Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده حوزه دفاع مقدس با اشاره به اینکه صداقت در نوشتن مهم‌ترین شرط موفقیت است، گفت: نقش نویسنده آثار دفاع مقدس رنگ‌آمیزی هنرمندانه با تکیه بر مستندات است.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در آخرین روز تابستان سال ۱۳۵۹ این مرز و بوم درگیر یکی از طولانی‌ترین جنگ‌های قرن بیستم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگی تحمیلی که هشت سال به طول انجامید و در سال ۱۳۶۷ به پایان رسید.

گنجینه پرگوهر دفاع مقدس با انبوهی از مصادیق ایثار و از جان گذشتگی و بالاترین مراحل سلوک عرفانی و قرب حق، در سنگرها و خاک‌ریزهای مرزهای غربی و جنوبی ایران در طول هشت سال دفاع مقدس هنوز می‌تواند ریشه آفرینش‌های ادبی باشد.

گلعلی بابایی، نویسنده باسابقه حوزه دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، گفت: برخی نویسنده‌ها چون نمی‌توانند چیزی که در ذات اصلی شهید وجود دارد و آن زندگانی واقعی شهید است را بنویسند شروع به خیال‌بافی می‌کند و معمولاً این خیال‌بافی‌ها برای این شخصیت‌ها بیشتر به سمت ماورایی کردن و دست‌نیافتنی کردن شهدا می‌رود که این مسائل بیشتر در ژانرهای مستند داستانی اتفاق می‌افتد.

وی ضمن بیان اینکه مقداری از آفت اغراق در آثار مربوط به دفاع مقدس مربوط به ذائقه مخاطب است، افزود: به هر حال زندگینامه‌ها در قالب مستند داستانی جذابیت بیشتری دارد نسبت به زندگینامه‌های مستند دارند. در آثار مستند نویسنده هیچ دخل و تصرفی در آن ندارد مگر به شیوه‌های خاصی که بتواند مخاطب را جذب کند و دستش بسته‌تر است. معمولاً زنگ‌پردازی‌ها و داستان‌پردازی‌های آثار مستند داستانی برای مخاطب جذابیت بیشتری دارد که این اتفاق هم از مظلومیت شهدا است.

این نویسنده دفاع مقدس اظهار کرد: خیلی از ناشران کتاب‌های خود را قبل از چاپ در اختیار خانواده، دوستان و هم‌رزمان شهید قرار می‌دهد تا راستی‌آزمایی شود.

بابایی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری فرمودند؛ با تحریف مخالف هستند اما با رنگ آمیزی هنرمندانه موافق‌اند، ابراز کرد: صداقت در نوشتن مهم‌ترین شرط موفقیت است. در نوشتن آثار در مورد شهدا مطالب غیرواقعی اضافه نکنیم و کم‌فروشی هم نکنیم. همان مستنداتی که به دست می‌آوریم با صداقت و نیت خالص همراه با چاشنی رنگ‌آمیزی هنرمندانه اثر خوبی را می‌آفریند.

وی با تاکید بر این نکته که نقش نویسنده آثار دفاع مقدس رنگ‌آمیزی هنرمندانه با تکیه بر مستندات است، عنوان کرد: نمونه مناسب نویسندگان جوان که موفق هستند خانم مریم عرفانیان است که کتاب «مربع‌های قرمز» را نوشته است که مورد توجه مقام معظم رهبری هم قرار گرفت. او گفته است که برای نوشتن این کتاب سختی فراوان کشیده و نتیجه خوبی هم گرفته است اما برخی‌ها نمی‌خواهند این سختی را تحمل کنند و بخوانند و پژوهش کنند. اگر نویسنده با اطلاعات خوب وارد میدان نوشتن شود برچسب خیالبافی و داستان‌سرایی هم نمی‌خورد.

نویسنده کتاب «همپای صاعقه» گفت: صداوسیما هم در سریال‌سازی درباره دفاع مقدس کم‌کاری کرده و الان هر سریالی می‌بینم مربوط به دوره قاجار یا پهلوی است. در همه جای دنیا ساخت سریال‌ها و فیلم‌های بزرگ دنیا مبتنی بر اقتباس است اما فیلم‌های ما مبتنی بر خیال‌پردازی است.

بابایی خاطرنشان کرد: فیلم‌های دهه شصت و هفتاد خوب بود اما نیاز به آثار سینمایی و تلویزیونی جدید داریم؛ که بسیاری از کتاب‌های دفاع مقدس می‌تواند برای تولید آثار مربوط به جنگ تحمیلی مورد اقتباس قرار گیرد.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: دفاع مقدس ادبیات دفاع مقدس گلعلی بابایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۴۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ارسال آثار برای جشنواره ملی فانوس تا ۱۵ خرداد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز گلستان، محور‌های هشتمین جشنواره ملی تولیدات هنری فانوس در گلستان نقش ولایت و رهبری در دفاع مقدس، نقش اقشار مختلف مردم در دفاع مقدس، شهدا، رزمندگان، آزادگان، جانبازان و ایثارگران، مدافعان حرم و امنیت و راهیان نور است.

علاقمندان می‌توانند آثار خود را در بخش‌های هنر‌های نمایشی، هنر‌های تجسمی، فیلم، موسیقی و سرود، رادیویی و دانش آموزی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

افراد تا ۱۵ خرداد می‌توانند آثار خود را از طریق برنامه‌های سروش، ایتا، بله و شاد به شماره ۰۹۱۱۷۰۴۰۰۳ ارسال کنند.

دیگر خبرها

  • کنگره‌های شهدا باید جریان‌ساز و هنرمندانه برگزار شود
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • مهلت ارسال آثار برای جشنواره ملی فانوس تا ۱۵ خرداد
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست
  • اقتباس بهترین راه ارتباط کودکان با سینما