Web Analytics Made Easy - Statcounter

زمانی با بیان‌اینکه نسل جوان باید بدانند دفاع مقدس ریشه مستمر و غیرمنقطع با عاشورای حسینی دارد، گفت: وقتی در عملیات‌ها کار گره می‌خورد، بچه‌ها صورت بر سجده گذاشته و با امام زمان(عج) سخن می‌گفتند گویی با هم همنشین هستند و از امام(عج) راهکار می‌خواهند.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، به مناسبت فرا رسیدن چهلمین سالگرد دفاع مقدس و آغاز هفته گرامیداشت آن ایام طلاییِ تاریخ معاصر ایران زمین و به منظور بررسی ارتباط و انس رزمندگان با امام زمان(عج) و تاثیر این انس بر حماسه سازی ها و رشادت های آنان با «بهرام زمانی» از جانبازان و راویان دوران دفاع مقدس و مدرس علوم سیاسی گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

معمولاً در روایتگری ها و بیان خاطرات دوران دقاع مقدس به حماسه و رشادت رزمندگان اشاره می شود، در کنار این جنبه، در بُعد معنوی و انس و عُلقه با خدا و اهل بیت(ع) به ویژه امام زمان(عج) چه جلوه های بی نظیری در جبهه ها رقم می خورد؟

 

یکی از مولفه ها و شاخصه های بسیار مهم و برجسته در دوران هشت ساله دفاع مقدس که شاید کمتر به آن پرداخته شده، معنویت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از پرداخت به این بُعد باید توجه داشت بین جنگ و دفاع تفاوت جدی وجود دارد، جنگ یعنی استفاده از ابزار و عِده و عُده و اعلام ساعت شروع و ... اما دفاع یعنی بروز صفات ارزنده و والای یک انسان در یک مقطع تاریخی اعم از ایثار، شجاعت، شهامت و اخلاص.

از این رو، دقیقاً پایه اصلی و مهمترین مولفه دوران دفاع مقدس، معنویت است و ریشه معنویت هم به امام شناسی رزمندگان باز می گردد که آن را از عاشورا الهام گرفته اند.

اگر ما برای هشت ساعت یعنی از طلوع تا غروب خورشید یک روز نزدیک به 1400 سال است که گریه می کنیم و «حسین(ع) حسین(ع)» می گوییم برای آن است که در نهضت عاشورا ارزشمندترین صفات یک انسان بروز و تجلی پیدا کرد.

برای همین است که بزرگان همه ادیان و مذاهب برای نجات خود و کشورشان ورق به ورق زندگی حضرت حسین بن علی(ع) را مطالعه می کنند.

علاقه دارم نسل نو بدانند دفاع مقدس ریشه مستمر و غیرمنقطع با عاشورای حسینی دارد، دفاع مقدس دورانی است که نسل جوان اولاً پای آرمان های اسلام و ثانیاً پای انقلاب و نائب امام زمان(عج) ایستاده اند.

 

می توانید مصادیقی از انس و الفت رزمندگان با امام زمان(عج) را بیان کنید.

 

شخصاً بیش از سه هزار پرونده و وصیتنامه شهدا را بررسی کرده ام در 75 درصد این سه هزار پرونده، سلام اول شان به امام زمان(عج) است.

شهید «سیداحمد اسلامی» (بسیار مجیب الدعوه است) که رضوان خدا بر او باد، مردی 38 ساله و دارای فرزند، وقتی نایب امام(عج) برای یاری امام زمان(عج) فرمان داد، برای یاری امام عصر(عج) لبیک گفت و در میدان نبرد حاضر شد، وی قبل از عملیات در منطقه بوکان به همه رزمندگان توصیه های معنوی می کرد و بر نماز اول وقت و دائم الوضو بودن و قرائت زیارت عاشورا در هر روز صبح تاکید داشت. آن شهید بزرگوار شالی سبز بر گردن داشت و خیلی سواد نوشتن بلد نبود از من خواست برایش وصیتنامه بنویسم، پایان وصیتنامه خطاب به همسرش گفت: همسرم اگر پیکر من برگشت حتما به جنازه من نگاه کن ...

ایشان شهید شد و پیکرش بازگشت و دفن شد از همسرش خواستم خاطره ای برای ما از شهید اسلامی بگوید، همسر شهید تعریف کرد که شهید قبل از اعزام به او گفته بود: بعد از شهادت اگر پیکرم بازگشت حتما جسدم را ببین اگر این شال سبزی که بر گردن من است همچنان بر گردنم بود بدان به ملاقات امام زمان(عج) نائل نشدم اما اگر این شال سبز به کمرم بسته شده بود بدان به دیدار امام(عج) رفتم!

