Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@19:18:51 GMT

چرا در این ۴۲ سال به نقطه مطلوب پوشش نرسیدیم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۵۸۱۳۹

چرا در این ۴۲ سال به نقطه مطلوب پوشش نرسیدیم؟

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) در برنامه «بدون توقف» که شب گذشته، ۲۹ شهریورماه از شبکه سه سیما پخش شد، در خصوص نحوه پاسخگویی به مسائل فقهی مربوط به زنان از طرف مقام معظم رهبری گفت: در موضوعاتی که مربوط به حوزه مسائل فقهی بانوان است رهبری یک شورای فقهی بانوان دارند که آنها موضوعات را بر اساس منشای فقهی و اصولی ایشان بررسی کرده و پاسخ می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامی با اشاره به اینکه به دلیل درست انجام نشدن قوانین در این ۴۲ سال به نقطه مطلوب پوشش نرسیدیم، افزود: قبل از قانون نیز ۱۰۰ کار دیگر باید می‌کردیم که یا آنها را رها کردیم یا حال اجرا نداریم، یا نهاد نداریم یا تدبیر و سلیقه نداریم اما می‌خواهیم قانون را اجرا کنیم، این را قبول دارم که اجرای بد قانون هم یکی از عوامل مؤثر بر بدپوششی بوده، اما اینکه بدپوششی به دلیل قانون است را قبول ندارم چون دهه ۶۰ قانون بود ولی بدپوششی نبود. اما قانون در هر حال لازم است چون کسی باید مواظب مرزها باشد و نمی‌توان قوانین حجاب را به عرف واگذار کرد چون شرع اجازه آن را نداده و همچنین در این صورت حد آن مشخص نیست، راهکار این است که با شناخت شروع کنیم، گرایش ایجاد کنیم و به رفتار برسانیم.

وی در پاسخ به این سؤال که «ما دیندارانی داریم که اخلاق ندارند و برعکس» عنوان کرد: هیچ حکم دینی نیست مگر اینکه اخلاقی باشد و هر امر اخلاقی، دینی است، می‌گوئید طرف دین دارد اخلاق ندارد، اشتباه می‌کنید دین ندارد، او دین‌بازی می‌کند، یا اینکه فردی خیلی متخلق است اما دین ندارد، اگر با اخلاق عمل می‌کند یعنی اینکه میل به خلود و جاودانگی دارد حالا یا دین به درستی به او عرضه نشده و یا با دین آشنا نیست، و یا اینکه با دین آشناست و می‌گوید من دین را قبول ندارم، او هم اخلاق‌بازی می‌کند چون اگر اخلاق داشت در مقابل دین مقاومت نشان نمی‌داد.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سؤال که «قوانین مربوط به زنان را چه کسانی و چطور وضع کرده و حد آن را مشخص می‌کنند، چون عمده این قوانین از نگاه مردان است و زنان جایگاهی ندارند» گفت: چرا هیچ پیامبری زن نبوده، با اینکه سرعت عبودیت و به کمال رسیدن زن‌ها از مردان بیشتر است، نبوت یک ابزاری می‌خواهد و یک اقتضائاتی دارد، پیامبر باید راه بیفتد برای تبلیغ و حتی کار اجرایی و جنگ را هم برعهده بگیرد شما نمی‌توانید یک دفعه‌ای همه ویژگی‌های یک زن را کنار بگذارید، به یک مرد در نبوت کلی توهین شده و افترا زده می‌شود مثل اینکه ساحر است، جادوگر است، مجنون است، به یک زن چه می‌گویند اولین تهمتی که می‌زنند اخلاقی است، لذا آسیب‌پذیری و حساسیت زن او را آماده پذیرش نبوت نمی‌کند، لذا اقتضائات حکومت‌داری برای زنان مناسب نیست.

این پژوهشگر اندیشه اسلامی در ادامه اظهار کرد: فکر می‌کنید در قانونگذاری ولی‌فقیه می‌نشیند و می‌گوید این بشود یا نشود؟ آیا واقعاً این طوراست، الان خانم‌هایی از مقام معظم رهبری استفتاء می‌کنند، در موضوعاتی که از مسائل فقهی بانوان است ایشان یک شورای فقهی بانوان دارند که آنها موضوعات را بر اساس منشای فقهی و اصولی ایشان بررسی کرده و پاسخ می‌دهند. اما قوانین حجاب کجا بحث می‌شود؟ قوانین حجاب به مجلس می‌آید، قوانین برخی انسانی‌اند یعنی برای همه است و برخی جنسیتی، حالا آیا به این نیاز نداریم که در مجلس یک فراکسیون زنان قوی داشته باشیم که موقعی که قرار است مباحثی که بیشتر مربوط به خانم‌هاست کار شود آنها نظر دهند، من سخت با این موافقم.

