Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-03-28@19:49:34 GMT

روحانی در هیات دولت: امروز آمریکا شکست خورد

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۱۴۷۶

روحانی در هیات دولت: امروز آمریکا شکست خورد

رییس جمهور اعلام کرد که آمریکا نه توانست ائتلافی علیه ما ایجاد کند و نه توانست تلاشی که برای لغو محدودیت‌های تسلیحاتی ایران داشت را به ثمر برساند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی طی سخنانی در جلسه امروز هیئت دولت با بیان اینکه همانطور که در روز‌های قبل پیش‌بینی می‌کردیم امروز به عنوان یک روز به یادماندنی در تاریخ دیپلماسی کشور خواهد بود، اظهار کرد: آمریکا به عنوان یک کشور زورگو در سطح جهان از دو سال پیش تلاش سرسختانه برای تحمیل مجدد تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران را آغاز کرد که امروز به نقطه شکست خود رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: آمریکا در همه این مدت و از روزی که از توافق هسته‌ای خارج شدند فکر می‌کردند که می‌توانند اتحادیه اروپا را به سمت خود بکشانند یا با تحریکاتی که انجام می‌دهند جمهوری اسلامی را به جایی برسانند که بتوانند بهانه‌ای برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت داشته باشند، اما آمریکا نه توانست ائتلافی علیه ما ایجاد کند و نه توانست تلاشی که برای لغو محدودیت‌های تسلیحاتی ایران داشت را به ثمر برساند.

رییس جمهوری تاکید کرد: امروز باید گفت که فشار حداکثری آمریکا از لحاظ سیاسی و حقوقی بر ایران منجر به شکست و انزوای خود این کشور شده است. آمریکا در طول دو ماه گذشته سه بار برابر ایران شکست خورد. آنهم در جایی که فکر می‌کرد در آنجا لااقل شکست نمی‌خورد، اما شاهد این بودیم که ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت دربرابر آمریکا ایستادند و از برجام دفاع کردند.

روحانی با یادآوری اینکه استفاده آمریکا از مکانیسم ماشه هیچ مبنای حقوقی ندارد، اظهار کرد: کاملاً روشن بود که آمریکا در این زمینه دچار شکست حتمی می‌شود، اما در عین حال شیوه‌ای که شورای امنیت در این زمینه اتخاذ کرد، ارزشمند بود و آنهم شیوه بی‌توجهی به نامه و درخواست آمریکا بود و حتی برای بررسی آن جلسه تشکیل نداد.

وی افزود: ما بار‌ها گفته‌ایم که در برابر ملت ایران یک راه بیشتر وجود ندارد و آنهم با زبان تکریم سخن گفتن است و هرکس که بخواهد با قلدری سخن گوید پاسخی دریافت نمی‌کند.

رییس جمهوری تصریح کرد: من به عنوان رییس جمهوری ایران اعلام می‌کنم که اگر آمریکا بخواهد از قلدری خودش استفاده کند و حرف نادرستی که می‌گوید من توانسته‌ام قطعنامه‌ها را برگردانم و البته هیچکس این حرف را قبول ندارد، در مقام عمل اقدامی برای آن انجام دهد، حتماً با پاسخ قاطع ایران روبه‌رو خواهد شد.   ایران هیچوقت زیر بار قلدری آمریکا نرفته و زین پس هم نمی‌رود. وقتی آمریکا درخواستی را مطرح کرده و شورای امنیت با آن مخالفت کرده، بنابراین دیگر از این پس هرگونه سخن‌گفتنی در این زمینه از سوی آمریکا و تلاش‌هایش برای بازگرداندن این تحریم‌ها، با پاسخ ایران همراه می‌شود و مسئولیت عواقب آن به عهده آمریکا خواهد بود.

وی با قدردانی از رییس شورای امنیت و روسیه، چین و ۱۳ کشوری که از ایران دربرابر آمریکا ایستادگی کردند، گفت: یکبار دیگر به ۴+۱ اعلام می‌کنم که اگر همه این کشور‌ها به طور کامل به تعهدات برجامی عمل کنند ما هم به تمامی این تعهدات خود بازمی‌گردد. ما تعهدات برجامی خود را کاهش دادیم چرا که یکسال صبر کردیم، اما در زمینه اقتصادی شاهد اقدام خاصی از سوی کشور‌های عضو نبودیم و در نتیجه تعهدات خود را کاهش دادیم، اما به محض اینکه آنان به تعهدات خود بازگردند ما هم همه تعهدات خود را بازمی‌گردانیم.

