Web Analytics Made Easy - Statcounter

سالانه بیش از هزار نفر در جاده های سیستان و بلوچستان جان خود را از دست می دهند که عوامل زیادی از جمله سرعت و سبقت غیرمجاز از سوی رانندگان، جاده های دو طرفه، نقاط حادثه خیز و تردد بی شمار خودروهای ترانزیتی در این آمار نقش زیادی داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، جاده های سیستان و بلوچستان را با نام جاده های مرگ می شناسیم، زیرا سالانه جان حداقل هزار نفر را می گیرند، خانواده های زیادی را بی سرپرست می کنند و برچسب یتیم را بر پیشانی کودکان زیادی می زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عوامل زیادی در بروز تصادفات در جاده های سیستان و بلوچستان نقش دارد که از جمله می توان به تردد خودروهای سنگین و ترانزیتی در جاده های استان، سهم اندک استان از بزرگراه، جاده های دو طرفه و عدم رعایت قوانین ترافیکی از سوی برخی از رانندگان اشاره کرد.

با این حال شیوع کرونا سبب کاهش آمار مرگ در جاده های استان شده است، زیرا ترددهای برون شهری کم شده و به دلیل بسته شدن مرزهای سیستان و بلوچستان ترانزیت در جاده های کم عرض و دوطرفه این استان توسط خودروهای سنگین سیر نزولی داشته است.

نادیده گرفتن فرهنگ ترافیک از سوی برخی رانندگان 

غلامرضا باغ شیرین، سرپرست مدیریت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: یکی از مصادیق پرتکرار واصل به محاکم قضایی در سیستان و بلوچستان بروز تصادفات و سوانح رانندگی بوده که به تایید همه کارشناسان ترافیکی و حوزه بهداشت اجتماعی این اعتقاد راسخ وجود دارد که آسیب تصادف قابل پیشگیری است.

 وی اظهار کرد: با درک صحیح از محیط رانندگی و رعایت قوانین ترافیکی و فواصل مجاز، اجتناب از اعتماد به‌ نفس کاذب در زمینه رانندگی، اهتمام در به کارگیری از کمربند ایمنی، عدم اتکا به دیگر رانندگان برای دوری از تصادفات، تأکید بر محاسبه صحیح و مورد نیاز برای توقف یا سبقت گرفتن می توان بر بخش عمده‌ای از این سوانح ترافیکی فائق شد. 

باغ شیرین خاطرنشان کرد: تصادفات جاده‌ای هزینه‌های گزاف اجتماعی، خسارات سنگین اقتصادی، آثار انکار ناپذیر فیزیکی و روانی بر روی افراد، جوامع دارد و سلامت و ایمنی را تهدید می کند.

به گفته این مقام مسئول، ضروری است تا با بهبود و برنامه‌ریزی، ساخت و نگهداری راه ‌های استاندارد، تأکید بر ارتقای مهارت‌های ترافیکی و تلاش در ایجاد تناسب بین خودروهای جدید و وضعیت جاده‌های استان از این آمار کاست.

کاهش سفرهای برون شهری و تصادفات

باغ شیرین افزود: آمار تصادفات منجر به مرگ و به ‌طورکلی مرگ ‌و میرهای محورهای مواصلاتی برون‌شهری در پنج ‌ماهه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته به نحو معناداری کاهش یافته است.

سرپرست مدیریت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان ادامه داد: بخشی از این روند نزولی آمار به واسطه کاهش سفرهای برون‌شهری، گسترش ویروس کرونا و انسداد مرز پاکستان بوده است.

 وی اظهار کرد: ضروری است در نیمه دوم سال جاری با هوشمندسازی جاده‌های استان، توسعه سامانه‌های پایش تصویری، تأکید بر اصلاح نقاط پر تصادف جاده‌ای، پیگیری ارتقای کیفیت خودروها و نهادینه‌سازی آموزش‌های اخذ مهارت‌های رانندگی این روند کاهش را استمرار بخشیم.

