Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@06:12:17 GMT

۱۲ محصول کشاورزی لرستان قابلیت صادرات دارد

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۵۰۸۲

۱۲ محصول کشاورزی لرستان قابلیت صادرات دارد

"عبدالله موموندی" روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: محصولاتی چون انار، انجیر، سیب قرمز، شیرخام، عسل، زعفران، انواع حبوبات و شیلات با وزن حدود ۴۵۰ هزار تن در لرستان تولید می شود اما به دلیل عدم فرآوری و نبود بازار هدف، از صادرات باز می ماند.

وی با تاکید بر بازاریابی محلی، داخلی و صادراتی برای کشاورزی لرستان تصریح کرد: باید پروژه توسعه و ترویج صادرات پذیری کالاهای کشاورزی استان را در دستور کار قرار داد که این مهم صرفا تکلیف جهادکشاورزی نیست بلکه باید به عنوان یک امر فرابخشی تلقی و پیگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موموندی گفت: خام فروشی برخی تولیدات نه تنها سود ندارد بلکه امکان فساد و خرابی محصول را ایجاد می کند و خسارت بسیاری بر جا می گذارد بنابراین باید افرادی که بالقوه این کار را انجام می دهند و در امر صادرات تجربه موفق دارند شناسایی و بکارگیری کنیم.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار داشت: با وجود ظرفیت های بالقوه زیربخش های مختلف کشاورزی  استان برای صادرات اما با چالشی به نام عدم تقاضای موثر برای بسیاری از کالاها مواجه هستیم.

موموندی گفت: پارسال از مجموع کالاهایی که از مقصد لرستان صادر شده، حدود ۲۱ هزار تن معادل  ۵.۶ درصد وزنی و نیم درصد ریالی مربوط به کشاورزی بوده است.

وی ادامه داد: این رقم صادرات نیز در مجموع مربوط به چهار شخصیت حقیقی و حقوقی و ۷۰ درصد این تعداد مربوط به کشت و صنعت فجر خرم آباد بود و این یعنی تمرکز بر افزایش تولید بوده است و در بازاریابی کشاورزی خیلی خوب نبوده ایم.

مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: باید برای تغییر رویکرد تولید محور به بازار و صادرات محور به اقداماتی همچون کشاورزی دانش بنیان، تقویت زنجیره تامین، ارزش افزوده و کشاورزی قراردادی توجه کرد.

موموندی توضیح داد: در کشاورزی قراردادی، باید قبل از تولید، با بازار به توافق رسید و حتی پیش فروش هایی از قبل داشت که با دریافت مبالغ پیش پرداخت می توان بخشی از نیازهای اقتصادی مسیر تولید را هم برطرف کرد و از طرفی اطمینان بازار فروش را هم داشته باشیم.

وی افزود: بسیاری از محصولات صادرات پذیر استان حتی در بازارهای محلی هم فروش خوبی ندارند و همین امر موجب می شود فرصت بزرگی به نام ارزش افزوده و سودآوری محصول از بین رود.

وی با بیان اینکه فرآوری محصول موجب قدرت نگهداری بیشتر آن می شود گفت: ایجاد زیرساخت های صادراتی، موجب ارزش افزوده، اشتغال بالا، درآمد بیشتر و کاهش ضایعات می شود در حالیکه اکنون طی مراحل مختلف تولید تا فروش، ۳۰ تا ۴۰ درصد ضایعات داریم.

موموندی با تاکید بر کشاورزی هوشمند مبتنی بر دانش افزود: باید زنجیره صفر تا ۱۰۰ برای هر محصول کشاورزی تعریف و عملیاتی شود.

لرستان بین ۲.۹ تا سه میلیون تن تولید کشاورزی و باغی دارد، ۸۰۰ هزار هکتار زمین زراعی و  ۴۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغ مثمر با تولید ۲۸۰ هزار تن ظرفیت بزرگی برای این استان محسوب می شود ودر حالیکه  پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان ارزش  تولیدات کشاورزی لرستان در زیر بخش‌های زراعی، دامی و باغی است  اما به دلیل کم توجهی به صادرات محصول، ارزش افزوده آنچنانی  نصیب مردم نشده است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی توسعه صادرات اختصاصی ایرنا لرستان صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی توسعه صادرات اختصاصی ایرنا لرستان صادرات غیر نفتی وزارت جهاد کشاورزی توسعه صادرات اختصاصی ایرنا لرستان صادرات غیر نفتی اخبار کنکور کشاورزی لرستان ارزش افزوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۵۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد

به گزارش قدس آنلاین، حسین اصغری درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: در حال حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و ... تامین می شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولید کننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولید کننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز سال جاری نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه سال جاری در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم‌افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • ۱۷ هزار تن توت فرنگی در مازندران تولید می‌شود
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • آغازبرداشت نوبرانه گوجه سبز از باغات سرپل ذهاب
  • پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن گندم در استان اردبیل