Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارن پالیسی نوشت: دلایل خوبی برای دولت جدید ایالات متحده وجود دارد که سریعاً به سمت گفتگو با تهران برای تنش‌زدایی حرکت کند. امّا این کاملاً متفاوت از این موضوع است که در مهلت باقی‌مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، به امید حصول یک توافق، دنبال ایرانیان بیافتیم.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ مجلّه فارن پالیسی،  نزدیک به جناح محافظه کار آمریکا در گزارشی به تاریخ ۱۵ سپتامبر نوشت: جو بایدن یا دونالد ترامپ؛ مهم نیست چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، دولت بعدی مجبور است به مصاف ایران برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه راهبرد فشار حداکثری ترامپ به اقتصاد ایران ضربه زده، امّا در فروپاشی یا تسلیم ایران شکست خورده است. در عوض، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کردند که امروز نسبت به روزی که ترامپ زمام امور را برعهده گرفت، تهران به سلاح هسته‌ای نزدیک‌تر شده است. حضور منطقه‌ای آن کاهش نیافته و در هفته جاری، [از سوی واشنگتن] اعلام شد که تهران درحال برنامه‌ریزی برای تلافی "ترور ژنرال قاسم سلیمانی توسط ایالات متحده آمریکا" است.

 

روایت نشریه Business Insider آمریکا؛ مکالمه ترامپ و سناتور ضدایرانی کنگره ۴ روز قبل از ترور سردار سلیمانی / رئیس‌جمهور آمریکا: «در فکرم که سلیمانی را ترور کنیم!»   با درنظر گرفتن این تهدیدات، این امر برای رئیس‌جمهور بعدی آمریکا ضروری خواهد بود که در مسیر دیپلماسی گامی معتبر بردارد. هم بایدن و هم ترامپ تمایل خود را برای مذاکره با تهران اعلام کرده‌اند. بایدن وعده خود مبنی بر تغییر سیاست فعلی دولت و بازگشت به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، اعلام کرد. طرح معاون اوّل وقت رئیس‌جمهور اوباما را اینگونه می‌توان خلاصه کرد: «اگر ایران به تعهّدات توافق هسته‌ای بازگردد، ایالات متحده به عنوان نقطه شورع مذاکرات بعدی [!] به این توافقنامه مجدداً می‌پیوندد.» ترامپ نیز در موارد متعدد اعلام کرده است که در صورتی که برای دور دوم انتخاب شود، قادر خواهد بود ظرف چند هفته با ایران معامله کند[!] ـــ این ادعای ترامپ درحالی است که دولت او در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای خارج شد.   مراسم اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای «ایران و ۱+۵» و امضاء سندی مبنی بر بازگشت تحریم علیه ایران توسط ترامپ کاخ سفید - ۸ می ۲۰۱۸/ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | منبع: AFP   سوال کلیدی که در دولت بعدی با آن مواجه هستیم این است که دولت چگونه و چه‌زمانی اوّلین قدم را برای تعامل مجدد با تهران برمی‌دارد. ناظران و کارشناسان در ایالات متحده و اروپا به طور فزاینده‌ای بر سر این موضوع بحث می‌کنند که بین آغاز دولت بعدی ایالات متحده در ژانویه/دی و انتخابات ریاست جمهوری ایران در ژوئن/خرداد، فرصتی برای معامله با تهران وجود دارد. رئیس‌جمهور حسن روحانی واجد شرایط نامزدی مجدد نیست و احتمالاً یک سیاستمدار محافظه‌کار (اصطلاحی در ادبیات سیاسی آمریکا) جانشین وی خواهد شد. در نتیجه، مادامی که روحانی در قدرت است، بایدن یا ترامپ باید به سرعت با تهران معامله کنند. این دیدگاه اشتباه است. قطع به یقین برای دولت بعدی دلایل قانع‌کننده‌ای جهت تعامل زودهنگام با ایران برای کاهش خطرات هسته‌ای و منطقه‌ای وجود دارد، امّا آمریکا با امید به تغییر سیاست ایران و یا از ترس اینکه فرصت از بین می‌رود، نباید برای دستیابی به توافق با ایران عجله کند.

