Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-24@10:21:14 GMT

سرفه پایدار پس از سرماخوردگی و نکاتی برای بهبود آن

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۵۹۱۴

سرفه پایدار پس از سرماخوردگی و نکاتی برای بهبود آن

پس از سپری کردن یک دوره سرماخوردگی یا آنفلوآنزای شدید ممکن است یکی از علائم بیماری یعنی سرفه ای آزاردهنده همچنان همراه شما بوده و از بین نرفته باشد.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "پریونشن"، بیشتر علائم سرماخوردگی طی یک دوره هفت تا 10 روزه از بین می روند اما پژوهش ها نشان می دهند که برخی مبتلایان به این بیماری پس از سپری شدن این دوره همچنان با سرفه مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرفه می تواند بیش از هر یک از علائم سرماخوردگی ادامه یابد زیرا سیستم ایمنی بدن همچنان در تلاش است تا شرایط مسیرهای هوایی را به حالت عادی بازگرداند.

با از بین رفتن احتقان، ترشحات پشت حلق نیز می توانند موجب سرفه شوند. ممکن است این گونه به نظر برسد که سرفه برای همیشه با شما همراه خواهد بود اما می توان اقداماتی را در راستای متوقف کردن آن انجام داد.

اگر سرفه برای بیش از دو ماه ادامه داشته باشد باید به پزشک مراجعه کنید زیرا این می تواند نشانه ای از مساله ای دیگر مانند آلرژی ها، آسم یا بازگشت اسید معده باشد. (همچنین، اگر افزون بر سرفه دیگر علائم بیماری کووید-19 را تجربه می کنید باید با پزشک خود صحبت کنید.)

برای پیشگیری از سرفه طولانی مدت می توانید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:  

محافظت از خود

ساده‌ترین روش برای پرهیز از تجربه سرفه طولانی مدت، پرهیز از ابتلا به بیماری در وهله نخست است. به شستشوی منظم دست ها پس از بازگشت به خانه، لمس سطوح مختلف، یا حضور در کنار افراد بیمار توجه داشته باشید. اگر احساس می کنید علائم بیماری در حال شکل گیری هستند، مصرف مواد مغذی مانند روی و ویتامین C را مد نظر قرار دهید. مطالعات نشان داده اند که این مواد مغذی می توانند به کوتاه‌تر شدن دوره سرماخوردگی در صورت آغاز مصرف هنگام ظهور نشانه های اولیه بیماری کمک کنند.

استراحت کافی

زمانی که خواب هستید، بدن به طور طبیعی خود را ترمیم می کند و زمانی که بیمار هستید، خواب و استراحت کافی به سیستم ایمنی زمان لازم برای مبارزه با عوامل بیماری‌زا را می دهد. استراحت می تواند به کوتاه‌تر شدن دوره علائم کمک کند. اگر سرفه موجب بیدار شدن شما از خواب می شود، سر خود را با کمک یک بالش اضافه حدود 15 درجه بالاتر از دیگر قسمت های بدن قرار دهید. این کار به باز شدن مسیرهای هوایی کمک می کند، از این رو تنفس راحت‌تر صورت می گیرد و ممکن است از انباشت مخاط در گلو نیز جلوگیری شود.

توجه به شرایط هوا

اگر در تلاش برای تسکین علائم سرماخوردگی هستید، از محرک هایی که می توانند موجب تشدید سرفه و طولانی‌تر شدن دوره آن شوند، پرهیز کنید. از دود، عطر، و هر چیزی که به آن آلرژی دارید، پرهیز کنید. دستگاه های تصفیه کننده هوا می توانند به حذف گرد و غبار، پوست حیوانات، و دیگر ذراتی که ممکن است در تحریک گلوی شما نقش داشته باشند، کمک کنند. دستگاه های گرمایشی مانند هیترها می توانند موجب خشکی هوا شوند که این شرایط می تواند سرفه را تحریک کند، از این رو، استفاده از یک دستگاه مرطوب کننده هوا می تواند رطوبت را به هوا بازگرداند.

