Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@13:49:34 GMT

منافع کشورها در جنگ‌های سایبری چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۹۲۶۷

منافع کشورها در جنگ‌های سایبری چیست؟

اقتصاد آنلاین – سجاد رفیع؛ رشد سریع فناوری و دانش طی دهه‌های اخیر منجر به تغییر بنیادین بسیاری از شئونات زندگی بشر شده است. تغییر بسیاری از ساز و کارهای اقتصادی و اجتماعی جهان را در همین راستا می‌توان تفسیر کرد. در همین رابطه، حوزه‌های نظامی و امنیتی نیز تحت تاثیر رشد سریع انواع فناوری‌ها، تا حد زیادی متحول شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بروز و گسترش پدیده‌ای به نام حمله سایبری، اتفاقی است که تا چند دهه پیش، کمتر کسی می‌توانست حتی تصور کند.

در این زمینه بخوانید

کشورهای پیش‌تاز در عرصه نوآوری کدامند رشد چشمگیر چین در عرصه نوآوری چشم‌انداز شهرهای هوشمند

اوایل تابستان امسال بود که مقامات استرالیایی متوجه یک حمله سایبری از سوی چین به منابع اطلاعاتی خود شدند. پاسخ استرالیا به این حمله نه با اتکا به تجهیزات نظامی بلکه از طریق یک نیروی جدیدالورود به عرصه نبرد میان کشورها یعنی هکرها بود. در موردی دیگر، مناقشات مرزی میان هند و چین طی چند ماه گذشته، خود را در قالب حمله سایبری چین به تاسیسات نظامی رقیب منطقه‌ای خود نشان داد. در این مورد می‌توان به جنگ سایبری میان هند و نپال و همچنین کره شمالی و پاکستان در سال‌های اخیر اشاره کرد. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود آن است که چه عاملی باعث گسترش این نوع از مناقشات میان کشورها شده است.

به طور کلی، حملات سایبری دارای مزایای بسیار بیشتری نسبت به جنگ‌های کلاسیک است. عدم وجود تلفات انسانی، تحقق ساده‌تر اهداف (مانند دسترسی به اطلاعات امنیتی و مالی کشورهای دیگر)، هزینه مالی کمتر و ... از جمله مزایای چنین جنگی است. در نتیجه چنین مزیت‌هایی بوده است که طی سال‌های اخیر شاهد افزایش چشمگیر حملات سایبری میان کشورها نیز بوده‌ایم. به عنوان مثال، تعداد حملات سایبری صورت گرفته علیه استرالیا بین سال‌های 2018-2017، بیش از 78 درصد رشد داشته است.

گسترش روش‌های نوین حملات سایبری، ضرورت به روز رسانی تجهیزات و فناوری‌های کشورها در جهت مقابله با این حملات را بیش از پیش نمایان می‌سازد. مسئولیتی که بیش از هر نهاد و سازمانی، بر عهده نخبگان و متعاقبا شرکت‌های دانش‌بنیان هر کشور است. در این زمینه، شرکت‌های آمریکایی را می‌توان همچنان به عنوان پیشتازان این حوزه قلمداد کرد. با این حال، شرکت‌ها و استارتاپ‌های اروپایی و آسیایی به سرعت در حال رشد و متعاقبا کاهش فاصله خود با رقبای آمریکایی‌‌شان در این زمینه هستند.

پربیننده ترین افزایش قیمت موبایل روزانه شد! قیمت روز انواع موبایل سامسونگ در بازار +جدول خرید پاسپورت برای رجیستر کردن تلفن‌همراه نوسان قیمت بیت‌کوین تا جمعه ادامه دارد ارزان‌ترین موبایل‌های بازار چند؟ +جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: جنگ سایبری چین کره شمالی آمریکا حمله سایبری اقتصاد دانش بنیان حمله نظامی شرکت دانش بنیان هک کردن ارتش های جهان تاسیسات نظامی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت حملات سایبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۹۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال دور از دسترس نیست


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه امروز در افتتاحیه نمایشگاه دستاورد‌های وقف با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه انفال، اظهار کرد: پس از عملیات وعده صادق دیپلماسی ما در جهان تفاوت کرده است. وعده صادق حرکتی بود که همگان آن را مشاهده کردند، اما بنا به نظر مقام معظم رهبری، اراده قوی ملت ایران برای پاسخگویی محکم به رژیم صهیونیستی مهمترین مسئله بود. وعده صادق ضربه کاری به صهیونیست‌ها بود آن هم رژیمی که هیچ کس جرأت حمله بدان را نداشت.

