Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری تسنیم: کارشناس مسائل سیاسی درباره طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری گفت: امیدوارم این طرح در مجلس اصلاحات جدی بشود؛ ما این‌گونه نمی‌توانیم نگرانی‌های خودمان را در مورد کیفیت و کمیت در انتخابات برطرف کنیم.

عباس سلیمی نمین کارشناس مسائل سیاسی ، درخصوص طرح اصلاح انتخابات ریاست جمهوری که در مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به صحن علنی قوه مقننه خواهد آمد، اظهار داشت: این طرح بیشتر ایده‌آلی است یعنی ایده‌آل‌هایی به‌عنوان شاخص قرار داده شده است و قطعا هیچ معیاری برای ارزیابی این شاخص‌ها وجود نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیدوارم این طرح در مجلس دستخوش اصلاحات جدی بشود؛ ما این‌گونه نمی‌توانیم نگرانی‌های خودمان را در مورد کیفیت و کمیت در انتخابات برطرف کنیم.

وی افزود: در حال حاضر انتخابات ریاست‌جمهوری از لحاظ کمیت هیچ وجهِ خوشی ندارد و تعداد قابل توجهی از افراد ثبت‌نام می‌کنند و با ثبت‌نام خود، سطح ریاست جمهوری را به‌شدت تنزل می‌دهند. گرچه این افراد توسط شورای نگهبان تایید نمی‌شوند ولی همین‌که تعداد قابل توجهی برای تبلیغات و خودنمایی به وزارت کشور مراجعه کرده و ثبت‌نام می‌کنند، محل تأمل است.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه این طرح تا حدی می‌تواند از لحاظ کمیت پاسخگو باشد اما به لحاظ کیفیت نمی‌تواند، تصریح کرد: هیچ‌کدام از مباحثی که در طرح آمده، قابل ارزیابی نخواهد بود. امیدوارم این معیارهایی که تعیین شده، در صحن مجلس شورای اسلامی مورد چکش‌کاری قرار بگیرد و اصلاح بشود تا بتوانیم درباره بحث انتخابات ریاست جمهوری برخی دغدغه‌ها را بر طرف کنیم.

سلیمی نمین خاطر نشان کرد: البته باید به این نکته توجه داشت که نمایندگان محترم الان با توجه به اینکه مسائل اساسی جامعه ما مسائل اقتصادی است، باید بیشتر همّ و سعی خود را بر این مهم اختصاص بدهند و تلاش کرده و برنامه‌ها و طرح‌هایی را ارائه دهند که بتواند تحریم‌های آمریکایی را دور زده و خنثی نماید و بتوانیم این مقطع را به خوبی طی کنیم.

وی با بیان اینکه این منوط بر عمده حساسیت‌ نمایندگان درباره مسائل اقتصادی است، اظهار داشت: من نمی‌گویم درباره بحث قانون انتخابات ریاست جمهوری مشکلی نداریم، مشکل داریم؛ این مسائل تا الان سپری شده و خیلی هم مشکل زیادی در این زمینه نداشتیم. اما امروز امید دشمن در مسائل اقتصادی به این است که ما را در مسائل اقتصادی زمین‌گیر کند و بنابراین ضرورت توجه و اهتمام بیشتر به مسائل اقتصادی یک امر کاملا مورد انتظار است و امیدوارم نمایندگان به این انتظارِ درستِ مردم، پاسخ لازم را بدهند.

کارشناس مسائل سیاسی هم‌چنین درخصوص اصلاحاتی که می‌تواند بر طرح اصلاح طرح قانون انتخابات ریاست جمهوری انجام بگیرد، گفت: می‌توانیم درباره کمیت شرایطی تعیین کنیم که هر کاندیدا یک سپرده مالی را بدهد که اگر از تعداد مشخصی مثلا 200 هزار رأی، بالاتر به‌دست آورد، آن سپرده به او بازگردانده می‌شود و اگر از تعداد مشخصی کمتر رأی آورد، این سپرده به نفع دولت برداشته می‌شود؛ این یکی از عوامل کاهش‌دهنده جمعیت ثبت‌نام‌کنندگان است. هم‌چنین می‌توان تعیین کرد که هر کاندیدایی تعداد قابل توجهی امضا جمع کند؛ مثلا 100 شخصیت دانشگاهی و نویسنده او را تایید کرده و صلاحیت او را امضا نمایند و این از روش‌هایی است که می‌تواند کمیت را کاهش بدهد.

