Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رحمانیان که این روزها نمایش «عشق روزهای کرونا» را روی صحنه برده، شب گذشته گفت اپیزود «بانو و گربه ملوس» به خواست و اراده‌ی شورای نظارت مرکز هنرهای نمایشی و مدیرکل اداره‌ی هنرهای نمایشی با مشکل ممیّزی مواجه و حذف شده است اما «سیدوحید فخرموسوی» رئیس شورای ارزشیابی و نظارت اداره‌کل هنرهای نمایشی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، این موضوع را تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین: بهنوش طباطبایی که بازیگر اپیزود «بانو و گربه ملوس» این نمایش بود و همراه گربه‌اش در آن ایفای نقش می‌کرد، با انتشار متنی در اینستاگرامش از خداحافظی اجباری خود با این نمایش خبر داد و رحمانیان هم شب گذشته در سومین اجرای این نمایش اعلام کرد که مشکل این اپیزود حضور گربه بهنوش طباطبایی روی صحنه بوده است.

فخرموسوی درباره حواشی تئاتر محمد رحمانیان به ایلنا گفت: این نظر خانم بهنوش طباطبایی و آقای رحمانیان است. ما استنادمان به اینستاگرام یک نفر نیست!

او توضیح داد: «عشق روزهای کرونا» بازبینی شده و موارد اصلاحی را آقای رحمانیان پذیرفته و قبول کرده و نمایش هم اجرا می‌رود و آنچه اجرا می‌شود از نظر من مشکلی ندارد؛ حالا کسی می‌خواهد سخنرانی کند یا در اینستاگرامش چیز دیگری بنویسند، خودش می‌داند.

رئیس شورای ارزشیابی و نظارت ادامه داد: هر اجرایی که بازبینی می‌کنیم یا اصلاحات دارد یا نه، که این کار داشت و خدمت‌شان ابلاغ شد و آقای رحمانیان هم پای آن را امضا کرده و کار اجرا شد. حالا اگر نارحت‌اند از این اصلاحات، مشکل گروه است. اگر مشکلی داشت اصلا اجازه اجرا نمی‌دادیم؛ پس از نظر ما آنچه روی صحنه است مشکلی ندارد. مستندات قانونی همه این موارد هم موجود است.

فخرموسوی در پاسخ به این سوال ایلنا که آیا از نظر شورای ارزشیابی و نظارت مشکلی با حضور گربه روی صحنه بوده است؟ گفت: من وارد این جزئیات نمی‌شوم. ما یکسری اصلاحات دادیم که اگر نیاز دانستند کاغذ موارد اصلاحی کارشناسان موجود است و آقای رحمانیان هم پایش را امضا کرده و پذیرفته‌اند. اگر اصلاحات رعایت نمی‌شد، کار را نگه می‌داشتیم اما ایشان رعایت کرد و کار هم اجرا شد.

بهنوش طباطبایی که به تازگی با نمایش «عشق روزهای کرونا» نوشته و کار محمد رحمانیان روی صحنه بود، از گروه اجرایی این نمایش خداحافظی کرد.

 این بازیگر که همراه با گربه‌اش در یکی از اپیزودهای این نمایش با نام «بانو و گربه‌ ملوس» در فضای باز تالار وحدت ایفای نقش می‌کرد، با انتشار متنی در صفحه شخصی خود از خداحافظی "اجباری‌"اش با این نمایش خبر داد.

او هرچند به طور مشخص اعلام نکرده که این کناره‌گیری به چه دلیل بوده است ولی از همکاری‌های پیشین خود با  محمد رحمانیان در نمایش‌های «ترانه‌های قدیمی»، «سینماهای من»، «آدامس‌خوانی» و «آینه‌های رو به رو» به نیکی یاد کرده و یادآوری کرده که اسفند سال گذشته هم که مشغول بازی در نمایش «روزهای رادیو» دیگر اثر این کارگردان بوده که اجرایش به دلیل همه‌گیری کرونا، ناتمام ماند.

او در بخشی از متن خود نوشته: «این بار هم یاد گرفتم که اگر همه دنیا بخواهند ارزش‌ها، انگیزه‌ها و شور و عشق و تعهد مرا نسبت به حرفه‌ای که برایم مقدس است، به هیچ انگارند، ایستادگی کنم. چراکه پشت سرم کارگردانی را دارم که چارچوب‌های حرفه‌ای و اخلاقی حرفه‌اش را هنوز در هیاهوی صداهای گوش‌خراش و  سازهای ناکوک از یاد نبرده.»

