Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@05:00:19 GMT

پاسخ وزارت کشور به ادعای تعلل در مدیریت حاشیه‌نشینی

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۴۰۰۲

 به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور، متن کامل این گزارش بدین شرح است:

مسئولیت سیاستگذاری و برنامه‌ریزی برای حل مسأله حاشیه‌نشینی از سال ۱۳۸۲ طی تصویب سندی با عنوان «سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیر رسمی» توسط هیأت وزیران به «ستاد ملی ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه‌های غیر رسمی» تحت مسئولیت مستقیم وزارت راه و شهرسازی واگذار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیات وزیران در سال ۱۳۹۳ «سند ملی احیاء، بهسازی و نوسازی و توانمندسازی بافت‌های ناکارآمد شهری» را تصویب و «ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار» را به ریاست رئیس‌جمهورس و نایب‌رئیسی وزیر راه و شهرسازی به وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی سکونتگاه‌های غیر رسمی در ابعاد مختلف وظیفه‌مند کرد که وزارت کشور نیز یکی از دستگاه‌های عضو این ستاد است.

اما وزارت کشور به عنوان یک نهاد حاکمیتی، علاوه بر همکاری با سایر دستگاه‌ها در قالب اسناد و ستادهای پیش‌گفته و به منظور مداخله مؤثر در ساماندهی سکونتگاه‌های غیر رسمی - به عنوان یکی از چالش‌های اساسی کشور - با استفاده از ظرفیت‌های قانونی خود (نظیر شورای اجتماعی کشور) و ظرفیت‌های ساختاری و مدیریتی (استانداری‌ها) در ۷ سال گذشته اقداماتی به شرح زیر در رابطه با مناطق حاشیه‌نشین انجام داده است:

۱- تهیه گزارش جامع وضعیت اجتماعی کشور از سال ۹۲ و ارائه آن به محضر مقام معظم رهبری و سران قوا در سال ۹۴ و طرح موضوع حاشیه‌نشینی در سطح مسئولین عالی نظام و حساس‌سازی سطوح حاکمیتی و مسئولین قوا در این خصوص که منجر به در اولویت قرار گرفتن موضوع در سطح کشور و دستور مستقیم مقام معظم رهبری برای انجام کار فوق‌العاده دستگاه‌های ذیربط در راستای بهبود و ساماندهی مناطق حاشیه‌نشین شد.

۲- تخصیص بخش قابل توجهی از زمان جلسات شورای اجتماعی کشور به موضوع حاشیه‌نشینی و ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی در برنامه‌های مرتبط با کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی دستگاه‌های عضو - بویژه در مناطق حاشیه‌نشین - در سطوح ملی و استانی. استانداران تعدادی از استان‌های کشور در جلسات شورای اجتماعی حضور یافته و با طرح مسائل مناطق حاشیه‌نشین استان مربوطه از ظرفیت شورای اجتماعی کشور در جهت حل و فصل مسائل مناطق حاشیه‌نشین استان متبوع خود استفاده کرده‌اند.

۳- تعامل مستمر و فعال بین وزارت کشور (به عنوان مسئول شورای اجتماعی کشور) و وزارت راه و شهرسازی (به عنوان مسئول ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار) و تدوین یک برنامه مشترک برای ساماندهی و توانمندسازی محلات حاشیه‌نشین و به اشتراک‌گذاری منابع و اعتبارات مشترک در تعدادی از محلات کشور.