نویسنده در ادامه گزارش خود با قید این مطلب که روحانی نمی‌تواند نقشی مشابه با سال‌های ابتدایی دولت خود را ایفا کند، مدعی شد: انتخاب روحانی منجر به مذاکره نشد بلکه تصمیم نظام سیاسی برای مذاکره امکان انتخاب روحانی را فراهم کرد. وضعیت امروز او همراه با توافقنامه هسته‌ای که از آن دفاع می‌کرد و اقتصادی که وعده احیاء آن را داده بود، روبه زوال است. روحانی احتمالاً طی ما‌ه‌های پایانی دولت‌اش، مشتاق بازکردن باب گفتگو با واشنگتن برای بازسازی میراث سیاسی خود است تا نشان دهد توافق بیهوده نبود. در همین حال، طرفداران مشی دیپلماسی به درستی ارزیابی می‌کنند که جانشین روحانی تقریباً به طور قطع محافظه‌کار خواهد بود. امّا این موضوع لزوماً به معنای مرگ دیپلماسی نیست.

در ادامه گزارش مجلّه سیاست خارجی آمریکا آمده است: در نهایت، تصمیم‌گیری در مورد مذاکره با واشنگتن [تنها] برعهده رئیس‌جمهور جدید نیست. وقتی پای امنیت ملّی درمیان باشد، ایران مانند یک ید واحده عمل می‌کنند. این بدان معنی نیست که سیاست داخلی کشور مهم نیست، ولی اشتباه است که فکر کنیم با تغییر دولت تصمیمات استراتژیک از اساس تغییر می‌کند. تصمیمات بزرگ از کلیّت سیستم اتخاذ می‌شود. اگرچه در صورتی که ایران تصمیم به مذاکره بگیرد، بین روحانی و جانشین وی تفاوت است، امّا این کار، صرف نظر از اینکه چه کسی بر مصدر امور باشد، صورت می‌پذیرد.

نویسنده گزارش در جمع بندی تحلیل خود نوشت: در پایان، ایران احتمالاً با رئیس‌جمهور آمریکا مذاکره خواهد کرد. با وجود گام‌های خارق‌العاده برای ایجاد ثبات در بازار و تامین کسری بودجه، اقتصاد [هنوز] به حالت پایدار در نیامده است، امّا رهبران ایران با احتیاط به مقوله مذاکرات نزدیک می‌شوند. [آیت‌الله] خامنه‌ای به این نکته اشاره کرده است که خروج ترامپ از توافق هسته‌ای نشان داد آمریکا قابل اعتماد نیست. زمان و دامنه مذاکرات احتمالاً به محض اعلام نتیجه انتخابات آمریکا و درک بهتر ایران از ترکیب، اهداف و سیاست‌های دولت جدید است.

دلایل خوبی برای دولت جدید ایالات متحده وجود دارد که سریعاً به سمت گفتگو با تهران برای تنش‌زدایی حرکت کند. امّا این کاملاً متفاوت از این موضوع است که در مهلت باقی‌مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، به امید حصول یک توافق، دنبال ایرانیان بیافتیم. تلاش و تمایل آمریکا برای تاثیرگذاری در مشی سیاسی ایران نه تنها در تامین منافع ایالات متحده شکست خواهد خورد، بلکه باعث استفاده ایران از این تمایل به نفع خود خواهد شد. در نهایت، برنامه زمانی فرآیند دیپلماسی ایران - آمریکا باید در خدمت اهداف ایالات متحده باشد [نه ایران]، برعکس این موضوع صادق نیست.   ترجمه: ایلیا فروزش  *مطالب فوق مورد تایید خبرگزاری نیست و صرفاً جهت مطالعه مخاطبان ترجمه شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ایران توافق هسته ای برجام آمریکا جو بایدن دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری توافق هسته ای ایالات متحده رئیس جمهور دولت بعدی ا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۸۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین پیش‌بینی‌ها درباره انتخابات آمریکا

کارشناس مسائل آمریکا، می‌گوید که رقابت مجدد جو بایدن و دونالد ترامپ موضوعی است که از ماه‌ها قبل نیز پیش‌بینی می‌شد.

به گزارش مشرق، انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا یکی از رویدادهای سیاسی مورد توجه در سال ۱۴۰۳ به حساب می‌آید.

جو بایدن، مسن‌ترین رئیس‌جمهور آمریکا در تاریخ این کشور است و لغزش‌ها و اشتباهات مکرر او در انظار عمومی هدف انتقادهای دونالد ترامپ جمهوری‌خواه قرار گرفته است.

