Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@02:00:01 GMT

مذاکرات عادی سازی روابط خارطوم- تل آویو در ابوظبی

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۶۹۷۷۵

مذاکرات عادی سازی روابط خارطوم- تل آویو در ابوظبی

یک رسانه سودانی نوشت: گزارش‎های رسانه‌ای حاکیست مقامات بلندپایه سودانی آمریکایی و اماراتی در ابوظبی درباره عادی سازی روابط خارطوم - تل آویو با یکدیگر گفت وگو کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه سودان تریبیون نوشت: ژنرال عبدالفتاح برهان رئیس شورای حاکمیتی سودان  در راس هیئتی بلندپایه از مقامات سودانی دیروز راهی امارات شد تا با مقامات این کشور و یک هیئت از دولت آمریکا که در امارات به سر می‌برد، گفت وگو کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس بیانیه شورای حاکمیتی، هیئت سودانی در این سفر دو روزه طی  دیدار با همتایان آمریکایی خود در ابوظبی درباره جذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی گروه‌های تروریستی ، حمایت واشنگتن از دوره انتقالی در سودان و بخشش بدهی‌های خارطوم به آمریکا گفت وگو خواهد کرد.

به نوشته روزنامه سودان تریبون،  دولت خارطوم خواستار حمایت اقتصادی قوی در طول دوره انتقالی و حذاف نام سودان از فهرست حامیان تروریسم در مقابل عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

سایت آمریکایی " اکسیوس " دراین زمینه نوشت: در صورتی که آمریکا و امارات با درخواست خارطوم برای دریافت کمک‌های اقتصادی موافقت کنند، سودان می‌تواند همچون امارات و بحرین  اقدام به عادی سازی با تل آویو کند.

در نشست ابوظبی، مشاور امنیت ملی امارات و مسئول تیم مذاکره کننده با تل آویو، رئیس دایره خلیج فارس و شمال آفریقا شورای امنیت ملی آمریکا و یکی از مهندسان توافق ابوظبی- تل آویو در کنار شخصیت‌های سیاسی و نظامی سودانی حضور داشتند.

به گفته مقامات آگاه سودانی، در این نشست خارطوم درخواست دریافت 3 میلیارد دلار کمک‌های اقتصادی و انسانی برای مقابله با بحران اقتصادی و جبران خسارت‌های ناشی از سیل اخیر در سودان شد. همچنین از آمریکا و امارات خواست تا متعهد شوند، کمک‌های اقتصادی خود را به سودان طی سه سال آینده ادامه خواهند داد.

این روزنامه سودانی نوشت: تل آویو مذاکرات دیروز نشست ابوظبی را پیگیری می‌کند  و دولت آمریکا را تشویق می‌کند به مطالبات اقتصادی سودان پاسخ مثبت دهد چراکه آن، بخشی از روند عادی سازی روابط با اسرائیل  است.

تظاهرات فلسطینیان در مسجدالاقصی علیه حاکمان خیانتکار امارات و بحرین

موضوع عادی سازی روابط بین سودان و رژیم صهیونیستی سه شنبه گذشته در نشست نتانیاهو با مایک پامپئو وزیر خارخه آمریکا  در واشنگتن مطرح شد.

به گفته مقامات آمریکایی،  پامپئو با درخواست سودان برای حذف نام این کشور از فهرست حامیان تروریسم موافقت کرده و قرار است، این اقدام ( حذف نام سودان از فهرست مزبور ) در پایان ماه اکتبر ( نیمه اول آذر ماه ) رخ دهد.

ژنرال عبدالفتاح برهان در آبان ماه سال 1398  نشستی در اوگاندا با بنیامین نتانیاهو برگزار کرد و طی آن دو طرف توافق کردند، هواپیماهای مسافربری رژیم صهیونیستی از فراز آسمان سودان عبور کنند. این توافق با مخالفت شدید گروه‌های سیاسی سودانی روبروشد.

برهان  در پاسخ به این مخالفت‌ها مدعی شد، سودان  می‌توان از نفوذ تل آویو در آمریکا برای حذف نامش از فهرست حامیان تروریسم استفاده کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عادی سازی روابط تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۹۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس به تعلیق مذاکرات آتش‌ بس تهدید کرد

به گزارش جام جم آنلاین، برخی منابع آگاه در گفتگو با روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم فاش کردند که جنبش حماس با گذشت بیش از ۱۹۴ روز از جنگ خونبار و گسترده در نوار غزه که نزدیک به ۱۰۰ هزار شهید، زخمی و مفقودی بر جای گذاشته، رویکردهای جدید را در مذاکرات خود با طرف اسرائیلی در پیش گرفته است.