همسر شهید اسلامی ادامه داد: وقتی پیکر مطهر همسرم بازگشت، اصرار کردم آن را ببینم، وقتی کفن را گشودند دیدم لباس رزم بر تنش است و با همان دفن می شود و شال سبز سیداحمد به کمرش بسته شده است ... یعنی شهید اسلامی به ملاقات امام زمان (عج) نایل شده بود.

همچنین، شهید «رضا گلستانه» در وصیتنامه اش نوشت: وقتی حسین زمان در میدان ایستاده و من حاضر نیستم یاریش کنم فرقی ندارد بر سجاده نماز باشم یا سفره می!

شهید «رسول برگل» متولد 1342 که در سال 1362 به شهادت رسید در وصیتنامه اش نوشته است: سلام اول من به پیشگاه حجت خدا و امام زمان(عج) که در لحظه لحظه سنگرهای نگهبانی ما حضور دارد، سلام من بر همان آقایی که شب ها در سنگر کمین با هم نجوا داریم ... سلام دوم من بر نائب او امام سید روح الله ...

در کدام اصول و مبانی مدیریت، علوم اجتماعی، روانشناسی و ... میدان می توان این سخنان را شنید، همه اینها نشان از فرهنگ امام شناسی دارد.

 

چه ویژگی هایی در رزمندگان وجود داشت که آنان را به چنین ارتباط و درک عمیقی از امام مهدی(عج) موفق می کرد؟

 

اگر بخواهیم به مهدویت و حضور امام زمان(عج) در دوران دفاع مقدس اشاره کنیم باید ویژگی های افراد موفق در این انس و ارتباط را بشناسیم؛ نخستین ویژگی تکلیف محوری است، انسان تکلیف‌محور، زمان شناس است و می داند چه زمان باید در میدان باشد و چه بگوید.

دومین ویژگی ظرفیت شناسی است اینکه هر کس به اندازه وسع در راه اعتلای اسلام و فرهنگ اسلامیت انقلاب برای تحقق تمدن نوین اسلامی تلاش کند؛ سوم دشمن شناسی است رزمندگان در جبهه ها شمر زمان را می شناختند.

البته این سه شناخت رخ نمی داد مگر در سایه شناخت امام زمان(عج)، که مسیر خاص خود را دارد. باید کسانی را که با حضرت حجت(عج) ارتباط دارند و گوشش‌شان به امام زمان(عج) است، بشناسیم وقتی چنین شد امام مهدی(ع) دست ما را هم می گیرد و با خود می برد.

 

این انس و برخورداری از این ویژگی ها چه تجلی ای در عملیات ها داشت؟

 

وقتی در عملیات های والفجر 8، کربلای 4 و 5 بیت المقدس 6 و 7، مرصاد و ... کار گره می خورد بچه ها شب صورت بر سجده گذاشت و با امام زمان(عج) سخن می گفتند طوری که گویی با هم همنشین هستند و از امام(عج) راهکار می خواهند.

یکی از مدافعان حرم می گفت در سوریه کار گره خورد، یک لحظه یاد کربلای 5 افتادم که همه بچه ها پشت خاکریز گروهان یکصدا گفتند «یا حجت ابن الحسن(عج)»، من نیز بچه ها را همدل و همصدا کردم که چنین بگویند و کار ما هم جور شد ...

در منظقه بازی دراز شهید «محسن وزوایی»، فرمانده گردان حبیب می گفت وقتی فرمانده بعث را اسیر کردیم دائم می گفت فرمانده تان را بگویید بیاید، فرمانده را نشانش دادیم، می گفت نه آن کسی را که با لباس سبز و شمشیر می جنگید و هر چه شلیک می کردیم به او نمی خورد، بگویید بیاید!!

 

آیا این فرهنگ ادامه دارد یا در دل جبهه ها جا مانده است؟

 

اینها تخیل و داستان سرایی نیست اینها را اهل دل دیدند، امام زمان(عج) حمایت کرد ... دقیقاً همان فرهنگ عاشورایی دفاع مقدس در راه مهار ویروس منحوس کرونا دیده می شود، کسانی دلداده میدان هستند که با امام زمان(عج) ارتباط نزدیک دارند و از ایشان مدد می گیرند.

امیدوارم نسل جوان ما برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب که امام حی و حاضر امام خامنه ای ترسیم کرده اند، در کنار نسل فرهیخته انقلاب به سبک زندگی شهدا باز گردیم و با تاسی به آن، پرچم این انقلاب را با تحقق تمدن نوین اسلامی به امام حی و حاضر تقدیم کنیم.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: مهدویت دفاع مقدس امام زمان عج دفاع مقدس جبهه ها امام عج بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۶۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تشییع و خاک‌سپاری ۲ شهید گمنام در استان قزوین

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین از تشییع و خاک‌سپاری دو شهید گمنام در این استان خبر داد و گفت: مراسم استقبال از این شهدا ساعت ۱۰ صبح شنبه یازدهم فروردین‌ در میدان میرعماد برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمد امیری‌مقدم، ظهر امروز -چهارشنبه هشتم فروردین‌- در نشست خبری با اصحاب رسانه که در خانه-‌موزه خلبان شهید عباس بابایی برگزار شد، از تشییع و تدفین دو شهید گمنام در این استان خبر داد و اظهار کرد: مراسم استقبال از این شهدا ساعت ۱۰ صبح شنبه، یازدهم فروردین از میدان میرعماد به سمت معراج‌الشهدا برگزار می‌شود.