با این حال، حتی در میان دموکرات‌ها تعدادی از سیاست‌مداران برجسته بارها از بایدن خواسته‌اند که از شرکت در مبارزه‌های انتخاباتی خودداری کند.

در صورت انتخاب مجدد بایدن، او در پایان دومین دوره ریاست‌جمهوری خود در سال ۲۰۲۹ میلادی ۸۶ ساله خواهد شد.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا قرار است در نوامبر ۲۰۲۴ (آبان ۱۴۰۳) برگزار شود.

ترامپ در نوامبر ۲۰۲۲ ورود خود را به مبارزه برای ریاست‌جمهوری اعلام کرد. بایدن همچنین در ماه آوریل رسماً اعلام کرد که برای دومین بار نامزد می‌شود تا "کاری را که شروع کرده به پایان برساند". او همچنین یک وب‌سایت تبلیغاتی راه‌اندازی کرد. اگر او موفق به انتخاب مجدد شود، در آغاز دومین دوره ریاست جمهوری خود ۸۲ ساله خواهد شد.

هانتر بایدن، پسر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، به رسوایی‌های مواد مخدر و فساد معروف است. در سپتامبر ۲۰۲۰، ران جانسون و چاک گراسلی، سناتورهای جمهوری خواه گزارشی منتشر کردند که در آن گفته شد پسر جو بایدن هانتر، نامزد ریاست‌جمهوری وقت آمریکا و شریک او میلیون‌ها دلار از اتباع خارجی با گذشته مشکوک دریافت کرده‌اند.

اکنون دونالد ترامپ و جو بایدن به‌طور رسمی به‌عنوان نامزدهای قطعی حزب‌های جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا انتخاب شده‌اند.

این دو نفر در رقابت‌های «سه‌شنبه بزرگ» در در اواسط اسفند برگزار شده بود، پیروزی‌های مهمی را به دست آوردند.

آن‌ها همچنین در ۲۲ اسفند گذشته توانستند به حدنصاب مورد نیاز نمایندگان الکترال برای قطعی کردن نامزدی خود دست پیدا کنند.

رقابت مجدد بایدن و ترامپ قابل پیش‌بینی بود

حمیدرضا غلام‌زاده، کارشناس مسائل آمریکا درباره رقابت مجدد بایدن و ترامپ، می‌گوید: رقابت مجدد جو بایدن و دونالد ترامپ همان چیزی است که از ماه‌ها قبل نیز پیش‌بینی می‌شد. همچنین نتیجه سه‌شنبه بزرگ آمریکا همان چیزی بود که انتظار می‌رفت.

وی درباره پیش‌بینی‌ها از نتیجه انتخابات ماه نوامبر، گفت: تا این لحظه می‌توان متصور بود که اگر انتخابات امروز برگزار شود، دونالد تراپ پیروز خواهد بود.

سیاست ترامپ بیشتر به سمت درون‌گرایی است

غلام‌زاده درباره تفاوت سیاست‌های کلی ترامپ با سیاست‌های فعلی دولت آمریکا، گفت: جهان تجربه ریاست‌جمهوری ترامپ را دارد. سیاست او بیشتر به سمت درون‌گرایی است تا بتواند وضعیت داخلی آمریکا را تثبیت و هزینه‌های خارجی، مانند جنگ اوکراین و جنگ غزه را کاهش داده و بر دوش بازیگرهای دیگر، به‌ویژه اروپایی‌ها بیندازد.

وی اضافه کرد: در موضوع ناتو هم ترامپ سعی خواهد کرد تا هزینه‌ها را بر دوش اعضای دیگر قرار دهد و حتی ممکن است هزینه‌های آمریکا از ابتدای جنگ اوکراین تاکنون را از آن‌ها دریافت کند.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: اروپایی‌ها هم در قبال آمریکا تسلیم هستند، زیرا به آن برای حضور در ناتو نیاز دارند و بنابراین با خواسته‌های آن همراهی می‌کنند؛ بنابراین آمریکا به سمت پایان دادن به جنگ‌هایی مانند اوکراین و غزه پیش رفته و تمرکز را بر وضعیت اقتصادی داخلی‌اش خواهد گذاشت.