خاموشی ادامه داد: امروز جبهه اصلی دفاع از مظلومین، ایران اسلامی است. ایران پس از نزدیک به پنج دهه تحریم با دانش و توانمندی خود به تولیداتی دست پیدا کرد که در جهان بی‌نظیر است. امروز با صدای بلند اعلام می‌کنیم که انقلاب اسلامی درک کرده که حزب خدا پیروز است و در همین مسیر حرکت می‌کند. امروز جبهه مقاومت رژیم صهیونیستی را به چالش کشیده است و این ثمره درایت و رهبری حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی است. باید باور کنیم که ایران نقش اساسی در ترسیم نقشه آینده جهان خواهد داشت.

وی تصریح کرد: سازمان اوقاف سازمانی است که تصدی اداره موقوفات مجهول‌التولیه و فاقد تولیت را برعهده دارد. اگر در وقف‌نامه متولی بتواند سلسله خود را ثابت کند، می‌تواند موقوفه خود را اداره و مدیریت کند؛ لذا وقف نهادی است که در حکومت اسلامی تعریف دارد. در این نمایشگاه موقوفاتی حضور دارند که متولی خاص خود را دارند و فعالیت‌های خود را ارائه می‌دهند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: موقوفاتی که متولی ندارند و متصدی آنها سازمان اوقاف است نیز در این نمایشگاه حضور دارند و خدمات خود را ارائه داده‌اند. در دو سال اخیر بسیاری از موقوفات کشور دارای سند تک برگی شده‌اند و این مسئله، تداخل اسناد و مشکلات حقوقی موقوفات را کاهش چشمگیری داده است.

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی اظهار کرد: موضوع بعدی بحث حقیقی مربوط به موقوفات است که برخی از آنها بایر بوده‌اند و امروز احیا شده‌اند. البته اجرای چنین برنامه‌ای دشواری‌های خاص خود را دارد. برای احیای موقوفات باید این کار را ادامه دهیم و سرمایه‌های موجود را حفظ کنیم و ارتقا دهیم؛ لذا حوزه حفظ‌العین موقوفات بسیار وسیع است و باید پیگیری شود.

وی ادامه داد: مسئله بعدی افزایش بهره‌وری موقوفات است. سال گذشته قراداد‌های زیادی برای احداث مراکز و املاک موقوفه منعقد شده است. البته اهم موقوفات، وقف‌های منفعتی است که باید به رشد درآمد متنابهی برسند تا همگان در جریان آن قرار گیرند.

رئیس سازمان اوقاف اضافه کرد: بنده رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال را دور از دسترس نمی‌دانم. امروز این منافع به هفت همت رسیده و هر روز بیشتر می‌شود. امسال و با توجه به داده‌های سامانه اوقاف بیش از چهار هزار میلیارد تومان برای نیات واقفان هزینه شده تا این نیات به خوبی اجرایی شوند.

دیگر خبرها

  • دلار با کاهش تنش‌های سیاسی برمی‌گردد/ عده‌ای برخلاف منافع ملی بازار ارز را بهم می‌زنند
  • پوتین: تروریسم همچنان بزرگترین خطر قرن بیست و یکم است
  • هشدار دبیر شورای عالی امنیت ملی به کشورهایی که با رژیم صهیونیستی همکاری سایبری دارند
  • هشدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی داده‌اند
  • هشدار احمدیان به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی داده‌اند
  • رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال دور از دسترس نیست
  • پوتین: نظم نوین جهانی باید منافع اکثر کشورها را تأمین کند
  • اجرای طرح نور تأمین کننده منافع زن و خانواده است
  • گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای
  • نگاه ایران و پاکستان در شناخت و بهره‌گیری از منافع متقابل مشترک است