Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه رای الیوم در یادداشتی نوشت: عادی‌سازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی اگر یک رابطه سیاسی عادی و همچون روابط هر کشوری بود که حق برقراری روابط دیپلماتیک با هرکسی را دارد، اینقدر جنجال و هیاهو نداشت و به آن عناوینی مانند تغییر در منطقه یا گامی که چهره بشریت و حتی تاریخ را تغییر می‌دهد نسبت نمی‌دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امارات، بحرین یا هر کشور عربی می‌توانست برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را از طریق بیانیه رسمی وزارت امور خارجه یا هر طرف دیگر اعلام کند بدون اینکه به فلسطینیان، تاریخ و حقوق آن‌ها توهین و از رژیم اشغالگر و تاریخ آن تمجید کند، بلکه استفاده از آیات قرآن برای مشروعیت بخشی به حضور خود در منطقه و توجیه صلح نیز ممکن بود.

نویسنده این مطلب نوشت: درست است که در همه موارد، عادی شدن روابط با اسرائیل مخالفت و خشم فلسطینی‌ها و دیگر افرادی را که موضع اصولی علیه رژیم صهیونیستی دارند برمی‌انگیخت و از سوی آنان رد و محکوم می‌شد، این واکنش‌ها با این درجه و شدت نخواهد بود و من معتقدم که وجود خشم زیاد در حال حاضر نسبت به آنچه اتفاق افتاده است ناشی از اطلاع‌رسانی بد و اعلام کردن با روش‌های نامناسب آن است، زیرا رسانه‌هایی که عادی‌سازی روابط با اسرائیل را تبلیغ می‌کنند، بدون اینکه از خطرناک بودن آن سخن بگویند در حال ترویج عادی‌سازی هستند.

آنچه از نظر شکل و روش تنظیم بیانیه‌های واشنگتن و تل‌آویو و نحوه برخورد رسانه‌های صهیونیستی با این موضوع مشاهده شد به گونه‌ای است که به نظر می‌رسد ترامپ و نتانیاهو این عادی‌سازی‌‌ها را یک تحول اساسی در منطقه می‌دانند و نه یک تصمیم مستقل که منافع ملی را برای آن‌ها رقم می‌زند، اعلام آن نیز با غوغا و ایجاد هیاهویی که معمولاً در مبارزات انتخاباتی دیده می‌شود و با سر دادن شعار‌های اغراق‌آمیز همراه بود تا ترامپ و نتانیاهو استفاده‌های تبلیغاتی را برای مبارزات انتخاباتی خود ببرند.

رای الیوم در ادامه نوشت: آنچه بیش از همه خشم‌آور است، نفوذ رسانه‌های اماراتی و بحرینی و کسانی است که از این رسانه‌ها برای تبلیغ از گفتمان آمریکایی-اسرائیلی درباره صلح استفاده می‌کنند و به جای ترامپ و نتانیاهو و برای آن‌ها اعلام کنند که عادی شدن روابط اسرائیل با اعراب صلح را در منطقه به وجود می‌آورد.

این به این معنی است که عرب‌ها کسانی هستند که مانع برقراری صلح می‌شوند و آن‌ها دلیل ادامه جنگ و درگیری در خاورمیانه هستند. این یک مغالطه خطرناک است و مسئولیت درگیری در منطقه را از اسرائیل و آمریکا سلب می‌کند و اعراب و فلسطینیان را مسئول این جنگ‌ها می‌داند در حالی که حقیقت امر این است که اعراب جنگ را از سال ۱۹۷۳ متوقف کرده‌اند؛ جنگی که عنوان آن بازگرداندن سرزمین‌های اشغال شده از سوی اسرائیل در تجاوزات ژوئن ۱۹۶۷ بود و رژیم صهیونیستی از اجرای قطعنامه ۲۴۲ سازمان ملل متحد که خواستار خروج اشغالگران از سرزمین‌های اشغالی عرب بود خودداری کرد.