روحانی در پایان گفت: جمهوری اسلامی همیشه به تعهدات بین‌المللی خود عمل می‌کند و امروز هم موفقیتی که از لحاظ دیپلماتیک به دست آوردیم در سایه مقاومت ملت و حمایت آنان و نیز هدایت رهبری بوده است و تا زمانی که این هدایت و حمایت مردم باشد ما در برابر فشار آمریکا ایستادگی خواهیم کرد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: مکانیسم ماشه حسن روحانی مکانیسم ماشه تعهدات خود نه توانست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۱۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا آمریکا قطعنامه آتش‌بس در غزه را وتو نکرد؟

در جلسه روز یکشنبه شورای امنیت، موزامبیک به نمایندگی از تمام اعضای غیردائم این شورا، پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را ارائه کرد. این قطعنامه بر سه محور «آتش‌بس فوری در غزه در طول ماه رمضان، آزادی فوری و بی‌قیدوشرط تمام گروگان‌ها و تضمین دسترسی بشردوستانه» تاکید دارد.

بر اساس اخباری که در رسانه‌ها منتشر شده، ظاهرا کشور‌های پیشنهاددهنده قطعنامه خواستار آتش‌بس «فوری، دائم و پایدار» شده بودند که به علت مخالفت آمریکا قید دائم و پایدار لحاظ نشد. تغییراتی که در متن پیش‌نویس قطعنامه صورت گرفت، باعث شد آمریکا بر خلاف تمام دفعات قبل از حق وتوی خود استفاده نکند و به این قطعنامه رای ممتنع دهد.

این اقدام آمریکا در حالی انجام شد که پیش از تصویب قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه، نتانیاهو خطاب به آمریکا تاکید کرده بود که حتما در قبال این قطعنامه از حق وتوی خود استفاده کند. در واکنش به خودداری آمریکا از وتوی قطعنامه مذکور، نتانیاهو سفر هیات اسرائیلی به واشنگتن را که قرار بود در مورد عملیات در رفح با مقامات آمریکایی مذاکره کنند، لغو کرد.

همچنین «اسرائیل کاتس» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز در یک دهن‌کجی آشکار به شورای امنیت، اعلام کرد «اسرائیل جنگ را متوقف نخواهد کرد و حماس را نابود می‌کند. جنگ تا بازگشت آخرین اسیر ادامه خواهد یافت».

تصویب قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه با واکنش مثبت ایران، اتحادیه اروپا و حماس مواجه شد. جنبش حماس با صدور بیانیه‌ای از این قطعنامه استقبال و آمادگی خود برای مشارکت در عملیات مبادله اسرا که به آزادی اسرای هر دو طرف فلسطینی و اسرائیلی منجر شود را اعلام کرد. تلاش برای دستیابی به آتش‌بس دائم و پایدار نیز مهمترین موضوعی است که علاوه بر حماس، مورد تاکید بسیاری از اعضای شورای امنیت از جمله فرانسه، روسیه و سوئیس قرار داشت.

غزه

«حسین اصغری ثانی» تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به عدم پایبندی اسرائیل به منشور سازمان ملل در جنگ غزه، اظهار کرد: بر اساس این منشور، کشور‌های عضو سازمان ملل باید در راستای حفظ صلح گام بردارند و از انجام اقداماتی که صلح و امنیت بین‌المللی را به خطر می‌اندازد، خودداری کنند؛ لذا نسل‌کشی بی‌رحمانه و وحشیانه اسرائیل در غزه کاملا خلاف منشور سازمان ملل و قوانین جنگ و اصول ساده انسانی و اخلاقی است، کما اینکه در این مدت شورای امنیت سازمان ملل بار‌ها تشکیل جلسه داد تا به نحوی مانع ادامه جنایات جنگی اسرائیل شود، اما آمریکایی‌ها تمام قطعنامه‌های ضداسرائیلی را وتو کردند. 

وی افزود: هرچند روز گذشته بالاخره شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه را تصویب کرد، اما با وجود الزام‌آور بودن این قطعنامه، اسرائیل خود را ملزم به رعایت و انجام آن نمی‌بیند، چراکه رفتار آمریکایی‌ها در این خصوص دوگانه است و رای ممتنع آمریکایی‌ها بیشتر برای کاهش فشار افکار عمومی بین‌المللی و جلب افکار داخلی خود آمریکا در آستانه انتخابات بود. 

