Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، مصطفی یغمائیان معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: برچیدن و جمع‌آوری کف فرش آجری، کندن لایه‌های فرسوده بام، خارج کردن بند‌های فرسوده از کف فرش آجری ساده، پاک کردن درزها، دوخت و دوز ترک‌های سطحی، از جمله فعالیت‌های در دست انجام برای مرمت این اثر تاریخی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: دوغاب ریزی با دوغ آب آهک و پودر سنگ در سقف‌ها، کاهگل بام، کف فرش با آجر سنتی و ساخت و نصب در چوبی از دیگر فعالیت‌ها برای مرمت بخشی از سقف کاروانسرای قصر بهرام است.

در جنوب گرمسار و در دامنه‌های شمالی سیاه کوه کاروانسرای سنگی بسیار زیبایی با پلان مستطیل شکل ساخته شده است که از مهم‌ترین بنا‌های شهرستان گرمسار است.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مرمت آثار تاریخی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۹۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین خبرها از ثبت جهانی «فلک‌الافلاک»

عطا حسن پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور به لرستان، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای بحث تملک و آزاد سازی حریم «فلک الافلاک» اختصاص پیدا کرده است.

وی عنوان کرد: تمام این اعتباری برای آزاد سازی در بخش‌های جنوبی و همچنین شمالی قلعه «فلک الافلاک» هزینه شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برخی از مغازه‌های ضلع شمالی قلعه باقی مانده است، افزود: برنامه ما این است که این مغازه‌ها را هم در راستای آزاد سازی حریم «فلک الافلاک» خریداری کنیم.

حسن پور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ثبت جهانی قلعه «فلک الافلاک» و همچنین «دره خرم آباد» اشاره کرد و گفت: حضور ارزیاب یونسکو برای تابستان امسال در این راستا قطعی شده است.

وی بیان داشت: در این راستا باید تا قبل از حضور ارزیاب یونسکو الزامات لازم را برای ثبت جهانی قلعه «فلک الافلاک» رفع کنیم.

بنا بر این گزارش، قلعه «فلک الافلاک» بر بلندای تپه‌ای باستانی و طبیعی در مرکز شهر خرم آباد واقع شده است و دارای هشت برج و دو حیاط مستطیل شکل بوده است.

ارتفاع بلندترین دیوار این قلعه سترگ و باشکوه تا سطح تپه پنج متر و ۲۲ سانتی متر و مساحت کلی آن پنج هزار و ۳۰۰ متر مربع و پلان بنای این قلعه تاریخی به صورت هشت ضلعی نامنظم است.

ورودی قلعه «فلک الافلاک» در جبهه شمالی و در برج جنوب غربی به عرض ۱۰ متر و ۲۰ سانتی متر و ارتفاع سه متر ساخته شده و در ساخت این بنا از مصالحی چون خشت، آجر (قرمز و بزرگ)، سنگ و ملات استفاده شده است.

از جمله نکات قابل تأمل در این بنای بی نظیر وجود چاه قلعه به عمق ۴۲ متر در حیاط اول و گریزگاه اضطراری در حیاط دوم است.

زیبایی و معماری شگفت انگیز قلعه «فلک الافلاک» موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان به عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.

این اثر همان دژ معروف «شاپورخواست» است که در تاریخ ذکر شده است، این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیکی خود در قرن چهارم هجری قمری به عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل بویه در آمد و از قرن ششم هجری پس از ساخته شدن شهر جدید خرم آباد این قلعه نیز به نام خرم آباد معروف شد و احتمالاً نام «فلک الافلاک» در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.

از بدو شکل گیری، این بنای عظیم و دیدنی تا به حال کاربری‌های سیاسی، نظامی، خزانه سلطنتی، مقر حکومتی، پادگان نظامی و زندان سیاسی داشته است و اکنون نیز به عنوان موزه باستان شناسی، مردم شناسی و آزمایشگاه مرمت اشیا و چایخانه سنتی از آن استفاده می‌شود.

این بنای کم نظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کد خبر 6079371

دیگر خبرها

  • فعالیت ۷۴۰ گروه جهادی در مناطق مختلف استان
  • آغاز عملیات آماده‌سازی سایت ۲۰۵ هکتاری نهضت ملی مسکن سمنان
  • عملیات اجرایی آماده سازی معابر نهضت ملی مسکن گرمسار آغاز شد
  • آغاز فاز دوم مرمت و بهسازی محوطه باغ کیهانی + تصاویر
  • ۱۵ میلیارد ریال برای مرمت کاروانسرای تاریخی آوه ساوه تخصیص یافت
  • کاخ عالی‌قاپوی اصفهان ۳۰ فروردین تعطیل است
  • ضرغامی: میراث ملموس و ناملموس از هم جدا نیستند
  • دولت زیرساخت‌های لازم را برای فعالیت بازارچه مرزی ایلام فراهم کرد
  • بارش قطرات باران بر بنای ارگ تاریخی بم
  • آخرین خبرها از ثبت جهانی «فلک‌الافلاک»