بهنوش طباطبایی در ادامه با اشاره به متنی که رحمانیان شب گذشته، ۳۰ شهریور ماه، در اجرای خود خوانده، از این کارگردان قدردانی کرده و در بخش پایانی نوشته است: «من قوی می‌مانم، نا امید نمی‌شوم . صبر می‌کنم برای آمدن روزهایی که با قدم‌های استوار به صحنه نمایش بازگردم نه با قدم‌هایی لرزان و سست...»

 در سه اجرای نخست این نمایش، بهنوش طباطبایی با گربه‌اش روی صحنه بازی کرده بود اما در اجرای شب گذشته ، یکشنبه ۳۰ شهریور ماه، این اپیزود اجرا نشد و رحمانیان با خواندن متنی،  اعلام کرد که مشکل اپیزود «بانو و گربه ملوس»، حضور گربه بهنوش طباطبایی روی صحنه نمایش بوده است. 

او در این متن بارها به احادیث و روایاتی استناد کرد که از قول بزرگان دینی درباره نگهداری حیواناتی مانند گربه و خروس و گوسفند و ... و برکاتی که این حیوانات به همراه دارند، روایت شده است. 

او خطاب به تماشاگران این نمایش اعلام کرده که اپیزود «بانو و گربه ملوس» به خواست و اراده‌ی شورای نظارت مرکز هنرهای نمایشی و مدیرکل اداره‌ی هنرهای نمایشی با مشکل ممیّزی مواجه و حذف شده است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نمایش عشق روزهای کرونا بهنوش طباطبایی محمد رحمانیان عشق روزهای کرونا بهنوش طباطبایی آقای رحمانیان محمد رحمانیان هنرهای نمایشی روی صحنه شب گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۸۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک اردیبهشت بی‌بدیل

  شیوه برگزاری هفدهمین دوره
شیوه برگزاری نیز به‌دلیل گسترش اجرای عمومی بی‌بدیل است، چنانچه در فراخوان هفدهمین جشنواره تئاتر رضوی نیز آمده است‌؛ در راستای گسترش فرهنگ رضوی با استفاده از ظرفیت‌های حوزه تئاتر و دسترسی بیشتر عموم مخاطبان به تولیدات تئاتر، ستاد برگزاری، این دوره از جشنواره را‌ به صورت غیر‌متمرکز و با رویکرد تقویت اجرای عمومی آثار در محل تولید برگزار خواهد کرد. به این صورت که دبیرخانه پس از ارزیابی نهایی آثار متقاضی، ۱۵ اثر را به‌عنوان آثار منتخب معرفی و با صاحبان آثار برای اجرای عمومی(۱۰ تا ۱۵ نوبت) در شهرهای محل تولید تفاهم‌‌نامه همکاری منعقد خواهد کرد. این گروه‌ها طبق گاه‌شمار دبیرخانه، آثار خود را در شهرهای محل تولید، اجرای عمومی خواهند کرد. علاوه بر اجرای صحنه‌ای (زنده)، فیلم آثار منتخب طی جدول تنظیمی، از تلویزیون تئاتر ایران به نمایش گذاشته خواهد شد تا تمامی علاقه‌مندان و هنرمندان سراسر کشور امکان تماشای آثار را داشته باشند. در اختتامیه جشنواره‌های بین‌المللی امام رضا علیه‌السلام در مشهد از کارگردانان این آثار تقدیر خواهد شد. 
 
۱۶ اجرا با موضوع فرهنگ رضوی
هیأت انتخاب متون جشنواره متشکل از هوشنگ هیهاوند، نوشین تبریزی و ایوب آقاخانی پس از خوانش و ارزیابی ۱۴۵ اثر متقاضی حضور در هفدهمین دوره جشنواره تئاتر رضوی ۳۸ نمایشنامه منتخب را برای حضور در مرحله انتخاب آثار معرفی کرد. در مرحله انتخاب اجراهای برگزیده از میان ۳۱ اجرای رسیده به دفتر جشنواره در نهایت ۱۳ اجرا توسط ۹ داور برگزیده شد ودرنهایت درکنار سه اجرای دعوت شده از سوی اتابک نادری، دبیر جشنواره ۱۶اثر به جدول اجراها راه یافت.داوری هم به لحاظ انتخاب ۹ داور از نگاه موشکافانه‌تری برخوردار شده بود زیرا ازطیف وسیع‌تری از هنرمندان و چهره‌های شناخته شده تئاتر کشور به‌عنوان اعضای هیأت انتخاب، دعوت به همکاری شده بود.کیومرث مرادی کارگردان، مدرس تئاتر، رضا آشفته نویسنده و منتقد تئاتر، ندا ثابتی نویسنده و کارگردان تئاتر،رضا خدادادبیگی نویسنده و کارگردانِ اهل زاهدان، مجتبی رستمی‌فر نویسنده و کارگردان اهل اهواز، یعقوب صدیق‌جمالی نویسنده و کارگردان اهل تبریز، بهار کریم‌زاده بازیگر و کارگردان، جهانشیر یاراحمدی کارگردان و پژوهشگر اهل بوشهر و علی یعقوب‌زاده بازیگر و کارگردان در انجام فرآیند انتخاب آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، ستاد برگزاری جشنواره را یاری کردند. 
 