چین دغدغه مشترک جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها

غلام‌زاده درباره نگرانی اصلی در آمریکا، گفت: یک نکته وجود دارد که جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها درباره آن اتفاق نظر داشته و آن موضوع رقابت اقتصادی و فناوری با چین است. ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود با این دغدغه مواجه بود، این نگرانی در دوران بایدن هم وجود دارد و اگر ترامپ دوباره رئیس‌جمهور شود این موضوع را دنبال خواهد کرد. همچنین ممکن است روند تهدیدهای آمریکا علیه چین در موضوع تایوان ادامه داشته باشد.

ترامپ به دنبال ایجاد بازدارندگی

این کارشناس مسائل آمریکا درباره سیاست ترامپ نسبت به محور مقاومت منطقه، گفت: ترامپ به دنبال قوه قهریه، اما بازدارنده در مقابل معارضین است. جبهه مقاومت یکی از بخش‌هایی است که از نظر آمریکا معارضین خوانده می‌شود.

وی اضافه کرد: ترامپ سعی خواهد کرد تا با تهدید نظامی بازدارندگی ایجاد کند و نگذارد که به‌طور مثال محور مقاومت از کشورهایی مانند عراق پایگاه‌های آمریکایی در منطقه یا مواضع رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی را هدف قرار دهند.

طرح دو دولتی فلسطین برگ برنده بایدن

غلام‌زاده درباره برگ برنده بایدن برای پیروزی در انتخابات نوامبر، گفت: در طرف دیگر، ابزاری که جو بایدن برای برد دارد، این است که بتواند ماجرای غزه و فلسطین را به سمت طرح دو دولتی پیش ببرد و ایده‌ای را که از زمان باراک اوباما وجود داشته، به نتیجه برساند. او می‌تواند این موضوع را به‌عنوان میراث دولت خود به افکار جهانی بفروشد.

وی اضافه کرد: این موضوع شاید به او در انتخابات کمک کند و نارضایتی که در پی سیاست‌های دولت او در قبال جنگ غزه وجود دارد را تا حدی جبران کند. اگر این اتفاق رخ دهد ممکن است بایدن بتواند به پیروزی برسد. اگر این اتفاق رخ ندهد و او شکست بخورد، ترامپ به نسخه قبلی خود باز خواهد گشت.

ترامپ قائل به سیاست دولت اوباما در منطقه نبود

غلام‌زاده، گفت: دولت اوباما یک سیاست سه‌ضلعی را دنبال می‌کرد که براساس آن توازنی بین ایران، اسرائیل و اعراب برقرار شود. ترامپ قائل به این سیاست نبود و تلاش می‌کرد که روابط اعراب و رژیم صهیونیستی را مانند آنچه در پیمان آبراهام دیده می‌شود، برقرار کند.

وی اضافه کرد: ترامپ دنبال این بود که یکی از رئوس این سیاست سه‌ضلعی را به نفع سنگین شدن ترازو به سمت رژیم صهیونیستی حذف کند.

کارشناس مسائل آمریکا در پایان گفت: اگر بایدن نتواند به سیاست دو دولتی دست پیدا کند و در نتیجه شکست خورده و ترامپ سرکار بیاید، رئیس‌جمهور سابق آمریکا سیاست قبلی خود را ادامه خواهد داد. او با این شیوه سعی خواهد کرد تا فضای منطقه را به سمت متشنج شدن پیش ببرد.

دیگر خبرها

  • آخرین پیش‌بینی‌ها درباره انتخابات آمریکا
  • چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  • افشای دیدار ضدبرجامی جان کری و سعودالفیصل در داخل هواپیما به روایت روحانی /چه کسانی ترامپ را برای خروج از برجام تشویق کردند؟
  • گزارش تلویزیون سعودی از مذاکره محرمانه ایران و آمریکا
  • ۸ بار درخواست ملاقات از طرف ترامپ داشتم | از اسنپ‌بک استفاده می‌کرد کار خیلی سخت‌ می‌شد | دو شرط ترامپ برای بازگشت به برجام چه بود؟
  • روحانی: ترامپ ۸ بار پیغام داد که با هم ملاقات کنیم
  • حسن روحانی: ترامپ ۸ بار پیغام داد که با هم ملاقات کنیم
  • روحانی عوامل خروج ترامپ از برجام را اعلام کرد
  • حسن روحانی: ترامپ ۸ بار پیغام داد که مذاکره کنیم
  • روحانی: ترامپ روز اول حضور من در نیویورک ۸ بار پیغام داد با هم ملاقات و مذاکره کنیم / دو شرط او را رد کردم