غلامی همچنین عنوان کرد: لذا این را می‌گویم که اگر خانم‌ها به این توجه کنند که در انتخابات مجلس چند تا زن نخبه را به مجلس بفرستند، ما فراکسیون زنان قوی خواهیم داشت، اما در مورد نگاه مردانه باید بگویم یک شورای فقهی هست بعد ازظهرهای چهارشنبه اعم از مقام معظم رهبری، فقهای شورای نگهبان و یک سری فقهای درجه یک، زمانی در آنجا آیت‌الله شاهرودی بحثی مطرح کردند درباره ارث زنان از اموال غیرمنقول چون بر اساس فقه، زن از زمین ارث نمی‌برد، آنجا در بحث‌هایی که شد نهایتاً رهبری حکم کردند که اگر زمینی مانده و زن از زمین ارث نمی‌برد از پولش می‌برد، خوب این از کجا درآمد، از جمع زنان، نه، از جمع مردان، اما در خصوص مجلس قبول دارم ما در مجلسی که فراکسیونی قوی داشته باشد که موضوعات زنان را پخت‌وپز کند قطعاً گرفتاری داریم.

وی در پایان در خصوص راه‌اندازی ازدواج‌های آسان در کشور نیز یادآور شد: اگر بحث ازدواج آسان راه بیفتد نه تنها پوشش، بلکه خیلی بحث‌های اقتصادی، امنیتی، روانی، فرهنگی و اجتماعی ما خودکار حل خواهد شد.

کد خبر 5028252

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری علی غلامی برنامه بدون توقف حجاب و عفاف محرم 99 طوبی کرمانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مجمع جهانی صلح اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی سند 2030 معرفی کتاب کنگره امام سجاد ویروس کرونا پیام تسلیت معنویت امام سجاد ع پژوهشگاه حوزه و دانشگاه فقهی بانوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۸۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت مجلس با بررسی طرح نظام قانون‌گذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی طرح نظام قانون‌گذاری، تعیین حدود اختیارات و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات طبق اصل ۸۵ قانون اساسی مخالفت کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز دوشنبه _سوم اردیبهشت_ صحن مجلس در جریان بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس درباره رسیدگی به طرح نظام قانونگذاری، تعیین حدود اختیارت و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات طبق اصل ۸۵ قانون اساسی، پس از استماع سخنان موافقان و مخالفان این درخواست، از مجموع ۱۸۹ رأی مأخوذه، با ۱۳۷ رأی مخالف در مقابل ۴۷ رأی موافق و ۵ رأی ممتنع با این تقاضا مخالفت کردند.

در اصل ۸۵ قانون اساسی آمده است:

«سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی‌تواند اختیار قانون گذاری را به شخص یا هیأتی واگذار کند, ولی در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند, در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌نماید به صورت آزمایشی اجرا می‌شود و تصویب نهایی آنها با مجلس خواهد بود. همچنین مجلس شورای اسلامی می‌تواند تصویب دائمی اساسنامه سازمان‌ها، شرکت‌ها، مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های ذیربط واگذار کند و یا اجازه تصویب آنها به دولت بدهد.

در این صورت مصوبات دولت نباید با اصول و احکام مذهب رسمی کشور و یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد. تشخیص این امر به ترتیب مذکور در اصل نود و ششم با شورای نگهبان است. علاوه بر این مصوبات دولت نباید مخالف قوانین و مقررات عمومی کشور باشد و به منظور بررسی و اعلام عدم مغایرت آنها با قوانین مزبور باید ضمن ابلاغ برای اجرا به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی برسد.»

کد خبر 746836

دیگر خبرها

  • دادگاه عالی آمریکا درباره اسلحه ارواح تصمیم می‌گیرد
  • فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد
  • اطلاعیه شماره ۴ فراجا در خصوص حفظ حریم و حرمت زنان سرزمین
  • یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می شوند
  • معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی
  • حرکتِ مطلوبِ جامعه به سمت حفظِ حریم و حرمت زنان و بانوانِ سرزمین‌
  • مخالفت با بررسی طرح نظام قانونگذاری بر اساس اصل ۸۵
  • مخالفت مجلس با بررسی طرح نظام قانون‌گذاری طبق اصل ۸۵ قانون اساسی
  • برای زنان و نوامیس مردم در طرح حجاب پرونده قضایی تشکیل می‌دهند؟