Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@13:20:04 GMT

راهکاری برای جلوگیری از سرقت آرشیو صداوسیما!

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۱۶۰۹

راهکاری برای جلوگیری از سرقت آرشیو صداوسیما!

حرف و حدیث درباره سرقت از منابع آرشیوی صداوسیما همیشه بوده و هست؛ بدون آنکه به کم‌کاری‌ها و غفلت‌های گذشته در این زمینه پاسخی داده شود. مدیرکل آرشیو رسانه‌ملی در اظهارنظری راهکاری برای جلوگیری ارائه داده که قابل توجه است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش  خبرگزاری تسنیم، حسین مهدیان مدیرکل آرشیو صداوسیما با اشاره به برنامه‌ریزی اداره کل آرشیو سازمان برای استفاده بهینه از منابع آرشیوی در چهلمین سالگرد دفاع مقدس گفت: با شروع سال جدید برنامه‌ریزی‌هایی شد تا در سالگرد دفاع مقدس امسال انواع منابع آرشیوی از ویدئو گرفته تا نگاتیو استخراج و تبدیل شود و آرشیو بتواند خدمات بهتری را به تهیه‌کنندگان و برنامه‌سازان ارائه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پس از جستجوی دقیق منابع، بالغ بر 200 ساعت فیلم و 700 ساعت مستند و تصاویر دفاع مقدس، فهرست‌نویسی، دسته‌بندی و از مخزن استخراج شد تا زمینه تبدیل آنها از آنالوگ به دیجیتال فراهم شود.

مهدیان با تأکید بر ضرورت حفظ منابع آرشیوی و حساسیت و دقت لازم در مرحله دیجیتالی کردن این منابع گفت: تبدیل بخشی از این منابع یعنی 200 حلقه فیلم با انجام دقیق مراحل مختلف شامل شستشوی فیلم با مواد مخصوص تا اسکن فیلم و تبدیل آن به فرمت دیجیتال در لابراتوار آرشیو انجام شد و اکنون این منابع حتی در قالب   4k قابل ارائه است.

مدیرکل آرشیو سازمان صداوسیما، توجه ویژه به حفظ، مرمت و انتشار گنجینه‌های تصویری دفاع مقدس را از اولویت‌های این اداره کل برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه دانست و افزود: پس از تبدیل منابع آنالوگ به دیجیتال، به سرعت به مدیران شبکه‌ها و مدیران گروه‌های برنامه‌ساز برای استفاده از این تصاویر اطلاع‌رسانی شد برای مثال حدود 30 ساعت از منابع آرشیوی برای برنامه‌سازی در اختیار همکاران سیمای استان‌هاو حدود 100 ساعت برنامه در اختیار شبکه‌های سیما قرار گرفت.

تعامل برون‌سازمانی برای غنی‌کردن آرشیو سازمان

حسین مهدیان در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو به تعامل اداره کل آرشیو با نهادهای دیگر از جمله بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سپاه، ارتش، بنیاد شهید و امور ایثارگران اشاره کرد و گفت: سپاه تاکنون 48 نگاتیو را به آرشیو ارسال کرده که 24 مورد تبدیل شده و مابقی آن در نوبت تبدیل قرار دارد. از ارتش هم بیش از 1800 فیلم و نگاتیو گرفتیم که کار تبدیل‌1035 حلقه  در دستور کار است. نسخه‌ای از این منابع پس از تبدیل در اختیار اداره کل آرشیو می‌ماند و برای بهره‌مندی برنامه‌سازان در سامانه میراث بارگذاری می‌شود.

وی همچنین از بازسازی فیلم‌ها و مستندهای قدیمی به عنوان یکی دیگر از خدمات اداره کل آرشیو نام برد و افزود: برای نمونه به همت این اداره کل، فیلم «جنگ نفتکش‌ها» پس از 27 سال با فرمت HD از شبکه افق روی آنتن رفت و تبدیل مستندهایی همچون «معلم من جانباز» « پزشکان در جنگ » « یک جفت پوتین » «من دزفولم» «معلم من جانباز» «پیر سالخورده » «معلم من جانباز»«در پناه مکتب»«پاسداران دریا» «کربلای 5»و...اشاره کرد.