وی افزود: این شهیدان گمنام دو مراسم شب وداع خواهند داشت که یکی در شهر اقبالیه (سلطان‌آباد) در روز پانزدهم فروردین پیش از نماز مغرب و عشا خواهد بود و دیگری هم روز هجدهم فروردین در شهرستان آبیک برگزار می‌شود.

تشییع ۲ شهید گمنام در آبیک و قزوین

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان با بیان اینکه این شهدا در روزهای شانزدهم فروردین در روستای کورانه قزوین و نوزدهم فروردین در آبیک تشییع می‌شوند، گفت: پیکر این شهدا اواخر سال ۱۴۰۲ تفحص و از مرز شلمچه وارد کشور شدند که یکی از این شهدا در قالب یگان بسیج و در عملیات خیبر (جزیره مجنون) در ۲۹ سالگی به شهادت رسید و دیگری در عملیات عاشورای ۲ شهید شده است.

امیری‌مقدم ادامه داد: مراسم تشییع این دو شهید گمنام ساعت چهار بعدازظهر روز شانزدهم فروردین در روستای کورانه و نوزدهم فروردین در شهر آبیک برگزار می‌شود و از زمان استقبال تا تدفین این شهدای گمنام ۱۱ روز زمان داریم که طی این مدت هیئت‌های مذهبی و پایگاه‌های بسیج می‌توانند پذیرای این میهمانان بهشتی باشند.

وی یادآور شد: برای خاک‌سپاری این دو شهید گمنام، دو نقطه برای تدفین از قبل شناسایی و برای آنها یادمان ساخته شده است که تا پیش از تدفین این شهدای گران‌قدر تکمیل خواهد شد که زیارتگاه این شهیدان گمنام در سه‌راهی امامزاده اباذر و همچنین صنایع دفاعی انصارالمهدی (عج) خواهند شد.

ساخت ۲۵ یادمان شهدای گمنام

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین همچنین با اشاره به تاریخچه ساخت یادمان شهدای گمنام در استان قزوین گفت: از سال ۱۳۸۱ که نخستین تدفین شهیدان گمنام در استان قزوین صورت گرفته است تا سال ۱۴۰۰ یعنی طی ۱۹ سال، ۳۳ یادمان شهدای گمنام در استان قزوین ساخته شده بود.

امیری‌مقدم از ساخت ۲۵ یادمان شهدای گمنام استان قزوین در طول دو سال اخیر (۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲) خبر داد و افزود: هشت یادمان از این تعداد از یادمان‌های به‌جامانده از دوره قبل بودند و در طول دو سال اخیر هم احداث ۱۷ یادمان را آغاز کردیم که برخی ساخته شده و بعضی دیگر هم در حال ساخت هستند.

وی همچنین میزان سهمیه چاپ کتاب در نهاد متبوعش را ۶۰ جلد در سال عنوان کرد و گفت: سال پیش در مجموع ۶۱ جلد کتاب با موضوع دفاع مقدس در استان قزوین چاپ یا تجدید چاپ کردیم، در ضمن در سال‌جاری هم تدوین و تألیف تاریخ توصیفی هشت‌سال دفاع مقدس و تکمیل دایرةالمعارف دفاع مقدس استان قزوین با ۳۰۰ مدخل را با کمک دانشگاه‌ها در دستور کار داریم.

کد خبر 739649

دیگر خبرها

  • سیره شهدا باید سرلوحه همه مدیران باشد
  • هدیه نوروزی امام رضا (ع) برای رزمندگان
  • دیدار با جانبازان و رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس در تکاب
  • قزوین میزبان ۲ شهید گمنام می‌شود
  • آیا همه رزمنده‌ها روزه می‌گرفتند؟
  • «اروند» دریایی که حال و هوایش فرق می‌کند
  • جزئیات تشییع و خاک‌سپاری ۲ شهید گمنام در استان قزوین
  • روایت نور؛ از ابتدا تا انتهای سفر عاشقی به کربلای ایران
  • تحویل سرخ سال ۶۷ روی جاده ام‌القصر/ مصداق «احسن الاحال» را در سیمای رزمندگان می‌دیدیم
  • شهر مقدس قم میزبان ۲ شهید گمنام می‌شود