Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان فیلم «دشت خاموش» که به تازگی سه جایزه از جمله شیر سیاه جشنواره ونیز را دریافت کرده است، به علاقه‌مندان جوان سینما توصیه کرد برای ساخت فیلم منتظر تایید بزرگترها نباشند بلکه دست به کار شوند.

به گزارش ایسنا، احمد بهرامی همراه با تعدادی از گروه سازنده فیلم «دشت خاموش» شامگاه شنبه ۲۸ شهریور ماه در نشستی خبری که به صورت لایو اینستاگرامی پخش شد، نکاتی را درباره این فیلم و مراحل ساخت آن ارایه و بارها از عباس کیارستمی یاد کردند و بخشی از موفقیت‌های این فیلم را نتیجه همراهی تقدیر و کائنات دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این نشست که با حضور سحر عصر آزاد منتقد سینما و در محل موزه سینما برگزار شد، احمد بهرامی، نویسنده و کارگردان «دشت خاموش» که هنرجوی عباس کیارستمی بوده است، خطاب به جوانان مشتاق فیلمسازی افزود: الان فیلم ساختن خیلی آسان و ارزان شده و به قول آقای کیارستمی با ساده‌ترین دوربین هم می‌توان فیلم سینمایی ساخت و حتی به جشنواره ونیز هم رفت.

او اضافه کرد: جوانان علاقه‌مند به سینما برای ساخت فیلم ممکن است با چند نفر مشاوره کنند و بخشی از دوستان، آنان را از این کار منصرف می‌کنند درحالیکه نباید منتظر تایید دیگران ماند بلکه باید کار خود را انجام دهیم.  

بهرامی، بخشی از موفقیت‌های این فیلم را نتیجه همراهی کائنات دانست و توضیح داد: این طور نبود که به همه چیز خیلی جزیی و با حساسیت نگاه کنیم بلکه در عین بررسی‌ها و مطالعات بسیاری که داشتیم، تقدیر و کائنات هم یاری‌مان کردند و همه چیز جفت و جور شد. آنچنانکه آقای کیارستمی در کارگاه‌های آموزشی خود همیشه این شعر زنده‌یاد قیصر امین‌پور را برایمان می‌خواند : «گاهی بساط عیش خودش جور می‌شود/ گه با دو صد مقدمه، ناجور می‌شود.»
همچنین  مسعود امینی تیرانی، مدیر فیلمبرداری فیلم نیز گفت:این روزها تلقی غلطی از سینما داریم و راهی را به خطا می‌رویم و هزینه‌ها را بالا می‌بریم در حالیکه باید به این فکر کنیم که مزیت سینمای ما در چیست. به اعتقاد من در رسیدن به شکلی از سینمای تجربی است که الگوها و زبان‌های تازه‌ای پیشنهاد می‌دهد.

او خواستار حمایت بیشتر مدیران از این گونه سینمایی شد و افزود: بخش‌های مدیریتی اتفاقا کمتر از این مدل سینما حمایت می‌کنند ولی افتخارات سینمای ایران متعلق به این گونه فیلم‌هاست که ساخت‌شان سخت‌تر از فیلم‌های تجاری شده است. هرچند آن فیلم‌ها هم باید باشند ولی نیازی به حمایت‌های ویژه ندارند.

سعید بشیری تهیه‌کننده فیلم نیز خطاب به جوانان علاقه‌مند به فیلمسازی گفت: برای رسیدن به آنچه دوست دارید، باید وقت و انرژی بگذارید همچنانکه احمد بهرامی سال‌ها به لحاظ فیزیکی و فکری انرژی گذاشت.

او از علاقه‌مندی خود به همکاری با ساخت فیلم‌هایی مانند «دشت خاموش» گفت و افزود: بحث جشنواره که می‌شود، گاه با این تفکر رو به رو می شویم که موفقیت فیلم در جشنواره جرم است، در صورتی که جشنواره‌ها تنها فضایی هستند که می‌توان فیلم‌ها را عرضه کرد ولی ما در ساخت این فیلم، فقط به علاقه‌مندی خود فکر کردیم و اصلا به حضور آن در جشنواره یا مستقل بودن یا دولتی بودن آن فکر نکردیم.

او اضافه کرد: دوست داریم از ساخت فیلم لذت ببریم. البته سختی بسیار کشیدیم؛ ولی سختی لذتبخش و بدون هر ادعایی، واقعا دلی کار کردیم.

این تهیه کننده درباره شکل تعاملش با فیلمسازان و نگاهش به انتخاب قصه‌ها گفت: اگر بحث امرار معاش نباشد، این نوع از سینما را دوست دارم؛ سینمای آرتیستیک.