۴- اختصاص بیش از ۵۰ درصد منابع اعتباری ردیف آسیب‌های اجتماعی به ساماندهی سکونتگاه‌های غیر رسمی در قالب برنامه دفاتر تسهیل‌گری و برنامه‌های فوق‌العاده دستگاه‌های اجرایی در زمینه‌های کاهش طلاق، کاهش اعتیاد، ساماندهی کودکان کار و خیابان، حل مشکل بازماندگی از تحصیل کودکان، آموزش فنی و حرفه‌ای زنان سرپرست خانوار ساکن در مناطق حاشیه‌نشین و ... (شایان ذکر است که کل اعتبار تخصیص‌یافته به وزارت کشور طی ۴ سال اخیر، تنها حدود ۷۵۰۰ میلیارد ریال بوده - یعنی سالانه کمتر از ۲۰۰ میلیارد تومان -  که بیش از ۵۰ درصد این رقم در مناطق حاشیه‌نشین کشور هزینه شده است.)

۵- عمده‌ترین و مهم‌ترین برنامه وزارت کشور در محلات حاشیه‌نشین ایجاد دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی در محلات حاشیه‌نشین  بوده است. سازمان امور اجتماعی از اواخر سال ۱۳۹۶ اقدام به اجرای برنامه‌ای با عنوان «استقرار دفاتر تسهیلگری و توسعه محله‌ای» با مشارکت موسسات غیر دولتی و مبتنی بر وضعیت‌سنجی و نیازسنجی و استفاده از مشارکت ساکنان در بهبود وضعیت محلات حاشیه‌نشین در محلات حاشیه‌نشین ۲۲ استان کشور شامل استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، کرمانشاه، کردستان، تهران، لرستان، فارس، البرز، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خراسان شمالی، قم، گلستان، مرکزی و یزد کرد.

هدف ایجاد نهادهای محلی مذکور آسان‌سازی روند و سرعت‌بخشیدن به امور برای حل مسائل گروهی و جمعی در مناطق حاشیه‌نشین بوده است. در فعالیت تسهیل‌گری آن چه مد نظر است مشارکت مردم و سهیم شدن آنان در فرآیند تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌هاست. هدف تسهیل‌گری ایجاد فرصت مشارکت افرادی است که به هر دلیلی تاکنون فرصت مشارکت در تصمیماتی را که به آنها مربوط می‌شوند، نداشته و به نوعی در حاشیه بوده‌اند.

در حال حاضر و با گذشت دو سال از اجرای این برنامه با مشارکت ۱۵۰ مؤسسه غیر دولتی ۲۳۳ محله حاشیه‌نشین با جمعیتی بالغ بر ۳ میلیون نفر و با وسعتی بیش از ۳۰ هزار هکتار تحت پوشش این برنامه قرار گرفته‌اند و با اقداماتی که از طریق دفاتر تسهیلگری صورت گرفته طی یک سال گذشته رقمی بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد ریال منابع از بخش‌های مختلف برای ساماندهی امور متعدد محلات هدف جذب شده است.

شایان ذکر است که تمام این فعالیت‌ها علاوه بر اقداماتی است که توسط معاونت عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزارت متبوع از طریق شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در زمینه ساماندهی سکونتگاه‌های غیر رسمی در طی این سال‌ها به انجام رسیده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۴۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز هفته کارگر با شعار مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: هفته کارگر با شعار «مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی» از فردا با تجدید میثاق آرمان های امام خمینی آغاز می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد چکشیان، معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت کار در نشست خبری گرامی داشت هفته کارگر 1403 به عنوان رئیس ستاد گرامی داشت هفته کار و کارگر گفت: مراسم هفته کارگر امسال از چندین هفته قبل با فراخوان جشنواره امتنان شروع شده است. جشنواره های استانی در استان ها برگزار شد و کارگران برتر انتخاب شدند.اما در نهایت 26 نفر به عنوان برگزیده کشوری برگزیده شدند که با حضور رئیس جمهور از آنها تقدیر می‌شود.تقدیر از واحدهای نمونه را هم داریم.

وی ادامه داد:در هفته کارگر چند برنامه کلان داریم.امسال با پیگیری هایی که شد برنامه کلان مختلفی انجام خواهد شد.برگزاری جشنواره امتنان در 11 اردیبهشت و قدردانی از کارگران نمونه انجام خواهد شد.