اسرائیلی‌ها همچنین توافق نامه صلح با مصر، اردن و سازمان آزادی‌بخش فلسطین و ... را امضا کردند. جنگ‌ها و تنش‌های نظامی در سه دهه گذشته از سوی رژیم صهیونیستی انجام می‌شود، چه علیه کشور‌های عربی مانند لبنان و سوریه و قبل از آن، بمب‌گذاری در عراق و سودان و ترور فلسطینی‌ها و طرفداران مردم فلسطین در امارات، سوریه، مالزی، تونس، و چه در مقابل فلسطینیان از طریق ادامه اشغالگری و ادامه جنگ در غزه و کرانه باختری، نمونه‌ای از این جنگ‌های تحمیلی اسرائیل است. جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) چندین توافقنامه آتش‌بس با اسرائیل امضا کرد، اما تل‌آویو در همه این توافقنامه‌ها آتش‌بس را نقض کرد. حتی تشکیلات خودگردان و رئیس آن ابومازن (محمود عباس) خود را به اجرای راه حل مسالمت‌آمیز متعهد و خشونت و تروریسم را محکوم کردند و در هماهنگی امنیتی با اسرائیل همکاری کردند، اما باز هم تجاوز‌های اسرائیل پایانی نداشت.

در انتهای این مطلب آمده است: نکته عجیب این است که امارات عربی متحد درباره صلح در منطقه صحبت و آن را تمجید و جنگ و تجاوز را محکوم می‌کند، در حالی که این کشور و دیگر کشور‌های حوزه خلیج فارس ترویج دهنده هرج و مرج و ایجاد بهار عربی و گروه‌های متخاصم آن هستند و حمایت‌های زیادی از تروریسم می‌کنند. اماراتی‌ها همچنین بخشی اصلی در جنگ یمن هستند که جنایات جنگی مرتکب می‌شوند بنابراین آیا جنگ آن‌ها در یمن و حمایت آن‌ها از گروه‌های درگیر در جنگ‌ها در کشور‌های دیگر، به نفع صلح و در چارچوب برقراری آن است؟ آیا جنگ گروه‌های مخالف علیه یکدیگر یا علیه رژیم‌های عربی موجود و حمایت‌های نظامی، مالی و سیاسی که از بسیاری از کشور‌های جهان دریافت می‌کنند، به صلح جهانی کمک می‌کند؛ در حالی که اگر فلسطینی‌ها برای آزادی و استقلال بجنگند، جنگ آن‌ها برخلاف صلح خواهد بود؟!

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: ترامپ و نتانیاهو رژیم صهیونیستی عادی سازی رسانه ها جنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۷۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقایق نسل‌کشی غزه با صدور احکام بین‌المللی علیه نتانیاهو آشکارتر می‌شود

برخی رسانه‌ها در روز‌های اخیر گزارش دادند که تلاش‌ها به صورت برنامه‌ریزی شده برای عملیاتی شدن حکم دیوان کیفری بین‌المللی و بازداشت سران این رژیم در صدر آنها بنیامین نتانیاهو، ادامه دارد.

 این که اجرایی شدن این حکم می‌تواند چه نقشی در ادامه نسل‌کشی و رویکرد رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی به ویژه نوار غزه داشته باشد موضوعی است که باشگاه خبرنگاران جوان آن را در گفتگوی اختصاصی با «دیوید پالمبو-لیو»، استاد حقوق دانشگاه استنفورد بررسی کرده که در ذیل مشروح آن از نظرتان می‌گذرد. 

-رویکرد محافل جهانی در برابر نسل‌کشی در غزه را چگونه می‌بینید؟

دیوید پالمبو-لیو: دستور دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) در پاسخ به یک پرونده نسل‌کشی علیه اسرائیل که توسط آفریقای جنوبی تشکیل شده بود، صادر شد، که منجر به صدور حکم اضطراری اولیه توسط دادگاه جهانی در ژانویه شد و از اسرائیل خواست از اقدامات نسل‌کشی در غزه اجتناب کند.