صحنه‌های تئاتر کشور میزبان امام رئوف

​​​​​​​تاریخ و زمان اجرای آثار منتخب جشنواره که به شکل اجرای عموم در سالن‌ها و شهرهای مختلف به صحنه می‌روند، مشخص شد. ۱۵نمایش منتخب جشنواره و نمایش «میشو سوزوکی» نوشته و به کارگردانی اصغر گروسی به دعوت دبیر جشنواره، به شرح زیر اجرا خواهند شد: 
 
۱- نمایش«آبگینه» نوشته سعید تشکری و کارگردانی مریم رضازاده از استان البرز از ۱۳ تا ۲۵ اردیبهشت‌ در فرهنگسرای هنر نظرآباد به صحنه می‌رود. 
 
۲- نمایش «آبی‌گونه» نوشته و به کارگردانی کاوه مهدوی از ۲۳ فروردین تا ۳۰ اردیبهشت‌ در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر تهران به صحنه می‌رود. 
 
۳- نمایش «تولد یک‌سالگی» نوشته شادی غفوریان و به کارگردانی بهاره فاضلی‌راد در شهر مشهد، در تماشاخانه حسین نوری و تاریخ ۱۵ تا ۳۰ اردیبهشت‌ اجرا خواهد داشت. 
 
۴- نمایش «پانما» نوشته و به کارگردانی مجید کاظم‌زاده مژدهی‌ از تاریخ ۱ تا ۱۰ اردیبهشت‌ در تالار مرکزی رشت اجرای عمومی صحنه‌ای خواهد داشت. 
 
۵- نمایش «روزهای اتفاقی» نوشته کامران شهلایی و کارگردانی پوریا رضایی از تاریخ ۵ تا ۱۵ اردیبهشت‌ در فرهنگسرای آینه شهر اراک به صحنه خواهد رفت. 
 
۶- نمایش «پر» نوشته مجید کاظم‌زاده مژدهی و کارگردانی محمد رسائلی از ۱ تا ۱۰ اردیبهشت‌ در تالار مرکزی رشت اجرای عمومی خواهد داشت. 

۷- نمایش «حکایت دختری که خاتون مغربی را دید» نوشته سیروس همتی و کارگردانی مشترک سیدابراهیم شبیری و پوریا قصابی از۱۳ تا ۲۷ اردیبهشت‌ در تماشاخانه صورتک قوچان اجرای عمومی صحنه‌ای خواهد داشت. 
 
۸- نمایش«دارشکنه» نوشته وبه کارگردانی محمدرضا شاه‌مردی از۱۷تا۲۱اردیبهشت‌ در سالن لایق شیراز به صحنه خواهد رفت. 

۹- نمایش«دل‌لرزه» نوشته سیدعلی موسویان و به کارگردانی فاطمه بایرام‌زاده از اول تا ۱۰ اردیبهشت‌ در تئاترشهر تبریز به صحنه خواهد رفت. 
 
۱۰- نمایش«صدمین تکه» نوشته و به کارگردانی بهناز دوستی از اول تا ۱۰اردیبهشت‌ درسالن بلک‌باکس شهرساری به‌صحنه‌ خواهد رفت. 
 
۱۱- نمایش«کان‌لم‌یکن» نوشته و به کارگردانی سیدعلی موسویان از ۲۶ فروردین تا ۳۱ اردیبهشت‌ در تالار سایه مجموعه تئاترشهر تهران به صحنه می‌رود. 
 
۱۲- نمایش«یاخته» نوشته مهدی سیم‌ریز و به کارگردانی میثم نویریان از ۵ تا ۲۵ اردیبهشت‌ در تماشاخانه مهر حوزه هنری تهران اجرای عمومی خواهد داشت. 
 
۱۳- نمایش«گلبهار» نوشته و به کارگردانی هاشم پورمحمدی از ۱۵ تا ۳۰ اردیبهشت‌ در تئاترشهر کرمانشاه به صحنه می‌رود. 
 