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به اظهارات آمریکا مبنی بر غیرالزام‌آور بودن قطعنامه روز گذشته شورای امنیت، گفت: در سال ۲۰۱۸، شورای امنیت قطعنامه ۲۴۰۱ را با مضمون آتش‌بس فوری در سوریه تصویب کرد. با وجود اینکه این قطعنامه هم ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل نبود، اما آمریکایی‌ها آن را برای دولت سوریه الزام‌آور می‌دانستند، اما اینجا نماینده آمریکا می‌گوید قطعنامه روز گذشته برای اسرائیل الزام‌آور نیست. با وجود چنین برخورد‌های دوگانه‌ای از سمت آمریکا و همچنین عدم پایبندی اسرائیل به قواعد بین‌الملل، نباید انتظار آتش‌بس فوری یا دائمی را در غزه داشت. 

اصغری ثانی با اشاره به مخدوش شدن چهره جهانی آمریکا به علت جنگ غزه، ادامه داد: پیش‌تر آمریکا مکررا به اسرائیل برای کاهش شدت حملات و عدم کشتار غیرنظامیان هشدار داده بود، اما رفته‌رفته تعداد شهدای غزه افزایش یافت و راهپیمایی‌های گسترده‌ای در تمام دنیا در اعتراض به قتل‌عام رژیم صهیونیستی در غزه برگزار شد. تصویر جهانی اسرائیل به قدری منفی شده بود که مقامات آمریکایی نسبت به امنیت رژیم اظهار نگرانی می‌کردند. همچنین افکار عمومی جهان، آمریکا را حامی اصلی کشتار رژیم صهیونیستی می‌دیدند؛ لذا آمریکا در صدد برآمد که این تصویر را ترمیم کند. 

وی با اشاره به اینکه پیش از این هم در موارد متعددی شکاف میان بایدن و نتانیاهو علنی شده بود، بیان کرد: اکنون در شرایطی که نتانیاهو عملا در باتلاق گیر افتاده است و قابل نجات یافتن هم نیست، آمریکایی‌ها تصمیم گرفتند لااقل خود را نجات دهند و وجهه خودشان نزد افکار عمومی را بازسازی کنند و به همین منظور تصمیم به عدم وتوی قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه گرفتند. 

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل اضافه کرد: لذا به نظر می‌رسد آمریکا با عدم استفاده از حق وتوی خود در جلسه شورای امنیت، سه پیام برای اسرائیل داشت؛ نخست اینکه ایالات متحده مخالف گسترش جنگ در خاورمیانه است، دوم اینکه سیاست‌های آمریکا نسبت به مسئله فلسطین تغییر کرده و بیش از پیش از طرح تشکیل دو دولت پشتیبانی می‌کند و پیام سوم خطاب به جامعه داخلی اسرائیل مبنی بر موافقت برای تغییر نتانیاهو بود. 

اصغری ثانی با بیان اینکه نتانیاهو این پیام‌ها را دریافته و کاملا از آمریکا قطع امید کرده است، گفت: اکنون حتی احتمال افزایش شدت جنگ نیز وجود دارد و با توجه به اینکه هدف از سفر هیات اسرائیلی به واشنگتن مذاکره در مورد حمله به رفح بود، حال که این سفر لغو شده ممکن است شاهد افزایش جنایات در رفح هم باشیم. جنگ غزه پایان عمر سیاسی نتانیاهوست و حتما پس از فروکش کردن آتش جنگ، به عنوان یک جنایتکار جنگی محاکمه خواهد شد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ببینید | چرا آمریکا قطعنامه اخیر شورای امنیت درباره آتش‌ بس در غزه را وتو نکرد؟
  • ظریف: روسیه، ایران را فدای آمریکا می‌کند
  • چرا آمریکا قطعنامه اخیر شورای امنیت درباره آتش‌بس غزه را وتو نکرد؟ + فیلم
  • تقدیررییسی از برگزارکنندگان جشن محفل امام حسنی‌هادراستادیوم آزادی
  • ظریف: روسیه، ایران را برای مطامع خود فدای آمریکا می‌کند/ دچار خیالبافی هستیم/ لاوروف به روشنی یک موضوع را بازگو کرد
  • ظریف: روسیه، ایران را برای منافع خود فدای آمریکا می‌کند/ برخی می‌خواهند روس‌ستیزی و یا روس‌پرستی خود را ثابت کنند
  • چرا آمریکا قطعنامه آتش‌بس در غزه را وتو نکرد؟
  • اعتراف رسانه عبری زبان: اسرائیل به انزوای کامل نزدیک می‌شود
  • شکست پروژه تندروها علیه روحانی در سال ۱۴۰۲ /سالی سخت تر از دوران ریاست جمهوری!
  • دومین سفر هنیه به ایران از ابتدای جنگ/ هنیه امروز به تهران می‌آید