به گفته این منابع، حماس تهدید کرده هیات خود را از مذاکرات برای برقراری آتش‌بس در غزه بازگردانده و حضور خود در این مذاکرات را به حالت تعلیق در می‌آورد تا زمانی که طرف اسرائیلی گام جدی را برای عمل به شروطی که تعیین کرده، بردارد.

مذاکرات آتش‌بس میان حماس و طرف اسرائیلی به بن‌بست رسیده و تمامی ابتکارعمل‌های ارائه شده از سوی طرف‌های مختلف تا این لحظه به توافق میان دو طرف منجر نشده است.

این جنبش تاکید کرد که تل‌آویو در مذاکراتی که با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا برقرار است، بهانه‌تراشی می‌کند و این مذاکرات برای اسرائیل به منزله طناب نجاتی برای آن بوده و با آن سعی دارد زمان بیشتری برای انجام کشتارهای بیشتر در غزه به دست آورد.

همچنین برخی منابع آگاه در گفت‌وگو با «الشرق» فاش کردند که حماس پیشنهاد آمریکا درباره مذاکرات آتش‌بس در غزه را رد نکرده اما توضیحات و نکاتی را به این پیشنهاد افزوده و حماس برای دور جدید مذاکرات آتش‌بس آماده است.

سند ارائه شده از سوی آمریکا شامل آزادسازی سه اسیر صهیونیست در آخر هر هفته و بازگشت نامحدود آوارگان در مرحله اول توافق است که شش هفته ادامه خواهد داشت.

منابع یاد شده گفتند، آمریکا پیشنهاد بازگشت بدون قید و شرط غیرنظامیان آواره را داده اما در جزئیات آن شروط و محدودیت‌هایی برای این بازگشت تعیین کرده از جمله این شروط این است که روند بازگشت دو هفته پس از اجرایی شدن توافق و از خیابان الرشید آغاز شود و سربازان اسرائیلی در فاصله ۵۰۰ متری آنها باشند و برج‌های مراقبت و دوربین‌هایی نصب شود تا تضمین شود در میان آنها نیروی نظامی وجود ندارد.

آنها افزودند، در این سند آمده است که آوارگان پس از ۲۸ روز از اجرایی شدن توافق اجازه می‌یابند که از خیابان صلاح‌الدین بازگردند و سربازان اسرائیلی باید در فاصله ۵۰۰ متری دو طرف خیابان باشند و برج‌های مراقبت و دوربین باید نصب شود.

به گفته منابع یاد شده، در سند پیشنهادی آمریکا باید مناطق امنی با نظارت سازمان ملل برای این آوارگان در شمال ایجاد شود اما حماس درباره این بند تاکید کرد که می‌تواند خطر ایجاد اردوگاه‌های جدیدی که به اردوگاه‌های دائمی تبدیل می‌شوند، داشته باشد.

در مقابل حماس در پیشنهاد خود خواستار آن شد که بازگشت آوارگان از همان روز اول آغاز شود و سربازان اسرائیلی خیابان الرشید را ترک کرده و در خیابان صلاح‌الدین که در فاصله ۲ کیلومتری آن است، مستقر شوند چار که حضور آنها تنها در فاصله ۵۰۰ متری که بسیار اندک است، می‌تواند برخورد ایجاد کند و احتمال دارد سربازان به بهانه بررسی کارت‌های شناسایی آوارگان مداخله کنند و این روند بازگشت را مختل کرده و به بازداشت و چه بسا تیراندازی و تلفات و در نهایت لغو آتش‌بس منجر شود.

این جنبش در ادامه بازگشت آوارگان به خانه‌هایشان و تامین چادر و خانه‌های موقت برای کسانی که خانه‌هایشان را از دست دادند در همان محل خانه یا نزدیک به آنجا را خواستار شد.

در پیشنهاد آمریکا در بند تبادل اسرا و زندانی‌ها آمده است که ۴۰ اسیر صهیونیست غیرنظامی و سرباز که هنوز زنده‌ هستند در مقابل ۹۰۰ اسیر فسلطینی از جمه ۱۰۰ محکوم به حبس ابد آزاد شوند که از این تعداد ۴۷ اسیر از آزادشدگان قرارداد «شالیت» هستند که رژیم صهیونیستی دوباره آنها را بازداشت کرد.