۱۴- نمایش«گوهر»نوشته سیروس همتی وبه کارگردانی سیدمحسن هاشمی از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت‌ در تماشاخانه هنر شهر تربت‌حیدریه اجرای عمومی خواهد داشت. 

۱۵- نمایش«هشت + میلیون» نوشته رضا عرفانی و به کارگردانی محمد حسن‌زاده از ۱۰ تا ۳۰ اردیبهشت‌ در کارخانه نوآوری شهر مشهد به صحنه می‌رود. 
 
۱۶- همچنین نمایش «میشو سوزوکی» نوشته و به کارگردانی اصغر گروسی از ۴ تا ۱۴ اردیبهشت‌ در سالن لایق شهر شیراز به صحنه می‌رود. 

هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی ازبرنامه‌های بیست‌ویکمین جشنواره فرهنگی هنری امام‌رضا(ع)است که به ریاست فرهاد قائمیان در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

دورنمای جشنواره تئاتر رضوی
اتابک نادری، دبیر هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی گفت: اگر می‌خواهیم تئاتر رضوی رشد کند باید نگاه درستی را تعریف کنیم. هر اثری که بر مبنای باورهای دینی و به‌نام اخلاق تولید و اجرا شود، کاری رضوی است. باید از نگاه شعاری و شتاب‌زده دور شویم. هرچه مخاطب‌شناسی اثر بیشتر باشد برای ما مهم است و در اولویت قرار می‌گیرد. در این دوره از جشنواره رضوی خواستیم نگاه حرفه‌ای‌تر به مبنای تولید آثار داشته باشیم و از نگاه کلیشه‌ای دور شویم. این دوره جشنواره غیرمتمرکز است و در آن به یک جهت‌دهی متفاوت رسیدیم. آثار در شهر خود تولید و اجرای عمومی خواهند داشت و ما گزینشی از اجراهای عمومی داریم.   وی تاکید کرد: تئاتر را برای جایزه‌گرفتن و هیجانات جشنواره‌ای کار نکنیم، چون هدف تولید تئاتر برای مخاطب است. بررسی کردیم در جشنواره‌ها هزینه‌هایی از بودجه تئاتر صرف کارهایی می‌شود که در اصل باید در قالب کمک‌هزینه تولیدات به سفره هنرمندان تئاتر برگردد.  دبیر هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی افزود: تئاتر رضوی فاصله‌ای با نگاهی جهانی ندارد و حتی اهل تسنن یا هرکسی که نگاه به شخصیت و زندگی امام‌رضا(ع) دارد، می‌تواند اثر نوشته و در جشنواره شرکت کند. در گذشته اکثرا تئاترها برای مخاطبان اجرا نمی‌شد و فقط هنرمندان به تماشای آثار یکدیگر می‌نشستند، ولی حالا به‌جای هزینه‌های سفر و اسکان، تمامی حمایت خود را برای تولید آثار و اجرای عمومی در شهرهای خود معطوف می‌کنیم. طبق برنامه‌ریزی شورا تصمیم داریم از سال آینده به سمت بین‌المللی‌شدن حرکت کنیم.  نادری گفت: به نظر من به‌جای میزبانی از یک یا دو نمایش در ایران، صادرکردن کارهای با مضمون دینی و رضوی بسیار اهمیت دارد. کارهای برگزیده شاید با رایزنی‌هایی که در آینده خواهیم داشت و در صورت ایجاد شرایط در کشورهای همسایه چند اجرا خواهند داشت. در دوره بعدی جشنواره باید به سمت برگزاری رپرتوآر آثار برگزیده در شهرهای مختلف کشور حرکت کنیم. این اتفاقی است که می‌تواند در دوره هجدهم تئاتر رضوی رقم بخورد. 

دیگر خبرها

  • تعطیلات آخر هفته و تاریخچه آن
  • هفته کاری پنج روزه از کی شروع شد؟
  • کدام کشورها شنبه تعطیل هستند؟
  • لحظه غروب خورشید در آسمان چهاربرج از لنز دوربین شهروند خبرنگار + تصاویر
  • اردیبهشتِ تئاتر شهرزاد با سه نمایش متفاوت
  • یک اردیبهشت بی‌بدیل
  • تکلیف روزهای پنجشنبه بانک ها مشخص شد
  • تعطیلی شنبه ۲۵ درصد به فرصت‌های اقتصادی خارجی می‌افزاید
  • نمایش «باغ آرزو» به روی صحنه تئاتر نیشابور رفت
  • اعلام روزهای پرفروش و پرمخاطب سینما در فروردین‌ ماه