وی ادامه داد:دیدار با مقام معظم رهبری برای 2 هزار کارگر در روزهای آینده از سوی دفتر رهبری اعلام می‌شود.فردا نیز مراسم میثاق با حرم امام خمینی خواهد بود.

چکشیان افزود:حضور در مزار شهدا، بازدید وزیر از کارخانجات و واحدهای تولیدی، سخنرانی وزیر در نمازجمعه را دستور کار داریم.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت کار گفت: شنبه 8 اردیبهشت مراسم اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای تولیدی را در دستور کار داریم. مراسم تجلیل از زنان جامعه کار و تولید را یکشنبه 9 اردیبهشت داریم.

وی گفت:چندین برنامه در بسیج کارگری و کارفرمایی و تجلیل در اکثر کارخانه های کشور را داریم.مکاتبه ای با ستاد اقامه نماز جمعه داشتیم که امام جمعه به بحث تولید و کارگر بپردازند.

وی بیان کرد:مشارکت کارگر جهش تولید و ایران قدیم شعار امسال هفته کارگر است. همچنین هشتگ اختصاصی هفته کارگر 1403 پای کار ایرانیم است.

چکشیان بیان کرد: یکی از برنامه های امسال این است که به کارگران دهک اول تا پنجم به صورت ویژه تری خدمات ورزشی ارائه شود.تا کنون تمام بیمه شدگان تامین اجتماعی امکان استفاده از خدمات ورزشی زیر مجموعه وزارت کار را داشتند، در دستور کار داریم که این موضوع را به صورت دقیق تری امسال دنبال کنیم.

وی افزود: دیدار با خانواده شهدای کارگر؛ نشست تخصصی با موضوعات کار و کارگر و طرح موضوع با مسئولان را در برنامه داریم.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت کار گفت: لیگ سراسری ورزش کارگری به صورت حرفه ای امسال در دستور کار است.قرارگاه جوانی جمعیت در وزارت کار با حمایت وزارت شکل گرفته است، ماده 21 و‌ 24 از این قانون را با حمایت وزیر اجرایی کردیم.

وی درباره آموزش به کارگران برای کاهش حوادث کار گفت: قرارگاه اختصاصی ایمنی و بهداشت کار در استان ها شکل گرفته است.

وی گفت: روزهای هفته کارگر با عناوین مختلف نام‌گذاری شده‌اند به این ترتیب که 5 اردیبهشت کارگر تجدید میثاق با امام ره، رهبری و شهدا، 6 اردیبهشت کارگر فرهنگ کار و مهارت‌آموزی، 7 اردیبهشت کارگر تامین اجتماعی و تکریم بازنشستگان، 8 اردیبهشت کارگر منزلت خانواده، زنان و جوانی جمعیت، 9 اردیبهشت کارگر ایمنی سلامت و بهداشت کار، 10 اردیبهشت کارگر، تشکل‌ها و مشارکت مردم و 11 اردیبهشت کارگر، ایمان، امید و همدلی نام‌گذاری شده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سلاجقه در پاسخ به قدس آنلاین / پسروی آب خزر در محدوده طبیعی و عادی است
  • سلاجقه در پاسخ به قدس آنلاین/پسروی آب خزر در محدوده طبیعی و عادی است
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • القسام: پاسخ ایران، قواعد جدیدی در درگیری با اسرائیل ایجاد کرد | ما از حقوق اصلی ملت خود عقب‌نشینی نخواهیم کرد
  • آیا قامت این قوم افراخته می‌شود؟
  • پسماند معضل استان‌های زاگرس نشین
  • بررسی مسائل و مشکلات محلات حاشیه نشین شهر یزد
  • ۶۲ درصد جغرافیای ایران روی گسل یا در حاشیه گسل‌ها قرار دارد
  • آغاز هفته کارگر با شعار مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی
  • دیدار معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی با کارکنان راه و شهرسازی استان هرمزگان