برای خلاص شدن از سرفه طولانی مدت نیز می توانید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:

مصرف عسل

چای گرم همراه با عسل می تواند به تسکین گلوی خراشیده شما کمک کند. مایعات گرم به پاکسازی مخاط در سینه و سینوس ها کمک می کنند و عسل دارای خواص طبیعی ضد باکتری است که ممکن است به مبارزه با عفونت کمک کند. یک قاشق عسل ممکن است به تنهایی نیز به تسکین سرفه کمک کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که مصرف یک قاشق عسل توسط کودکان دو ساله یا بزرگ‌تر می تواند به اندازه دکسترومتورفان، یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی در داروهای مهارکننده سرفه بدون نسخه در تسکین سرفه موثر باشد.

بخور صورت

زمانی که بیمار هستید، دوش آب گرم احساس بهتری در شما ایجاد می کند و این دلیل خوبی دارد. هوای گرم و مرطوب به پاکسازی مخاط محرک سرفه کمک می کند و مسیرهای بینی و مجاری تنفسی را مرطوب می کند که به تسهیل تنفس منجر می شود. گیاه اکالیپتوس از خواص ضد ویروس و ضد باکتری برخوردار است که می تواند فواید استفاده از بخار را هرچه بیشتر افزایش دهد. بر همین اساس، شما می توانید چند قطره روغن اساسی اکالیپتوس را در یک ظرف آب جوش ریخته، سپس بخاری که از ظرف بلند می شود را استنشاق کنید.

مصرف دارو

زمانی که متوقف کردن سرفه برای شما غیرممکن به نظر می رسد، داروهای بدون نسخه حاوی سرکوب کننده های سرفه و خلط آورها (رقیق کننده مخاط) را امتحان کنید. اگر آنها نیز کمکی به تسکین سرفه نکردند، پزشک ممکن است دارویی قوی‌تر را برای شما تجویز کند. شما باید داروهای سرماخوردگی بدون نسخه را تنها برای یک هفته مصرف کنید. پس از آن، اثربخشی این داروها کاهش می یابد و بهتر است از آبنبات های تسکین سرفه برای تسکین گلوی خراشیده خود استفاده کنید.

نتی‌پات ها و شستشوی سینوس نیز می تواند به از بین بردن مخاط اضافه کمک کند اما فقط یک بار در روز از آنها استفاده کنید تا میزان مخاطی که پاکسازی می شود بیش از حد زیاد نشود زیرا این شرایط موجب خشکی مسیرهای هوایی شده و همچنین گلبول های سفید که با عفونت مبارزه می کنند را از بین می برد.

-------------------------------------------------------

بیشتر بخوانید: 

*سرفه و آشنایی با انواع آن

*9 دلیل برای سرفه!

لینک کوتاه: asriran.com/0038Va

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سرفه سلامت سرماخوردگی تسکین سرفه قرار دهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۵۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا

به گزارش همشهری آنلاین، شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

۳ راه برای تشخیص کرونا از آنفلوآنزا و سرماخوردگی | چرا افراد جوان براثر کرونا فوت می‌کنند؟ افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روزها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند،

شیوع سویه JN۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمدهای از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

کد خبر 846548 منبع: میزان برچسب‌ها کرونا حج عمره وزارت بهداشت و درمان خبر مهم بیماری - آنفلوآنزا بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • اوسمار: در فوتبال ایران زیاد وقت تلف می‌کنید
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • هنگام خرید ورق آلومینیوم کامپوزیت به چه نکاتی توجه کنیم؟
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • درمان سرماخوردگی و آنفولانزا با این روغن
  • نکاتی که باید در مورد کلسترول بدانید/ اینفوگرافیک
  • مقاومت در برابر سرماخوردگی با طلای سرخ
  • چه نکاتی قبل از خرید بلیط قطار باید بدانیم؟