آخرین خبرها از سامانه میراث

مدیرکل آرشیو رسانه ملی از توسعه سامانه مدیریت منابع دیداری و شنیداری دیجیتال موسوم به سامانه میراث خبر داد و گفت: این سامانه از چهار سال پیش تاکنون بهینه‌سازی نشده بود و در این دوره استاندارد جهانی EBU Core را برای فراداده (Metadata) در نظر گرفته‌ایم و روی همه منابع خود اعمال می‌کنیم که با تعیین پروفایل های تخصصی ورود اطلاعات و تکمیل فرداده امکان دسترسی، مشاهده و بازبینی منابع با کیفیت پایین (Low Resolution) روی سامانه میراث فراهم می‌شود.

مهدیان با تأکید بر اولویت «محتوامحوری» در آرشیو برای جستجوی سریع منابع به جای «مدیامحوری» افزود: دسترسی آسان به محتوا برای ما یک اصل است و در واقع شعار ما «حرکت به سوی آرشیوی محتوا محور است».

مدیرکل آرشیو ادامه داد: همه تلاش همکاران ما برای تکمیل سریع زیرساخت این سامانه است و به محض تکمیل زیرساخت و رونمایی از آن، هر بخش یا گروهی که نیاز به دسترسی به این سامانه داشته باشد می‌تواند با معرفی افراد واجد شرایط، در 64 نقطه آرشیوی داخل سازمان و مراکز سازمان از این خدمات بهره‌مند شود.

مهدیان همچنین از بهره‌گیری از ابزار هوش مصنوعی برای استخراج فرا داده و محدودسازی، امکان از دست‌رفتن منابع ارزشمند آرشیوی سازمان خبر داد و گفت: علاوه بر این که از تهیه‌کنندگان سازمان تعهد مکتوب گرفته می‌شود منابع سازمان در اختیار غیر قرار داده نشود، با استفاده از فناوری هوش مصنوعی نهان‌نگاری (Watermarking) و اثرانگشت (Fingerprint) امکان رصد منابعی که در اختیار برنامه‌سازان قرار می‌گیرد وجود دارد و احتمال از دست رفتن منابع سازمان را محدود می‌کند.

این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که این موضوع هنوز برای بسیاری در هاله‌ای از ابهام است؛ چطور برخی از شبکه‌های خارجی توانسته‌اند به منابع آرشیوی صداوسیما دسترسی پیدا کنند. چه کسی یا کسانی در این راه کم‌کاری و غفلت کرده‌اند؟ پاسخگویی در این زمینه پیدا نشد و همچنان موضوع مبهم باقی‌ماند. تا اینکه مطالب فوق را مدیرکل آرشیو صداوسیما مطرح کردند. البته که جلوگیری از سرقت آرشیو صداوسیما اتفاق مبارکی است اما سؤال اینجاست که چرا آنقدر دیر به این راهکار رسیده‌‌اند؟!