به نظر من واکنش سریع دیوان بین المللی دادگستری به پرونده آفریقای جنوبی ستودنی است و آن یک پیروزی عمیق برای فلسطینی‌ها در تاریخ مبارزات قانونی آنها برای بازگرداندن حقوقی است که قبلاً کشور‌های غربی را مجبور کرده از اسرائیل فاصله بگیرند. این حکم که یک ماه پس از ارائه پرونده نسل‌کشی صادر شد، نشان دهنده حساسیت دادگاه به افکار عمومی جهانی است.

عدم عضویت فلسطین در دادگاه مستقر در لاهه مانع از صدور چنین دستوری است. فلسطین عضو دیوان بین المللی دادگستری و طرف پرونده نسل‌کشی نیست، بنابراین دادگاه جهانی نمی‌تواند دستور آتش بس صادر کند. احکام ICJ به شکایت جمعی که در ماه نوامبر به دادستان دیوان کیفری بین‌المللی ارائه شد، کمک می‌کند که اسرائیل را به نسل‌کشی متهم می‌کند و خواستار صدور حکم بازداشت علیه مقامات ارشد رژیم اسرائیل، از جمله بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر است.

- نقش اساسی دیوان کیفری بین المللی در کمک به فلسطینی‌ها چیست؟

دیوید پالمبو-لیو: به رسمیت شناختن بی نظیر فلسطین از سوی دادگاه به عنوان یک کشور کار بزرگی در برهه امروز است. علیرغم عدم به رسمیت شناختن دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) از سوی اسرائیل، من معتقدم این دادگاه همچنان با نفوذ باقی می‌ماند و با استناد به یک حکم قضایی سال ۲۰۲۱ مبنی بر اینکه صلاحیت رسیدگی به جنایات سنگین ارتکابی در سرزمین‌های فلسطینی اشغالی از جمله جنایات جنگی احتمالی در میدان را دارد.

با وجود شواهد فزاینده مبنی بر ارتکاب جنایات جنگی جدی در غزه، امیدوارم که دیوان کیفری بین المللی بتواند به زودی حکم بازداشت نتانیاهو و دیگر مقامات رژیم اسرائیل را صادر کند. تهدید موجودیت یک جامعه، قطع دسترسی به نیاز‌های اولیه از جمله برق، آب، غذا و خدمات بهداشتی، بمباران بیمارستان‌ها و غیرنظامیان و مجبور کردن مردم به آوارگی و نسل‌کشی است.

باید به دادستان مدارک و دلایل قانونی و سایر مدارک قانع کننده ارائه شود. اگر مدرک مشخصی ارائه شود، برای او چالش برانگیز است که کاری انجام ندهد، بنابراین فشار بین المللی باید در آنجا افزایش یابد. وکلا و جامعه مدنی به دادستان می‌گویند که شما موظف به انجام کاری هستید، زیرا اعتبار دیوان کیفری بین المللی خدشه دار می‌شود.

از طرف دیگر وکلا نیز می‌توانند به این پرونده فشار بیاورند و آن را بیشتر تحت فشار قرار دهند، اگر دادستان به تنهایی کار کند و از سوی اسرائیل و حامیان قدرتمند آن احساس فشار کند، به سختی می‌تواند کاری انجام دهد. اما اگر دادستان احساس کند توسط صد‌ها هزار وکیل در سراسر جهان حمایت و کنترل می‌شود، نتیجه خواهد گرفت.

وکلا می‌توانند به دادستان بگویند که ما می‌دانیم که به دلیل فشار اسرائیل، باز کردن پرونده برای شما دشوار است. ما می‌توانیم به شما کمک کنیم. تحلیل پرونده و قانون ارائه دهید. نسل‌کشی مهمترین و بالاترین سطح جرم است. ما نمی‌توانیم در مورد نسل‌کشی سکوت کنیم.

در ماه نوامبر، زمانی که می‌خواستیم دادخواست دادگاه بین‌المللی کیفری خود را ارائه کنیم، در کمتر از یک هفته، ۶۵۰ وکیل از سراسر جهان، از پاکستان، شیلی، کشور‌های اروپایی تا آفریقا، در کشتی حضور داشتند.

