Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فتحی امروز در جلسه هیئت اندیشه ورزان سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه عاشورا که با حضور محمدرضا جهانسوز رئیس بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور در اتاق جلسه سازمان برگزار شد، اظهار داشت: اگر تنها بعد اقتصادی این بحث را مورد نقد و بررسی قرار دهیم باید در کلان مملکتی؛ بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت نیرو و وزارت نفت با پتروشیمی ها، همراه و همگام بخش کشاورزی باشند تا این بخش بتواند به نحو احسن تامین امنیت غذایی را ایجاد و نهادینه سازد مادامیکه این ائتلاف و هماهنگی بوجود نیاید چالش ها و نارسائیهای بخش کشاورزی به طور کامل حل نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد: کوچک بودن قطعات کشاورزی و ناکارآمد بودن بازرگانی محصولات کشاورزی دو چالش اصلی و اساسی تاثیرگذار در توسعه و رشد کشاورزی کشور است، همه این عوامل به عقیده بنده معلول هستند و تا زمانی که علت این معلول ها پیدا نشود پیشرفتی در این زمینه حاصل نخواهد شد.

فتحی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گرانی و کمبود کود پتاس و فسفر در بازار و قلیائی بودن اکثر خاک های زراعی استان، اظهار کرد: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی بایستی با تهیه اطلس کودی جدید برای مناطق مختلف استان و استفاده از گوگرد و سایر کودهایی که بنیان اسیدی دارند میزان جذب فسفر در خاک را به عنوان یکی از عناصر غذایی لازم برای رشد گیاهان زراعی از جمله گندم را بهبود بخشیده و زمینه رشد گیاهان زراعی را فراهم سازد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، گفت: اراضی کشاورزی استان آذربایجان شرقی بالغ بر یک میلیون و 200 هزار هکتار می باشد که از این میزان 900 هزار هکتار بصورت دیم کاشت می شوند، فاصله کشاورزان شاخص با متوسط عملکرد در واحد هکتار با کشاورزان عادی بسیار زیاد است که علت اصلی آن کوچک بودن قطعات کشاورزی می باشد خوشبختانه در قطعات بزرگ و کشاورزی بزرگ مقیاس با مشکل خاصی مواجه نیستیم.

وی، افزود: کشاورزان شاخص؛ کارشناس فنی، بازاریاب و سایر تمهیدات لازم جهت تحقیق و بررسی مسائل و موارد مربوط به توسعه و افزایش تولید محصولات کشاورزی را در داخل مجموعه گنجانده و به نحو احسن از آن بهره برداری می کنند شاید بتوان گفت که امنیت غذایی کشور نیز مدیون این کشاورزان و فعالان کشاورزی است.

فتحی با اشاره به ناکارآمدی بازرگانی محصولات کشاورزی درسطح کشور و استان، تاکیدکرد: باید با تدوین و ابلاغ نظام بهره برداری مشخص و معین و متناسب با شرایط مختلف کشور، انگیزه لازم برای فعالیت کشاورزان عادی در قطعات کوچک مقیاس را ایجاد و زمینه مقتضی برای فعالان جوان در عرصه کشاورزی را فراهم کنم.

انتهای پیام/60001

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت نفت وزارت جهاد کشاورزی کشاورزی آذربایجان شرقی توسعه رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی خبرگزاری فارس فارس تبریز بازرگانی امنیت غذایی تبریز منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۴۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام شرکت‌های تولید کننده آرد، غنی‌سازی آرد را با آهن و اسید فولیک انجام می‌دهند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدحیدر محمدی، به اقدامات و برنامه‌های سازمان غذا و دارو در حوزه غذا و صادرات محصولات خام کشاورزی اشاره کرد و گفت: طرح غنی‌سازی نان با آهن و اسید فولیک را توانستیم اجرا کنیم و همه شرکت‌های تولید کننده آرد، غنی‌سازی آرد را با آهن و اسید فولیک انجام می‌دهند.

وی افزود: در تداوم طرح غنی سازی شیر با ویتامین D موفق شدیم مراحل اولیه غنی سازی آرد با ویتامین D را شروع کنیم، چون قوت قالب مردم ما نان است و بیشترین مصرف در کالاهای اساسی هم گندم است.

محمدی ادامه داد: یکی از اقدامات بزرگ ما در سال گذشته، توسعه پایش سموم در مواد غذایی است که ما هر سال این کار را انجام می‌دهیم و سال ۱۴۰۲ بسیار بیشتر انجام دادیم و اقلامی که آلودگی با آفت کش‌ها، سموم و نیترات را دارند، شناسایی می‌کنیم.

وی افزود: بالغ بر ۵۰۰ آزمایشگاه در سراسر کشور داریم که ۵۳ آزمایشگاه مربوط به وزارت بهداشت است، دانشگاه‌های علوم پزشکی و آزمایشگاه مرجع که این آلودگی‌ها را اندازه‌گیری می‌کند. مثلاً برای پسته یکی از شاخص‌هایی که همه کشورها از ما می‌خواهند، آلفاتوکسین پسته است و سه آزمایشگاه در تهران، رفسنجان و کرمان توسط اتحادیه اروپا تأیید شده است.

محمدی در ارتباط با آلفاتوکسین، گفت: با توجه به مشکلاتی که برای صادرات به وجود آمد تاکید شد که همه محصولات خام کشاورزی مشمول آزمایش شوند، یعنی موقع صادرات ما شاخص مورد تأیید کشور مقصد را می‌گیریم.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۸ هزار شاخص را تدوین و کتابچه آن را در اختیار همه دستگاه‌های ذی‌ربط قرار دادیم که بومی‌سازی شده است. یعنی بر اساس میزان مصرف همه محصولات خام کشاورزی؛ مثل ذرت، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، هویج و…، در کشور ما این میزان مشخص است. حالا اگر بخواهیم این محصولات را صادر کنیم، سطح شاخص را باید کشور مقصد به ما بدهد، یعنی مقصد صادراتی اعلام می‌کند که سطح آرسنیک برنج مورد قبول من مثلاً ۲۵۰ است، در کشور ما این سطح بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ است. ما بر اساس استاندارد آن کشور اگر سختگیرانه‌تر باشد به صادر کننده‌ها اعلام می‌کنیم که مقصد صادراتی شما تا این سطح را قبول می‌کند بیش از این سطح ما غیر منطبق اعلام می‌کنیم؛ در نتیجه اجازه صادرات نمی‌دهیم، به همین دلیل ما در رابطه با پسته و محصولات خام کشاورزی، تا زمانی که جواب آزمایش مشخص نشود اجازه صادرات نمی‌دهیم، طبیعتاً به مواردی اجازه صادرات می‌دهیم که منطبق باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تداوم توزیع برنج و شکر تنظیم بازاری در کرمانشاه
  • پیش بینی تولید ۱۳.۵ میلیون تن گندم در سال جدید
  • صادرات محصولات کشاورزی از مازندران رشد ۱۰ برابری داشته است
  • تمام شرکت‌های تولید کننده آرد، غنی‌سازی آرد را با آهن و اسید فولیک انجام می‌دهند
  • شاخص های سازمان غذاودارو برای صادرات محصولات کشاورزی
  • شرط سازمان غذاودارو برای صادرات محصولات کشاورزی
  • پتانسیل خودکفایی محصولات اساسی در کشور وجود دارد
  • رونق گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در گلستان
  • تامین آب پایدار به یکی از چالش‌های اساسی کشور تبدیل شده است
  • امهال تسهیلات کشاورزان خسارت دیده از حوادث غیرمترقبه ابلاغ شد