مسئول ستاد هماهنگی و برنامه‌ریزی اربعین در تلویزیون منصوب شدبرنامه‌های خارجی تلویزیون برای هفته دفاع‌مقدس/ مهمات، زبان‌گردانی شدچرا "قندون" در تلویزیون ساخته شد؟/ روایت مرتضی زارع از پشت خاکریزِ سریال "نابرده رنج"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی تلویزیون رسانه ملی تلویزیون آرشیو صداوسیما اداره کل آرشیو سامانه میراث منابع آرشیوی مدیرکل آرشیو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۱۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امروز سه‌شنبه در همایش ملی پژوهشگران مروجان ارشد وزارتخانه، سیدمجتبی خیام‌نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: خودکفایی در محصولات راهبردی با مجموعه فعالیت‌های تحقیقاتی و ترویجی و انتقال دانش به عرصه کشاورزی کاملا تحقق‌پذیر است.
وی در همین حال بر بهینه و به‌روز شدن دانش پژوهشگران و مروجان این سازمان تاکید و تصریح کرد: پژوهشگران باید روش‌ها، فناوری‌ها، هوش مصنوعی و متاورز را در حوزه خود بشناسند و از آن استفاده کنند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به افزایش تولید گندم گفت: در دولت سیزدهم تاکنون دو فصل زراعی داشتیم و در این مدت تنها در محصول گندم توانستیم ۹ میلیون تن افزایش تولید داشته باشیم بدون افزایش یک متر سطح زیر کشت که به معنای ورود دانش به معنای واقعی در این حوزه است.
وی ادامه داد: بیشتر مروجان ما در حوزه معاونت زراعت فعالیت می‌کنند و کافی است فقط یک تن در هکتار عملکرد گندم آبی و ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم در هکتار عملکرد گتدم دیم را افزایش دهیم تا میزان تولید این محصول را به ۱۹ میلیون تن برسانیم.
خیام‌نکویی توسعه مزارع نوآور بهره‌ور را یکی از راهکار‌های ایجاد تحول در حوزه آموزش و ترویج دانست و اذعان داشت: سال گذشته ۴۶ مزرعه نوآور در حوزه آموزش و ترویج راه‌اندازی شد و امسال قرار است این تعداد به ۱۵۰ مورد برسد.
وی افزود: مزارع نوآور بهره‌ور می‌توانند یکی از نقاط ارتباطی پژوهشگران با کشاورزان و تولیدکنندگان باشند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، ظرفیت سازمان تات را بی‌نظیر خواند و درعین حال گفت: چالش‌ها و ایراداتی هم وجود دارد که باید برطرف شود.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین چالش‌ها این است که ما برای ارتقای نیرو‌ها مستلزم اجرای آیین‌نامه‌های وزارت علوم هستیم و از حدود سه سال پیش این وابستگی به تدریج در حال قطع شدن است.
خیام‌نکویی با بیان این که رییس جمهوری از سازمان تات حمایت می‌کند، ابرازداشت: ایستگاه‌های تحقیقاتی سازمان تات در سال‌های گذشته به بهانه‌های مختلف مانند ساخت مسکن، توسط برخی نهاد‌ها گرفته می‌شد که با دستور رییس جمهوری این اراضی برگشت داده شده است.
وی به ماجرای بلندمرتبه سازی در اطراف باغ گیاهشناسی ایران اشاره و عنوان کرد: از حدود ۱۰ سال گذشته، مجوز ساخت ۲۲ برج ۳۷ طبقه در اطراف این باغ گیاهشناسی اخذ و ساخت و ساز آغاز شده بود، اما ما محکم جلوی این ساخت و ساز‌ها ایستادیم و نتیجه آن شد که ساخت برج‌های ۳۷ طبقه به پنج طبقه کاهش یافت.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی درباره راه‌اندازی شورا‌های راهبردی توسط سازمان تات گفت: روسای موسسه‌های تحقیقاتی مکلفند آنچه که در این شورا‌های راهبردی مصوب می‌شود، انجام دهند؛ بنابراین گزارش، در این همایش از ۳۲ دستنامه ترویجی استانی کلزا رونمایی شد. این دستنامه ترویجی با هدف ارایه الگوی مدیریت ترویجی برای استان‌های کشور در حوزه کلزا با همت ۵۰۰ محقق و کارشناس و مشارکت کشاورزان خبره تهیه شده و به زودی در اختیار استان‌ها و کشاورزان قرار می‌گیرد.  

دیگر خبرها

  • افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی
  • مهار سیلاب‌ با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر + فیلم
  • آمادگی ذخیره‌سازی مرغ مازاد در لرستان وجود دارد
  • مهار ۸۰ درصد از سیلاب‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری در فریدونشهر+ فیلم
  • تصویب طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، راهکاری برای معاملات شفاف در بازار مسکن
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • مدارس کار راهکاری برای کاهش ترک تحصیل / برنامه درسی هنوز برمبنای دهه ۶۰ است
  • تأسیس شرکت پروژه راهکاری برای تحقق جهش تولید
  • جلوگیری از حفر چاه غیر مجاز در کهگیلویه
  • جلوگیری از حفر چاه غیر مجاز در کهگیلویه/ لزوم صیانت از منابع آب