بشیری با ارایه توضیحاتی درباره موفقیت این فیلم در هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم ونیز یادآوری کرد که «دشت خاموش» دو جایزه جنبی، شامل جایزه انجمن اعتماد ملی ایتالیا و جایزه فیپرشی (جایزه فدراسیون بین‌المللی منتقدان) را در کنار جایزه اصلی شیر سیاه ونیز دریافت کرد که این جایزه برای نخستین بار به سینمای ایران تعلق گرفته است.
او با اشاره به موفقیت‌های دیگر نمایندگان سینمای ایران در این جشنواره، شامل جایزه فیلم «جنایت بی‌دقت» کار شهرام مکری و «خورشید» مجید مجیدی، ابراز خرسندی کرد که این دوره از جشنواره ونیز برای سینمای ایران پربار بوده است.
بهرامی هم توضیحاتی درباره روند کار حرفه‌ای خود و انتخاب بازیگران ارایه کرد و گفت: برای انتخاب بازیگران به مدت دو سال بررسی کردیم و بارها فیلم «شیرین» آقای کیارستمی، بخش بزرگی از فیلم‌های ایرانی و نمونه‌های خارجی را دیدیم ولی همه چیز به خاطر دقت و حساسیت ما نبود بلکه گویی کائنات ما را یاری کرد و همه چیز جفت و جور شد.
مهدیه نساج به نمایندگی از گروه بازیگران فیلم نیز گفت: بعد از اکران فیلم در جشنواره، خیلی‌ها فکر می‌کردند ما واقعا کارگر بوده‌ایم و حتی برخی می‌گفتند علی باقری (بازیگر فیلم) بعد از این بازیگر خواهد شد! 

او ابراز شرمساری کرد که عکسش بیش از دیگر بازیگران منتشر شده و گفت بابت این موضوع معذب است. 

امینی نیز مهم‌ترین نکته فیلم را صحبت کردن درباره یک موقعیت انسانی دانست و افزود: اگر خیلی تکنیکی به همه جزییات نگاه کنیم، این اندازه تاثیرگذار نخواهد بود. وقتی با جهان متن رابطه درستی برقرار کنیم، هر چه پیش آید، درست است. ضمنا ارایه بخشی از آزادی به گروه حتما اثر خوبی می‌گذارد.

در این نشست از احسان برآبادی طراح پوستر فیلم، تاثیر ترجمه درست در جذب مخاطبان دیگر کشورها، تاثیر پخش‌کننده در موفقیت فیلم‌ها و دشواری یافتن کوره آجرپزی یه عنوان لوکشین فیلم که خودش به کارکتر تبدیل شده است و ... صحبت شد و این گروه بارها از همدلی که میان‌شان بوده، ابراز خوشنودی کردند. 

لینک کوتاه: asriran.com/0038UX

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جشنواره ونیز احمد بهرامی دشت خاموش سینمای ایران جشنواره ونیز دشت خاموش ساخت فیلم همه چیز فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۷۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیمان طالبی مجری افتتاحیه جشنواره رادیو شد

رئیس کمیته برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه سومین جشنواره پژواک اعلام کرد که پیمان طالبی اجرای مراسم افتتاحیه این جشنواره را برعهده دارد که چهارم اردیبهشت‌ برگزار می‌شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جشنواره مستند رادیویی «پژواک» برای سومین بار برگزار می‌شود و این بار رادیویی‌ها شاهد یک افتتاحیه جذاب با هدایتِ تهیه‌کننده و کارگردان برنامه طنز «صبح جمعه با شما» خواهند بود.

ساجد قدوسیان که به عنوان تهیه‌کننده و کارگردان «صبح جمعه با شما» شناخته می‌‌شود رئیس کمیته برگزاری افتتاحیه و اختتامیه جشنواره پژواک و کارگردان برنامه است. او درباره جزئیات افتتاحیه گفت: مراسم افتتاحیه سومین جشنواره پژواک روز چهارم اردیبهشت همزمان با سالگرد رادیو در استودیو شماره یک ساختمان شهدای رادیو ساعت 15 برگزار می‌شود. اجرای مراسم هم برعهده پیمان طالبی است.

خبر معاون صدا از راه‌اندازی رادیو بانوان تا سهم کودکان

وی با بیان اینکه مراسم افتتاحیه بخش‌های متنوعی دارد، تصریح کرد: در این مراسم قرار است از محمد قربانی، پیشکسوت رادیو تقدیر کنیم. همچنین خاطره بازی با حضور هنرمندان از دیگر بخش‌های این مراسم است.

قدوسیان همچنین تأکید کرده که قرار است نمایش‌های طنز با محوریت مباحثی که رادیویی‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، اجرا شود. محمد قربانی از پیشکسوتان رادیو است که به تاریخ شفاهی رادیو شهره است. او از دهه 40 راهی رادیو شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایلیا سلیمان کارگردان فلسطینی قلب جشنواره فیلم سارایوو را می‌گیرد
  • جین کمپیون جایزه افتخاری جشنواره لوکارنو ۲۰۲۴ را می‌گیرد
  • تقدیر از «جین کمپیون» با یوزپلنگ افتخاری لوکارنو
  • لیلا حاتمی شاید در ونیز
  • فیلم ترنس مالیک با بازی لیلا حاتمی شاید در جشنواره ونیز
  • برگزیده شدن دو اثر ایرانی در جشنواره فیلم کودکان هند
  • گشایش غرفه هنر ایران در ونیز/ رژیم صهیونیستی از ترس اعتراضات غرفه را افتتاح نکرد
  • گشایش غرفه ایران در ونیز هفته آتی/ اسرائیل از ترس اعتراضات غرفه را افتتاح نکرد
  • «جامعه برف» برنده بزرگ جوایز پلاتینو شد/همدردی با سینمای آرژانتین
  • پیمان طالبی مجری افتتاحیه جشنواره رادیو شد