کاهش 37 درصدی تصادفات فوتی در استان

رضا هادی نیا، مسئول آمار و انفورماتیک اداره کل پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: در سال گذشته هزار و 35 کشته در سوانح ترافیکی استان گزارش شد که این آمار در سال ۹۷ برابر با هزار و 74 نفر اعلام شده است.

وی بیان کرد: بر اساس آمارها، میزان مرگ و میر در سوانح ترافیکی در سال 98 نسبت به سال ما قبل آن کاهش داشته است، اما در سال جاری با کاهش ۳۳ درصدی متوفیان و ۲۱ درصدی مجروحان مواجه هستیم.

این مقام مسئول اظهار کرد: همچنین امسال در تصادفات فوتی کاهش ۳۷ درصدی و در تصادفات منجر به جرح نیز کاهش ۳۱ درصدی را نشان می دهد.

شناسایی 92 نقطه پرتصادف در استان

تیمور باقری، معاون راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان هم در این خصوص به خبرنگار ما گفت: ۹۲ نقطه پرتصادف در استان شناسایی شده که ۶۵ نقطه در شمال و ۲۷ نقطه در جنوب سیستان و بلوچستان قرار دارد.

وی بیان کرد: از این تعداد در شمال استان ۲۲ نقطه به ‌صورت کامل اجرایی شده و ۲۹ نقطه نیز درحال اجرا هستند و همچنین در جنوب استان ۲۷ نقطه شناسایی شده که از این تعداد پنج نقطه ترمیم نقص شده و پنج نقطه نیز درحال اجرا است.

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین در حوزه‌های سامانه‌ های پایش تصویری ۵۱ سامانه مدنظر این اداره کل بوده که در حال حاضر ۲۹ سامانه فعال است و ۲۲ سامانه تا پایان پاییز به بهره‌برداری می رسد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان جاده های استان برون شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۷۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مدیرکل راهداری جنوب استان در محور مسدود نیکشهر به چابهار / امدادرسانی فوری به مسافران گرفتار در سیل

 شهرام مبارکی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب سیستان و بلوچستان با اشاره به تلاش شبانه‌روزی راهداران جنوب استان برای بازگشایی محورهای مسدود شده، اظهار داشت: در پی بارش‌های سیل‌آسا، شاهد آبگرفتگی و انسداد ۲۰ محور مواصلاتی در سطح جنوب استان بودیم که با تلاش بی‌وقفه راهداران محورهای ارتباطی در حال بازگشایی می باشند.

وی با بیان اینکه محور نیکشهر به چابهار یکی از محورهای مهم مواصلاتی در جنوب استان است، افزود: با توجه به اهمیت سلامت جان مسافران، شخصاً در محل حاضر شدم و از نزدیک در جریان عملیات امدادرسانی به مسافران گرفتار در سیل قرار گرفتم.

مبارکی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تلاش راهداران اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب سیستان و بلوچستان در بامداد ۲۹ فروردین ماه سال جاری،مسافران دو اتوبوس که در سیل گرفتار شده بودند، نجات یافته و به مکانی امن انتقال یافتند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب سیستان و بلوچستان در پایان از هموطنان خواست تا از تردد غیرضروری در محورهای مواصلاتی، به ویژه در مناطق سیل‌زده خودداری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • قم در جایگاه نوزدهم رشد تورم در کشور قرار گرفت
  • خسارت ‌۱۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به راه‌های کشور
  • قم در جایگاه نوزدهم رشد تورم در کشور
  • بیشترین خسارت بلوچستان سیل به جاده‌ها وارد شده است
  • اجرای اقدامات برای تامین زیرساخت ها ورفع مشکلات مردم سیل زده
  • بیشترین خسارت سیل به جاده‌ها وارد شده است
  • کدام نقطه ایران در روزهای اخیر باران بیشتری بارید؟
  • نقش چادر‌های عشایری در کاهش تصادفات جاده‌ای
  • حضور مدیرکل راهداری جنوب استان در محور مسدود نیکشهر به چابهار / امدادرسانی فوری به مسافران گرفتار در سیل
  • حضور مدیرکل راهداری جنوب استان در محور مسدود نیکشهر به چابهار