طبق این سند در صورتی که ۴۰ غیرنظامی زنده وجود ندارد، این تعداد از گروه‌های دیگر تکمیل می‌شود.

همچنین در این سند تاکید شده که رژیم صهیونیستی می‌تواند از میان ۱۰۰ اسیر محکوم به حبس ابد هر کسی را که می‌خواهد به خارج تبعید کند.

حماس در پاسخ به این بند در سند پیشنهادی آمریکا تاکید کرد که این تعداد نمی‌تواند با دیگر گروه‌ها از جمله سربازان و افسرانی پر شود که در مرحله دوم و طبق چارچوب مشخصی با اسرای فلسطینی تبادل خواهند شد.

این جنبش در پیشنهاد جدید خود اعلام کرده غیرنظامیان کمتر از ۱۹ سال و بالاتر از ۵۰ سال و سربازان زن در طول شش هفته آتش‌بس طی چند مرحله آزاد می‌شوند به این شکل که آخر هر هفته سه صهیونیست آزاد می‌شود و افراد باقی مانده این گروه هر تعدادی که باشند در پایان هفته ششم آزاد خواهند شد.

یکی از مسوولان حماس اظهار کرد: ما ۴۰ غیرنظامی زنده نداریم و تعداد واقعی افراد زنده مانده از این گروه را نمی‌دانیم. تعیین تعداد و اسامی آنها نیازمند برقراری آتش‌بس و توقف جنگ است ما در مرحله اول توافق تمامی افراد این گروه را آزاد خواهیم کرد و در مرحله دوم اجساد سایر اعضای این گروه را که در حملات هوایی و بمباران‌های اسرائیلی کشته شدند، تحویل خواهیم داد.

حماس در سند خود پیشنهاد داد که در مقابل هر غیرنظامی اسرائیلی ۵۰ اسیر فلسطینی آزاد شده و روند آزادسازی بر اساس مدت بازداشت انجام شده و ابتدا آنهایی آزاد شوند که بیشترین مدت را در بازداشت بودند اما در مورد سربازهای زن در مقابل هر یک از آنها ۵۰ اسیر فلسطینی آزاد می‌شود که از جمله آنها ۳۰ محکوم به حبس ابد است که حماس نام آنها را اعلام می‌کند.

این مسوول حماس تصریح کرد که بیشتر اسرایی که طبق این اصل آزاد خواهند شد، از اعضای جنبش فتح هستند و نه حماس.

آمریکا در سند خود در مورد کمک‌های بشردوستانه پیشنهاد داد که روزانه ۵۰۰ دستگاه کامیون حامل امدادها در مدت آتش‌بس وارد غزه شوند البته این تعداد شامل کامیون‌های حامل خانه‌های موقت و چادر نیز هست اما حماس خواستار آن شد که این کامیون‌ها در زمره آن ۵۰۰ کامیون حامل امدادرسانی‌ها قرار داده نشوند.

روز یکشنبه که مذاکره‌کنندگان و میانجی‌ها برای بررسی توافق جدید آتش‌بس با هم نشست داشتند، حملات رژیم صهیونیستی به غزه وارد هفتمین ماه خود شد.

دیگر خبرها

  • قطر: در نقش خود به عنوان میانجی در مذاکرات صلح بازنگری می‌کنیم
  • بعد از عملیات وعده صادق «بی‌حجابی» را عادی سازی کنید/ زیباکلام: تنبیه رژیم صهیونیستی کار اشتباهی است!
  • حماس به تعلیق مذاکرات آتش‌ بس تهدید کرد
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • خطوط قرمز خود را در مذاکرات تغییر نمی‌دهیم
  • درخواست مقام ارشد اسرائیل برای عادی سازی روابط با عربستان
  • عضو ارشد کابینه جنگ اسرائیل؛ دنبال کودتای بزرگ هستیم | درخواست مهم از عربستان
  • داستان قطار ملی مترو؛ از مذاکرات با غرب تا بومی سازی ۸۵ درصد
  • داستان قطار ملی مترو؛ از مذاکرات با غرب تا بومی‌سازی ۸۵ درصد
  • کمک عربستان و امارات به اسرائیل برای مقابله با حملات سپاه؟