آن زمان بود که تصمیم گرفتیم مسیر دیگری را در پیش بگیریم. ما با هم کار را شروع کردیم و از کشوری به کشور دیگر با کمک کانون‌های وکلا رفتیم. در حال حاضر من معتقدم که بیش از ۱۰۰۰۰۰ وکیل از پرونده ما حمایت می‌کنند. این عمدتا به این دلیل است که در برخی از کشور‌های وسیع، کانون‌های ملی وکلای دادگستری تلاش‌های ما را تایید کرده اند و این به ما قدرت زیادی داده است. به عنوان مثال الجزایر و مراکش.

-به نظر شما اسرائیل تا چه حد به حکم دیوان بین المللی دادگستری اهمیت خواهد داد؟

دیوید پالمبو-لیو: در دنیا، یک رژیم سیاسی اگر به تصمیمات دیوان بین المللی دادگستری احترام نگذارد آینده‌ای ندارد، در غیر این صورت شما تبدیل به یک اراذل و اوباش بین المللی می‌شود. به نظر من سکوت غرب در قبال جنایات نسل‌کشی اسرائیل در غزه باید به شدت محکوم شود و معتقدم که امتناع آنها از محکومیت نسل‌کشی مستمر اسرائیل به شهرت آنها در سراسر جهان لطمه خواهد زد.

-به نظر شما رویکرد آمریکا در قبال نسل‌کشی در اسرائیل چه تاثیری می‌تواند در آینده سیاسی این کشور داشته باشد؟

دیوید پالمبو-لیو: نظرسنجی جدید نشان می‌دهد اکثریت آمریکایی‌ها اکنون جنگ نسل‌کشی اسرائیل در نوار غزه را تایید نمی‌کنند، زیرا این رژیم شروع به از دست دادن حمایت از متحد بزرگ خود یعنی آمریکا کرده است. موسسه نظرسنجی گالوپ مستقر در آمریکا می‌گوید نظرسنجی جدید آن نشان می‌دهد که حمایت از جنایات اسرائیل در غزه از ۵۰ درصد در نوامبر به ۳۶ درصد در ماه مارس کاهش یافته است. گالوپ دریافت که حداقل ۵۵ درصد از آمریکایی‌ها اکنون مخالف جنگ هستند. مردم بیشتری در ایالات متحده کاملاً از ماهیت وحشیانه رژیم در تل آویو آگاه شده اند.

اکنون قصد نسل‌کشی تل آویو برای ده‌ها میلیون نفر در سراسر آمریکا آشکار شده است. در عین حال، جنبش همبستگی با فلسطین در آمریکا به طور تصاعدی رشد کرده است. مردم در تظاهرات گسترده علیه نسل‌کشی به خیابان‌ها آمده اند. بسیاری از پردیس‌های دانشگاهی و کالج‌ها مراکزی برای همبستگی فلسطین هستند. این موضوع در حالی به طور گسترده مورد بحث قرار گرفته است که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به دلیل امتناع وی از توقف ارسال تسلیحات و اعمال تحریم‌ها علیه رژیم صهیونیستی، از سوی بسیاری به عنوان «جو نسل‌کشی» لقب گرفته است.

دیوید پالمبو-لیو استاد دانشگاه استنفورد و از وکلای به نام در عرصه دفاع از حقوق بشر است. وی مطالعات و مقالات زیادی در مورد نسل‌کشی‌ها در جهان و رویکرد‌های نژادپرستانه دولت‌ها انجام داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • «طوفان الاقصی» توطئه عادی سازی روابط با اسراییل را شکست داد
  • حمله وزیر نتانیاهو به ارتش رژیم اسرائیل
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • رژیم‌صهیونیستی نمی‌تواند تا ابد بجنگد
  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!
  • حقایق نسل‌کشی غزه با صدور احکام بین‌المللی علیه نتانیاهو آشکارتر می‌شود
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • رژیم صهیونیستی تحمل تا ابد جنگیدن را ندارد
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی