Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@22:37:55 GMT

نتیجه دانشگاه دفاع مقدس ساخت ماهواره بومی بود

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۷۷۹۲

نتیجه دانشگاه دفاع مقدس ساخت ماهواره بومی بود

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، صبح امروز آیین تجلیل و تکریم از پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان اصفهان برگزار و موزه دفاع مقدس استان اصفهان نیز با حضور استاندار اصفهان و جمعی از مسؤولان استانی، افتتاح شد.

با افتتاح این نمایشگاه، خانواده شهدا، ایثارگران و پیشکسوتان دفاع مقدس از غرفه‌های آن که در اختیار دستگاه‌های مختلف قرار دارد، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازدید کرده و پای صحبت‌های راویان غرفه‌ها نشستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نمایشگاه علاوه بر حضور تجهیزات نظامی، تصاویر، کتب و ماکت‌هایی از زمان دفاع مقدس، از تندیسی از شهید سردار قاسم سلیمانی نیز رونمایی شد و پس از آن پیشکسوتان دفاع مقدس برای حضور در مراسم تجلیل و تکریم و دیدار ویدیویی با رهبر معظم انقلاب به فضای باز خارج از نمایشگاه رفتند.

سردار مجتبی شیروانیان در این مراسم با اشاره به چهل ساله شدن دفاع مقدس، اظهار داشت: دشمن بعثی ۴۰ سال پیش در چنین روزی به کشور اسلامی ما حمله کرد، به همین مناسبت برنامه‌هایی پیش‌بینی شده که به دلیل شرایط ویژه بیماری کرونا برنامه‌های سال‌های گذشته در این مراسم تجمیع شده است و در فضای باز برگزار می‌شود.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اصفهان ادامه داد: ۴۰ سال پیش در چنین روزی تجاوز علیه ملتی که تازه انقلاب کرده بود و شروع به تثبیت پایه‌های نظام کرده بود، آغاز شد، ملتی که آمادگی برای چنین جنگی را نداشت.

وی افزود: اما وقتی که این تجاوز شروع شد در اولین ساعات این حرکت امام خمینی(ره) صحبتی کردند که آرامشی به ملت داد و مردم و نیروهای مسلح به تدبیر برای مقابله با دشمن مشغول شدند.

شیروانیان تصریح کرد: دشمنان براساس شرایط نیروهای مسلح کشور و عدم آمادگی ملت، برآورد می‌کردند که یک هفته‌ای کشور را اشغال می‌کنند، اما به لطف الهی در کمترین فرصت مردم ما آماده شدند و فرزندان خود را راهی جبهه کردند و ثابت شد که برآوردهای دشمن اشتباه است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اصفهان گفت: دفاع مقدس ما برگرفته از قیام امام حسین(ع) بود و به دلیل همین الگو مردم ما به سرعت نیروهای خود را سازمان‌دهی کردند و پس از برکناری بنی‌صدر بود که عملیات‌ها یکی یکی شروع شد.

وی ادامه داد: پس از بیش از ۵۰۰ روز اشغال که خرمشهر در عملیات بیت‌المقدس آزاد شد، شروع به تنبیه دشمن کردیم و در زمان قبول قطعنامه ما حتی یک سانتی‌متر از خاک کشور را هم به دشمن نداده بودیم.

شیروانیان عنوان کرد: در سال‌هایی که ما به دنبال یک سیم خاردار ساده بودیم، دانشگاه دفاع مقدس نتیجه‌ای داد که فرزندان کشور به ساخت ماهواره برسند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اصفهان گفت: مردم در هشت سال دفاع مقدس و پس از انقلاب در دفاع از امنیت، دفاع از سلامت و حرم نقش خود را به خوبی ایفا کردند و اکنون هر کدام از ما به ویژه مسؤولانی که امکانات در اختیار دارند، در هر جایگاهی که هستیم باید ارزش‌های دفاع مقدس را حفظ و زنده نگه داریم.

وی با بیان اینکه ما مخالف نشاط و ورزش نیستیم، افزود: اما باید برای کسانی که این امنیت را فراهم کردند نیز حقی قائل باشیم، در همان اندازه که حمایت مالی و معنوی از فوتبال، ورزش و ... می‌شود باید برای مسائل فرهنگی نیز امکانات اختصاص دهیم تا شرمنده شهدا نباشیم.

شیروانیان خاطرنشان کرد: بسیاری از برنامه‌های چهل سالگی دفاع مقدس، به صورت مجازی در حال برگزاری است و سعی شده که پروتکل‌های بهداشتی در مراسمات رعایت شود، هرساله اولین برنامه برگزاری رژه‌ نیروهای مسلح بود که امسال برگزاری آن لغو شد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اصفهان بیان داشت: نمایشگاه دفاع مقدس نیز در این مراسم افتتاح شد که در این نمایشگاه در خدمت جمعی از دستگاه‌های کشوری و لشکری در غرفه‌ها هستیم، برنامه‌های جانبی نیز در نمایشگاه برگزار خواهد شد و دستورالعمل‌های بهداشتی در بازدید از این نمایشگاه رعایت خواهد شد.

وی با بیان اینکه تأسیس موزه دفاع مقدس اصفهان، از گله‌های پیشکسوتان دفاع مقدس بود، افزود: پیشکسوتان اعتقاد دارند در اصفهانی که بیشترین نیرو را در دفاع مقدس داشت، باید زودتر از این‌ها این موزه افتتاح می‌شد که نهایتا پس از ۳۲ سال از پایان جنگ تحمیلی این موزه افتتاح شد، البته هنوز هم کارهای بسیار باقی مانده و امید است که به زودی بخش‌های دیگر آن هم اجرایی شود.

پس از آن عباس رضایی با گرامیداشت چهلمین سال‌روز آغاز دفاع مقدس اظهار داشت: من نمی‌توانم در جمع رزمندگان، خانواده‌های شهدا فرماندهان در شهری که بیش از ۲۳ هزار و ۵۰۰ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است از دفاع مقدس به خوبی صحبت کنم.

استاندار اصفهان ادامه داد: اما نکته مهم این است که ما امروز چه رسالت و وظیفه‌ای داریم و باید چه اقداماتی انجام دهیم که در مقابل شهدا، خانواده شهدا و رزمندگان دفاع مقدس شرمنده نباشیم.

وی بیان داشت: لازم است که ارزش‌های دفاع مقدس را هر روز برای خود دوره کنیم، رسالت ما این است که در جمع جوانان و در میان کسانی که آشنایی با ارزش‌های دفاع مقدس ندارند، این ارزش‌ها بیان شود؛ امکان تحلیل آن روحیه الهی رزمندگان آن روزها وجود ندارد و لازم است که نسل جوان را با آن‌ها آشنا کرد.

رضایی عنوان کرد: امروز هم به نوع دیگر برای رویارویی با نظام سلطه جنگ داریم، تا زمانی که ما در نظام الهی هستیم و عزم و اراده داریم که از نظام الهی دفاع کنیم، نظام سلطه بیکار نمی‌نشیند پس باید آمادگی مقابله با آن را داشته باشیم.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: دیروز در جنگ و رژه مسؤولیت داشتیم و امروز در جنگ اقتصادی قرار داریم، که باید وظیفه خود را مانند آن روزها به خوبی ایفا کنیم.

در این مراسم که با حضور تعدادی از خانواده شهدا و پیشکسوتان دفاع مقدس برگزار شد از تعدادی محصول فرهنگی از جمله هشت عنوان کتاب صوتی ویژه دفاع مقدس و تابلو مسیر ظهور اثر استاد رضا بدرالسماء با حضور استاندار اصفهان، رئیس دادگستری اصفهان و جمعی مسؤولان لشکری و استانی رونمایی و از جمعی از پیشکسوتان دفاع مقدس تجلیل شد.

به گزارش فارس، پس از برگزاری آیین تجلیل و تکریم، خانواده شهدا،‌ ایثارگران و پیشکسوتان دفاع مقدس اصفهانی همزمان با پیشکسوتان دفاع مقدس سراسر کشور، گوش‌سپار بیانات مقام معظم رهبری از طریق ارتباط ویدیویی، شدند.

انتهای پیام/۶۳۱۱۹/

منبع: فارس

کلیدواژه: دفاع مقدس اصفهان دانشگاه ماهواره پیشکسوتان دفاع مقدس استاندار اصفهان خانواده شهدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۷۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز ۵ اردیبهشت برابر ۲۴ آوریل را ورق می‌زنیم.

***

واپاشی ماهواره امید

۵ اردیبهشت ۱۳۸۸ خورشیدی، ماموریت ماهواره امید، اولین ماهواره ساخت کشور که کل تجهیزاتش در صنایع الکترونیک ایران طراحی و تولید شد به پایان رسید. ساخت این ماهواره از ۱۵ اسفند ۱۳۸۴ آغاز و ظرف مدت ۲ سال برای انجام آزمایش‌های مشترک آماده شد و در شب ۱۴ بهمن ۱۳۷۸ در مدار قرار گرفت. «امید» دومین ماهواره ایران در مدار بود. اولین ماهواره ایرانی، سینا ۱ نام داشت که سال ۲۰۰۵ از روسیه و برای ایران به فضا پرتاب شد. پس‌از پرتاب امید، سازمان فضایی آمریکا- ناسا- موفقیت‌آمیزبودن این پرتاب را تایید کرد. امید ماهواره‌ای مخابراتی با ابعاد کلی سازه ۳۸ در ۳۸ سانتی‌متر در حالت بسته و وزن ۲۷ کیلوگرم بود که هر ۲۴ ساعت، در ارتفاع مداری ۲۴۶ تا ۳۷۷ کیلومتر، ۱۵ بار دور زمین می‌چرخید و گزارش‌های دورسنجی را به مرکز فضایی ایران می‌فرستاد. این ماهواره پس‌از ۸۲ روز ماموریت، با جو غلیظ مناطق غربی آمریکای جنوبی و اقیانوس آرام برخورد کرد و کار خود پایان داد.

پرتاب تلسکوپ فضایی هابل

۲۴ آوریل ۱۹۹۰ میلادی برابر با ۵ اردیبهشت ۱۳۶۹ خورشیدی، شاتل فضایی دیسکاوری از پایگاه کیپ کاناروال پرتاب شد تا محبوب‌ترین و تاثیرگذارترین تلسکوپ‌ فضایی جهان را به مدار برساند. دیسکاوری در این ماموریت حامل تلسکوپ فضایی هابل بود که نامش را از ادوین هابل، اخترشناس آمریکایی گرفته است. به‌ اعتقاد بسیاری از دانشمندان و علاقه‌مندان نجوم، تلسکوپ فضایی هابل که حاصل همکاری سازمان‌های فضایی اروپا و آمریکا (اسا و ناسا) است مهم‌ترین ابزار ساخته‌شده در کل تاریخ علم است. هابل نخستین تلسکوپ نوری بود که موفق شد از یک سیاهچاله تصویربرداری کند. این سیاهچاله جرمی معادل چندمیلیارد برابر خورشید دارد. همچنین برای اولین‌بار توانست تصاویری واضح از تولد و مرگ ستارگان ارائه کند.

اندرو اسمیت هالیدی

۲۴ آوریل ۱۹۰۰ میلادی برابر با ۵ اردیبهشت ۱۲۷۹ خورشیدی، اندرو اسمیت هالیدی، مهندس و مخترع انگلیسی‌آمریکایی که سامانه تراموا را برای اولین‌بار در تپه‌های شیب‌دار خیابان‌های سانفرانسیسکو ساخت و آن را در اول آگوست ۱۸۷۳ راه‌اندازی کرد درگذشت. ترامواهای روی ریل مجهز به وسیله‌ای مکانیکی بودند که کابل متحرک بی‌انتهای زیرزمینی را برای حرکت می‌گرفت و رها می‌کرد تا متوقف شود. کابل از اطراف قرقره‌ها عبور می‌کرد و با چرخ بزرگی در موتورخانه به حرکت در می‌آمد. او قبل از نقل مکان به ایالات متحده در سال ۱۸۵۳ شغل ساخت طناب سیمی را از پدرش آموخته بود. هالیدی ساخت طناب سیمی تراموا را در سال ۱۸۵۷ آغاز کرد. او همچنین روشی را برای جابه‌جایی بار روی دره‌ها بااستفاده از یک طناب سیمی بی‌پایان و اختراعاتی برای انتقال نیرو با طناب سیمی ابداع کرد که منجر به ساخت تله‌کابین‌ها و ترامواهای امروزی شد.

ولادیمیر کاماروف

۲۴ آوریل ۱۹۶۷ میلادی برابر با ۵ اردیبهشت ۱۳۴۶ خورشیدی، ولادیمیر میخائیلوویچ کاماروف، فضانورد شوروی درگذشت. او را به‌عنوان اولین انسانی می‌شناسند که طی یک ماموریت فضایی جان باخت. کاماروف در دو ماموریت فضایی پرواز کرد. نخستین‌بار، در ماموریت یک‌روزه، ۱۲ تا ۱۳ اکتبر ۱۹۶۴، فرمانده وسخود-۱ بود. در این ماموریت، بوریس بوریسوویچ یگوروف، اولین پزشک شاغل در فضا و کنستانتین فئوکتیستوف مهندس فضاپیما حضور داشتند. برای این فرود، چترهای فضاپیما در ارتفاع ۷ کیلومتری باز شدند و در پی آن، سامانه فرود نرم که از جریان گازهای نازل‌ها برای کاهش سرعت تماس نزدیک به صفر با زمین استفاده می‌کرد فعال شد. کاماروف، طی فرود پس‌از دومین ماموریت فضایی‌اش وقتی فرمانده سایوز-۱ بود، در روزهای ۲۳ و ۲۴ آوریل ۱۹۶۷ در پروازی که حدود ۲۷ ساعت به‌طول انجامید جان باخت. در مرحله بازگشت، فضاپیمای او در چتر اصلی خودش گیر کرد و چندین مایل بعد به زمین سقوط کرد.

()

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تجلیل از پیشکسوتان ارتش نوعی «جهاد تبیین» برای نسل امروز
  • مأموریت باغ موزه دفاع مقدس فرهنگی است
  • تصاویر ماهواره‌ای از رادار پایگاه هشتم شکاری اصفهان
  • ماموریت باغ موزه دفاع مقدس فرهنگی است نه عمرانی
  • فرهنگ کتابخوانی را بین پیشکسوتان جهاد و مقاومت ترویج دهیم
  • پیروی جوانان از سیره شهدا، رمز اعتلای کشور است
  • آیت‌الله علم‌الهدی: پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است
  • پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است
  • برگزاری جشن هفته سلامت در هوراند