سلیمی نمین بیان کرد: درباره کیفیت و شرایط مربوط به آن نیز چون ما احزاب و گروه نداریم، طبیعتا کار در آن بخش سنگین است ولی ملاک‌ها و یا شاخص‌هایی که این طرح ارائه کرده، خیلی دست‌نیافتنی است و تغییری در شرایطِ کیفی ایجاد نخواهد کرد زیرا قابل ارزیابی نیست، مگر اینکه ما حزب و گروه داشته باشیم. البته می‌توان مثلا به همه احزابی که در این زمینه کاندیدا می‌دهند فرم‌هایی داد تا صلاحیت یک کاندیدا را تضمین و تایید کنند.

وی ادامه داد: باید بر این قضیه فکر شود و درست است که این ماجرا را مقداری معضل و مشکل می‌دانیم ولی مشکل حاد امروز ما نیست و اگر بتوانیم احزاب را در این زمینه فعال کنیم، احزاب علی القاعده سعی می‌کنند فرد مدیر و توانمند و کسی که بتواند تربیت‌کننده نیرو بوده و دارای قابلیت‌های لازم باشد که او را در عرصه‌های مختلف آزموده را حمایت و یا تایید کند. این بحث از طریق حزب قابل حل و فصل خواهد بود و به‌نظر من در آن‌چیزی که نمایندگان نوشته‌اند از آن طریق قابل کنترل نخواهد بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: سلیمی نمین طرح اصلاح انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری کارشناس مسائل سیاسی مسائل اقتصادی سلیمی نمین ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۱۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سناتور ضدایرانی در ۸۲ سالگی درگذشت

به گزارش خبرآنلاین خانواده جو لیبرمن روز پنجشنبه مرگ این سناتور و نامزد پیشین پست معاونت ریاست‌جمهوری آمریکا را پس از تحمل عوارض ناشی از سقوط اعلام کردند.

لیبرمن دموکرات برای اولین بار در سال ۱۹۸۸ به سنا راه یافت و در سال ۲۰۱۳ و پس از چهار دوره ۶ ساله حضور در کنگره، بازنشسته شد.

او در سال ۲۰۰۰ معاون «ال گور» در رقابت‌های انتخایات ریاست‌جمهوری آمریکا بود اما آن‌ها در آن سال، انتخابات را به «جورج بوش» باختند. او اولین یهودی بود که برای این پست درنظر گرفته شده بود.

به گزارش ایسنا این سیاستمدار حامی رژیم صهیونیستی همچنین در سال ۲۰۰۴ تلاش کرد نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری شود اما به دلیل حمایت از جنگ عراق، از رسیدن به این هدف ناکام ماند.

لیبرمن پس از آن از دموکرات‌ها فاصله گرفت و در سال ۲۰۰۸ از «جان مک‌کین» در مقابل «باراک اوباما» حمایت کرد اما در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ بار دیگر حامی «هیلاری کلینتون» و «جو بایدن» نامزدهای حزب دموکرات شد.

لیبرمن که پای ثابت سخنرانی در تجمعات گروهک ترویستی منافقین بود، همچنین ریاست گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» را برعهده داشت؛ گروهی که در سال ۲۰۰۸ و برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک قدرت هسته‌ای تشکیل شد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888890

دیگر خبرها

  • مقام آمریکایی ضد ایران زمین خورد و مرد!
  • متکی: نباید در کمیسیون‌ها سرگرم رسیدن به ریاست باشیم
  • سناتور ضدایرانی در ۸۲ سالگی درگذشت
  • آخرین پیش‌بینی‌ها درباره انتخابات آمریکا
  • از پشت میله‌های زندان تا کاخ ریاست جمهوری سنگال
  • متکی: نباید در کمیسیون‌های مجلس دنبال رسیدن به ریاست باشیم
  • توسعه فعالیت‌های قرآنی نیازمند بازآفرینی اکوسیستم جدید است
  • ونزوئلا در تب و تاب انتخاباتی
  • مادورو در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ثبت‌نام کرد
  • پاسخ معاونت پارلمانی ریاست جمهوری به یک نماینده