، نتیجه نهایی در سامانه اعلام می‌شود.

شریفی تصریح کرد: بر اساس آیین نامه نشریات علمی مصوب دوم اردیبهشت 98، به جای دسته بندی نشریات به صورت علمی- پژوهشی یا علمی- ترویجی، تمامی نشریات مشمول این آیین نامه با عنوان یکسان "نشریه علمی" شناخته می شوند و رتبه کسب شده در ارزیابی های سالانه به عنوان "اعتبار نشریه" قلمداد می شود.

وی ادامه داد: بنابراین در رابطه با ارزیابی‌های مختلف نظیر ارتقاء و ترفیع اعضای هیات علمی و کفایت دستاوردهای پژوهشی رساله / پایان نامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی، رتبه نشریات علمی در ارزیابی‌های سالانه مورد توجه قرار می‏‬ گیرد و محاسبه امتیاز مقاله بر اساس رتبه نشریات شامل بین‏‬ المللی، الف، ب. ج یا د صورت خواهد گرفت.

وی بیان کرد: به طور کلی در رتبه ‏بندی نشریات علمی سال ۱۳۹۸، حدود ۵ درصد نشریات رتبه بین المللی، ۷ درصد رتبه الف، ۶۰ درصد رتبه ب، ۱۳ درصد رتبه ج و ۱۵ درصد رتبه د، کسب کرده‏ اند. ارزیابی نشریات علمی هر سال یکبار بر اساس شاخصهای اعلام شده صورت می‏‬ گیرد و  به‌زودی کار ارزیابی سال ۱۳۹۹ شروع خواهد شد.

مدیرکل دفتر سیاست گذاری وبرنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، خاطرنشان کرد: برنامه‬ ‏ریزی به‌گونه‏‬ ای صورت گرفته است که نتیجه ارزیابی سال ۱۳۹۹ را تا پایان سال یا در نهایتا اوایل سال ۱۴۰۰ اعلام کنیم. بنابراین نشریات علمی باید همیشه اطلاعات خود را در سامانه تکمیل کنند و شماره های آنها به طور کاملاً به‏ روز منتشر کنند. در غیر این‬ صورت امکان ارزیابی آنها فراهم نیست و از چرخه ارزیابی باز خواهند ماند.

شریفی با توجه به اهمیت نشر علم و جایگاه آن در چرخه علم و فناوری عنوان کرد: نشریات علمی که مقالات علمی را منتشر می کنند همواره نمایانگر دستاوردهای علمی و تخصصی بوده‏‬ اند و از اهمیت ویژه‏ای برای توسعه علوم و تحقیقات برخوردار می‌باشند و به عنوان یکی از شاخص‏‬ های مهم در پایگاه‏‬ های علم سنجی یک کشور مورد رصد قرار می‏ گیرند.

بر اساس اسناد بالا دستی از جمله ماده ۲۰ برنامه پنجم توسعه و بند ۴ از اقدامات ملی راهبرد کلان ۴ و بند ۲۵ اقدامات ملی از راهبرد کلان ۹ نقشه جامع علمی کشور، یکی از راهبردهای اصلی، حمایت از نشریات علمی و تولیدات علمی داخلی به منظور افزایش سهم تحقیق و پژوهش از تولید ناخالص داخلی، تعیین شده است.

وی افزود: بدین لحاظ ضرورت وجود جایگاهی برای سیاست‏گذاری و برنامه‏ریزی در این حوزه و تدوین ضوابط و معیارهای استاندارد برای بررسی و اعتبار بخشی به این گروه از نشریات به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تکلیف شده است. کمیسیون بررسی نشریات علمی در طول دوره حیات خود بنابر شرح وظایف محوله اقدام به تدوین آیین‬ ‏نامه‬ ‏ها و ضوابطی برای ایجاد نشریات علمی نموده است که در طول این دوره‏‬ ها بنا به مقتضیات دوره زمانی خود تغییراتی داشته است.

در آخرین نسخه آیین‬ ‏نامه ابلاغ شده مورخ اردیبهشت ۱۳۹۸ و با توجه به اینکه اهداف برنامه پنجم مرتبط با این موضوع محقق گردیده است، آیین‬ ‏نامه مذکور سعی در ارتقای سطح کیفی و استانداردسازی نشریات مطابق با سطح استانداردهای بین‬ ‏المللی کرده است. در این آیین‬ ‏نامه از یک سو اختیارات موسسه صاحب امتیاز بیشتر و از سوی دیگر شاخص‬ ‏هایی دقیق‬ ‏تر برای ارزیابی و رتبه‏‬ بندی نشریات علمی در نظر گرفته شده است.

شریفی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد نشریات علمی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مجموع به ۱۳۶۰ نشریه رسیده است، تصریح کرد: با توجه به دستیابی به اهداف برنامه پنجم توسعه از لحاظ کمی، کمیسیون بررسی نشریات علمی از اواخر سال ۱۳۹۳ اقدام به سیاست‏گذاری در جهت کاهش تعداد اعتباردهی جدید و توجه به امر ارزیابی و رتبه‏‬ بندی نشریات علمی نمود. بر این اساس سامانه الکترونیکی ارزیابی نشریات علمی ایجاد گردید و اولین رتبه‬ ‏بندی نشریات علمی بر اساس شاخص‏‬ های اولیه انجام شد اما در سال ۹۷ و ۹۸ به منظور بهبود کیفی نشریات علمی و ساماندهی آنها در راستای نیاز کشور و نیز استانداردسازی نشریات علمی، نظام نشریات علمی بر اساس وضعیت بین‬ ‏المللی و با توجه به تجربه موجود در کشور، مورد بازبینی اساسی قرار گرفت.

وی عنوان کرد: در نظام قدیم تمامی فرآیند درخواست نشریات از ابتدا تا صدور مجوز علمی توسط کمیسیون نشریات علمی صورت می‏‬ گرفت و به دلیل حجم کار زیاد امکان نظارت دقیق بر عملکرد نشریات وجود نداشت. در حالی که در نظام جدید بخش راه‏‬ اندازی نشریات و صدور مجوز در دانشگاه‬ ‏ها، مراکز پژوهشی و انجمن‏های علمی برون سپاری شده است و کمیسیون نشریات علمی به نقش اصلی خود در سیاست گذاری و استانداردسازی و نیز ارزیابی عملکرد نشریات علمی می‬ ‏پردازد.

مدیرکل دفترسیاست گذاری وبرنامه ریزی امورپژوهشی وزارت علوم، با بیان اینکه آیین‌نامه جدید با هدف سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی برای ارتقای کیفی نشریات علمی و نظارت بر عملکرد آن‌ها تدوین شده است، افزود: بدین منظور، برای تسهیل در انجام امور نشریات و اجرای سیاست‌های دولت مبنی بر تمرکززدائی، به جای صدور گواهی اعتبار علمی برای نشریات، رتبۀ نشریه در ارزیابی ها به‬ ‏عنوان «اعتبار نشریه» قلمداد می‌شود. شریفی افزود: به‏‬ جای دسته‌بندی نشریات به صورت علمی-پژوهشی یا علمی-ترویجی، تمامی نشریات با عنوان یکسان «نشریۀ علمی» شناخته می‌شوند.

شریفی همچنین گفت: یک نشریه علمی می‬ ‏تواند انواعی از مقالۀ پژوهشی، مروری، کوتاه، مطالعۀ موردی، روش‌شناسی، کاربردی، نقطه‌نظر، مفهومی، فنی و ترویجی را منتشر کند.

وی یادآور شد، بر اساس آیین‬ ‏نامه جدید، انجمن ‏های علمی، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، و همچنین مؤسسه‬ ‏های انتشاراتی دولتی یا غیردولتی دارای مجوز از مراجع ذیصلاح، می‬ ‏توانند نسبت به راه‏اندازی نشریه علمی اقدام کنند و در نظام رتبه‬ ‏بندی شرکت کنند.

وی ادامه داد: مجوز راه‏‬ اندازی نشریه، تایید سردبیر و اعضای گروه دبیران توسط موسسه یا انجمن صاحب امتیاز صورت می‏گیرد و نیاز به اخذ مجوز از کمیسیون نشریات ندارد. نشریات علمی پس از راه‬ ‏اندازی و یک‬ سال انتشار منظم، می‏توانند در نظام ارزیابی و رتبه‬ ‏بندی شرکت کنند. رتبه و امتیاز آن‌ها در ارزیابی نشریات بر اساس استانداردها و ضوابط علمی ملاک عمل قرار می‌گیرد.

مدیرکل دفتر سیاست گذاری وبرنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، رتبۀ نشریات به‌صورت خیلی خوب (الف)، خوب (ب)، متوسط (ج) و ضعیف (د) تعیین می‌شود. در صورتی که نشریه رتبۀ ضعیف (د) کسب نماید، از فرآیند ارزیابی خارج می‌شود و به مدت دو سال نمی‌تواند به فرآیند ارزیابی ورود نماید.

شریفی خاطرنشان کرد: به منظور تشویق نشریات به حضور در عرصه بین‏المللی، اگر نشریه در فهرست پایگاه JCR باشد یا در نمایه های استنادی Web of Science یا Scopus حائز درجه های Q 1 تا Q 4 شده باشد، پس از ثبت نام اولیه و خارج از فرآیند ارزیابی، در گروه نشریات معتبر بین‌المللی قرار می‬ ‏گیرد.

وی مهم‌ترین سیاست‬ ‏ها و اهداف آیین‬ ‏نامه جدید نشریات را نظارت و ارتقای کیفی نشریات علمی، استانداردسازی نشریات علمی داخلی، کمک به حضور نشریات علمی داخلی به زبان فارسی و زبان‌های بین‌المللی، در نمایه‌های بین‌المللی، افزایش نقش نشریات در ارتقای بهره‌وری و کاربردی شدن دستاوردهای پژوهشی کشور و افزایش رقابتِ سازنده میان نشریات در راستای بهبود کیفیت انتشارات علمی بیان کرد.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام محسن شریفی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام محسن شریفی وزارت علوم تحقیقات و فناوری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام محسن شریفی اخبار کنکور بندی نشریات علمی ارزیابی نشریات نشریات علمی نشریات علمی ارزیابی و رتبه نشریات علمی سیاست گذاری بر اساس آیین برنامه ریزی وزارت علوم ارزیابی ها بین المللی نامه جدید آیین نامه درصد رتبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۶۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان نمونه استان چهارمحال و بختیاری معرفی شدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری ، امین سلیمانی گفت : بر اساس دستورالعمل انتخاب معلمان نمونه در سال ۱۴۰۳ که متفاوت از سنوات قبل بود، انتخاب معلمان در دو گروه معلمان ( یک معلم از هر دوره تحصیلی) و گروه کیفت بخشی ( مدیر،معاون،مراقب سلامت،مربی پرورشی،مشاور) بر اساس معیار های تعیین شده در هر مرحله بود .

وی گفت: بر اساس این شیوه نامه انتخاب گروه معلمان بر اساس نمون برگ ارزیابی دانش آموزان آموزشگاه، کمیته ارزیابی مدرسه و مستندات در نظر گرفته شده در فرم انتخاب معلمان نمونه بود و معلمانی که بیشترین امتیاز را کسب نمودند، انتخاب و به مرحله ی منطقه ای معرفی شدند و البته انجام مراحل امتیاز دهی تماماً در سامانه مای مدیو انجام گرفت.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع اداره کل آموزش و پرورش افزود: در مرحله ی منطقه ای علاوه بر امتیازات مرحله قبل دبیران در گروه های درسی نیز می بایست تدریس حضوری انجام میدادند که در مرحله استانی نیز از بین نفرات برگزیده هر منطقه پس از تدریس حضوری نفر برتر به مرحله کشوری راه پیدا کرد.

وی گفت در گروه کیفیت بخشی، ثبت مستندات خواسته شده بر اساس فرم مربوطه و شاخص های امتیازی، ارزیابی آنان در کارگروه منطقه انجام و نفر برتر در هر گروه شغلی جهت ارزیابی کیفی در کارگروه تخصصی استانی معرفی شد و در مرحله ی استانی مستندات و فعالیت های گروه کیفیت بخشی در کارگروه های تخصصی استانی و معاونت های مربوطه بررسی و نفر برتری که بیشترین امتیاز را کسب نمود به مرحله ی کشوری معرفی شد.

سلیمانی ضمن تبریک پیشاپیش روز معلم خاطر کرد: بر اساس ارزیابی های انجام شده سلمان رستمی آموزگار ابتدایی شهرستان بروجن ، جعفر عالی پورهفشجانی دبیر مقطع متوسطه اول ناحیه دو شهرکرد و سیده سارا بخشایش دبیر متوسطه دوم بروجن به عنوان معلمین نمونه امسال معرفی می گردند.

گفتنی است ،فرخنده رحیمی مدیر آموزشگاه از ناحیه دو شهرکرد، فاطمه نجفی معاون آموزشگاه از ناحیه ۱ شهرکرد ، اکرم پیرایش مراقب سلامت ناحیه ۱ شهرکرد ، مریم توکلی مربی پرورشی کوهرنگ و فرشاد احمدی مشاور ناحیه ۱ شهرکرد به عنوان گروه کیفیت بخشی استان معرفی شدند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899008

دیگر خبرها

  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • معلمان نمونه استان چهارمحال و بختیاری معرفی شدند
  • نتایج نهایی استخدام معلمان کی اعلام می‌شود؟
  • آخرین اخبار از بارگذاری مدارک آزمون‌ آموزگاری ۱۴۰۳+ زمان اعلام نتایج نهایی آزمون
  • فعالیت‌های تحقیقاتی و استنادی مبنای ارتقاء رتبه استادان است
  • اعلام نتایج اولیه آزمون آموزگاری/ استخدام ۱۹۹۲ معلم در هرمزگان
  • دست‌یابی دو نشریه علمی دانشگاه یزد به جایگاه بین‌المللی و رتبه علمی
  • کسب رتبه اول توسط مرکز مدیریت راه های استان یزد در ارزیابی عملکرد
  • نتایج «آزمون آموزگاری» اعلام شد
  • نتایج آزمون استخدامی آموزگاری اعلام شد